Lord Byron » wrote:
I sad misliš da si postavio neoborivi argument?
Pa zapravo i da.
ne mogu svojoj 14-godišnjoj kćeri roditeljskim metodama objasniti da joj nije najpametnije spavati s nekim 40-godišnjakom. Ovakav Rambo-način roditeljske "ljubavi" redovito znači otužno loše odrađen istinski roditeljski posao.
Smatrao bi svojim loše obavljenim roditeljskim poslom i slično da ona spava u tim godinama sa svojim kolegama ili nešto starijm prijateljima otprilike 16, 17, 18 godina, možda i koja više.
No kad su u pitanju 40, 30 godišnjaci ili spavanje s 100 tipova koji su svi punoljetni, definitivno bih smatrao da je zlostavljana a njena maloljetnost i naivnost je teško zloupotrebljena pa makar i ona mislila da je to super i da je baš to htjela.
Zakon u kojem piše da se 14 godišnjakinja smije ševit ne znači da je od 14 godina punoljetna u smislu donošenja odluke o seksu, samo to da taj čin više nije kažnjiv zbog seksa samoga ali je kažnjiv i mora bit kažnjiv po drugim točkama, možda blažim ali opet kažnjiv.
Ovo o 22 sata je bila šala, ali OK je ispala. Smije biti u pratnji punoljetnika ali uz znanje roditelja, isto tako ne smije prespavati kod nekoga bez da roditelj zna gdje je to, onda ne smije nikako doći u posjed alkohola u toj dobi, itd. itd. što se mene tiče a i države roditelj ima obvezu brinuti se za svoje maloljetno dijete, naravno institucionalnim metodama jer definitivno roditelj nije taj koji daje djetetu krov u pauzi između jebanja.
Vaninstitucionalne metode su tu kao upozorenje da se nitko neće skrivati iza blindiranih vrata i beljiti se
Lastan » wrote:
Primijeti da on čitavo vrijeme postulira da je njegova (hipotetska) 14-godišnjakinja biće bez mozga i volje.
S nedovoljno razvijenim mozgom i voljom

, ima volju i mozak 14 godišnjakinje.
Ona u svakom slučaju nije seksualno aktivna – ne bi to tatičin mozak mogao podnijeti – nego seksualno pasivna. Zlato tatino izjebano, a u duši još nevino.
Kao što sam rekao gore, "tata" to ne bi mogao podnijeti i osjećao bi da je pogriješio da se to dogodilo između vršnjaka i zna da ima seksualne misli sa 14 godina, no kad se to dogodi sa 40 godišnjakom e onda nije tata pogriješio nego taj 40 godišnjak koji je istina možda bolestan pošto ima poremećaj ličnosti ali ta bolest ga u ovom slučaju ne opravdava. Smatram da se on ma koliko napaljen bio morao i mogao moći iskontrolirati i uputiti dijete kući.
Ne znam; meni to sugerira prilično bolestan odnos prema djetetu
To je isto OK misliti, meni je bolesno biti indiferentan prema tome da ti kćer od 14 godina spava s 40 godišnjakom te uspoređivati takvu situaciju s nekom vršnjačkom situacijom.