Politicko-nogometni problemi nase regije

Koljite se i gložite!
ostruznicagornja

Post 10 Aug 2015, 21:52

Nema potrebe Pero, ja sam upravo na ovu temu o kojoj se radi u ovom tredu htio da diskutujem. Nikolaidis je autor članka koji si linkovao na prvoj stranici. Tebi se svidio članak pa ti možeš sad o tome malo više, je li ti njegovo pisanje zvuči kao glas razuma kao u naslovu članka u SD ili kako već. Ja sam već nadugo o tome, meni je čovjek ono, čist lažnjak, njegovo pisanje mi je problem, problem su mi i peticije koje su potpisivane u njegovu odbranu, što živi sa budžeta a ne radi ništa i što umjesto redovne terapije dobija smiješno veliki prostor u medijma za pljuvanje po drugima. I što je zastrašujući. A onda čovjek je pisao sličan šit, minus Logos, Heidegger i taj dio, na AlJazeeri, pa i u Guardianu čak, što me dodatno plaši u svemu tome. To ti je ono Pero, neke stvari u životu čovjek ne može da objasni.

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 11 Aug 2015, 00:03

Zasto si ti samo Haram, a ne Boko Haram :misli:

Inace, vidim da ti tog Nikolaidisa (jeli on grk?) poznas u srz, iako ti ovdi duge plahte niko ne voli (ipak je jedan unda ;) )

Inace, zanima me nesto drugo, zasto je boka kotorska 1918te ispala iz sastava ondasnje hrvatske pristupom u kraljevinu SHS :ne zna:
ostruznicagornja

Post 11 Aug 2015, 10:32

Pa miky0 da si pogledao ovaj članak Balkanski glas razuma: Andrej Nikolaidis Balkan je Edip bez kompleksa koji sam pet puta pomenuo vidio bi da mu u biografiji u dnu strane, sa podnaslovom "Pesimist iz Ulcinja" stoji da je bosansko-hercegovački i crnogorsko-albanski pisac grčkog porijekla, pa ako možeš sam protumači je li Grk ili nije, ja nisam siguran. Posle čitanja Nikolaidisa naučiš da ni podatke sa lične karte više ne uzimaš zdravo za gotovo. Kako god, ja sam pisao o članku ovom o utakmici, u kojem komunista, internacionalac, anti-fašista i to sve Nikolaidis pokušava da objasni kako je podržavanje Velike Albanije benigna stvar i da je to opet neka srpska ujdurma koji oće da ugnjetavaju i te stvari.

Što se tiče dužine znaš i sam da su tu mišljenja uvijek podijeljena. Po meni, članak je dobar, čak vrlo dobar je nedovoljna dužina forumskog posta. Ja volim da čujem i argumente ne samo kvalifikacije, tako da možemo o nečemu da diskutujemo. Iz ovoga što sam napisao možeš da izvadiš dio u kojem se ne slažeš ili slažeš, imaš milion tema. Možeš o tome je li tebi ovaj Balkanski glas razuma, kome, kako se veli u članku, kritičari zamjeraju "antropološki pesimizam", u pravu kad kaže da je HN “demonski grad ubojica, luđaka, Karadžićevih simpatizera i Miloševićevih glasača”, "šljam od grada" ili možda smatraš da bi se takvo pisanje moglo shvatiti kao šovinizam, fašizam ili tako, kako to meni zvuči. I šta misliš o etičkoj strani takvog pisanja, moralnosti čovjeka, kako bi to sve stavio u kontekst medija u kojima se to nemilosrdno objavljuje. Ili estetski utisak možeš da podijeliš, smatraš li da je pisanje u kojem se ljudi porede sa debelim crijevom, toaletom i ostalim probavnim organima i proizvodima i WC inventarom možda neodgovarajuće sa estestke tačke gledišta. Da li misliš da bi za samog autora bila korisnija prava dijagnoza i otud prava terapija od dobijanja prostora u novinama. Da li možda misliš da ovakvo pisanje raspaljuje mržnju prema drugom narodu kod ljudi koji već pate od tog problema? Voliš li više Heideggera ili Heinekena? Da li je tvoje primarno shvatanje koncepta budućnosti kao fk iz Podgorice ili prostora posljedica pa otud i kazne? Da li u tvojem životnom prostoru fali Logosa? Da li je Logos vrsta kondišnra prostora? Da li sebe smatraš antropološkim pesimistom ili antropološkim optimistom? Šta to znači antropološki pesimista/optimista? Zašto smo došli da odje živimo? Ima li inteligentnog života u svemiru?

