..aj me jos ovih par dana nagovarajte da glasam za eu

Stare teme i začeci foruma

Rvacka u EU?

Poll ended at 22 Jan 2012, 22:40

Da
7
64%
Ne
4
36%

Total votes: 11
JPK

Post 20 Jan 2012, 14:47

..a unda » wrote: ..a kako ti to znas? jel ti to neko rekao ili si sam dosao do toga? aj, uzmi neku matricu, pa joj se divi i okreci je.. :zubo:
Hm, misliš li ti da tipičan znanstvenik baljezga na televiziji o bilokaciji i vjerski je luđak? Ne bi me začudilo da to misliš s obzirom na to kakva nerealna mišljenja imaš o svemu ostalome, samo pitam. :)

Biti i mniti svemiropolisno
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Jan 2012, 14:51

vrrrlet » wrote:
U usporedbi sa drugima, nismo previše zaduženi. Ali nije ni ista stvar zaduženost Japana ili Grčke. Prvo je u funkciji razvoja i boljeg sutra,a drugo u funkciji hladovine danas, a za sutra me zaboli.
u usporedbi sa drugima ne znaci nista. u usporedbi sa drugima ne proizvodimo nista. amerika je duzna ko sveti petar u sumi i van sume nakon sto su pijevci ispjevali vec nekoliko opusa, a zora traje li traje, njemacka ko faust, engleska nudi kraljevstvo za konja, pa eno ih, drcni i prceviti skoro kao dzepika. :zubo:

troskovi nisu problem ako ih mozes pokrivat. barem poznati dio ekonomske pragme, pa i doktrine tako tvrdi. zaboravljeni dio je da sve dolazi na naplatu bez obzira kako mi gimnasticirali da tudje troskove prikazemo kao svoju dobit i da to smatramo mudrim modelom opstanka, modelom koji, eto, nije najsavrseniji, ustvari, uzasan je, ali boljeg nemamo, zivio granicni prirast, entropija to su drugi, i tako, sik tranzit, bla, bla.. :zubo:

taj tvoj bolji razvoj i bolje sutra mi je malo sumnjiv. i nakon sutra dolazi sutra, ali jebe nas se, poslije nas potop. za vrijeme nas kerum koji isto nesto tako govori o boljem sutra i razvoju. :zubo:

u grckoj se ustvari nista i ne dogadja. sve mi je to nekako prekontrolirano i prelokalizirano. mislim, kad je buna, onda je buna, nemojmo se zajebavat, a ne dva molotovljeva, tri izloga..
ili u grckoj jos nije ni pocelo ili im je dobro. nema trece. nismo mi otkrili povijest. kad se pada, onda se pada, a ne..evo, dragi gledatelji, prije pada jos dvije reklame. :D

jedini razlog zasto nismo u svijesti nasoj jos toliko prezaduzeni, jest ako nam se pogleda dosadasnja struktura bedepea i ako se uoci kako se bildao. tri su razloga..nekretninske muljaze, nekretninske muljaze i nekretninske muljaze.
koncept je bio sljedeci..nabavi jeftino da bi mogao prodat jos jeftinije i tako zaradit, jer ako neces ti, onda ce neko drugi.
ili, kako je ona iz srbije rekla..na prodaju je sve sto se do sada nije uspjelo pokrast. :zubo:

mi ne proizvodimo nista. cq, cq, cq..ponavljam, mi ne proizvodimo nista. mi ne stvaramo nista. ovo malo sto je jos ostalo za prodat, i to pod pritiskom ovim, jer kad si u frci, prodajes za bilo sto, to je jos jedino cime se spekulira i sto drzi taj neki famozni kreditni rejting. nikakva evropa, nikakva eu. to ce se istopit vrlo brzo, sljedecih par godina i onda na red dolaze nasa sveta privatna vlasnistva, ovrhice na nase kucice i stancice i onda cemo naglo nesto postati mobilni kao roba i trziste, postat cemo nesto kao ona stada iz kaubojskih filmova koja ce malo placat prilikom isporuke jer su putem smrsavili.. :zubo:

dakle, eu, ne eu, radi se samo o dobivanju jos kojeg dana zraka i toga smo valjda svi svjesni, da je hrvatska u eu obicno krpljenje, dobivanje na vremenu i ako je takva situacija takva je, svak ce prezivjet kako umije, svak ce sve vise svakome postajat neprijatelj..
ako cemo bit realni, onda budimo realni i imajmo realna ocekivanja, a ne visful prezentacija za javnost, tajna mudrost za sebe. mislim, sve je to razumljivo, ali nemoj mi molim te o sutra i o razvoju. i razvoj ima svoje limite, a ni sutra svakom ne osvane, cak ni ne omrkne. :D
Morticia

Post 20 Jan 2012, 14:55

Vrlete, ja sam ozbiljno pitala. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator

Post 20 Jan 2012, 15:02

JPK » wrote: Hm, misliš li ti da tipičan znanstvenik baljezga na televiziji o bilokaciji i vjerski je luđak? Ne bi me začudilo da to misliš s obzirom na to kakva nerealna mišljenja imaš o svemu ostalome, samo pitam. :)
..pa ako ti pod realnim razmisljanjem smatras sebe, onda naravno da nisam realan, ali nije ni iskljuceno da si ti sam sebi bog. :zubo:

primjera za ono sto govorim ima, ima..ne mogu sad bas izvuci pravilo, ali imas i jednog naseg akademika, fizicara, znastvenika, imas li sto o njemu reci, neki prikladan epitet ili ces se i dalje strojno ponasat dok ne naletis na minu i kazes..gle, pa za ovo mi nisu rekli da postoji. :D

mislim, koliko god junose bile sjetno simpaticne, treba ipak sazrijet i napast se trave da bi se drugoga prozvalo kravom ili volom. :D
JPK

Post 20 Jan 2012, 15:04

..a unda » wrote: ..pa ako ti pod realnim razmisljanjem smatras sebe, onda naravno da nisam realan, ali nije ni iskljuceno da si ti sam sebi bog. :zubo:

primjera za ono sto govorim ima, ima..ne mogu sad bas izvuci pravilo, ali imas i jednog naseg akademika, fizicara, znastvenika, imas li sto o njemu reci, neki prikladan epitet ili ces se i dalje strojno ponasat dok ne naletis na minu i kazes..gle, pa za ovo mi nisu rekli da postoji. :D

mislim, koliko god junose bile sjetno simpaticne, treba ipak sazrijet i napast se trave da bi se drugoga prozvalo kravom ili volom. :D
Nisam ni sumnjao da će tebi ekstravagantni crackpoti koji rade klaune od sebe na televiziji imponirati. :D
Morticia

Post 20 Jan 2012, 15:05

Đepika, hoćeš li mi molim te odgovoriti na pitanje?
Znam da je glupo, al' pliz, stvarno me zanima, a vjerujem da bi ti o tome mogao znati pokoji detalj. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator

Post 20 Jan 2012, 15:06

..evo, u danasnjoj slobodnoj pise nesto ovako, komentar jedan.. dalmacija je protiv eu, ali ipak citava eu oce doc i dolazi u dalmaciju, pa vi sad vidite.. :raspa:

ima nesto u tome, ima.. :raspa:
vrrrlet

Post 20 Jan 2012, 15:11

Morticia » wrote:Vrlete, ja sam ozbiljno pitala. :ne zna:
Pa ja sam neozbiljno odgovorio, ali iz mog odgovora je prilično jasno da je tvoje pitanje smiješno.

Unda, ja ne znam kaj ti hoćeš. :ne zna: Ovo što ti voliš pričati o kraju civilizacije, razumijem, i sam volim drviti po tome, ali taj kraj će doći ušli mi ili ne ušli u EU. Porobljeni smo kapitalizmom i otuđenim radom i u EU i izvan EU.

