miky0 wrote: ↑26 Mar 2020, 10:40
Ovo su idioti, kako glupi ljudi rade na kljucnim pozicijama

pa nju je mogla zaraziti osoba koja ni ne zna da je kliconosa. Trebamo prihvatiti cinjenicu da ce se zaraziti oko 70% svjetske populacije i da su karantene nuzne samo kako bi se zarazili u sto duzem vremenskom periodu kako ne bi opteretili i srusili zdravsrvene kapacitete, kao ovo u italiji te po meni ovo sto tek slijedi u americi i britaniji.
Srećom, nije kod nas, kad moram tako reći. No moglo bi lako biti. Zato ja i vrištim testiranje, testiranje i testiranje. Na Đikića se pozivaju kad im to paše, a
ovo im, recimo, ništa ne znači.
Nema para za testove? Zaduži se, jebemu! Ukini KGK-ici šestomjesečno uzdržavanje. Smanji za 20 % plaće u državnim službama, smanjiti broj službenika trebalo je već odavno, no sada nema smisla jer će masa ljudi ostati na cesti pa na drugi način opterećivati budžet. Brzi testovi nisu sigurni jer mogu dati prividno negativan rezultat? Onda ponavljaj, ponavljaj, i ponavljaj, a dobit ćeš sigurno i dio pozitivnih koje ćeš strpati u samoizolaciju. Pa makar i bacačem plamena, kako se prijetio onaj talijanski gradonačelnik.
A ima i drugih problema. Organizacijskih. Nije dovoljno samo organizirati medicinsku službu i poslati ljude da rade od kuće, zabraniti napuštanje prebivališta. U Zagrebu je trenutačno najviše zaraženih (nešto malo manje od polovice u Hrvatskoj): nikome ne pada napamet službeno organizirati dostavu svakodnevnih potrepština i živežnih namirnica - neka to izvole raditi
svi trgovački lanci umjesto da se kupci motaju po ionako preuskom prostoru između polica. Prije pet dana (ponavljam:
pet) sastavila sam popis za Konzum-Klik ili kako se već zove - ne možeš platiti, ne možeš naručiti jer nemaju termina za dostavu. Na mejl ne odgovaraju, telefon je zauzet.
I onda se čudimo!
P. S. Na kraju sam danas sjela u auto i odvezla se do Metroa. Srećom, imam karticu. Super su organizirani: na svakom koraku bočica s dezinficijensom, točno označen razmak za red pred blagajnama, ima svega - osim dezinficijensa i alkohola.

Na ulazu stoji zaštitar i prstom ti pokazuje na dezinficijens - nema da prođeš dok ne pošpricaš ruke.

Ugostiteljski su objekti većinom zatvoreni pa se time može objasniti manji broj ljudi nego inače, ali u nekih pola sata uspjela sam nakrcati kolica pa mislim da sam sad mirna za naredna dva mjeseca.