Jedna od rijetkih stvari koje su važnije od redovitog seksa je redovita probava...Chilimama » wrote:ja i dalje ne znam nit slikat nit keljit slike pa ću vam reć al na čisto vjerovanje
danas riblja juha i lešo riba, razna ( škarpine, list, oslić, orada)
lešo zelje kao prilog
sve zato jer smo se jučer nakrcali viške pogače, čičvarde u tahiniju, frigane lignje i pršut, parmezan i puno vina
na kraju bijahu kolači, svi onako masni, kremasti...
danas je čišćenje
Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
A u pičku čišćenja uz masne, kremaste kolače...Chilimama » wrote:ja i dalje ne znam nit slikat nit keljit slike pa ću vam reć al na čisto vjerovanje
danas riblja juha i lešo riba, razna ( škarpine, list, oslić, orada)
lešo zelje kao prilog
sve zato jer smo se jučer nakrcali viške pogače, čičvarde u tahiniju, frigane lignje i pršut, parmezan i puno vina
na kraju bijahu kolači, svi onako masni, kremasti...
danas je čišćenje
Pješčana, pelati bi bolje pasali u slatko zelje. U kiselo mogu staviti samo malo ukuhanog ili tubiziranog paradajza. Jedino ako su pelati skroz bljutavi, bez kiseline, a žao ti ih je baciti...
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Ti to mene citiraš?karambol » wrote: Jedna od rijetkih stvari koje su važnije od redovitog seksa je redovita probava...
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
slanutak s mrkvom i češnjakom, jutros sam kuhalap rije posla. jučer sam ga natopila, pa se brže skuhao,. dodala sam riže i malo zdrepala, nije bilo vremena za blender. fino, nadam se
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Ofskroz...jesam treb'o pitati za copyright?Margarita » wrote: Ti to mene citiraš?
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Aristocat
- Posts: 1088
- Joined: 10 Nov 2011, 23:41
Nice je rekao da za su za dobar zivot potrebne uredna probava i dobra klima.karambol » wrote:
Jedna od rijetkih stvari koje su važnije od redovitog seksa je redovita probava...
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
napravila sam namaz od slanutka. skuhala sam slanutak s mrkvom, i zatim, kad se ohladio, usitnila u blenderu, dodala malo tune u maslinovom ulju. mazivo j ei jako ukusno.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Ne želim o hrani niti razmišljati ovih dana jer sam bio slatkorano prase za stolom i zatrpan sam masnoćom i šećerom i alkoholom k'o gradske ulice snijegom...od neki dan...judolino » wrote:Dobro zvuči, mora da je fino.
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Jučer radio paralelnu kotlovinu.
Kak se radi paralelna kotlovina?
Tak da radiš 2 kotlovine istovremeno
Uz prigodnu pjesmicu: Krizma i kotlovina
Kak se radi paralelna kotlovina?
Tak da radiš 2 kotlovine istovremeno
Uz prigodnu pjesmicu: Krizma i kotlovina
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
prije nekog vremena probala sam raditi ruske palačinke od heljdina brašna (blini) i ispali su super.
večeras sam pomiješala heljdino brašno s jajetom i ribanim tikvicama i dobila bezglutenske prefine popečke, i sad izvrnuta ležim na kauču jer sam ih pojela sve, i ono što sam planirala za večeru i ono što sam planirala sutra za ručak.
blini
miješala sam heljdino i rižino brašno, u omjeru 1:1 150 g
2 dl rižina mlijeka
2 jaja
2 žlice ulja
sol, papar, suhi digo kvasac
odvojila sam vbjelanjak, i sve ostalo pomiješala i pustila oko pol sata da se digne, te istuka bjelanjak i dodala u tijesto.
žlicu tijesta stavi se na vruću tavu, i za par minuta blini su gotovi.
u originalu, blini se jedu s kavijarom i lososom, ili u slatkoj varijanti s voćem, pekmezima i slatkim. ako je slatka varijanta, može se dodati šećer u tijesto.
večeras sam pomiješala heljdino brašno s jajetom i ribanim tikvicama i dobila bezglutenske prefine popečke, i sad izvrnuta ležim na kauču jer sam ih pojela sve, i ono što sam planirala za večeru i ono što sam planirala sutra za ručak.
blini
miješala sam heljdino i rižino brašno, u omjeru 1:1 150 g
2 dl rižina mlijeka
2 jaja
2 žlice ulja
sol, papar, suhi digo kvasac
odvojila sam vbjelanjak, i sve ostalo pomiješala i pustila oko pol sata da se digne, te istuka bjelanjak i dodala u tijesto.
žlicu tijesta stavi se na vruću tavu, i za par minuta blini su gotovi.
u originalu, blini se jedu s kavijarom i lososom, ili u slatkoj varijanti s voćem, pekmezima i slatkim. ako je slatka varijanta, može se dodati šećer u tijesto.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
judolino » wrote: A u pičku čišćenja uz masne, kremaste kolače...
