Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
pekla sam lemon barse , dugo nisam.
radim ih po izmijenjenom receptu s ovog linka (obavezno puni sloj limuna) i pecem u okruglom kalupu od 28 cm.
http://smittenkitchen.com/2008/01/lemon-bars/
- maslac rastopim na laganoj vatri da bude lakse (slobodno rastopite, tijesto fino ispadne)
- pojacam sol u tijestu (stavim krupnu, ali ne jako krupnu)
- secer iz nadjeva smanjim s 2,5 na 1 salicu
- secer najcesce koristim aromatizirani (bourbon vanilija)
- povecam kolicinu limuna na 3 dcl ili malcice vise
- stavim vise od 2 zlice korice
- pecem na 175, ne vise od 30 minuta
- 1 salica = 250 ml
rezu se sicusni, buduci da je okus intenzivan, prava limun bomba. kod mene ih obozavaju svi, cak i oni koji mrze slatko.
trebali bi biti fino kremasti da ih djelomicno mozete jesti samo usnicama pa ako necete povecavati sok, smanjite malo brasno i/ili jaja ili skratite vrijeme pecenja, jer po receptu uz rubove lako ispadne pomalo gumenasto i karamelizirano (iako su i ti okrajci jako fini). ovako otprilike trebaju izgledati (nije mi se dalo slikat', dobar dio je vec spakovan za nositi):
ni u ludilu ne stavljajte secera koliko pise, salica je sasvim dovoljna da lijepo izbalansira, malo vise od salice uvr' glave. ako vam fali, uvijek mozete posuti staubom.
takodjer, ni u ludilu ne produljujte vrijeme pecenja.
radila sam ih i s narancom (i sok i korica, puno korice, s tim da sok kombiniram s limunovim da ne bude bljutavo). ako radite lemon, a ne lemon orange barse, ovih 1/2 dcl soka sto sam ja gore dodala bi cak mozda bilo dobro dopuniti s narancom, da bude malo manje kiselo, a da se ne dodaje secer. tak' cu probat' drugi put, iako su i ovi prekrasni. korice nespricane narance nazalost vise nemam.
u slast!
radim ih po izmijenjenom receptu s ovog linka (obavezno puni sloj limuna) i pecem u okruglom kalupu od 28 cm.
http://smittenkitchen.com/2008/01/lemon-bars/
- maslac rastopim na laganoj vatri da bude lakse (slobodno rastopite, tijesto fino ispadne)
- pojacam sol u tijestu (stavim krupnu, ali ne jako krupnu)
- secer iz nadjeva smanjim s 2,5 na 1 salicu
- secer najcesce koristim aromatizirani (bourbon vanilija)
- povecam kolicinu limuna na 3 dcl ili malcice vise
- stavim vise od 2 zlice korice
- pecem na 175, ne vise od 30 minuta
- 1 salica = 250 ml
rezu se sicusni, buduci da je okus intenzivan, prava limun bomba. kod mene ih obozavaju svi, cak i oni koji mrze slatko.
trebali bi biti fino kremasti da ih djelomicno mozete jesti samo usnicama pa ako necete povecavati sok, smanjite malo brasno i/ili jaja ili skratite vrijeme pecenja, jer po receptu uz rubove lako ispadne pomalo gumenasto i karamelizirano (iako su i ti okrajci jako fini). ovako otprilike trebaju izgledati (nije mi se dalo slikat', dobar dio je vec spakovan za nositi):
ni u ludilu ne stavljajte secera koliko pise, salica je sasvim dovoljna da lijepo izbalansira, malo vise od salice uvr' glave. ako vam fali, uvijek mozete posuti staubom.
takodjer, ni u ludilu ne produljujte vrijeme pecenja.
radila sam ih i s narancom (i sok i korica, puno korice, s tim da sok kombiniram s limunovim da ne bude bljutavo). ako radite lemon, a ne lemon orange barse, ovih 1/2 dcl soka sto sam ja gore dodala bi cak mozda bilo dobro dopuniti s narancom, da bude malo manje kiselo, a da se ne dodaje secer. tak' cu probat' drugi put, iako su i ovi prekrasni. korice nespricane narance nazalost vise nemam.
u slast!
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
ovaj put su mi ispali najkremastiji dosad. onaj moj casti na poslu. al' znala sam ih nosit' na razna druzenja, najveci mi je gust bio gledat' kak' se u njima dave oni koji nikad ne jedu kolace.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
ispali su kao na slici (samo bez staub cukra), i rekla sam da trebaju otprilike tako ispasti. a ti, kad ih ispeces, slobodno uslikaj dva sicusna lemon barcica i zakelji ih u svojih uobicajenih 1600x1200 piksela. -> psiho
i ti ih volis? awwwwwwww...
i ti ih volis? awwwwwwww...
