Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
1. Prosiješ brašno
2. Kupiš si onu vražju metlu za mlaćenje jaja i sličnog pa s njom miješaš
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
Dodaješ mlijeko jako polako i postepeno, kuhajući na laganoj vatri i miješajući STALNO pjenjačom (ovim što je stavila Afrika).JPK » wrote:Meni se u bešamelu uvijek stvore grudice. Kako da to izbjegnem?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
To ja zovem pjenjačom.A.P. » wrote:1. Prosiješ brašno
Tako je, i ja, ali se nisam mogla sjetiti imena nikakoElliQuinn » wrote: To ja zovem pjenjačom.
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
Nemoguće ju je i skuhati. Koliko god kuhala uvijek je žvačemo u beskraj. Običnu rižu obično ne kuham. Prepržim je na maslinovom ulju da požuti i zalijem. U tavi na ploči ili u pećnici, svejedno. S lukom ili bez, s temeljcem ili vodom. Kao rižoto s gljivama, povrćem, kozicama ili samo kao podloga koki koja se peče. Riža mi nije fina ako nije malo prepržena prije dokuhavanja.Ajvi » wrote:Kuham samo integralnu rižu jer baš ne volim tu bijelu raskuhanu, a ovu je nemoguće raskuhati.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
A mlijeko treba biti hladno ili vruće?Morticia » wrote:
Dodaješ mlijeko jako polako i postepeno, kuhajući na laganoj vatri i miješajući STALNO pjenjačom (ovim što je stavila Afrika).
BTW, upravo kuham ovo: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/572386
Biti i mniti svemiropolisno
Ja obično torteline posipam hrpom parmezana ili grana padana, i onda je to cijelo jelo. Eventualno zelena salata.Morticia » wrote:Za sutra planiram zapečene torteline, al' ne znam što bih uz to.
Ima li netko prijedlog?
Biti i mniti svemiropolisno
mijesanjemJPK » wrote:Meni se u bešamelu uvijek stvore grudice. Kako da to izbjegnem?
razmutis u hladnom mlijeku brasno, dodas u prokuhano, mijesas.
nemam grudice.
edit, jos jedna strana
ne koristim pjenjacu, iako imam ou silikonsku pa moze u lonce, koristim kuhacu, drvenu, vulgaris.
ne dodajem polako vec izlijem odjednom, no ne idem sa 2zl brasna i pola deci mlijeka. napravim omjer tako da se kuhajuci zgusne, a ne cim dotakne toplo.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Dolijem hladno i odjednom i miksam štapnim mikserom kad kuha.
pa u kakvom loncu ti kuhas kad mozes u njega s mikserom?Margarita » wrote: Dolijem hladno i odjednom i miksam štapnim mikserom kad kuha.
To samo ako smo svi doma, praznicima, na ljetovanju, pa još navrate i svekrva ili moji starci ili kakva aktualna cura ili dečko. Inače kuham à la carte.
lol pjescana i margarita 
jucer sam skuzila da mi pilecim batacima i zabacima danas istice rok trajanja, pa sam ih stavila u pac (sol, secer, maslinovo, ocat, frisko peceni i samljeven kumin). bacila sam ih u wok u vrelo ulje i uzivala u hruskavoj kozici. inace ne pustim ulje da se tako ugrije, al danas sam zaboravila na njega i dozivjela pravo otkrice
juha: shiitake, mrkve na kockice, celer na kockice, bijeli dio mladog luka na kolutice, list kupusa na trakice i sve skupa prokuhati. stavila sam dosta papra s cesnjakom pa je dobila na ljutini. od celera i mrkve dobila je slatkocu. na kraju narbilala svjezi djumbir.
da, par kapi nekog imdonezijskog soja sosa. i krpice bez jaja.
priblizan okus juhe iz kineskog, meni se jako svidio
wok: paprika, mrkve, celer, sve na prutice, zeleni dio mladog luka, djumbir, sampinjoni, papar s narancom, soja sos i tjestenina za wok.
obozavam kad eksperimentiram i ubijem se u dobivenom
jedini bed je masna kuhinja jer je ulje prskalo iz woka na sve strane
jucer sam skuzila da mi pilecim batacima i zabacima danas istice rok trajanja, pa sam ih stavila u pac (sol, secer, maslinovo, ocat, frisko peceni i samljeven kumin). bacila sam ih u wok u vrelo ulje i uzivala u hruskavoj kozici. inace ne pustim ulje da se tako ugrije, al danas sam zaboravila na njega i dozivjela pravo otkrice
juha: shiitake, mrkve na kockice, celer na kockice, bijeli dio mladog luka na kolutice, list kupusa na trakice i sve skupa prokuhati. stavila sam dosta papra s cesnjakom pa je dobila na ljutini. od celera i mrkve dobila je slatkocu. na kraju narbilala svjezi djumbir.
da, par kapi nekog imdonezijskog soja sosa. i krpice bez jaja.
priblizan okus juhe iz kineskog, meni se jako svidio
wok: paprika, mrkve, celer, sve na prutice, zeleni dio mladog luka, djumbir, sampinjoni, papar s narancom, soja sos i tjestenina za wok.
obozavam kad eksperimentiram i ubijem se u dobivenom
Fino zvuči. Ja bih najvjerojatnije bijeli dio mladog luka prerezala na pola ili četvrtine i stavila u wok a zeleni na kolutiće u juhu. Prskanje ulja probaj spriječiti mrežicom. Danas radim do navečer pa je mama skuhala grah, tako da za večeru imamo izbor: zapečeni grah, juha od graha i grah na salatu. Nisam priupitala je li tata donio kiselog zelja.dimnjak » wrote: obozavam kad eksperimentiram i ubijem se u dobivenom
upravo kuham pravu domaću goveđu juhu, s velikm crvenim komadom mesa.
uz njega veselo se krčkaju narančaste hrvatske mrkve i koraba, u hrvatskoj vodi. pretpostavljam na ruskom plinu
uz njega veselo se krčkaju narančaste hrvatske mrkve i koraba, u hrvatskoj vodi. pretpostavljam na ruskom plinu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 689 times
- Been thanked: 1164 times
Grah s kupusom nije loš, ali bolji mi je s tijestom. Taj jedem i hladan, stojećki. Šeflom. Omiljeni sport kad se vratim iz grada a malo sam popio.Margarita » wrote: Danas radim do navečer pa je mama skuhala grah, tako da za večeru imamo izbor: zapečeni grah, juha od graha i grah na salatu. Nisam priupitala je li tata donio kiselog zelja.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 689 times
- Been thanked: 1164 times
Uf, ričet je isto odličan. Ali ništa se ne može mjeriti sa "šarafima", kako sam to tijesto zvao kao dijete. Fusillima, je li.
Volim ih i s jajima, doslovce se udavim u tome.
Volim ih i s jajima, doslovce se udavim u tome.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-