Frazemi
-
Almost Rosey
Zašto se veli ležati (ili pasti) nauznak? Odakle to nauznak? Što točno znači?
-
Almost Rosey
Kako to da se nikad ne sjetim tog hjp-a? 
Hvala
Hvala
- MmeTipfeler
Ja još uvijek mislim da to znači nešto drugo, to jest "na leđa". I to usprkos Aniću. A i etimologija mu je fora: poziva se na njem. Nacken (zatiljak). Otkad je zatiljak na boku ili bar bočnoj strani tijela?Pješčana » wrote:nikad ikad mi nije palo na pamet da je nauznak na bok, uvijek sam misilila da je nešto drugo![]()
( nešto kao ničice)
Edit. Virkam malo u Bibliju na netu. Pa kaže (Post, 49, 17): (...) guja pokraj staze što će konja za zglob ujesti, i njegov konjik nauznak će pasti. Okej, to ništa ne dokazuje jer jahač može pasti i na bok, iako to nije tako impresivno. Ali, pazi sad. Čitali smo mi i Zagorku, a ona kaže: Nije nosio vlasulju, nego je gustu, tamnu kosu češljao nauznak (...). Na kraju, da damo opet riječ i Aniću: poleđice.
judolino » wrote:Ja bih to prevo kao "frajer se prosul ko riža".
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Zašto "u sedmom nebu"?
Nebo je logično, lebdiš, glava u oblacima, lagan ko perce, nemaš veze s realnošću zemlje, trućbrućkokoda..
A sedam možda jer ljudi baš eto vole taj broj.
E, sad, zašto pitam i odmah odgovaram sama sebi (ili samoj sebi
)?
Zato što bih htjela pametniji odgovor.
Nebo je logično, lebdiš, glava u oblacima, lagan ko perce, nemaš veze s realnošću zemlje, trućbrućkokoda..
A sedam možda jer ljudi baš eto vole taj broj.
E, sad, zašto pitam i odmah odgovaram sama sebi (ili samoj sebi
Zato što bih htjela pametniji odgovor.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- MmeTipfeler
Sedmo nebo najviša je sfera u kojoj borave Bog i njegovi anđeli, ali mislim da je pojam potekao iz judaizma, a ne iz kršćanstva. U islamu znam da postoji sedam nebesa, skupa s rajskim hurijama i tako to. Tko će ga znati otkuda smo mi to pokupili. 
Kako god, osjećaj je božanstven.MmeTipfeler » wrote:Sedmo nebo najviša je sfera u kojoj borave Bog i njegovi anđeli, ali mislim da je pojam potekao iz judaizma, a ne iz kršćanstva. U islamu znam da postoji sedam nebesa, skupa s rajskim hurijama i tako to. Tko će ga znati otkuda smo mi to pokupili.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Odgovora ce biti koliko i upitanih ljudi, mislim. Sedam je broj koji fascinira i dalje u proslost od judaizma, islama, krscanstva iako se nasa tumacenja oslanjaju na te temelje, uglavnom...MmeTipfeler » wrote:Sedmo nebo najviša je sfera u kojoj borave Bog i njegovi anđeli, ali mislim da je pojam potekao iz judaizma, a ne iz kršćanstva. U islamu znam da postoji sedam nebesa, skupa s rajskim hurijama i tako to. Tko će ga znati otkuda smo mi to pokupili.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Pero, majstoreMargarita » wrote: Kako god, osjećaj je božanstven.
'if you fall, i'll be there' (floor)
-
- Information
-