Povremeno zaključavanje foruma

Važna i manje važna priopćenja
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 34 times
Post 04 Dec 2020, 03:02

Ako noću naletite na zaključano Trkeljanje, nemojte se zbuniti, pričekajte malo. Oko dva-tri ujutro nikoga uglavnom nema, što ću iskoristiti za dodavanje nekih stvarčica koje će mi poslije dobro doći. Instalaciju još neko vrijeme neću ažurirati, ali kad taj trenutak stigne, bit će prilično komplicirano s obzirom na broj predložaka (31) i ekstenzija (30). Jezične lokalizacije da ne spominjem. Natpis "Forum je privremeno nedostupan zbog održavanja. Pokušajte ponovo za nekoliko minuta. Hvala na razumijevanju." mogli biste u ovo doba često viđati. No uvijek nakratko. :jutro:

Stitch
admin
Post 04 Dec 2020, 03:47

Prva faza završena je, instalirao sam alate za optimiziranje i dvostruko bekapiranje baze podataka. Ako što zafrknem, postove ću lako vratiti, bilo iz cPanela bilo iz phpBB-a. Provjera stanja na developerskom forumu nije me usrećila - razvili su tek dio onoga što imamo, a to je problem koji se stalno ponavlja. Od siječnja ove godine prigovaram zbog toga. :ninja:
Stitch
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 754 times
Been thanked: 1403 times
Post 04 Dec 2020, 12:19

Procjenjuje se da otprilike 50 posto sajtova funkcionira na PHP-u 5.x, a druga polovina otpada na PHP 7.x, u koju spadamo i mi jer se naš server vrti na PHP-u 7.2.34, koji se smatra sigurnim iako mu je istekao rok trajanja. To su inačice označene zelenom bojom.

Preporučeni prelazak na PHP 7.3.23 - 7.3.25 još nisam proveo zbog nekompatibilnosti dijela softvera. Kako je krajem prošlog mjeseca završila programerska podrška (zakrpe se više ne isporučuju), ažuriranje je neizbježno, no odgađam ga dok ne testiram WordPress i Joomlu. Za phpBB znam da ne radi. Odnosno radi, ali s gomilom pogrešaka u sustavu. Rješenje je napredniji phpBB 3.3.x, za što se trenutačno pripremam.

Eto, sad vam je sve jasno. :cerek:
Potpisi su za budale.
admin
Post 05 Dec 2020, 14:04

admin wrote:
04 Dec 2020, 03:02
Ako noću naletite na zaključano Trkeljanje, nemojte se zbuniti, pričekajte malo. Oko dva-tri ujutro nikoga uglavnom nema, što ću iskoristiti za dodavanje nekih stvarčica koje će mi poslije dobro doći.
Noćas ništa nisam radio, neraspoložen sam bio. Neću ni večeras, vjerojatno. Popravljam sitne kvarove na drugim instalacijama, što mi oduzme dosta vremena. Pola sata ovdje, pola sata ondje - i već je šest ujutro. Još ako mi ne ide... :rolleyes:
admin wrote:
04 Dec 2020, 03:47
Prva faza završena je, instalirao sam alate za optimiziranje i dvostruko bekapiranje baze podataka. Ako što zafrknem, postove ću lako vratiti, bilo iz cPanela bilo iz phpBB-a.
Istini za volju, dosad sam samo jednom vratio bekap. Još na početku, kada sam se natezao s Tapatalkom. Obrisao sam bio previše modula i tablica u bazi - i srušio forum. Načelno to ne činim, radije se mučim ispravljajući pogreške kako ne bismo izgubili ono što je u međuvremenu napisano. Iako se Trkeljanje svakodnevno bekapira, izbjegavam tzv. laka rješenja. Ne pribjegavam im ni kada nam ludi administratori prije odlaska miču korisničke račune. ;)
Stitch
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 294 times
Been thanked: 306 times

Post 05 Dec 2020, 19:45

Ajbogati...što moš danas moćeš i sutra. :D
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
admin
Post 08 Dec 2020, 05:28

Na serveru je sve što sam prikupio, sada to treba raspakirati u samo 124 direktorija. Ako sam dobro brojio, možda je i više.

Nije stvar u danas i sutra, Šabo, posrijedi je dulje razdoblje. Polako ću, pa kad stignem.
Stitch
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 754 times
Been thanked: 1403 times
Post 13 Apr 2021, 08:01

admin wrote:
08 Dec 2020, 05:28
Na serveru je sve što sam prikupio, sada to treba raspakirati u samo 124 direktorija.
Raspakirano i instalirano. Izgubio sam cijelu noć na podešavanje dviju instalacija, ali barem fajlove nisam uzalud skupljao. Jezici su riješeni, što sam mislio razvući do vikenda, ali bolje da komplicirane poslove odmah obavim, dok imam volje. :)
Potpisi su za budale.
  • Information