Nikakve velike i jake pomake nama EU neće donijeti, bar ne na bolje. :zubo: Ali uđemo li, možda će nam biti bolje, i uvelike ovisi o nama. Ne uđemo li, sigurno će nam biti gore, jer to gotovo potpuno ovisi od nas. :zubo:

@ Mortiša, jebo te ludu, radioaktivne bačve ne možeš sam' tak' zakapati niti kod nas, kamoli u EU.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 20 Jan 2012, 15:14

Zašto je smiješno?
Zato što ne vjerujem institucijama koje se brinu o tim stvarima?
Zato što se pribojavam da je takvo što moguće?

Ne da će mi bilo koji Francuz doć i učinit tako nešto, al' zašto bi bilo nemoguće kao neki ružan scenarij pomisliti da ćemo nekome služiti kao smetlište?

Edit: jebote, pa nisam baš takav debil da mislim da bilo tko i bilo kad može doć i iskrcat par bačvica gdje mu prvo pogled zapne.
Al' onako, zašto bih vjerovala institucijama da će nas štititi?

Al' nema veze, karambol je na jednoj drugoj temi čak i na moje imbecilno pitanje pristojno odgovorio.
..a unda
Undaminator

Post 20 Jan 2012, 15:18

JPK » wrote: Nisam ni sumnjao da će tebi ekstravagantni crackpoti koji rade klaune od sebe na televiziji imponirati. :D
..zasto samo na televiziji? :kokice: i zasto mislis da mi imponiraju? reklo bi se da nagadjas, ali utvari bucas i stracas.
dakle, sto cemo s tim akademikom? ne radi se o supeku, da se razumijemo, ovaj je jos ziv i vrlo je sumnjicav prema nekim cernovim rezultatima. :kokice:

a ako neces nase akademike, imas francuske. tj nasi su ljudi, ali njihovi akademici. mislim, ako ti nasa akademija ne odgovara, onda imas francusku. usred eu. osnivacica eu.

bolje ti je da se pripremis i smislis neku teoriju koju ces unovcit i koju ce ti neko htjet kupit i koju ces zastitit pravima i dobijat tantijeme, dok ti je jos na vrijeme. vrijeme brzo prolazi. jebo znanost, daj lovu. :zubo: :raspa:
vrrrlet

Post 20 Jan 2012, 15:18

Morticia » wrote:Zašto je smiješno?
Zato što ne vjerujem institucijama koje se brinu o tim stvarima?
Zato što se pribojavam da je tako što moguće?

Ne da će mi bilo koji Francuz doć i učinit tako nešto, al' zašto bi bilo nemoguće kao neki ružan scenarij pomisliti da ćemo nekome služiti kao smetlište?
A jebote, nećemo služiti kao smetlište jer nisu glupi. Imamo krški teren koji je pun vode, neće to sjebati zbog odlaganja smeća, kad to mogu svugdje, a čistu vodu nemaš svugdje. Imamo obalu i gore i šume, toga tamo fali, tu će razvijati turizam jer je lijepo. Smetlište će biti u Srbiji. I u Vinkovcima, ako baš mora kod nas.
Morticia

Post 20 Jan 2012, 15:20

vrrrlet » wrote:
A jebote, nećemo služiti kao smetlište jer nisu glupi. Imamo krški teren koji je pun vode, neće to sjebati zbog odlaganja smeća, kad to mogu svugdje, a čistu vodu nemaš svugdje. Imamo obalu i gore i šume, toga tamo fali, tu će razvijati turizam jer je lijepo. Smetlište će biti u Srbiji. I u Vinkovcima, ako baš mora kod nas.
Pa dobro, super, nadam se da si u pravu.
Emericzy

Post 20 Jan 2012, 15:20

..a unda » wrote:..pa o pavuni mozemo svasta rec, ali da je bas supljoglavac, pa i ne. on je tipican znastvenik u dekadentnoj fazi koji pod pritiskom mladjih snaga odlazi u neke njegove nju ejdzeve i religije,
Znači, šupljoglavac. Ne mora šupljoglavost biti kongenitalna. Zna se ona i naknadno razviti.
uskoro mozemo ocekivati i njegovu knjigu sve o svemu.

