Gablec
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Jesu li vama gableci ono što jedete ujutro ili su vam to međuobroci?
Ja za doručak jedem konkretno: masno, ljuto, slano...Ideje su mi ko za zidare
ali nekad se razveselim s palentom ..jel se to računa?
Ja za doručak jedem konkretno: masno, ljuto, slano...Ideje su mi ko za zidare
ali nekad se razveselim s palentom ..jel se to računa?
kurvanjski avatar, a
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Gablec je gablec. Jel se to jos zove marenda?
Pa recimo medjuobrok, ali u pravilu nesto vise od ovog sto sam ja danas imala. Znaci nije prvi obrok u danu.
Ak si na poslu citav dan onda je gablec ono sto pojedes na poslu. Neka zamjena za rucak. S tim da je meni onda kao i ostalim robovima modernog uredovnog vremena vecera cesto glavni a nekad i jedini obrok sa obitelji.
Doruckujem svako jutro, ali ne znam kad bih trebala ustati da pripremim i pojedem pravi seljacki dorucak. To ostavljam za vikende. Iako onda mi je to dorucak.
Zganci
Pa recimo medjuobrok, ali u pravilu nesto vise od ovog sto sam ja danas imala. Znaci nije prvi obrok u danu.
Ak si na poslu citav dan onda je gablec ono sto pojedes na poslu. Neka zamjena za rucak. S tim da je meni onda kao i ostalim robovima modernog uredovnog vremena vecera cesto glavni a nekad i jedini obrok sa obitelji.
Doruckujem svako jutro, ali ne znam kad bih trebala ustati da pripremim i pojedem pravi seljacki dorucak. To ostavljam za vikende. Iako onda mi je to dorucak.
Zganci
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Jučer sam razmišljala upravo o tome kako sva jela koja nisu masna, ljuta i slana prezirem.Chilimama » wrote:Jesu li vama gableci ono što jedete ujutro ili su vam to međuobroci?
Ja za doručak jedem konkretno: masno, ljuto, slano...Ideje su mi ko za zidare
ali nekad se razveselim s palentom ..jel se to računa?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Kad smo već kod ljutog, ja sam jutros već pojela omlet s ljutim kobasicama , a da budem sigurna da će zadovoljit moje potrebe , dodala sam i dvije čili papričice ..sad pjevam i ne svijetlim, ja sijevam ( reko bi Bare )
Nego, mislim da se ovdje radi o preporukama za zaposlene na gablecu jerbo nemaju uvjete za kužinavanje...
Ako je zgodno za nositi iz kuće gotovu hranu, preporučujem razne salate na bazi tjestenina...U ljetne dane idu kao zgodno hladno predjelo.
A glede palente, u svako doba preporučujem pa makar samo gruda toga i jedna rajčica polivena maslinovim uljem...Meni to super, a još ako ima bosiljka...
Nego, mislim da se ovdje radi o preporukama za zaposlene na gablecu jerbo nemaju uvjete za kužinavanje...
Ako je zgodno za nositi iz kuće gotovu hranu, preporučujem razne salate na bazi tjestenina...U ljetne dane idu kao zgodno hladno predjelo.
A glede palente, u svako doba preporučujem pa makar samo gruda toga i jedna rajčica polivena maslinovim uljem...Meni to super, a još ako ima bosiljka...
kurvanjski avatar, a
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Pa tema je zamisljena da svak napise (pogotovo se Morticia domislja redovito sto pojesti) sto je jeo taj dan na poslu, ideje su narvno dobrodosle.
Tvoj dorucak bi bio moj za vikend, osim sto jako ljuto ne volim. No kod nas nisam ni jela nista strasno ljuto, kod Azijata sam se visekratno zeznula.
Da palentu (nazalost ne kuham zgance na nacin moje bake ) nosim tako na posao, prelijem i jogurtom itd. A jako cesto pecem i kukurzni kruh pa k tome paradajza, ovcjeg sira.
Mene ne smeta ni hladno pojesti nesto sto se toplo jede, ne sve, ali neke stvari mogu. Recimo neki dan sam nosila rizi bizi i punjenu piletinu, jela hladno. Obicno ponesem sto ostane od vecere jer veceru kuham.
Tvoj dorucak bi bio moj za vikend, osim sto jako ljuto ne volim. No kod nas nisam ni jela nista strasno ljuto, kod Azijata sam se visekratno zeznula.
Da palentu (nazalost ne kuham zgance na nacin moje bake ) nosim tako na posao, prelijem i jogurtom itd. A jako cesto pecem i kukurzni kruh pa k tome paradajza, ovcjeg sira.
