Andrea Bocelli - Con te partirò.
Trkeljaški Now Playing
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 810 times
- Been thanked: 1540 times
- Stitch
- Head Honcho
- Head Honcho
- Head Honcho
- Head Honcho
- Stitch
- Head Honcho
Mene nasmijavaju ovi: Đubrivo - Večera uz svijeće. A volim i tu mješavinu pankersko-metalskog izraza.
Mene nasmijavaju ovi: Đubrivo - Večera uz svijeće. A volim i tu mješavinu pankersko-metalskog izraza.
Potpisi su za budale.
..samo da se jos malo najezis, morao sam uduplat.Hekatonhir » wrote:Nadam se da se nikad neću prestati ježiti kad ovo čujem...
Andrea Bocelli - Con te partirò.
sjecam se tog san rema, 1995, nakon sto se do crnog luga doslo.
u linku je prvi put javno & sluzbeno otpjevana ta pjesma. ne znam sto reci, sto se desilo kad sam je cuo, a moram reci, i kad sam vidio citavu tu situaciju. jedna od najjacih televizijskih (spettacolo) manipulacija koju sam ikada dozivio. ti fakin djidjiji, stvarno znaju napraviti neke stvari. svako malo, kao da nece, kao da je to sasvim normalno, nonsalantno pokazu da su sila. potpuno mi je jasno zasto su potpuno nezainteresirani za ono sto mi znamo kao pjesmu evrovizije.
nisam se najezio kad sam cuo tu pjesmu. ostao sam inkantan (vrlo odgovarajuca rijec u ovom kontekstu
slicno kao i publika na tom, tada vec odavno, hiper institucionaliziranom sanremu. zao mi je sto nema ili nisam uspio naci snimku gdje se duze cuje reakcija publike. to je bilo rastureno potpuno..malo je reci katarza.
kazem, mislim da se radilo o nekoj madjiji koja je liv brodkast isla, bez obzira sto je citava ta situacija tukla negdje, poigravala se na nekoj granici sa..necu reci s cim, ali da mi je u tom trenutku bilo vidjet ijednog kriticara koji nije zapeo sam sa sobom kad je vidio onu izvedbu u kojoj su rijeci..si lo so ke no ce luce in una stanca kvando manka il sole..kon te partiro paezi ke non o mai veduto..ono, sjedi i suti...da zucnuo nisi.
evo, mislim da je zasluzila ova pjesma da se jos jednom ponovi, onako kako je, cini mi se, prvi put pruzena. nemam druge rijeci nego..sjajno. nezaboravljivo.
nakon ovoga, nikada nisam vise pratio sanremo. nema se sto vise pratiti.
- Stitch
- Head Honcho
Slažem se. Tu sam inačicu jednom čuo - i odmah se počeo truditi da je zaboravim...a unda » wrote: ..samo da se jos malo najezis, morao sam uduplat...i milo mi je drago, drago mi je mile, sto nisi stavio verziju s onom brajtmanicom, unistila je sve sto je vrijedilo u toj pjesmi..
Što se tiče tog osjećaja posvemašnje šutnje, frend mi je pričao da mu je tako bilo na Knopfleru. Prvih nekoliko pjesama samo je sjedio, a suze su mu se slijevale niz lice. Jednostavno je bilo prejako, samo ga je preplavilo. Pazi, ne govorim o nekakvoj pičkici nego o tipu koji je prošao trening niških specijalaca za terorista atentatora. Uzimaju godišnje deset takvih i pripremaju ih za urbane gerilce. Padobranci idu na jedno preživljavanje, on je bio na četiri. I prošao je sve terene, neuništiv je. Ninđa.
Enivej, sjedi on tako u publici. I plače. Društvo ga gleda, nije im jasno. Veli mi poslije: "Znaš, stari, kad čuješ nešto takvo, glas, zvuk, sve - oduzme te. Slušam ga cijeli život, skidam ga, učim od njega. Ma sve ti je to goli kurac. On sa dva tona napravi ono što ja ne mogu s milijun. I zato je on zvijezda, a ja ne."
Bilo mi ko psu krivo što nisam otišao na taj koncert. A imao sam kartu. Jedan od mnogih koje sam zbog posla propustio.
Evo, druže, ova je za tebe. Local Hero.
Potpisi su za budale.
..meni..ma, ja imam problem s tim koncertima, s tom vrstom kolektivnosti i masovnosti, biti dijelom toga. malo je tih rok koncerata uopce na koje sam htio prisustvovati. ali, eto, niko nije savrsen..Hekatonhir » wrote:..Bilo mi ko psu krivo što nisam otišao na taj koncert. A imao sam kartu. Jedan od mnogih koje sam zbog posla propustio.
Evo, druže, ova je za tebe. Local Hero.
ali, s druge strane volim cuti i vidjet da netko uziva u stavranju tih zvukova, pa jos ako ih je vise koji stvaraju istovremeno, pa se i tu osjeti sklad..da, ima tu nesto.
hirou je odlican, ali koling elvis mi je mislim jedna od onih skladbi koje bih uvrstio na neki moj top svih vremena ili na neki pionir satelit ugravirat da i ostale civilizacije ove galaksije vide kako se to prasi, kako se igra ta struja elektricna..
ne znam jel vec neko stavio, ali..kad malo ovo slusam, sjetim se da volim ja te neke ritam sheme, pozadinske neke i onda nesto, neke varijacije, modulacije i ko zna gdje to ide i gdje ce otic..
rekao je jedan da bi oprostio curi da ga prevari sa sonom konerijem. mislim da i protiv knopflera ne bi imao nista protiv.
pogledaj pls, knopfelera od 7:58.
