Euklid » wrote:
Aj dobro, ako ce tebi biti lakse - miky i ja smo krivi.
...

miky0 » wrote:A Unda je znas trolat na veliko. Da smo ja i Euklid krivi sto ce kradeze dobit izbore, a nije zoki kriv, moze rec samo onaj koji se ni kurca ne razumi

pa, nisam rekao da ste samo vi krivi. mislim, krivi ste kako god okrenete. sta ste glasali za milanovica?
bili ste zavedeni, sta? iskoristio vas je?
mislim, pozivate se stalno na neki narod, te narod pati, te ne pati, te glasa za na referendumu, te ne glasa, te ovo, te ono, a kad treba razlucit par stvari, onda se tudja tastina razumije do dometa svoje neke tastine (kamo srece do dometa svoje guzice, to bi bilo puno postenija i kvalitetnija odluka), spominju se neki pokazatelji za koje je cula i baba mare na pazaru, zna da to nesto je, ali sta i kako, znaju valjda drugi, njoj su rekli da to ne valja, kad se ide na izbore ili i inace, glčeda se okolo, kako ko drzi rukice, kako ko pricucka, identificiramo se ili neidentificiramo s doticnima, kad milanovic daje neki intervju nitko da se zapita sto je on to u stvari rekao ili nije rekao ili zasto je rekao.. sve je tako povrsno, formalno, trivijalno, a htjeli bi smo korijenite promjene, ani sami nismo bas spremni za njih, ali valjda ce se u masi nesto rijesit ako se gura, pa ce vec nesto bit ispast..ne zna se sta, ali nesto, tj nije ni bitno sta ce ispast, treba nesto vrtit, muljat, gurat, pa ce nesto i bit, zabavit se nekako moramo, ljudski je to..
ova i svaka vlada ima odgovornost koliku imamo i mi. ako zelimo stampedo odgovornost, gdje cemo moc nesto izmuljat za nas, a da ne budemo bas odgovorni, onda cemo to i imat, ali onda cemo imat i odgovornost za eventualnu provaliju ili radi straha od provalije skrenut stampedo u provaliju, pa poslije res.. nisam ja to tako mislio, drugo sam ocekivao.
ima i puno pokazatelja koliko su glasaci..ma ne za ovu vladu, nego protiv neceg drugog, pa je ova vlada isplivala, dezorijentirani, u manjini, neorganizirani.. needucirani dovoljno na koncu konca, pa i hermeticni nekako, nesposobni za stvaranje bilo kakvih promjena, srljatorski raspolozeni i ukratko, idealan ukras onoj sposobnoj, organiziranijoj volji ili ideji, podlozan za nemilu manipulaciju i rastezanje i vrlo cak, rekao bih.. lako kupljiv ukras kojim ce se legitimizirati neki kao demokratski procesi ili neka kao drustvena volja.
stalno je to nekako pitanje koji kompromis, kako i dokle napraviti, s kim, misleci da je nas interes neki van nas samih i da ustavri mi ovisimo nekako o njemu, ne on o nama, nekako da ce se negdje, na neki nacin uzeti nas interes u obzir, da ce netko drugi mislit za nas..
tj, nekako stalno pokusavamo bit likavi i pitamo se, sve slabije doduse, jel nam bolje se drzat za nesto slabije, njeznije, krhkije, pa to pokusat nekako ucvrstit ili cemo razocarano masovno trcat tamo amo, kao muha od udarajuci od jednog stakla prozora do drugog, misleci d anam nase razocaranje daje opravdanje za bilo sto te za sve..ili cemo, kazem, kontrolirati situaciju tako da cemo permutirat malo jedne, malo druge, malo trece, ainercija procesa i promjene ce se dogadjat svojom dinamikom, bez obzira na nase odluke, a mi cemo misli da je za te promjene zasluzna nasa neka histerija, a i dalje cemo vrlo skupo placat ono sto se razvija samo po sebi i bez nas.
jednostavno mi je smijesno kolikom kolicinom tragicnosti se spominje jedan linic, mercelica ili ovaj, kako se zove.. sogon, rasteze se ta zvakalica, ali nikako da dosegne epske dosege na koje smo pognute glave dvajst godina trpili i da tako pokazemo kontinuitet nase velike drame, kontinuitet nase patnje i zrtve dok grijehovi strukturica rade svoj posao, nikako izjednacit jednog linica, mercelicu i sogona sa doktrinom i strategijom, temeljitim sustavom i ustrojem koji je toliko razvijen, kojeg smo toliko razvili da ce jos dugo se njegova inercija osjecat, ako vec nismo duboko zabrazdili tim nekim putem kojeg cemo samo kozmeticki moc mijenjat, sadit cvijece pored puta, tako da mislimo da nam je lijepo.
umjesto da se energije utrosene na prezvakavanje i prenapuhivanje, efikasno usmjere na rasciscavanje situacija, pa da onda odlucimo o cemu se radi i da radimo ono sto najvise volimo, da sudimo, mi se gubimo u nekim naddrustvenim bitkama za dolazak na vlast realnosti svemirske pravde.. umjesto da problem ako se uoci, da se tehnicki rijesi, mi smo skloniji odmah krenut napravit sepuku da se osvetimo..ne znam..sami sebi?
o, da, itekako imate odgovornost, zajedno s jos ostalima nama, njima i svima i glumljenje ozbiljnosti i drame nece pojacat argument kojim cemo mi i nas dio odgovornosti pokusat prevalit na drugog.
ako ja to ne zelim za sebe, ako cu se ja protiv toga pokusat nekako borit, e pa kako nece neka vlast koja je i dosla na vlast zato jer smo mi godinama u strahu sutjeli, a sad smo se okurazili nesto trsit..
ukratko i sori, bez obzira sto bude bilo, dobit cemo ono sto smo takvim nasim ponasanjem zasluzili.. sebe.