Uvezivanje kao investicijski projekt

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
ombia

Post 10 Dec 2011, 15:27

A.P. » wrote:Ne razumijem ljude koji mogu ispaliti da žele ili ne žele ozbiljnu vezu prije nego su nekog uopće i upoznali kako treba. A da bi nekog upoznali kako treba, valjda moraš provesti neko vrijeme s njim. Čemu ispaljivati da jesi ili nisi za vezu dok ni ne znaš s kim/s čim imaš posla?ti.
Vrlo je jednostavno.
Sa 20+ sam bila za sve, ma i sa 29, sad vise nisam za otvorene veze, za bi ne bi, za ja nemam vremena za vezu al mozda i imam, dakle da mi je supermen sa druge strane ja to vise ne zelim. Dakle da je s druge strane super duper naj naj ja opet neke stvari sad vise ne zelim.
Meni je cudno da je to uopce nekome cudno.
Ne zanimaju me auti, dionice, check liste i ino, zanima me jel netko na cistu sam sa sobom, ak mu se malo jebava danas maju sutra ivu, i to je legitimno ali ja (vise) na takve ne trosim svoje vrijeme.
Bolje da doma citam i pijem vino.

S ostatkom posta se slazem. :)

A.P.
Cactus

Post 10 Dec 2011, 15:46

ombia » wrote:Vrlo je jednostavno.
Sa 20+ sam bila za sve, ma i sa 29, sad vise nisam za otvorene veze, za bi ne bi, za ja nemam vremena za vezu al mozda i imam, dakle da mi je supermen sa druge strane ja to vise ne zelim. Dakle da je s druge strane super duper naj naj ja opet neke stvari sad vise ne zelim.
Meni je cudno da je to uopce nekome cudno.
Meni se to ni sad ne da, niti mi se ikad dalo, niti hoće vjerovatno (do sredine dvadesetih odbrojavam dane :zubo: :crying: ), mislim da si me krivo shvatila. To što ne želiš otvorene veze i jebavanja sa svima i dalje ne znači da ćeš radije biti s bilo kim samo da nisi sama.
Herp
Nikki Gauda

Post 10 Dec 2011, 16:26

ombia » wrote:
Dobro, koliko sam skuzila dugo ste skupa, dakle relativno mladi ste vodili taj inicijalni razgovor, ni mene ne bi diralo sa 22 da tip ne zeli ozbiljnu vezu jer nisam htjela ni ja :zubo: al sad mi se vise ne da zajebavati s nekim zgubidanima :o
Ako ti je 35 relativno mlado, onda okej. :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
ombia

Post 10 Dec 2011, 16:38

A.P. » wrote:
Meni se to ni sad ne da, niti mi se ikad dalo, niti hoće vjerovatno (do sredine dvadesetih odbrojavam dane :zubo: :crying: ), mislim da si me krivo shvatila. To što ne želiš otvorene veze i jebavanja sa svima i dalje ne znači da ćeš radije biti s bilo kim samo da nisi sama.
Pa...da mislim drugacije ne bih sad bila solo. :zubo:

herp zvucis po pisanju mlado, a na drugoj temi si napisala da imas 10 godisnju vezu pa sam te nekako zamislila da imas sad oko 35, a ak ste razgovor vodili na pocetku veze itd.
Herp
Nikki Gauda

Post 10 Dec 2011, 16:40

ombia » wrote:
Pa...da mislim drugacije ne bih sad bila solo. :zubo:

herp zvucis po pisanju mlado, a na drugoj temi si napisala da imas 10 godisnju vezu pa sam te nekako zamislila da imas sad oko 35, a ak ste razgovor vodili na pocetku veze itd.
Poše tebe, pa ne moramo biti ista generacija, zar ne? ;)
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
ombia

Post 10 Dec 2011, 16:48

Herp » wrote:
Poše tebe, pa ne moramo biti ista generacija, zar ne? ;)
Ti i ja? Naravno ne. :)

Kompliment ako si 40+ a tako si mladog duha :xlux:
Herp
Nikki Gauda

Post 10 Dec 2011, 16:49

ombia » wrote:
Ti ja? Naravno ne. :)

Kompliment ako si 40+ a tako si mladog duha :xlux:
Ne ti i ja, krivo si me skužila :rofl:

Ja i on ;)
Tea Tree

Post 10 Dec 2011, 16:50

Čini mi se da bi mi čak bilo prihvatljivije da mi netko na prvom dejtu kaže da ne želi ozbiljnu vezu nego da želi.
U prvom slučaju bih to protumačila kao aktiviranje nekog "obrambenog mehanizma" i ne bih pridala neki naročit značaj tome.
U drugom slučaju bih se zapitala je li to znači da želi ozbiljnu vezu sa mnom, obzirom meni to govori? Kako zna? Pa ne znamo se, uopće. Bože, ovaj je lud! :trk:

Na stranu sad što bih ja sve pomislila i koja bi moja reakcija bila, ostaje činjenica da dosta ljudi ima potrebu biti u vezi, imati taj "status" uvezanosti. Jer ne mogu biti sami, jer smatraju da su manje vrijedni ako nemaju partnera i još svašta nešto, našlo bi se tu razloga.

