(Pre)entuzijastični čitači

Knjigom u glavu
Serenità

Post 19 Sep 2011, 23:28

Ne čitam trenutno ništa (rokovi, jel :D), ali htjela bih saznati imate li knjiga o kojima biste raspravljali, iskomentirali ih, a nemate prave sugovornike, tj. zainteresirane, bilo u RL ili na fhr-u.

Možda ste kao ja napisali post, a nitko nije reagirao, valjda zato što nisu upoznati sa štivom. Nadam se da bi se to tu barem netko mogao naći sebi sugovornika jer vidim da pišu i ljudi koji baš ne zalaze na Književnost. :)

Zadnja knjiga koju sam pročitala bila je Razbijeni Gorana Gerovca. Znate li išta o piscu, knjizi, bilo što?

Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Eks

Post 19 Sep 2011, 23:31

Je, je, rokovi. Priznaj da ne čitaš ništa zbog neta, oprošteno ti je. :zubo:

Vidjevši naslov mislila sam da su to oni koji čitaju par knjiga istovremeno. :o
Nisam čula za dotičnog, sad sam ga izuglala, zvuči neloše. Tvoj dojam?
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 832 times
Been thanked: 1578 times
Post 19 Sep 2011, 23:35

Serenità wrote:Zadnja knjiga koju sam pročitala bila je Razbijeni Gorana Gerovca. Znate li išta o piscu, knjizi, bilo što?
Radio sam s njim deset godina; sjajan dečko, dobar pisac, dobar urednik. Zanima te privatno ili...? :D
Potpisi su za budale.
Pješčana

Post 19 Sep 2011, 23:35

ja čitam par knjiga istovremeno.
znam da se neki ljudi tom čude, ali čuditi se tom je kao čuditi se nekom tko prati više različitih serija ili sprema par ispita. :ne zna:
pa valjda te sinapse unutra znaju svoj posao :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Eks

Post 19 Sep 2011, 23:37

Pješčana wrote:ja čitam par knjiga istovremeno.
znam da se neki ljudi tom čude, ali čuditi se tom je kao čuditi se nekom tko prati više različitih serija ili sprema par ispita. :ne zna:
Pa i ja. Zato sam odmah asocirala naslov s tim. :D
Serenità

Post 19 Sep 2011, 23:44

ex_anais wrote:Je, je, rokovi. Priznaj da ne čitaš ništa zbog neta, oprošteno ti je. :zubo:

Vidjevši naslov mislila sam da su to oni koji čitaju par knjiga istovremeno. :o
Nisam čula za dotičnog, sad sam ga izuglala, zvuči neloše. Tvoj dojam?
Danas sam stvarno luda. :zvrko: 5 sati učenja, 5 forumarenja. Ne pamtim kad sam to na fhr-u napravila.
Meni se jako svidjelo. Odavno nisam nešto tako dobro pročitala, a da je hrvatski pisac napisao.
Zato me i zanimaju reakcije drugih. Možda drže da je ala Coelho. :D (Ne znam kako piše dotični, nisam čitala.)
Pješčana wrote:ja čitam par knjiga istovremeno.
Ja ne istovremeno, eventualno jednu za drugom. Volim se svakoj posebno posvetiti.
Btw, nisam znala kakav bih naslov lupila, mijenjaj slobodno. :D
Hekatonhir wrote:Radio sam s njim deset godina; sjajan dečko, dobar pisac, dobar urednik. Zanima te privatno ili...? :D
I Serenità, u sridu! :cerek: Ma ne, samo me zanima jel ga još tko doživio? Znači, sve u superlativima, jel? A jesi ga ti čitao?
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Eks

Post 19 Sep 2011, 23:47

Serenità wrote:Danas sam stvarno luda. :zvrko: 5 sati učenja, 5 forumarenja. Ne pamtim kad sam to na fhr-u napravila.
Meni se jako svidjelo. Odavno nisam nešto tako dobro pročitala, a da je hrvatski pisac napisao.
Zato me i zanimaju reakcije drugih. Možda drže da je ala Coelho. :D (Ne znam kako piše dotični, nisam čitala.)
Zašto ala Coelho? :eek: :zastaje pri bilježenju naslova u teku:
Po sadržaju ne zvuči nimalo slično. Kad smo kod te tematike, rvacke stvarnosti, jel, Rod avetnjaka je dobra knjiga. Ako nisi čitala.

ot: zavidim ti na tih 5 h. :o Učenja, naravno. :zubo:
Serenità

Post 19 Sep 2011, 23:59

ex_anais wrote:Zašto ala Coelho? :eek: :zastaje pri bilježenju naslova u teku:
Po sadržaju ne zvuči nimalo slično. Kad smo kod te tematike, rvacke stvarnosti, jel, Rod avetnjaka je dobra knjiga. Ako nisi čitala.

ot: zavidim ti na tih 5 h. :o Učenja, naravno. :zubo:
Ma bezveze sam ga bubnula jer po njemu svi čitači koji drže do sebe pljuju. :D
Rekoh da ne znam ni šta piše u biti.
Ne čitam baš žene, ali dat ću priliku. Hvala. :)

ot: Budući da je predviđeno bilo 10, a sad planiram spavat, nemaš na čemu. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 832 times
Been thanked: 1578 times
Post 20 Sep 2011, 10:33

Serenità wrote:Ma ne, samo me zanima jel ga još tko doživio? Znači, sve u superlativima, jel? A jesi ga ti čitao?
Roman ne, samo izvatke.