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
http://www.coolinarika.com/recept/jedno ... a-i-griza/blue » wrote:Pravila bi neki ultra jednostavan kolač za vikend, nešto s grizom ili pudingom, polugotovo da, da - ljenčina, znam i baš me briga
Prihvaćam prijedloge, nemam ideju što točno
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
E hvala
Al našla sam još jednostavnije, samo ću margarin izbacit
http://www.coolinarika.com/recept/queenies-cake-/
- dejzi
- Posts: 4649
- Joined: 17 Sep 2011, 23:30
Ja to radim bez keksa.blue » wrote: E hvala
Al našla sam još jednostavnije, samo ću margarin izbacit
http://www.coolinarika.com/recept/queenies-cake-/
Griz, na to puding, na to šlag stavljam samo ako radim i nekom drugom, ne samo sebi.
Meni to ljetni kolač, super je kad je hladan.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Brzinski ljetni kolac je i ovaj, meni medju favoritima od brzih recepata
http://kuvanjeikuzinavanje.blogspot.de/ ... kolac.html
http://kuvanjeikuzinavanje.blogspot.de/ ... kolac.html
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
ovo sranje od tinypic-a je u kurcu, uspila sam u pola sata upoadat jednu jedinu jebenu sliku!
evo je
muffini s jabukom, unutra je čokolada...al nisam stigla slikat presjek jer sam ih nosila na rođendan!
jako jako sočni i mekani i jabučasti i sve
kako me živcira jenei tinypic imam 20 slika za uploadat
evo je
muffini s jabukom, unutra je čokolada...al nisam stigla slikat presjek jer sam ih nosila na rođendan!
jako jako sočni i mekani i jabučasti i sve
kako me živcira jenei tinypic imam 20 slika za uploadat
meg ti je glupa!!! :xlux:
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Mulice, ovaj 20 slika uploada odjednom
Osim Tynipica ima još:
http://imgur.com/
http://sharerpics.com/
http://upload.slike.com/
Muffini ti super izgledaju Iako mi je čudna kombinacija čokolade i jabuke
Osim Tynipica ima još:
http://imgur.com/
http://sharerpics.com/
http://upload.slike.com/
Muffini ti super izgledaju Iako mi je čudna kombinacija čokolade i jabuke
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
kaj je tu odlicno? obicni pocukreni komad biskvita na fotografiji velicine tapete. :zajebava mulicu :
ja koristim samo photobucket i ne da mi se koristit' nista drugo. zasto nitko ne koristi photobucket?!
ja koristim samo photobucket i ne da mi se koristit' nista drugo. zasto nitko ne koristi photobucket?!
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
e, hvala ti na ovom prvom
taman imam 19 slika za uploadanje
samo ne znam na koju ih veličinu uploada! ja volim 640x480
sad ih uploadam, pa ćem vidit šta će ispast!
čokolada je mliječna, samo je kockica unutra! i kombinacija je odlična, ozbiljno! iskreno, puno puto sam pravila ove muffine, uvik bez čokse! sad sam je stavila samo radi djece...pravila sam jedne čokoladne cupcakese s kremom od čoko ganachea, tako da su puno privlačniji djeci, onako crni s crnom kremom! pa sam išla i ove učinit zanimljivijima i punila čokoladom, tako da djecu ne odbije jabuka u njimaombia wrote:Ja za one svoje tisuce fotki na Interijerima koristim imageshack :ce rek: . Odlicno izgledaju mufovi.
Samo jabuka i cokolada. :ne zna:
i od sad ih uvik ovako pravim! čoksa se fino rastopi unutra, bude ko nutella! i nije mi tamna za to...mliječna je taman!
dosadna si!*jezebel* wrote:kaj je tu odlicno? :conf used: obicni pocukreni komad biskvita na fotografiji velicine tapete. :ne zna: :zajebava mulicu :cer ek::
ja koristim samo photobucket i ne da mi se koristit' nista drugo. zasto nitko ne koristi photobucket?! :cry ing:
photobucket nikad nisam koristila! popodne sam probala sa imageshackom, ali nakon što sam uploadala 5 slika, kreten nije tija dat link dok se ne registriram
onda sam se krenila registrirat, pa je nudio neki album 'dog...nešto', pa sam se išla i u taj kurac registrirat, pa sam upisala mail i pass, pa je reka da je kriv mail i pass! pa sam odjebala!
ne da mi se registrirat na te kretenarije
meg ti je glupa!!! :xlux:
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
probala ovaj kojeg je blue preporučila! nakon što je POLA SATA uploadao 19 slika, zaključio je da je njih 17 (riječima: sedamnaest) preveliko i dao mi linkove samo za njih dvije! veličine su 2x2 cm na ekranu!!! niti toliko!!
pas mater!!!
meg ti je glupa!!! :xlux:
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
slatkiši koje sam pravila, sve ovaj vikend
bit će još, kad se uploada
straciatellina torta:
muffini s jabukom punjeni mliječnom čokoladom:
devil's food cupcakes po receptu marthe stewart (čokoladni, sa čokoladnim ganacheom, ja sam ih još posula ribanom bijelom čoksom)
meg ti je glupa!!! :xlux:
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
Mulice, divno izgledaju
de molim te stavi i recepte pa da selim i na Recepte
hvala
de molim te stavi i recepte pa da selim i na Recepte
hvala
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
sutra
sad mi se više ne da gledat u latop, a nisam ni današnje tortilje stavila! pa ćem sutra sve to!
hvala
meg ti je glupa!!! :xlux: