Radnička fronta

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Dec 2014, 00:25

MightyMe » wrote:Image

:S :S
:D

ma, hrvatska burzujska posla... :D

jednokratni klon

Post 05 Dec 2014, 00:34

..a unda » wrote: pa nema se tu sto puno pojasnit. rekao sam vec, razjedinjenost ljevice. ti okupji polaze od nacela subverzije na nekoj civilnoj razini. ono, trolanje. i to je ok. i na tome ce ostat i zadovoljit se.
zatim, npr, vidim tu u komentaru i nekog adorica. ne znam jel to taj adoric, ali ako jest, on bi politicki trebao predstavljat tu neku lijevu opciju zajedno s jos tim nekim lijevim strancicama.
pravi primjer koliko je teska suradnja unutar lijevih politickih pozicija u hrvatskoj.

iz vec vise izvora cujem.. ili mi izgleda da su polako te neke civilne akcije iskoristile taj svoj potencijal ili su blizu tome i jednostavno moraju napravit taj korak u jasnu politicku poziciju ako zele nesto mijenjat, na nesto utjecat. nekidan sam cuo frazu da su oni (neki, jel, nema sad veze koji), politicka frakcija jedne gradjanske akcije.

tako mi izgleda i da je kapovic negdje na tom tragu.
razlika je od ostalih tih nekih lijevih politika, sto mi kapovic djeluje nekako kao da od svih njih razumije politicke procese i razvoje, ne samo kod nas. ono, nekako mi djeluje kao realist, zna sto moze u politici ocekivat, sto ga ceka.
kazem, izgeda mi kao neko kome su ti procesi jasniji, ne kazem da je njemu sve jasno, a i pitanje je jel uopce kome jasno ili cak jel zeli sebi priznat da nesto razumije.
enivej, nije lako bas napravit taj korak. eto, da vidimo hoce li se nesto tu napravit kapovicevim pristupom.

ovo u vezi pismenosti, cuj, nema bas velike veze. da je to tako, da ima veze, onda bi nam politicka elita bili lektori, a sama znas da bi to znacilo treci svjetski rat.. :D
Adorić je iz SRP-a, sad vidim.
Al zar im nisu ideje iste, ne kužim što mu smetaju ovi. :ne zna:

Mene muči koliko su oni ekonomski potkovani. :ne zna: Mislim, Kapović je lingvist.
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2014, 00:55

Kolinda Kitarović » wrote:
Adorić je iz SRP-a, sad vidim.
Al zar im nisu ideje iste, ne kužim što mu smetaju ovi. :ne zna:

Mene muči koliko su oni ekonomski potkovani. :ne zna: Mislim, Kapović je lingvist.
ne znam jesu li im ideje iste, koliko iste, identicne ili kakve vec, ali dovoljno je da se razlikuju u jednom detalju, drugacije stavljenom zarezu pa da nastane kaos.. :D

ne znam sta to treba znacit.. ekonomski potkovan? ekonomski potkovan u cemu, na koji nacin, razumijevanje koje ekonomije, kojih mehanizama?
to sve skupa i nije toliko komplicirano, a za razinu neku operativnu, pa to je zanat, sve se to rascrta, ekonomista ima danas ko pljeve.. :D

tu se prije svega radi o politickoj volji i borbi za preraspodjelu dohotka. politicke odluke se realtivno lako ekonomski uoblicavaju..
jednokratni klon

Post 05 Dec 2014, 01:00

Pa čuj, kako u čemu, tako i ja mogu govoriti da se bogatstvo treba raspodijeliti, ali to ništa ne znači. Jer ostaje mnogo pitanja. Nije dovoljno zalagati se za nešto pravedno, treba znati kako.

Ne znam, evo ovo što reče karambol, biraju neselektivno članove, nisam sigurna da znaju točno što rade. Ali ajd. Kažem, načelno je ok.
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2014, 01:21

Kolinda Kitarović » wrote:Pa čuj, kako u čemu, tako i ja mogu govoriti da se bogatstvo treba raspodijeliti, ali to ništa ne znači. Jer ostaje mnogo pitanja. Nije dovoljno zalagati se za nešto pravedno, treba znati kako.

