Vaš najdraži post
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Euklid » wrote: Vruce, vruce...
Trkeljasi misle da je ha eru,
ha er misli da je kod staraca,
starci misle da je s Letecom,
Leteca misli da je s prijateljima,
prijatelji misle da je s ljubavnicom,
ljubavnica misli da je u gljivama,
gljive misle da je na Trkeljanju,
a on sjedi u birtiji i svira qurcu...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
koristio sam tražilicu da nađem gdje je tema o gljivama pa mi je usput izbacilo i ovu minijaturu...Tea Tree » wrote:
Iako mi je smijesan post, ne mogu da se ne zapitam kako se sjecas da si to napisao u 10. mjesecu.
Nema boga da se sjetim sta sam pisala prekjucer.
'if you fall, i'll be there' (floor)
-
Whereabout
Nije da mi se baš sviđa ideja da nominiram samoj sebi najdraži vlastiti post, ali moj imidž to može izdržati :schmokljan:.
Kao najdraži post bi mogao proći jedan koji ima posebno značenje i provlači se kroz ostatak mojeg boravljenja na forumima kao motiv za... nešto. :terorist: Ima dijelova koji su mi bitni.
Riječ je o filmu Žena kojoj sam čitao (The Reader).
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=45676#p45676
Kao najdraži post bi mogao proći jedan koji ima posebno značenje i provlači se kroz ostatak mojeg boravljenja na forumima kao motiv za... nešto. :terorist: Ima dijelova koji su mi bitni.
Riječ je o filmu Žena kojoj sam čitao (The Reader).
https://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=45676#p45676
Whereabout » wrote:
Mene to zanima baš kao jedna priča, kako prihvatiti da smo bili ljubavnici onog tko je sudjelovao u i direktno utjecao na tako strašan zločin. Najzanimljivija poruka mi je ona o neznanju glavnog ženskog lika koji se, dakle, iz neznanja, neobrazovanosti, praktične nepismenosti upušta u vezu s dječakom, i radi to kao nešto gotovo djetinje (jer je to sve jedna nevina igra putenosti, ljepote njegovog mladog tijela o kojemu ona vodi brigu pa ga i pere i umata u ručnike nakon ili prije seksa, a on joj čita, što se dešava po prvi put u njezinom životu, da joj netko čita, ili da uopće doživi književnost iliti fikciju); na podjednako djetinjoj razini naknadno upravlja dijelom koncentracijskog logora i "brine" o svojim zatočenicama, slijepo slijedeći "pravila", kamuflirajući svoju nepismenost tako da održava red i bori se protiv kaosa, čak i u situaciji kad osobe za koje je "odgovorna" izgore na smrt. Iako je zadnji dio filma lagano ispolitiziran, uvjetno rečeno, poruka o nepismenosti je vješto iskorištena kao faktor srama u filmu (pa je tako sve, i likove i gledatelje, sram kad ona daje iskaz o svojem viđenju logora) i društvena poruka. Meni su oboje glavnih muških glumaca jako dobri, a Winslet mi je standardno dobra.
.
-
- Information
-