Apstinencija i cimanje

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Emericzy

Post 30 Oct 2011, 13:07

trip » wrote:

Slažem se, svako iskustvo nas nadograđuje, up/down grade-a, ne bi se usudila reći mijenja, ako smo odrasli :). No ako maknemo časkom sa strane jebanje duše i umiranje od ciroze, ostaje gola biološka potreba, nagon, organ koji neki kurac išće. Apstinencija utoliko biva zatomljavanje tjelesnog i mentalnog procesa, i taj se negdje mora kanalizirati, uprazniti.

U idealnom slučaju, rezerviranom za face, pri nekoj od krajnosti, pretpostavlja se visoka produhovljenost i mogućnost podizanja i akumuliranja primarnih potreba na viši nivo, for a 'greater cause'. Dok se u prosjeku nalaze burst-ovi promjene raspoloženja, ponašanja i obrazaca, i nesvjesna 'potraga za utjehom' u čemu-već-sve-ne. Ne kažem da su promjene dobre ili loše, već da jesu, i da ih osoba ne razabire. Namjesto svejednosti i ravnodušnosti kao vrhovnih odluka :durica:, možda ipak povremena autorealizacija. Ili pravac Tibet Image
Ali apstinencija nikad nije bila opcija za mase. Nju su ljudi uvijek odabirali radi nekog višeg cilja. mase su preferirale slijediti nagone, ako se ikako moglo. Apstinencija se trpjela samo ako se morala.

Emericzy

Post 30 Oct 2011, 13:08

Pješčana » wrote: ali, ali, orgazam opušta
ja mislim da time njihova depresija prelazi u neku psihozu
Nisam stručnjak, ali... nije li depresija već neka vrsta psihoze?
Almost Rosey

Post 30 Oct 2011, 15:17

Emericzy » wrote: Nisam stručnjak, ali... nije li depresija već neka vrsta psihoze?
Ne. Psihoza je stanje sumanutosti, nerealnih osjeta i misli, udaljavanje od stvarnosti. Stanje psihoze se javlja recimo u shizofreničara. Depresija spada u poremćaje raspoloženja; osoba je i dalje "u realitetu", unatoč nekim kognitivnim distorzijama koje se mogu javiti.
kuki

Post 08 Nov 2011, 06:20

Ne spada li u psihičke bolesti?

Meni je ovaj seksualni detoks posvemašnja glupost. Ne seksam se s voljenim čovjekom da povećam zasićenost kisikom ni da budem načitana, tako da ne shvaćam baš kako bi mi vježbe disanja, čitanje ili promatranje ptica mogli zamijeniti taj oblik komunikacije i povezivanja, i pokazati mi što me privlači, pali i zadovoljava me.

Žalosno mi je to nekako, kao mjesec dana apstinencije od razgovora s voljenom osobom, Communication Detox by MD kuki. Sjajna bi to knjiga bila. Već smišljam zahvale.

No, s čovjekom koji seks percipira kao nešto u rangu hrane i koristi vokabular knjiga o dijetama ionako se očito temeljito razilazim u percepciji seksa u odnosu. Zadovoljavati (s?) partnerom potrebu za seksom kao fizičku potrebu kao potrebu za hranom mi je nekako, ahm, kao ne komunicirati jer baš njemu hoćeš baš nešto reći, nego vikati abvgd i dalje ne znam, jer imaš potrebu glasati se. Fizičku.

A to ne mogu reći da ne razumijem niti da ne znam kako je to, ali sasvim dobar vibrator košta dvjesto kuna, pa impersonalnu napaljenost mogu riješiti u pola minute.
Emericzy

Post 09 Nov 2011, 00:10

OFFTOPIC

Kuki, evo nešto samo za tebe:

Image
kuki

Post 09 Nov 2011, 10:47

:rofl:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 13 Nov 2011, 09:53

Emericzy » wrote:OFFTOPIC

Kuki, evo nešto samo za tebe:

Image
:rofl:
Trip

Post 13 Nov 2011, 10:22

No ID, no person.
Libertango

Post 16 Nov 2011, 13:06

BoDerek » wrote:Khm, ne znam baš koliko vjerujem u takvu priču o apstinenciji od nekoliko godina....
Bez ljutnje, jel..

Imala ju. U mlađim danima za razliku od Emericzyija. Jednostavno me seks i veze nakon što sam stavila dugogodišnju vezu ad acta nisu interesirali, ne u smislu da sam patila radi toga jer nisam s nekim i seksa nema nego stvarno nisam o tome ni razmišljala. Pomisao da sam aseksualna ili frigidna mi nije bila ni pala na pamet -bar ne tada. Zato ni ne znam koliko je godina bilo u pitanju (jednostavno nisam brojala)-mislim da nije bilo 5 ali definitivno je bilo više od tri godine u pitanju. I baš mi je bilo lijepo. Izlazila sam, puno se družila s dragim ljudima i chillala :cerek:

A glede cimanja, jest neugodno je i stvara pritisak, zadnji put u vezi sam ja bila "cimator" i nije dobro završilo-jer koliko god bio pritisak neugodan osobi kojoj se neće i ova kojoj se hoće osjeća da tu stvari baš i ne štimaju, nije ugodno kad se osjećaš ko napasni manijak.

Al to je valja bila i posljedica samog tog perioda kad nisam osjećala želju za nikim. Pa kad ti onda konačno dođe prava osoba pod ruku-teško ti je odlijepiti se od njegove kože, malo čovjek pomahnita.
It takes 2 2 tango...
ombia

Post 29 Nov 2011, 13:47

ElliQuinn » wrote: Ili je apstinirao zbog depresije. Ne znam. Inače, jeste li znali da je jedna od nuspojava antidepresiva nemogućnost postizanja orgazma? S tim učinkom uopće mi nije jasno kako depresivni ljudi prestanu biti depresivni.
Ne. Samo ti duze treba do orgazma. Provjereno kod oba spola.
Ovaj koji ne moze pod AD-om bi trebao promijeniti lijek ili je mozda problem i od prije postojao.
Nisam stručnjak, ali... nije li depresija već neka vrsta psihoze?
Ne.
I neko je pitao jel spada u pshicke bolesti. Isto ne.
  • Information