Ne znam, evo ovo što reče karambol, biraju neselektivno članove, nisam sigurna da znaju točno što rade. Ali ajd. Kažem, načelno je ok.
..ako postoji politicka odluka, volja, onda se nadje i rjesenje. to je cista tehnika.

sta neselektivno? nego kako ce birat? danas imas u hrvatskoj slicnu situaciju kao u njemackoj tridesetih godina. citave mase zahvaljujuci marketingu..prefiks.. ..radnicki..nastavljaju lijevo ili desno, zavisno cemu se okrenu, a okrenut ce se vjerojarno agresivnijem marketingu.
tako da socijalizam u cas posla postane nacional socijalizam.

mislim da je jedan od zadataka ove fronte, sta li je, ppkazat da ima i drugi socijalisticki izbor, ne samo nacional socijalisticki. :kokice:
jednokratni klon

Post 05 Dec 2014, 01:24

A ti misliš da se ovo može omasoviti? Hm. Viš da ih već razapinju kao salonaše.
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2014, 01:49

Kolinda Kitarović » wrote:A ti misliš da se ovo može omasoviti? Hm. Viš da ih već razapinju kao salonaše.
pa zasto se ne bi moglo omasovit? jedino je problem sto se neke stvari moraju nanovo ucit, ponovit ili drugacije ucit.
obrazovanje, jebiga.

ova fronta mi je tipicna ona jedanajsta makrkosva teza o fojerbahu, ono o filozofima i mijenjanju svijeta.
prigovor salonstva je uobicajen na toj lijevoj sceni, od provokacije do omalovazavanja, ali nitko ne zeli riskirati i preci u avangardu, povuci nesto, kreirati neku novu, recimo, elitu.. ne nuzno elitu sastavljenu od pojedinacnih nekih osoba gdje bi mogli prepoznavat taj elitizam, nego vise u smislu neke elitne ili avanagardne ideje, pristupa nekog drugacijeg i neucmalijeg, svjezijeg.. :kokice:
jednokratni klon

Post 05 Dec 2014, 01:52

Ma sve ja to znam, ali eto, nešto me priječi da se priključim. Ne znam točno što.

Oćeš im ti pristupiti?
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2014, 02:08

Kolinda Kitarović » wrote:Ma sve ja to znam, ali eto, nešto me priječi da se priključim. Ne znam točno što.

Oćeš im ti pristupiti?
pa nemoj im se prikljucivat. :D

kako mislis..ocu li im se prikljucit? na fejsu ili ono, postat dio te fronte? :D

za sad sam ja sam svoja fronta, kazem.. njih pazljivo gledam, i tako.. ima vremena. ovo sad im je samo neka kao reklama, a ne volim bas reklame.
ali, podrzavam ih.
vidjet cemo kako ce to ic i kako ce se dalje ponasat. a i kako ce se reklamirat. ako to bude inteligentan i angaziran i kreativan nastup, mozda bude i moj pristup njima .. :D
jednokratni klon

Post 05 Dec 2014, 02:11

Mislim na učlanjenje, da. Ne lajkanje na fejsu. :D
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2014, 02:19

Kolinda Kitarović » wrote:Mislim na učlanjenje, da. Ne lajkanje na fejsu. :D
prerano je za bilo kakvo to neko clanstvo, frontijerstvo, sta li vec. :D

kazem, za sad imaju moje simpatije. ako vidim da mi ce cini da nesto bas zabucaju, moguce su neke primjedbe, sitne intervencije, korekture s moj strane.. :D, onako, kezjual, ali za sad nista vise od toga.. :D

cuj, bilo kako bilo, usprkos tome sto mi se cini da bi mogli imat onako, nekako svjez politcki nastup, ipak se tu radi o politici, aktivnoj politici.
tj, ne mislim mistificirat politiku, sve je to igra, ali ipak.. nek se to malo odvija da vidimo kamo to ide.. :D
jednokratni klon

Post 05 Dec 2014, 02:35

Ae, da, politika. I meni je to strano.
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 05 Dec 2014, 23:20

Eno 2 profesora s faksa i 1 sindikalist, aj bar neko pomalo srodan, predstavljaju nešto što se zove Radnička fronta.
Bokte, ovog samo u nas ima. Još samo fali da se HDZ počme protivit povećanju poreza, a da SDP počme povisivat poreze i da se sindikat prijateljica noći počme zalagat za nevinost do braka i vjernost u braku.
Soribatjebiga, al ovaka Radnička fronta mi zvuči ko početak kakvog vica, al u ovom vicu Bosanac ispadne pametan, Crnogorac vrijedan, a Šiptar ne pravi kolače. Nekako ne vidim kako bi taki vic mogo ispast smiješan, tj. kako bi se s vakim materijalom moglo pogodit u sridu.
Na kraju izgleda da u ovoj državi samo kurve pošteno rade svoj poso.