Nije da ih razumijem, ali razumijem da takvi ljudi postoje.
Ovi iz Lordovog uvodnog posta su samo nakaradnija verzija, ali nipošto iskarikirana.
Takvi ljudi postoje i nije ih malo.

Iako ih nemam u svojoj bližoj okolini, ne družim se s takvima :zubo: , svaki put kad naletim na nekoga od njih, pomislim kako im nije nimalo lako.
Mislim da je to neko stanje grča u kojem ti ljudi žive.
Grč traje cijelo vrijeme dok traje i potraga za partnerom. Kad se partner konačno pronađe, onda ide dubinska analiza. Ako i nakon dubinske analize ipak ostane dovoljno razloga za ostajanje u toj vezi, onda ide grč zbog svih drugih nedostataka te veze i općenitog nezadovoljstva "sitnicama" uočenih kod partnera.
I, konačno, grč zbog svakodnevnih napora potrebnih za održavanje idilične slike za javnost.
ombia

Post 10 Dec 2011, 16:55

Pa...nisam skuzila, zato je i bilo ono pitanje. :o

A sad priznajem jos manje kuzim :facepalm: nit znam koliko ti je godina (ono pet sim tam nebitno) ni to jel se palis na mladje ili starije i tako...sto dalje pisem sve gore :zubo:
Herp
Nikki Gauda

Post 10 Dec 2011, 16:58

ombia » wrote:Pa...nisam skuzila, zato je i bilo ono pitanje. :o

A sad priznajem jos manje kuzim :facepalm: nit znam koliko ti je godina (ono pet sim tam nebitno) ni to jel se palis na mladje ili starije i tako...sto dalje pisem sve gore :zubo:
Okej, da razjasnimo :zubo: na početku sam imala 20 a on 36.
(Da mi u ovim godinama netko kaže da nije za ozbiljnu vezu, vjerojatno bih se pozdravila i otišla, onda mi nije bilo toliko do toga.)
Kad mi je došlo iz dupeta i glavu da bih ja ipak ozbiljnu vezu, onda sam ga naćerala da i on to poželi. :xlux:
A.P.
Cactus

Post 10 Dec 2011, 17:35

Tea Tree » wrote:Čini mi se da bi mi čak bilo prihvatljivije da mi netko na prvom dejtu kaže da ne želi ozbiljnu vezu nego da želi.
Ok, tko zaboga na prvom dejtu govori o vlastitim željama glede ozbiljnih veza? Meni da netko uopće na prvom dejtu krene o vezi (a prethodno se ne poznajemo dobro), pobjegla bih. Zvuči na očaj i forsiranje.
Uz to mi nije jasan fenomen "ozbiljne veze" - kakva je to neozbiljna veza? :xzubo:
Lastan

Post 10 Dec 2011, 17:35

Pješčana » wrote:ja sam nedavno kapitulirala i priznala da sam okružena idiotima.
Awwww. :cerek:

Prvi korak prema postajanju supernegativcem. Welcome to the Dark Side. Here’s a cookie.
Image

A sad ontopično…

Nije mi čudno da ljudi procjenjuju tko je dobra prilika, a tko baš i nije.
Kod ekstremnih je primjera sve očito i jednostavno – a onda se kriteriji samo nižu: makni se od alkoholičara i nasilnika; nećeš valjda u vezu s nekim na heroinu[1]; šta’š s njom, ona ti je seoski bicikl; dobar je on, ali nije naš; Janju ljubiš, prosjakinju, zabogarku, golotinju
Uostalom, ne teže li ljudi partnerima koji im imponiraju? Neće ti valjda imponirati netko niže na društvenoj ljestvici?
Pogledaj količinu zgražanja kad neka stara kokoš ili još stariji jarac nađe mlađeg partnera ili još mlađu partnericu – ne samo zbog puke razlike u godinama, nego se mlađemu odmah pripisuje da ide za lovom, a za starijega se pitaju “pa što vidi u njemu/njoj?”. Jer ti netko mlađi ne može imponirati. Jer ti teško može konkurirati društvenim ugledom i položajem.

