I taj fakin barbijeri zna driblati s vinom i tanjurima... /
Gastro chat
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
I još da ste vidjeli kako je popizdio kad je u 24 sata izašla Kuharica Frane Barbierija...
- Emericzy
- Posts: 3983
- Joined: 20 Sep 2011, 19:00
Noštromo je divan! Izvrstan!Margarita » wrote:Ručali u Noštromu. Fino, jako fino, veliki sočni škampi. S pogledom na štandove s ribom. Satisfakcija za nikakav pogled na plaži.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Mozda si imala velika ocekivanja pa te pogled razocarao...Margarita wrote:Ručali u Noštromu. Fino, jako fino, veliki sočni škampi. S pogledom na štandove s ribom. Satisfakcija za nikakav pogled na plaži.
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
Noštromo Vir ili Noštromo Malinska?
ja sam danas napravila prvi put smjesu od tikvica, heljde i prosenih pahuljica, i napravila palačinke.
odlično.
misli da ću ovo ljeto stavljati tikvice u sve.
ja sam danas napravila prvi put smjesu od tikvica, heljde i prosenih pahuljica, i napravila palačinke.
odlično.
misli da ću ovo ljeto stavljati tikvice u sve.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Baš sam komentirala kako je jedino dvadesetcentimetarsko što cijenim, škamp.Euklid » wrote: Mozda si imala velika ocekivanja pa te pogled razocarao...
Split.Pješčana » wrote:Noštromo Vir ili Noštromo Malinska?
ja sam danas napravila prvi put smjesu od tikvica, heljde i prosenih pahuljica, i napravila palačinke.
odlično.
misli da ću ovo ljeto stavljati tikvice u sve.
Tikvice uz sve idu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Oli ovo drugo onda mora biti bar 25?Margarita wrote: Baš sam komentirala kako je jedino dvadesetcentimetarsko što cijenim, škamp.
Nije ni cudo da ti se pogled na plazi nije dopao...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Niti da bi a kamoli ko da. Ni visceralno.Euklid » wrote: Oli ovo drugo onda mora biti bar 25?
Eh, da, imali su fantastičnu rožatu. To je jedan od rijetkih kolača koje volim. Po tome nekad i biram restoran, idem tamo gdje je imaju. Bila je čvrsta a lagana, mirišljava. Karamel je bio pravi, ne ona neka smeđkasta vodica, gust, ljepljiv, zlaćan. Kao i uvijek sastrugala sam ga i maknula na kraj tanjura jer ja to ne volim, dovoljno slatko mi je ono što ostane na kolaču, ne volim slatko. Ali da volim, uživala bih. Ovako je to bio najbolji karamel koji nisam pojela.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Trebam savjet oko ciscenja ugora.
Sta, kako, odakle?
Jel ga treba namocit u mlijeko kao psa?
Nemam, takodjer, nista protiv dobrog recepta iako mislim da vec znam kako ce mali svrsit
Sta, kako, odakle?
Jel ga treba namocit u mlijeko kao psa?
Nemam, takodjer, nista protiv dobrog recepta iako mislim da vec znam kako ce mali svrsit
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Navodno ih se muze da kosti poistiskaš. Kad god, i kako god sam ga pravila uvijek sam uglavnom pljuckala kosti. Sad ga zaobilazim.Euklid » wrote:Trebam savjet oko ciscenja ugora.
Sta, kako, odakle?
Jel ga treba namocit u mlijeko kao psa?
Nemam, takodjer, nista protiv dobrog recepta iako mislim da vec znam kako ce mali svrsit
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ja znam da se morski pas natapa u mlijeku da se odgorči.
jesam li ti pomogla?
jesam li ti pomogla?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
blaze » wrote:da, grozan je, ni u brodet ga ne stavljam, jble ga kosti. ko da jedeš četku punu kose
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Kardiolog priznaje da su bili u krivu! Ovo je pravi uzročnik srčanih bolesti
jeeeee, slobodno možemo jesti špeka i čvarkeeeee
jeeeee, slobodno možemo jesti špeka i čvarkeeeee
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
jeli smo i do sad
ah, koji je to "hod po rubu bio"
Nego, grah ili fažol, što neki kažu bažulj ...
Ne znam jesam li ovdje već to pisala, ali nije zgoreg ponovit...Ne kuham ga više kako sam kuhala i ne radim zapršku, bar ne onu klasičnu..