..pa koja je to kurba, pogledaj ti kako je to zajebano, a? sve zna, sve..
jest, jedan od bogova je, nema tu price, ali i svi skupa i sve skupa je odlicno. perfektna kontrola, perfektna mjera, a sve tako jednostavo.
- Stitch
- Head Honcho
Klonka će nas ubiti obojicu, ona ne voli ni Knopflera ni Straitse. 
Meni je jedan od katarzičnijih koncerata na kojima sam bio svakako onaj od Maidena u Velikoj Gorici. Stadiončić, Radnikov, sve puno, i svi se smiješe kao da su na bombonima, majke mi.
Odveo sam frenda jer sam imao kartu viška. A njega ostavila cura. Sav je bio u banani, siromah. Velim mu, hajde sa mnom. A on, pa znaš da ja to ne slušam, ne znam nijednu pjesmu. Nećkao se, nećkao, a na kraju popustio. I izašao ozaren. Kaže - jebote, kakav bend, kako oni praše. A ja njemu - da 40 godina pljuješ u dalj, bio bi svjetski prvak. Što misliš, zašto im je ime na svakoj drugoj kući? Ramonesi, AC/DC, Clash i oni, nema ti u mom slavonskom gradiću Peytonu drugih grafita.
S razlogom, rekao bih.
Poderao sam grlo na tom koncertu. Dva sam dana šaptao. Izvalio bih sutra 1000 kuna za ulaznicu, samo da ih opet čujem. Straitsi, Floydi, Stonesi - nema na svijetu puno bendova koji tako sviraju uživo. I par solera poput Gabriela i Stinga. To zvuči kao da slušaš simfonijski orkestar, sve besprijekorno odsvirano i otpjevano.
Evo djelića iz Rija, ondje su bogovi: Hallowed Be Thy Name. Čisto da čuješ ako dosad nisi.
Meni je jedan od katarzičnijih koncerata na kojima sam bio svakako onaj od Maidena u Velikoj Gorici. Stadiončić, Radnikov, sve puno, i svi se smiješe kao da su na bombonima, majke mi.
Odveo sam frenda jer sam imao kartu viška. A njega ostavila cura. Sav je bio u banani, siromah. Velim mu, hajde sa mnom. A on, pa znaš da ja to ne slušam, ne znam nijednu pjesmu. Nećkao se, nećkao, a na kraju popustio. I izašao ozaren. Kaže - jebote, kakav bend, kako oni praše. A ja njemu - da 40 godina pljuješ u dalj, bio bi svjetski prvak. Što misliš, zašto im je ime na svakoj drugoj kući? Ramonesi, AC/DC, Clash i oni, nema ti u mom slavonskom gradiću Peytonu drugih grafita.
Poderao sam grlo na tom koncertu. Dva sam dana šaptao. Izvalio bih sutra 1000 kuna za ulaznicu, samo da ih opet čujem. Straitsi, Floydi, Stonesi - nema na svijetu puno bendova koji tako sviraju uživo. I par solera poput Gabriela i Stinga. To zvuči kao da slušaš simfonijski orkestar, sve besprijekorno odsvirano i otpjevano.
Evo djelića iz Rija, ondje su bogovi: Hallowed Be Thy Name. Čisto da čuješ ako dosad nisi.
Potpisi su za budale.
Meni je the trenutak na nekom koncertu bio Road to Domestos/Everytime a churchbell rings. Bilo je totalno iznenađenje kad je JimBob doveo te klince među tu ostarjelu pankersku rulju i kad su oni svojim glasićima otpjevali Love divine, all loves excelling. Pačići prekrasni, odradili su to profesionalno kao da pjevaju na misi, a ne na pank koncertu. I dan danas kad to slušam imam suzice u oku i srce veliko ko Brixton Academy.

gonj špadi
- Stitch
- Head Honcho
Nemam pojma gdje mi je The Hammer Party, taj album ima nekoliko stvarčica koje sam vrtio danima, tjednima i mjesecima. Evo jedne (za pravi gušt treba malo jači zvučnik):
Big Black - Dead Billy.
Nemam pojma gdje je Albini sad. Ali nije bio normalan.
Nemam pojma gdje mi je The Hammer Party, taj album ima nekoliko stvarčica koje sam vrtio danima, tjednima i mjesecima. Evo jedne (za pravi gušt treba malo jači zvučnik):
Big Black - Dead Billy.
Nemam pojma gdje je Albini sad. Ali nije bio normalan.
Potpisi su za budale.
ElliQuinn, frend i ja potegnuli čak u London zbog njih. Jedan afterparti na kojem su se pojavili Fruitbat i Jimbob glavom i bradom, dva sjajna povratnička koncerta, tri predraga Izraelca koji su potegli iz Tel Aviva istim poslom, četiri dana sve skupa. Ah, London. 
gonj špadi
- Stitch
- Head Honcho
Kad sam već u tim godinama... Posljednja stvar s albuma The Burning World, laganica God Damn the Sun. Nikad nisam shvaćao zašto je taj album toliko podcijenjen, obožavam i atmosferu i pjesme i Girin glas.
A ovako se prave obrade.
Swans - Love Will Tear Us Apart.
A ovako se prave obrade.
Swans - Love Will Tear Us Apart.
Potpisi su za budale.
meni film
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
-
- Information
-