Ne bih se čudio.
kao da si do sada zivio negdje oko sto kilometara udaljenosti od tunguske eksplozije.. :zubo:
Ponekad se točno tako osjećam. Odlično si to definirao.
JPK

Post 20 Jan 2012, 15:21

Morticia » wrote:Đepika, hoćeš li mi molim te odgovoriti na pitanje?
Znam da je glupo, al' pliz, stvarno me zanima, a vjerujem da bi ti o tome mogao znati pokoji detalj. :ne zna:
Nisam ti htio odgovarati da me opet ne optužiš za vrijeđanje. :D

To je nemoguće jer nema pogodnih lokacija za trajno odlaganje otpada. Nigdje u svijetu nema trajnih odlagališta visokoradioaktivnog otpada i to je kontroverzna tema. Otpad se privremeno čuva u elektranama, do pojave trajnih odlagališta, a ona se sigurno neće pojaviti u Hrvatskoj.
Možda bi se moglo desiti da nam Slovenci uvale pola otpada iz Krškog, ali to je ionako naša obaveza.
Emericzy

Post 20 Jan 2012, 15:21

vrrrlet » wrote:Smetlište će biti u Srbiji. I u Vinkovcima, ako baš mora kod nas.
Na stadionu vinkovačkog Dinama.
Morticia

Post 20 Jan 2012, 15:22

Vidiš da možeš, Slavice. :bicedobro:

Fala. :zubo:

Dobro, mislim da ste me nagovorili da glasam ZA ulazak.

U zadnji tren, za pola ure idem kući. :o :zubo:
Morticia

Post 20 Jan 2012, 15:25

:rofl: :rofl:

Zamišljam Đepiku nakon što je pročitao moj post kako baulja po uredu i udara glavom o zidove, a žilica mu iskočila na čelu. :rofl:

Poše, koliko je truda uloženo da mi napiše ovako smiren odgovor. :cerek:
Srce si. :grli:
..a unda
Undaminator

Post 20 Jan 2012, 15:28

vrrrlet » wrote:..
Unda, ja ne znam kaj ti hoćeš. :ne zna: Ovo što ti voliš pričati o kraju civilizacije, razumijem, i sam volim drviti po tome, ali taj kraj će doći ušli mi ili ne ušli u EU. Porobljeni smo kapitalizmom i otuđenim radom i u EU i izvan EU.

Nikakve velike i jake pomake nama EU neće donijeti, bar ne na bolje. :zubo: Ali uđemo li, možda će nam biti bolje, i uvelike ovisi o nama. Ne uđemo li, sigurno će nam biti gore, jer to gotovo potpuno ovisi od nas. :zubo:
..
pa eto..dakle, nemoj mi moolim te o sutra i razvoju. na korak si da spomenes i..investicije. i koeficijent obrtaja. :zubo:

ne radi se ni o razvoju, niti o ulaganju. ko nabije, dobije..sta cemo sad pricat ko pusicka jucer na saboru da su sve informacije o eu na interneteu.
da parafraziram kruh i kolace, pusicka je rekla..nepismeni su? pa nek idu na internet. :cheer: :zubo:

a to da ce civilizacija (inace je taj koncept civilizacije precijenjen), pa naravno da ce propast, ali kad ce, ne zna se.
sto uopce ne znaci da se razvoj ne sastoji od toga..meni, sad, odmah i sve, ja. :zubo:

stoga, daj me nagovori nekim drugim sadasnjim stvarima, a ne..sutra, buducnost, proces..kurac proces. ako je proces, onda je proces za sve i nece samo proces ic do granica sengena i onda se odrebatit natrag jer ce rec..ups, sengen, zid, ne smijem ja tamo ic.. :zubo:
vrrrlet

Post 20 Jan 2012, 15:30

Morticia » wrote:Vidiš da možeš, Slavice. :bicedobro:

Fala. :zubo:

Dobro, mislim da ste me nagovorili da glasam ZA ulazak.