Uglavnom miky0, jasno je da dugački postovi otvore gomilu pitanja oko kojih se ljudi mogu složiti ili ne. Još ako je tema razrešavanje političkih sukoba u ex Yu plus kontempliranje misterija organizma kakav je Nikolaidis, tu imaš ogroman izbor tema. I od svega ovog izbora ti me pitaš o čemu se radilo 1918 u Boki Kotorskoj i kuda su granice prolazile tada i što nisu kao prije i te stvari. Trebaće ti neki ekspert za granice i istoriju da ti odgovori na to pitanje, ne znam šta drugo da ti kažem. Mene ta tema ne zanima. Mene u ovom tredu prevashodno interesuje utakmica u Beogradu, efekti antropološkog pesimizma Andreja Nikolaidisa na društveni život u ex Yu i tvoja i Perova pohvalna kritika njegovog pisanja u ovom članku o utakmici
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 286 times
Been thanked: 343 times
Post 11 Aug 2015, 18:49

miky0 » wrote:Inace, zanima me nesto drugo, zasto je boka kotorska 1918te ispala iz sastava ondasnje hrvatske pristupom u kraljevinu SHS :ne zna:
Evo ti cijela tema o tome. :raspa:
Potpisi su za budale.
miky0
ST Leader

Post 11 Aug 2015, 20:49

ostruznicagornja » wrote:Pa miky0...
Gle, ja uopce nepoznam toliko tog Nikolovskog, taj clanak koji mi se dopao je toliko star da se ja niti nesicam sta je meni bilo tada interesantno u njemu.

No ajmo nekim redom...

Zasto sam te pitao o boki kotorskoj je zato jer si crnogorac i zanimalo me tvoje misljenje. No ako ne zelis o tome, nema problema ;)

Drugo, zelis razgovarat o clanku Nikolaidisa, pa moze, ali cu prije toga morat nanovo procitat tekst da nanovo udjem u bit.
miky0
ST Leader

Post 11 Aug 2015, 20:51

Stitch » wrote:
Evo ti cijela tema o tome. :raspa:
Zbog te teme sam i zelio procakulat s crnogorcem o tome :top:
miky0
ST Leader

Post 11 Aug 2015, 20:53

U pizdu materinu, ovaj topic ima 15 strana...di se nalazi link clanka koji je meni i Peri dobar :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 11 Aug 2015, 21:07

Nasao ga i skoro procitao do kraja...i opet velim da je text vrlo dobar...u cemu je autor pogrijesio :ne zna: to sto je rekao kako projekth velike albanije nije sluzbena politike albanije? Pa nije...za razliku od srba, albanci nisu s oruzjem krenili prema susjednim teritorijima u zadnjih 70 godina ;) ne kazem da im to nije tiha zelja, no i ako je, mudro i tiho to provode za razliku od sjevernih im susjeda ;)
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 286 times
Been thanked: 343 times
Post 11 Aug 2015, 23:03

miky0 » wrote:Nasao ga i skoro procitao do kraja...
:rofl:
Potpisi su za budale.
ostruznicagornja

Post 12 Aug 2015, 00:41

Ne mogu na temu Boke Kotorske iz 1918 rekao sam ti, prvo što me ne zanima tema, a drugo i važnije što bi na kraju ta diskusija ličila na raspravu gluvog i mutavog. I da me interesuje tema, toliko mi je jasno šta bi rekao na tu temu da bih slobodno mogao da napišem taj post umjesto tebe. A ne mogu ni o zadnjih sedamdeset godina, svašta se izdešavalo, to nas tek nidje nebi odvelo.
Važnije mi je reći da je u maju ovo što ti nazivaš tihom željom i mudrošću ubilo pet policajaca i trideset je ranilo u Makedoniji. Organizovana pobuna Albanaca sa Kosova, Makedonije i Albanije , pa je li neslužbeno i mudro i je li prema susjednoj teritoriji ili u onoj u kojoj žive, to je rezultat. A onda bilo je i prije i gore od ovoga u Makedoniji, a ne sumnjam kako stvari stoje da će tek da bude. U Crnoj Gori prije desetak godina su uhvaćeni Albanci koji su u saradnji sa kosovskom UČK planirali terorističke napade, zaplijenjeni su i raketni bacači, protivtenkovske mine i te stvari.Možeš odje da pročitaš http://www.pcnen.com/portal/2006/09/18/ ... crnu-goru/

