Koronavirus
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 832 times
- Been thanked: 1586 times
Danas su zatvorena dječja igrališta u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Te sam članke vidio, pretpostavljam da je slično i u ostalim gradovima.
Dobra odluka. Kad neće milom, onda će silom.
Dobra odluka. Kad neće milom, onda će silom.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Ovisi. Čiji je post? Inače, Fejs je počeo opću kontrolu informacija koje se navode u postovima, ali ne razumiju neke osnovne pojmove. Recimo, ironiju i/ili zezanciju. Javljaju ljudi da su im uklonili linkove na glupost o tome da je 5G uzročnik korona-virusa, a oni su samo komentirali kako je to kretenarija.
- Stitch
- Head Honcho
Miki, onaj tko je objavio post promijenio je postavke s Public na Private, vrlo jednostavno. Mogao si to dosad vidjeti milijun puta.
Miki, onaj tko je objavio post promijenio je postavke s Public na Private, vrlo jednostavno. Mogao si to dosad vidjeti milijun puta.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Vjerojatno nećete puno razumjeti, ali poanta je u ovom: u Italiji su samo dva slučaja smrti od korona-virusa odnosno 0,8 %, a svi ostali ionako su već bili dovoljno stari da umru. Zgodan način da se u celofan i mašleke umota činjenica kako su sporo i neodlučno reagirali. 
- Stitch
- Head Honcho
Dobar članak. Citokinska oluja, koja se spominje u kontekstu korona-virusa, karakteristična je i za španjolsku gripu.
Nije dakle ubijao virus, ubijao je imunološki odgovor na virus. Zato su od španjolke stradavali mladi. A kod korone stariji su ljudi najugroženiji dio populacije zbog sekundarnih infekcija - tijelo oslabljeno primarnom bolesti osjetljivo je na bakterije i druge viruse.Naime, ta je gripa bila posebna po tome što je mogla okrenuti imunološki sustav protiv oboljele osobe, fenomen koji se naziva „cikotinska oluja“ – imunološki sustav oboljele osobe reagirao bi toliko snažno da bi im uništio pluća. S obzirom na to da mlade, zdrave odrasle osobe imaju najjači imunološki sustav, stopa smrtnosti među njima bila je veća. Tako je npr. u SAD-u gotovo pola smrtnih slučajeva 1918. zabilježeno kod osoba između 20 i 40 godina starosti, a 99% umrlih bilo je ispod 65 godina starosti.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
U pravu si, u engleskom tekstu piše "cytokine storms". U hrvatskome je drukčije. 
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Milun zvuči optimistično, ali ipak su sve to samo nagađanja. Tvrdnja kako nema smisla testirati svakoga samo je prividno točna: osoba može na početku biti negativna na COVID-19, a za deset dana razviti simptome - to znači ili da testovi koje upotrebljavamo nisu pouzdani ili da bi trebalo testirati dvaput, a to nam je preskupo. Južna Koreja, isprva proglašena najvećim širiteljem zaraze, prilično uspješno obuzdava koronu, u prvom redu zahvaljujući brzim testovima. Ubili smo Imunološki zavod, kod nas se tek spremaju na pokretanje pogona za proizvodnju medicinskog akohola, dezinficijens i tekući sapun postali su mislena imenica.
Što se očekuje? Da se svi zavučemo u kuće i gladujemo? Osobno, osjećat ću se sigurnije ako nakratko odem u dućan i kupim što mi treba nego da mi neka nepoznata osoba donosi namirnice, pa makar to bio i Konzumov dostavljač koji prije i poslije dostave, kažu oni u mejlu, dezinficira ruke.
Sve su ovo, ponavljam, samo nagađanja: neka su usmjerena na to da zaplaše one koji, unatoč preporučenim mjerama opreza, roštiljaju i igraju nogomet, a neka intonirana tako da nas ohrabre - sve će biti dobro ako se budete pridržavali uputa.
Jedini slučaj na svijetu gdje se sa sigurnošću može znati i pratiti situacija jest brod Diamond Princess, gdje je stanje već danima isto i gdje će putnici i posada ostati u karanteni do daljnjega.
Sve su ovo, ponavljam, samo nagađanja: neka su usmjerena na to da zaplaše one koji, unatoč preporučenim mjerama opreza, roštiljaju i igraju nogomet, a neka intonirana tako da nas ohrabre - sve će biti dobro ako se budete pridržavali uputa.