U zadnji tren, za pola ure idem kući. :o :zubo:
Ma je, nemamo mi šanse, kad je Ze protiv. :tuzni: A on još ima i čarobni štapić kojim te može uvjeriti u svašta.
JPK

Post 20 Jan 2012, 15:30

Morticia » wrote::rofl: :rofl:

Zamišljam Đepiku nakon što je pročitao moj post kako baulja po uredu i udara glavom o zidove, a žilica mu iskočila na čelu. :rofl:

Poše, koliko je truda uloženo da mi napiše ovako smiren odgovor. :cerek:
Srce si. :grli:
Nisam u uredu nego u radioaktivnom laboratoriju. U kojem nam je prije pola sata bila EU i CH nuklearna inspekcija koja gnjavi već danima, znam iz prve ruke kako sulude propise o sigurnosti imaju.

Osim toga, ja se nikad ne živciram oko foruma, iako znam da neupućenom promatraču to može tako izgledati zbog mog ekstravagantnog izričaja. :D
Morticia

Post 20 Jan 2012, 15:32

vrrrlet » wrote:
Ma je, nemamo mi šanse, kad je Ze protiv. :tuzni: A on još ima i čarobni štapić kojim te može uvjeriti u svašta.
Neću mu se podat do nedjelje da mi ne pomuti razum. :o
JPK

Post 20 Jan 2012, 15:32

vrrrlet » wrote:
Čarobna škrinjica je puno moćnija od čarobnog štapića.
Morticia

Post 20 Jan 2012, 15:33

JPK » wrote: Nisam u uredu nego u radioaktivnom laboratoriju. U kojem nam je prije pola sata bila EU i CH nuklearna inspekcija koja gnjavi već danima, znam iz prve ruke kako sulude propise o sigurnosti imaju.

Osim toga, ja se nikad ne živciram oko foruma, iako znam da neupućenom promatraču to može tako izgledati zbog mog ekstravagantnog izričaja. :D
E pa vidiš, zbog ovog boldanog sam tebe i pitala. :top:

Ma ni ja se ne živciram.
Kad popijem apaurin. :zubo:

Edit: kakva sad škrinjica? Ne drži on pare u nikakvoj škrinjici. :ne zna: :o
vrrrlet

Post 20 Jan 2012, 15:41

Morticia » wrote:
Neću mu se podat do nedjelje da mi ne pomuti razum. :o
JPK » wrote: Čarobna škrinjica je puno moćnija od čarobnog štapića.
:D Morti, upotrijebi čarobnu škrinjicu da ti njemu pomutiš razum. Reci mu da samo EU može otvoriti škrinjicu. :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 20 Jan 2012, 15:42

Emericzy » wrote:
Znači, šupljoglavac. Ne mora šupljoglavost biti kongenitalna. Zna se ona i naknadno razviti.

pa nisi fer, jebiga. taj supljoglavac je ipak bio ili jest neki savjetnik obamin za energetiku, ako je to neko mjerilo.
nadalje, zasto a priori polazis od toga da ti npr nisi supljoglav? nije to pristojno reci, sta? mislim, jel kuzis cime se sluzis? a za srakica i jezerinca ces rec..jest supljoglav je, ali je nas? :zubo:

uostalom, pavuna je izjavio valjda ovo http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pavu ... spada.html

i s necim se tu slazem, narocito s onim parcelama i turist financijasima, a s necim se bas i ne slazem. naime, pavuna puse na hladno, a bez nekog jakog razloga, jer po meni eu sasvim odlucno i zamjetno stupa u desno. a, nek se evropa igra desnilom, sta cu ja kad joj je kob takva.. :raspa:
Ponekad se točno tako osjećam. Odlično si to definirao.
nije ti nikad palo na pamet da bi problem mogao bit u tebi? ono, bas nikad..? :D
  • Information