Hvala vam svima (2z+1m) na paznji koju ste posvetili mojoj crnoj plocici.
Ovako..
Rezervnu plocicu nemam, barem mislim da nemam, nisam jos potrazila u supi u dvoristu gdje bi se takve stvari mogle odloziti, ako ih ima.
Kuca nije nasa i nismo je mi gradili a gazde su na drugom kraju svijeta pa ih mogu pitati mailom ili na ljeto kad dodju. A do tad ce valjda stvar biti rijesena.
To je velika plocica, 60* 30 cm i ja bih rekla da je to neki kamen, granit ili tako nesto ali ovo treba shvatiti kao vrlo slobodnu procjenu jer nemam pojma o tome. Nema glazure, to kuzim.
Kako je velika i drzi se vecim dijelom za podlogu, mislim da cu probati pokrpati fuge.
To su cementne fuge a pukom slucajnoscu sam otkrila cement (tj. neku sivu prasinu a na kutiji pise 'cement za fuge' ) u prostoriji gdje je pec za centralno.
Gdje me doveo dimnjacar ali to je druga prica.
Probat cu povaditi sto je vise fuge moguce i onda u pukotinu nagurati cement a nadam se da ce nesto upasti i ispod plocice pa da ce se sve to drzati kako treba.
Voda je zapravo dosla jer je taj dio ispred tus kabine koja je napravljena u nivou poda.
Ima staklena vrata koja su ispod imala gumu koja sluzi kao dihtung da voda ne ide van ali je ta plastika propala a novu, koja bi pasala na vrata, nisam nasla. Jer su vrata zakrivljena a dihtunzi ravni.
Uglavnom, da ne kompliciram objasnjavanjem ( btw nina, ono tvoje o vuni mi je razbistrilo na sto mislis. Za plocice nisam znala da vrijedi isti princip.

), probat cu prvo skinut sto je vise fuge moguce i nadat se da necu razbit koju plocicu. Cine mi se dosta dobre i izdrzljive obzirom da su po njima padali lakovi i staklenke od krema a nisu se ostetile.
Tako da cu probat nekako natrpat rijedji cement ispod, a sto ostane, zgusnut i nagurat okolo.
Slikala sam sadasnje stanje (ali ne znam to stavit na net) a ako bude srece pa posao uspije, onda cu probat stavit slike prije i poslije makeovera.
Zapravo, iako pisem u prvom licu, to ce sve obaviti muz a ja cu biti savjetodavac zhvaljujuci vasoj podrsci.