A kad procjenjuješ druge, procjenjuješ i sebe…

[1] Ajd, da riješimo svačija cinična očekivanja: ili pušačem. :xzubo:
Lastan

Post 10 Dec 2011, 17:46

Aristocat » wrote: Kako ljudi samo zaboravljaju da je drugi covjek stvor a ne stvar.
To ti je zbog dubrovačkog utjecaja. Ajd ti njih skuži izgovaraju li /o/ ili /a/… :xzubo:
A.P. » wrote:Ne razumijem ljude koji mogu ispaliti da žele ili ne žele ozbiljnu vezu prije nego su nekog uopće i upoznali kako treba. A da bi nekog upoznali kako treba, valjda moraš provesti neko vrijeme s njim. Čemu ispaljivati da jesi ili nisi za vezu dok ni ne znaš s kim/s čim imaš posla?
Pošetebe.

Valjda znaš što želiš u životu.

Ako želiš ozbiljnu vezu i brak i svašta nešto, a sretneš osobu s kojom se možeš lijepo zabaviti neko kraće vrijeme, onda ćeš odjebati tu osobu jer nije ono što želiš. Jednako kao što ćeš, ako želiš pošten ručak, gladovati dok ga ne nađeš. Nećeš sad pojesti nešto usput, ma koliko ukusno bilo. :kava:

Bajke i romantične komedije uistinu su sjebale svijet. O reklamama i ženskim časopisima da ne govorim.
I onda ljudi idu kroz život sa slikama onoga što su vidjeli misleći da to žele i trebaju. I tko jebe konkretne okolnosti.
A najgore je što u takvom svijetu, gdje čitavo društvo svakoga procjenjuje, odjednom imaš shemu “ti to zaslužuješ” koja se prodaje svakome, bez obzira na konkretnu poziciju u hijerarhiji za koju se odjednom svi pravimo da ne postoji. Jer nismo mi takvi.

Shizofrenija.
A.P.
Cactus

Post 10 Dec 2011, 17:48

Lastan » wrote: Jednako kao što ćeš, ako želiš pošten ručak, gladovati dok ga ne nađeš. Nećeš sad pojesti nešto usput, ma koliko ukusno bilo. :kava:
Pa... ponekad i da :xzubo:
Ali to je neki sasvim drugi topik.
Tea Tree

Post 10 Dec 2011, 17:54

A.P. » wrote:
Ok, tko zaboga na prvom dejtu govori o vlastitim željama glede ozbiljnih veza? Meni da netko uopće na prvom dejtu krene o vezi (a prethodno se ne poznajemo dobro), pobjegla bih. Zvuči na očaj i forsiranje.
Uz to mi nije jasan fenomen "ozbiljne veze" - kakva je to neozbiljna veza? :xzubo:
Samo spominjanje bilo koje vrste veze, ozbiljne ili neozbiljne zvuči kao očaj i forsiranje.
Nisam imala takvih iskustava, ali, kako vidimo, itekako se događa.
Tea Tree

Post 10 Dec 2011, 18:00

Lastan » wrote:
Jednako kao što ćeš, ako želiš pošten ručak, gladovati dok ga ne nađeš. Nećeš sad pojesti nešto usput, ma koliko ukusno bilo. :kava:
Ma kako ovo?
Mogu gladovati malo pa još malo, a onda postajem nervozna, ne mogu pričati ni razmišljati dok ne riješim taj problem.
Ako sam jako u frci, pojedem i McDonalds.
Ali to je zato što se od gladi može i umrijeti. :mudri:
A, od neuvezanosti ne može.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 10 Dec 2011, 19:14

Tea Tree » wrote: Ali to je zato što se od gladi može i umrijeti. :mudri:
Istina, ali dugotrajna neuvezanost ti može bitno srušiti kriterije. Pa ti je svatko kandidat za ozbiljnu vezu, a potom se predomisliš.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
ombia

Post 10 Dec 2011, 20:48

A.P. » wrote:
Neozbiljna veza je ko neozbiljan pardon otvoreni brak.
A da i meni bi bilo cudno da mi netko na prvih par dejtova kaze ista, bilo da hoce ozbiljno ili neozbiljno.
E al da bas kaze da hoce iskljucivo neozbiljno, pa sam pao sam se ubio. :zubo:

Herp hvala. :)
Uostalom, ne teže li ljudi partnerima koji im imponiraju? Neće ti valjda imponirati netko niže na društvenoj ljestvici?
Zavisi sto je to sto ga je stavilo vise na drustvenu ljestvicu. Mozda novac. Koji nekima imponira. Nekima opet ne. U nekim drustvima je obrazovanje nesto sto imponira, u drugima opet bas to ne.
Dakle u nekom izdvojenom slucaju je moguce da meni osobno netko imponira iako nije na nekooj opcevazecoj drustvenoj ljestvici bolji od mene. Po vidjenjima drugih.
Lastan