A tekstove da, bez toga ne bi bio dobar novinar. :rofl:

Kad smo već kod toga, pisao je neki dan u Forumu o jeziku. I veli otprilike da je hrvatski dobio bitku sa srpskim, ali izgubio od engleskog. Jer bi se jezik većine govornika bez anglizama mogao svesti na desetak domaćih psovki. :D
Potpisi su za budale.
Serenità

Post 20 Sep 2011, 10:40

Hekatonhir wrote:Roman ne, samo izvatke.

A tekstove da, bez toga ne bi bio dobar novinar. :rofl:

Kad smo već kod toga, pisao je neki dan u Forumu o jeziku. I veli otprilike da je hrvatski dobio bitku sa srpskim, ali izgubio od engleskog. Jer bi se jezik većine govornika bez anglizama mogao svesti na desetak domaćih psovki. :D
Ne znam, ne bih se baš složila. Maksimalno izbjegavam i srbizme i anglizme.
Osim btw i wtf. Ti mi se sviđaju :raspa:

A u svojoj okolini sam primijetila da više furaju neki srpski izričaj, možda zato što slušaju narodnjake i gledaju srpske filmove i serije. :ne zna:
Borna Paro
Post 29 Sep 2011, 18:46

Razbijeni..?Od čega?
vrrrlet

Post 04 Oct 2011, 00:51

Pješčana » wrote:ja čitam par knjiga istovremeno.
Vrlo je zanimljiva paralela s ljubljenjem par ljubovaca istovremeno. Ti si, čini se, kurva knjževnosti.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Emericzy

Post 04 Oct 2011, 07:26

vrrrlet » wrote:Vrlo je zanimljiva paralela s ljubljenjem par ljubovaca istovremeno. Ti si, čini se, kurva knjževnosti.
Drolja. Kurve naplaćuju. Čitatelji ne. A i pisci sve manje.
rajderica

Post 04 Oct 2011, 10:12

Serenità » wrote:Ne čitam trenutno ništa (rokovi, jel :D), ali htjela bih saznati imate li knjiga o kojima biste raspravljali, iskomentirali ih, a nemate prave sugovornike, tj. zainteresirane, bilo u RL ili na fhr-u.

Možda ste kao ja napisali post, a nitko nije reagirao, valjda zato što nisu upoznati sa štivom. Nadam se da bi se to tu barem netko mogao naći sebi sugovornika jer vidim da pišu i ljudi koji baš ne zalaze na Književnost. :)

Zadnja knjiga koju sam pročitala bila je Razbijeni Gorana Gerovca. Znate li išta o piscu, knjizi, bilo što?
Goran Gerovac-Germa.
Karlovčan, roker, nepopravljivi entuzijast.
Urbano dijete, sa evropskom vizijom, uvijek spreman boriti se za istinu i pravdu.
Kasnije novinar i urednik Večernjeg lista.
I prijatelj. :)
Serenità

Post 06 Oct 2011, 12:24

rajderica » wrote:Goran Gerovac-Germa.
Karlovčan, roker, nepopravljivi entuzijast.
Urbano dijete, sa evropskom vizijom, uvijek spreman boriti se za istinu i pravdu.
Kasnije novinar i urednik Večernjeg lista.
I prijatelj. :)
:eek: Tako malen forum, a toliko informacija na njemu!
Eto, možete čovjeku reći da su mu knjige čitane i spominjane.
Sigurno mu neće biti krivo. :)

Ja sam opet oduševljena!
Već sam spominjala tu - E. Carrere, Neki drugi životi.
Zanimljivo je da sam knjigu posudila jer sam prije 3 godine upoznala na faksu dečka koji je čitao Carrereovo Zimovanje. Hvala! :love:
LazyFox

Post 07 Oct 2011, 19:24

Pješčana » wrote:ja čitam par knjiga istovremeno.
ex_anais » wrote: Pa i ja. Zato sam odmah asocirala naslov s tim. :D
I ja!! :lux:
Samo dvije trenutacno, ovisno o raspolozenju.
The only difference between tattooed and untattooed people is that tattooed people are way cooler and can kick your ass.
  • Information