Dobro sdinstanu kapulu, češnjak, peršin smiksam štapnim mikserom i kad dobijem tu gustu smjesu u nju ulijem kuhan grah i suho po ukusu ( kost od pršuta, buncek, nogice, kožicu, kobasice što god) i to se onda još malo kuha sa začinima po ukusu ( crvena paprika na pr.)...Pred kraj dodam rižu i to dosta. Otkad sam otkrila rižu u grahu, svijet je ljepši...Puno nam je draži od tjestenine, a kad se zgusne bude ko rižot ...
Pa eto..u nedostatku inovativnijih ideja....
ah, koji je to "hod po rubu bio"
Nego, grah ili fažol, što neki kažu bažulj ...
Ne znam jesam li ovdje već to pisala, ali nije zgoreg ponovit...Ne kuham ga više kako sam kuhala i ne radim zapršku, bar ne onu klasičnu..
Dobro sdinstanu kapulu, češnjak, peršin smiksam štapnim mikserom i kad dobijem tu gustu smjesu u nju ulijem kuhan grah i suho po ukusu ( kost od pršuta, buncek, nogice, kožicu, kobasice što god) i to se onda još malo kuha sa začinima po ukusu ( crvena paprika na pr.)...Pred kraj dodam rižu i to dosta. Otkad sam otkrila rižu u grahu, svijet je ljepši...Puno nam je draži od tjestenine, a kad se zgusne bude ko rižot ...
Pa eto..u nedostatku inovativnijih ideja....
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
šta je ovo, svi na dijeti ili ne jedete iz hira
Kuhala sam artičoke s bobom i bižima
punila ih fino s češnjakom i peršinom, krušnim mrvicama i očišćenim slanim srdelama..
Danas sam prvi put sve to stavila na dinstanu kapulu, kao za gulaš inače sam ih samo tako kuhala u vodi s bobom i bižima...Ovako su mi još nekako ukusnije i draže...udavila bi se u njima, udavila ...ne volim janjetinu u artičokima, ne znam zašto...
Kuhala sam artičoke s bobom i bižima
punila ih fino s češnjakom i peršinom, krušnim mrvicama i očišćenim slanim srdelama..
Danas sam prvi put sve to stavila na dinstanu kapulu, kao za gulaš inače sam ih samo tako kuhala u vodi s bobom i bižima...Ovako su mi još nekako ukusnije i draže...udavila bi se u njima, udavila ...ne volim janjetinu u artičokima, ne znam zašto...
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
berem u vrtu svome
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
ovo je čet jebemu četanje bez četera kad sama sa čili četam i čilam
a jest mi fora, a
Kuham juhu , janjeću da preciziram...mislim se što ću za prilog...zelene salate imam, al ja bi još nešto...možda kakv lešo krumpirić? pa onako kuhanog posuti vlascem
a jest mi fora, a
Kuham juhu , janjeću da preciziram...mislim se što ću za prilog...zelene salate imam, al ja bi još nešto...možda kakv lešo krumpirić? pa onako kuhanog posuti vlascem
kurvanjski avatar, a
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
A kad nitko ne kuha...Chilimama » wrote:ovo je čet jebemu četanje bez četera kad sama sa čili četam i čilam
a jest mi fora, a
Kuham juhu , janjeću da preciziram...mislim se što ću za prilog...zelene salate imam, al ja bi još nešto...možda kakv lešo krumpirić? pa onako kuhanog posuti vlascem
Zadnji put sam lešanu janjetinu mumao s krumpirom i šalšom uz zelenu salatu i predivan kruh...sad sam gladan...
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Emericzy
- Posts: 3983
- Joined: 20 Sep 2011, 19:00
Lešo janjetina... Godinama ju nisam jeo. Sad sam gladan.
Mene čeka zadnja sarma. Sljedeća tek u prosincu.
Za Veliki Petak udrili smo po fantastičnoj klopi -- kći je naručila i financirala. Primo su bile jakopske kapice (kapesanti) zapečene s mrvicama, začinima i parmezanom, 4 po glavi stanovnika, pa onda hlap na buzaru sa zelenim rezancima, kila hlapa za 4 osobe, pa za desert šnenokle. Sve to uz fina vina. Dugo ćemo se sjećati. Jako dugo.
Mene čeka zadnja sarma. Sljedeća tek u prosincu.
Za Veliki Petak udrili smo po fantastičnoj klopi -- kći je naručila i financirala. Primo su bile jakopske kapice (kapesanti) zapečene s mrvicama, začinima i parmezanom, 4 po glavi stanovnika, pa onda hlap na buzaru sa zelenim rezancima, kila hlapa za 4 osobe, pa za desert šnenokle. Sve to uz fina vina. Dugo ćemo se sjećati. Jako dugo.