Revolut

Koljite se i gložite!
Pastir
Has thanked: 1820 times
Been thanked: 776 times

Post Yesterday, 14:15

Kako ide procedura za otvaranje računa na Revolutu? Treba li posebna „pozivnica“? Moram li imati najmoderniji mobitel ili sve to mogu raditi na i „laptopu“?

Pomozite, još nisam imao posla s „neobičnim“ bankama. Neću reći „sa stranima“, jer gotovo da nema naše, hrvatske banke na financijskom tržištu.

Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 896 times
Been thanked: 1717 times

Post Yesterday, 16:35

Nemam Revolut-račun/karticu, ali znam osnove. Treba ti moderniji smartfon, računala zasad nisu podržana. Sve možeš učiniti sam - skineš aplikaciju Revolut Hrvatska (preko Google Play Storea, Apple App Storea ili skeniranjem QR koda sa službene internetske stranice), uneseš broj mobitela i potvrdiš ga šesteroznamenkastim kodom koji ćeš dobiti SMS porukom. Dalje slijediš upute, trebat će ti fotografije dokumenata, lica i slično. No nije osobito komplicirano.
Potpisi su za budale.
Pastir
Has thanked: 1820 times
Been thanked: 776 times

Post Yesterday, 20:00

Hvala na pomoći. :thumbsup:

Ima li netko konkretna iskustva s plaćanjem i dizanjem novca? Stitch je pomogao s uvodom, ali koristilo bi mi imati više praktičnih informacija. Ako mi „kapne“ neki novac iz inozemstva, moram li to prijaviti? Ne bi to bilo ništa dramatično ni stalno. Ali radio bih ako se pruži prilika, ostalo mi je dosta kontakata. :o
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 896 times
Been thanked: 1717 times

Post 15 minutes ago

Svaka čast što imaš volje raditi. :D

Da, moraš to prijaviti, prihodi iz inozemstva koji stižu preko litavske banke spadaju u sivo područje pa te mogu optužiti za utaju poreza. To će kad-tad doći na naplatu, zato ti je pametnije odmah obavijestiti Poreznu upravu. Ne trebaju ti zakonske komplikacije, a osobito ti ne trebaju visoke kazne. Ljudi se s tim zafrkavaju - pa se poslije iznenade. ;)
Potpisi su za budale.
  • Information