Kad Albanac iz Ulcinja o ovim stvarima govori kao o marginalnim medju Albancima, i predstavlja to kao paranoju velikosrba, meni je bogami sve jasno o čemu se tu radi. Može biti da Nikolaidisu to zvuči nevjerovatno mudro kad u svu priču o paranoji onih koji govore o projektu Velike Albanije ubaci svoj prekor tim izuzetno rijetkim Albancima koji zaista podržavaju taj projekat, samo meni ne zvuči. Zvuči smiješno providno zaista. Sledeći put ja bih volio da čitam kako Andrej izvještava sa onog skupa u Ulcinju i onim parolama, je li tu bilo skandiranja Ubij zakolji da Srbin ne postoji ili bi takva gnusna rima samo divljim Srbima pala na pamet. Zanima me u čemu se sastojao problem za Nikolaidisa da u članku u kojem se bavi podozrivošću prema Albancima u Crnoj Gori i Medojevićem u svjetlu utakmice u Beogradu odvoji neko slovo za onaj narod na ulicama Ulcinja, skandiranje i oduševljenje posle utakmice. I bar nešto da kaže što je pola Crne Gore u Albaniji na onoj zastavi, to bi valjda kao savjetnik predsjednika skupštine te države bio dužan da napomene pa makar se morao i šatro gnušati takvih projekata. Meni bi to pričinjavalo zadovoljstvo da čujem Andreja da pljucne na tu zastavu, kad već pljuva po svemu i veli da to radi u granicama svojih skromnih mogućnosti, ja bih volio da vidim Andreja da ispali jedan skromni šlajm na onu zastavu. To bi mi baš smanjilo paranoju.

Eto Miky, ja sam dosta rekao, jasan je moj stav, svima drugima je kriv samo je meni prav. Ti sad možeš malo na temu ali nemoj da širiš, pa sedamdeset godina, pa sto godina Boka Kotorska i te stvari, tako nidje nismo prispjeli. Pričamo o Velikoj Albaniji sad, ne pričamo o Velikoj Srbiji, o antropološkom pesimisti Nikolaidisu, o utakmici, dronu i zastavi na dronu.
haram
persona non grata

Post 12 Aug 2015, 20:30

Svi nacionalizmi su samo dnevnopolitičko izdrkavanje bez i malo razumijevanja antropoloških zakonitosti, u rangu najprimitivnijih pseudoznanstvenih društvenih manipulacija.

Andrej Nikolaidis piše odlične članke iz te perspektive. Problem je jedino što se neki ne mogu otrgnuti iz svojih nacionalističkih. Štono izražavam i u svojem potpisu...
what we've got here is failure to communicate
ostruznicagornja

Post 13 Aug 2015, 00:16

Ja priznajem da sam potpuno neupućen u antropološke zakonitosti, i onda je valjda logično što mi je onaj antropološki pesimizam bio nerazumljiv koncept. Možda je to napredna tema u antropologiji trebao bih možda od nečega lakšeg da počnem. Pošteno ću ti reći da je meni to njegovo pisanje smiješno, valjda kako ne razumijem antropologiju. Nekako mi to zvuči kao kombinacija filozofskog traktata i probavnog traktata i počnem da naslućujem o čemu priča tek kad predje na probavni traktat. Balega, toalet, debelo crijevo i tako taj WC vokabular uvijek signaliziraju da autor sa duševnih tema prelazi na ove lakše razumljive, a ako se nešto od toga ne pojavi u članku onda znaš sigurno da to Nikolaidis nije pisao.

Ne velim, moguće je da treba čitalac upućen u antropologiju da bi razumio Nikolaidisov antropološki pesimizam, Edipa bez kompleksa i prostore bez Logosa i te stvari, samo meni to kao laiku od početka do kraja zvuči što ti reče haram pseudo. Uopšte mi ne smeta da čitam taj dio, naprotiv, smiješno mi je. Dio koji mi je zastrašujući su njegovi politički stavovi i mislim da ovo njegovo pisanje ukazuje na bolesnu psihu. Pošto nisam psihijatar, kao što nisam antropolog, u to se neću upuštati a i dotakao sam vremenski limit koji sam bio spreman da potrošim na pisanje o ovom antropološkom pesimisti.
ostruznicagornja

Post 14 Aug 2015, 19:21

Antropološki optimista

Image
  • Information