Enivejz, njiove ideje su mi okej. Al predstavljanje im je ukujcu. Kome se oni obraćaju? Slušačima željnih izmjene razumijevajućih kimanja glavom na kakom zgodnom domjenku ili tim radnicima koje su tutnuli u naziv te svoje inicijative?
I čim, a pogotovo kako, oni to pozivaju na revoluciju? Ovo izgleda ko sprdačina, jel se revolucije dižu razgovorom ugodnim, da ne velim lamentiranjem, u kafiću? Bokte, kako su krenuli moglo bi past više revolucijskih disertacija, dok je dosad vaik bilo dosta svega par revolucijskih...parola.
jednokratni klon

Post 05 Dec 2014, 23:22

Apropo revolucija, ja sam jučer guglala slike Che Guevare osim onih par prepoznatljivih, jebate led što je taj čovjek bio zgodan. Ono, prejebeno zgodan. Šteta što je bio masovni ubojica. Kako, kako moš ubijat s onim licem?
Euklid
old school

Post 05 Dec 2014, 23:28

Eto... jel on bio tvornički šljaker ili intelektualac, liječnik... :misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
jednokratni klon

Post 05 Dec 2014, 23:32

Euklid » wrote:Eto... jel on bio tvornički šljaker ili intelektualac, liječnik... :misli:
Intelektualac, fkors. Ja ne volim radničke konstitucije. :zubo: Bio je previše feminiziran za revoluciju, ali je očito bio sociopat što mi i dalje ne ide u glavu kad ga gledam na slikama, tako jedan mio i ugodan lijep dečko. Još kosa. :S
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 05 Dec 2014, 23:45

Euklid » wrote:Eto... jel on bio tvornički šljaker ili intelektualac, liječnik... :misli:
I Kastro je doktoriro pravo, ne mogu svi bit bravari.
Al su oni nekako u rukama više držali puške neg šalice s kavom.
Nenia Salonitana

Post 06 Dec 2014, 00:09

Kolinda Kitarović » wrote:Apropo revolucija, ja sam jučer guglala slike Che Guevare osim onih par prepoznatljivih, jebate led što je taj čovjek bio zgodan. Ono, prejebeno zgodan. Šteta što je bio masovni ubojica. Kako, kako moš ubijat s onim licem?
Image

:rofl:
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 00:14

Al daj, gle:

Image

Image

Image

Image

Image

jebateled, ljepši je od skoro svih holivuckih glumaca. :ne zna: Promašio je profesiju. Ajd, bar nije ostario.
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 00:15

I ja inače čitam lica, ali jbte, ovdje stvarno ne vidiš da je lik sposoban ubijati. :tuzni: Na stranu sad pizdekanje da smo svi sposobni, blabla.
..a unda
Undaminator

Post 06 Dec 2014, 00:20

nina williams » wrote:Eno 2 profesora s faksa i 1 sindikalist, aj bar neko pomalo srodan, predstavljaju nešto što se zove Radnička fronta.
Bokte, ovog samo u nas ima. Još samo fali da se HDZ počme protivit povećanju poreza, a da SDP počme povisivat poreze i da se sindikat prijateljica noći počme zalagat za nevinost do braka i vjernost u braku.
Soribatjebiga, al ovaka Radnička fronta mi zvuči ko početak kakvog vica, al u ovom vicu Bosanac ispadne pametan, Crnogorac vrijedan, a Šiptar ne pravi kolače. Nekako ne vidim kako bi taki vic mogo ispast smiješan, tj. kako bi se s vakim materijalom moglo pogodit u sridu.
Na kraju izgleda da u ovoj državi samo kurve pošteno rade svoj poso.