Mene ne smeta ni hladno pojesti nesto sto se toplo jede, ne sve, ali neke stvari mogu. Recimo neki dan sam nosila rizi bizi i punjenu piletinu, jela hladno. Obicno ponesem sto ostane od vecere jer veceru kuham.
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Meni je galbec ustvari marenda.
S tim da, nažalost, preko tjedna ne doručkujem prije posla tako da mi je to prvi obrok u danu.
I upravo sad razmišljam što bih mogla jesti.
Mislim da ću najobičniji sendvič od mortadele i ementalera, a uz to mlijeko.
S tim da, nažalost, preko tjedna ne doručkujem prije posla tako da mi je to prvi obrok u danu.
I upravo sad razmišljam što bih mogla jesti.
Mislim da ću najobičniji sendvič od mortadele i ementalera, a uz to mlijeko.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Nećeš nikada ni znati ako ne pokušaš, treniraj.Euklid » wrote:Ovo zvuči fenomenalno. Kad bih znao radit palačinke danas bi si složio tak nekaj.
Najgore što ti se može desiti jest zasrana kuhinja koju ćeš morati počistiti.
(Zar ima išta gore od usrane kuhinje koju treba počistiti :dlakavomuško: )
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
hjoooooj judolino
niš' ne kužiš
ovo je bila udica za neku žensku da me pozove i nauči kak se rade palačinke
a ja bi spremio blitvu i oslića
i donio butelju vina
i buket ruža
i...
niš' ne kužiš
ovo je bila udica za neku žensku da me pozove i nauči kak se rade palačinke
a ja bi spremio blitvu i oslića
i donio butelju vina
i buket ruža
i...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Aukurac, sve sam zasro...Euklid » wrote:hjoooooj judolino
niš' ne kužiš
ovo je bila udica za neku žensku da me pozove i nauči kak se rade palačinke
a ja bi spremio blitvu i oslića
i donio butelju vina
i buket ruža
i...
Ma zapravo - ti si zasro! A dao sam ti hint!
Trebo si napisat da si dlakavo muško i da nema šanse da se jebeš s palačinkama, al da pečeš ribe ko umorni mornari stari...
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Sviđa mi se tvpj doručakombia » wrote:Jos je jutro, a ja pojela komad torte od jagode i drugi je ona svecka od badema i daim cokolade sa saumom. Jedna kolegica odlazi i castila.
Da to mi je bio dorucak.
Ja sam doručkovala perec. Ne znam što ću za ručak
Aha da terminologija, meni je gablec = ručak na poslu i to mi je glavni obrok dana.
- Emericzy
- Posts: 3983
- Joined: 20 Sep 2011, 19:00
Sirnicu je jednostavno ispeći. Odeš do moje kume koja radi tijesto, poslije toga do moje kume koja radi sir i vrhnje, pa kod moje žene koja peče božanstvenu sirnicu. Pis of kejk. To jest pis of čiz strudl.judolino » wrote:Ja volim mufove, ali ne volim mafine.
A otkud tebi domaća sirnica? Ispeko Mustafa iz Afganistana?
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
No dobro, samo ti reci, ali nemoj se poslije čuditi ako me zatekneš na kumi ili ženi...Emericzy » wrote: Sirnicu je jednostavno ispeći. Odeš do moje kume koja radi tijesto, poslije toga do moje kume koja radi sir i vrhnje, pa kod moje žene koja peče božanstvenu sirnicu. Pis of kejk. To jest pis of čiz strudl.
I lako je tebi tu kumovati kad nisi čistačica od 120 kg žive vage na dalekom sjeveru.
- Emericzy
- Posts: 3983
- Joined: 20 Sep 2011, 19:00
Kuma mi ima skoro 90 godina. You are entirely welcome.judolino » wrote: No dobro, samo ti reci, ali nemoj se poslije čuditi ako me zatekneš na kumi ili ženi...
A žena... Gle, žena mi ima jako dobar ukus i pametna je. Ako te ona prihvati, to ti je kao da ti Guide Michelin da zvjezdicu. Kaj ja tu imam onda reć? Znači da si dobar i da si zavrijedio.
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
danas sam počastila kolege gblecom; varivo, šunka i za destert savijača od jabuka sa sladoledom
varivo sam kuhala sinoć i bila sam lijena ubaciti češnjak za kraj pa sam ga ubacila na hladno jutros tako da je ostao vrlo živ i palio jezik
mislim da me kolega proklinje jer je nakon gableca otišao na sastanak
varivo sam kuhala sinoć i bila sam lijena ubaciti češnjak za kraj pa sam ga ubacila na hladno jutros tako da je ostao vrlo živ i palio jezik
mislim da me kolega proklinje jer je nakon gableca otišao na sastanak