Jedini slučaj na svijetu gdje se sa sigurnošću može znati i pratiti situacija jest brod Diamond Princess, gdje je stanje već danima isto i gdje će putnici i posada ostati u karanteni do daljnjega.
Milanovic je jos jednom pokazao veliko ne znanje kako funkcionira sustav u realnom svijetu 
Koji idiot
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2167461Milanović: Možete smanjiti plaću meni i Plenkoviću, ali javnom sektoru ne
Koji idiot
Kako je smrt sustava da se smanje place svima u drzavnoj sluzbi?Novinari su ga pitali podržava li prijedlog da se u javnom sektoru smanje plaće zbog posljedica gospodarske krize uzrokovane pandemijom virusa.
"Meni možete smanjiti plaću, ali smanjiti minimalac u javnom sektoru je smrt sustava. Onaj koji je to predložio nije velike pameti. Možete smanjiti plaću predsjedniku i premijeru. Već ministru zdravstva ne bih jer on u ovoj fazi radi više od mene", rekao je Milanović.
Ja bi osobno ostavio istu placu, a mozda je cak i povecao za 10% zdravstvu, policiji te vojsci. Svima ostalima odmah i neodgodivo smanjiti place, jer je javni sektor toliko skup da ga ova ekonomska kriza nece moci financirati.
Ali za zokija koji je u tijeku najvece ekonomske krize RH kao premijer povecavao javni sektor na ustrb privatnog nista ni ne cudi. Idio bio, idiot ostao.
Ako se uistinu dogodi krah gospodarstva, ne da nece biti ni za umanjene place u javnom sektoru, nego ih uopce nece bit.
- Stitch
- Head Honcho
Nakon ove epidemije slijedi velika kriza u gospodarstvu, to je neupitno. Mi ćemo se kao mala država teže od velikih izvući iz nje, pogotovo što će nam otpasti prihodi od turizma, prilično bitne grane. Smanjivanje troškova nužno je. A naša pametna vlada uvodi nove poreze i trošarine. Uzima od poduzetnika i građana umjesto da krene od sebe.
Kud smo bolesni, tud na vlasti imamo nesposobne kretene.
Kud smo bolesni, tud na vlasti imamo nesposobne kretene.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
https://www.posao.hr/clanci/vijesti/svi ... usa/11724/Talijani ne umiru zbog virusa, ili uglavnom ne umiru zbog virusa, i to je apsolutno najvažnija lekcija koju Hrvatska mora zapamtiti! Umiru zbog manjka discipline i društvene odgovornosti, klasičnog mediteranskog pristupa koji je u normalnim okolnostima beskrajno šarmantan, a u ovim izvanrednim beskrajno opasan.
Ili ćemo se odlučiti na izolaciju i poštovati pravila, ili ćemo napraviti katastrofu u kojoj će ljudi dvostruko stradavati. Hrvatsku za nekoliko dana čeka karantena koja znači 0,18% ili 8,5% i godine recesije, nemojmo se zavaravati da je odluka na virusu.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Razumijem što čitam. Rekao je "smanjiti minimalac". O ostalome mi se više ne da pisati. Kina je, kako se čini, uspjela smiriti širenje zaraze. Isto tako i Južna Koreja. Koja, usput budi rečeno, ima 10-minutne testove na COVID-19 i testira sve redom, pa i stoput ako treba. Ne mudruje. Ondje svatko sa smartfonom može pratiti područja koja treba izbjegavati zbog opasnosti od zaraze. Nema GDPR-a i demokracije. Kad je frka, onda je frka. Hajde, zamislite kako bi se kod nas reagiralo da se javno objave podaci o ljudima kojima je određena samoizolacija. Otkud ja znam kome je od mojih susjeda određena samoizolacija, a ne pridržava je se. U Njemačkoj, ako vidiš susjeda da neregularno odlaže smeće, prijaviš ga, dođu komunalci, provjere i naplate mu kaznu. Kod nas bi ih lik ponudio rakijicom, a ja bih sljedeće noći dobila ciglu kroz prozor. 
Nisam cuo sto je rekao, vec sam procitao, ali ovo kako pise mi nema bas smisla zato jer javni sektor ionako nije na minimalcu
- MmeTipfeler
-
- Information
-