Enivejz, njiove ideje su mi okej. Al predstavljanje im je ukujcu. Kome se oni obraćaju? Slušačima željnih izmjene razumijevajućih kimanja glavom na kakom zgodnom domjenku ili tim radnicima koje su tutnuli u naziv te svoje inicijative?
I čim, a pogotovo kako, oni to pozivaju na revoluciju? Ovo izgleda ko sprdačina, jel se revolucije dižu razgovorom ugodnim, da ne velim lamentiranjem, u kafiću? Bokte, kako su krenuli moglo bi past više revolucijskih disertacija, dok je dosad vaik bilo dosta svega par revolucijskih...parola.
meni isto taj naziv, radnicka fronta.. izgleda nekako arhaicno ili anakrono, ali nesto su trebali stavit, nazvat se nekako.
ono sto je kapovic do sada govorio (ne ulazim sad u neke detalje, svakog na ovom svijetu se moze nekako difamirat), pa i radio.. nekako je..necu rec ostao na nekoj elitnoj razini, ali malo ono, do relativno uskog kruga ljudi je to dopiralo.
ovo nije bas tako los nacin da se sve to skupa malo prosiri i/ili pojednostavni i/ili da se uopce nekako formalno upozna javnost s tom nekom aktivnoscu koja eto, ima namjeru bit i formlno politicka.
dakle, prvo treba nekako to sve spustit na nize komunikacijske razine, pa eto, jest, i nekim kicem, provokacijom nekom.. a taprovokacija bi mogla bit i da se malo razmisli i o samom imenu, naime, radnici postoje, jos uvijek, bez obzira sto to izgledalo da se dogadja negdje drugdje.
..a i dolazi onda tu i pitanje definicije, redefinicije radnistva, itd..pa on da i pitanje kako su sve ti radnici, tko god oni sve bili, organizirani..kako se mogu izborit da na nesto vise utjecu i ostvare, poboljsaju, stogod.. svoja prava, zajedno s ostalim grupacijama koje dosadasnja drustvena kretanja bas i nisu u njihovom interesu.

enivej, ako ne ostane sve na ovom vidu promocije i nekog slabog meteorizma (namjerno koristim tu rijec), meni ovo.. po ovom sto vidim, znaci dvije stvari..
prvo, netvorking i to stvaranje novog, prosirenje postojeceg, koristenje s dosadasnjom tom netvork bazom civilnog drustva (a nije da tu bas ne postoji nikakav drustveni kapital) i..

drugo, ulazenje u dijalog i konflikt u toj sferi, u podrucju politike, malo ono, formalog dijalektickog razbucivanja ucmale i inertne politicke scene.
mmoglo bi to bit vrlo zanimljivo. do sada se taj konflikt nekako izbjegavao, nekako je paralelno, subverzivno postojao u nekoj mjeri, sad krece u onaj..hik rodus, hik salta.

mislim, govoreci onako primitivno, mogu zamislit neku konfrontaciju u zivo, na teve, gdje ce npr kapovic ucestvovat (ne vise u nekim labratorijskim paralelnim uvjetima) u nekom razgovoru, po nekoj temi zajedno s ostalim nekim strankama, tj predstavnicima tih stranaka.
ne znam, npr recimo koga bi iz hadeze poslali na njega? ili npr, fajt kapovica i markicke licem u lice na nekom panelu, negdje, nesto.. ali, ono, hardkor politicko medijski fajt.

nemoj mi rec da ne bi to zeljela vidjet i da te ne zanima kako bi ta neka runda zavrsila.. :D

kako god ovo nama izgledalo, ne bih bas to tako lako unaprijed odbacivao. mozda cak i dat malo podrske pocetne, ohrabrenja, pa makar nama ta fronta ne izgledala nekako bijekcijski isto, ali cisto ono da damo sansu, da vidimo jel se tu mozda krije neki potencijal. :D
..a unda
Undaminator

Post 06 Dec 2014, 00:21

Kolinda Kitarović » wrote:
Intelektualac, fkors. Ja ne volim radničke konstitucije. :zubo: Bio je previše feminiziran za revoluciju, ali je očito bio sociopat što mi i dalje ne ide u glavu kad ga gledam na slikama, tako jedan mio i ugodan lijep dečko. Još kosa. :S
zasto mislis da je ocito bio sociopat? a ko onda nije uopce u nekoj politci sociopat? :D
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 00:33

..a unda » wrote: zasto mislis da je ocito bio sociopat? a ko onda nije uopce u nekoj politci sociopat? :D
Pa svi jesu. I za menadžere mislim isto. :ne zna: Zapravo, za sve karijeriste. A i za ubojice. Ne možeš ubijati ljude ako nisi sociopat. Jer ćeš inače završiti kao ruina od čovjeka s težim psihičkim sjebovima. Uvjeriti sebe da si pobio ne znam tridesetak ili tristo ljudi jer je to dobro za sistem odnosno za tvoju stvar, a protiv sistema, je sociopatski.

Ali ne ubijaju svi sociopati. Nedostatak empatije nije nužna prepreka za socijaliziranje.
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 00:40

Image

:ckzubo:
Nenia Salonitana

Post 06 Dec 2014, 00:45

..a unda » wrote: zasto mislis da je ocito bio sociopat? a ko onda nije uopce u nekoj politci sociopat? :D
gogo nije. :durica:
  • Information