Post 10 Dec 2011, 21:16

Tea Tree » wrote: Ma kako ovo?
Mogu gladovati malo pa još malo, a onda postajem nervozna, ne mogu pričati ni razmišljati dok ne riješim taj problem.
Ako sam jako u frci, pojedem i McDonalds.
Ali to je zato što se od gladi može i umrijeti. :mudri:
Joj, oprosti. Ovdje nisam oglasio prodaju onog detektora sarkazma. :kava:

A od gladi se u rokovima o kojima govorimo teško umire; čisto sumnjam da ikad gladuješ danima prije nego što se odlučiš na nekakvo skoro jestivo smeće. :D

Poanta je upravo u tome da ljudi itekako pristaju na manje od onoga što su si zamislili. Ili jednostavno drugačije.
No iz nekog razloga danas u vezama traže nešto točno određeno – dakle, ne samo pošten ručak, nego konkretno jelo u točno određenoj porciji i začinjeno baš kako Zlatokosoj paše – i propuštaju sve drugo, bilo bolje ili lošije, jer nije ono što su si oni zacrtali.

Ono, ljudi su glupi.
aisling

Post 10 Dec 2011, 21:22

ElliQuinn » wrote: Istina, ali dugotrajna neuvezanost ti može bitno srušiti kriterije. Pa ti je svatko kandidat za ozbiljnu vezu, a potom se predomisliš.
Što je tebi dugotrajna neuvezanost? :D

Meni se baš nekako obrnuto čini. Što dalje, to se teže vidim s bilo kim u nekoj ozbiljnoj vezi (ja pod ozbiljna veza mislim na želju da s nekim živim i dijelim baš sve).
Happy Easter!
Lastan

Post 10 Dec 2011, 21:28

aisling » wrote: Što je tebi dugotrajna neuvezanost? :D

Meni se baš nekako obrnuto čini. Što dalje, to se teže vidim s bilo kim u nekoj ozbiljnoj vezi (ja pod ozbiljna veza mislim na želju da s nekim živim i dijelim baš sve).
Obje ste u pravu. Općenito govoreći.
Konkretno, u pravu je Elli. :D

Naime, govorimo o onima koji žele vezu i traže ju. Njima će s vremenom pasti kriteriji i skrasit će se bilo s kim, samo da se napokon skrase.
Ostali će postati žrtvama vlastite komocije koja s godinama sve više umanjuje mogućnost da se uopće poželiš s nekim spariti.
aisling

Post 10 Dec 2011, 21:36

Lastan » wrote: Obje ste u pravu. Općenito govoreći.
Konkretno, u pravu je Elli. :D

Naime, govorimo o onima koji žele vezu i traže ju. Njima će s vremenom pasti kriteriji i skrasit će se bilo s kim, samo da se napokon skrase.
Ostali će postati žrtvama vlastite komocije koja s godinama sve više umanjuje mogućnost da se uopće poželiš s nekim spariti.
Oni koji žele vezu i traže ju - nije li bitno i kakvu vezu žele i traže? :D

Onako, ako je samo bitno naći nešto što se nekom desetom može predstaviti kao veza, onda se slažem da će se ti neki kriteriji ili što već smanjiti.

Ja ne bi za sebe rekla da ne želim vezu. Al je želim za sebe, a ne za selo.
Happy Easter!
Eks

Post 10 Dec 2011, 22:27

Meni ovdje više ništa nije jasno. Zašto bi netko tko ne želi neobveznu vezu bio jedan od onih koji se uvezuju zbog sela?
aisling

Post 10 Dec 2011, 22:29

ex_anais » wrote:Meni ovdje više ništa nije jasno. Zašto bi netko tko ne želi neobveznu vezu bio jedan od onih koji se uvezuju zbog sela?
Pa ne mora biti.

Al pričali smo o onima koji traže vezu i s vremenom im padaju ti famozni kriteriji. Ako gube neke svoje kriterije (nemam bolje riječi, ko ima nek gukne) onda meni to djeluje ko da se povode tuđima.
Happy Easter!
Eks

Post 10 Dec 2011, 22:31

aisling » wrote: Pa ne mora biti.

Al pričali smo o onima koji traže vezu i s vremenom im padaju ti famozni kriteriji. Ako gube neke svoje kriterije (nemam bolje riječi, ko ima nek gukne) onda meni to djeluje ko da se povode tuđima.
A otkud mi možemo znati da netko gubi svoje kriterije? Možda se netko promijenio i modificirao kriterije, možda mu više neke osobine nisu tako važne kako su bile prije pet ili deset godina.
  • Information