..
nisi čitao
jučer su bili kolači, a danas je bilo čišćenje
al, dobro, sve je to bilo u predbožićne dane pa je prošlost
od tada sam se bome dobro rasteretila od kužinavanja
Danas sam ispekla kruh od kukuruznog brašna sa sjemenkama i maslinovim uljem, napravila sok od đumbira i mente s limunom, kolač od bresaka, višanja i jabuka, al ja to neću
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Margarita » wrote:Kako praviš sok od đumbira i mente s limunom. Pije mi se to.
Prvi sam put ovo radila, a nemam recept pa ću sljedeći put malo drugačije.
jedan srednji korijen đumbira, nekoliko grančica sveže mente, jedan cijeli neprskani limun ( ako nemaš može obični dobro opran) staviš u blender i dobro smelješ sve to. Uliješ vode i malo šećera ( ili više , ako ti paše) i dalje tako melješ. Kad je dobro sve usitnjeno, doliješ vode i procijediš. To je to. Nije dugotrajan, ali mislim da se oko 2l soka može popit u jedan dan. Ne znam koji mu je vijek trajanja, sumnjam da će količina dočekati sutra ali vjerojatno da može izdržat dva tri dana u frižideru.
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Margarita » wrote:Budem probala. Navodno se prskani limun može istrljati sodom bikarbonom pa je skoro jestiv.
a ne znam, ja se ne opterećujem inače s tim
U kafiću redovno dobijem pri nekim narudžbama limunić u piću ili čaju i koga kod znam svi ga uredno pojedu bez provjeravanja jel ili nije neprskan ili jel opran sodom.
Nekako sumnjam da bi se učinila velika šteta organizmu s tim eventualnim kemikalijama pored opće zatrovanja svega i svačesa. Radi savjesti ga samo properem kroz vodu.
Sok upravo pijem i godi mi ukus. Kolač mi je isto ispao odličan s obzirom da sam i nega radila odokativno i bez recepta.
samo sam u 4 naribane jabuke dodala dva jaja cijela, malo mlijeka, kukuruznog brašna, šećer, cimet, malo ulja i sve to skupa zamiješala i prolila u tepsiju, zapekla na 250 oko pola sata. Ista je stvar s kolačem od višanja ili bresaka.
kurvanjski avatar, a
-
- Posts: 3
- Joined: 10 Jul 2013, 20:30
Margarita wrote:Ja volim poriluk.
Chilimama » wrote:
a ne znam, ja se ne opterećujem inače s tim
U kafiću redovno dobijem pri nekim narudžbama limunić u piću ili čaju i koga kod znam svi ga uredno pojedu bez provjeravanja jel ili nije neprskan ili jel opran sodom.
Nekako sumnjam da bi se učinila velika šteta organizmu s tim eventualnim kemikalijama pored opće zatrovanja svega i svačesa. Radi savjesti ga samo properem kroz vodu.
Sok upravo pijem i godi mi ukus. Kolač mi je isto ispao odličan s obzirom da sam i nega radila odokativno i bez recepta.
samo sam u 4 naribane jabuke dodala dva jaja cijela, malo mlijeka, kukuruznog brašna, šećer, cimet, malo ulja i sve to skupa zamiješala i prolila u tepsiju, zapekla na 250 oko pola sata. Ista je stvar s kolačem od višanja ili bresaka.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
U pravu si. Napravit ću poriluk u umaku od naribane korice limuna. I malo sira i kopra.Marionella » wrote:
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Baš sam se pitao koja je poanta klona, pardon, posta.Margarita » wrote: U pravu si. Napravit ću poriluk u umaku od naribane korice limuna. I malo sira i kopra.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Ajme ovo nije normalno kako sam se nakrcao.
Rostilj spravljen na malo sitnih drva i gomilom sisarki.
Prilog: tikvice i pecena paprika s rostilja.
Uz to otocki krumpir. Vec sam zaboravio kako krumpir moze biti uzitak za nepce. Ovo sto jedemo u zg nema veze s krumpirom.
Salata: otocki pomidor s istinskim okusom paradajza. Ne znam sta cu kad mi umru ovih par bakica koje cuvaju staro sjeme
Desert: nema jebenog deserta jer bi inace svi pocrkali.
I onda nek mi neko veli da postoji veca koma od rostilj kome...
Rostilj spravljen na malo sitnih drva i gomilom sisarki.
Prilog: tikvice i pecena paprika s rostilja.
Uz to otocki krumpir. Vec sam zaboravio kako krumpir moze biti uzitak za nepce. Ovo sto jedemo u zg nema veze s krumpirom.
Salata: otocki pomidor s istinskim okusom paradajza. Ne znam sta cu kad mi umru ovih par bakica koje cuvaju staro sjeme
Desert: nema jebenog deserta jer bi inace svi pocrkali.
I onda nek mi neko veli da postoji veca koma od rostilj kome...
'if you fall, i'll be there' (floor)