Crkva očito nije sasvim izgubljena. Priznajem, iznenadilo me ovo, zato i dijelim.SNIMKA propovijedi svećenika Krunoslava Karasa, objavljena na stranici Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod, privukla je veliku pozornost na društvenim mrežama. Videozapis je podijelila i Severina.
"Žena treba biti neovisna"
Svećenik se u propovijedi obratio ženama i poručio: "Djevojke, žene, po mom mišljenju, mom osobnom mišljenju, nijedna žena ne bi trebala ući u brak: prvo, da nije obrazovana, drugo, da nije zaposlena, i da nema svoj kruh u rukama. Žena se ne smije učiniti ovisnom o muškarcu. Žena treba biti neovisna, žena treba biti emancipirana. Netko će reći: 'Evo, vidi, feminista'. Pa i jesam u jednu ruku, da."
"Zašto? Znate, kad toliko čuješ problema i nevolja, osvijestiš se. Zašto? Žena se, nažalost, učini ovisnom o muškarcu. Da, muškarac je taj koji vlada, koji gospodari, koji privređuje, a ti si tu da šutiš i slušaš. Ne, to nije volja Božja. To nije ono što Bog želi. Žena mora biti emancipirana, žena mora biti neovisna, i ne smije biti ovisna o muškarcu", nastavio je svećenik.
Snimka je pregledana preko pola milijuna puta, ima skoro 30 tisuća lajkova i preko tisuću komentara.
"Nisam vjernica, ali njega bih rado poslušala"
"Najrealnije što sam dosad čula, bez romantiziranja", "Svaka vam čast, osvješten čovjek i duhovnik!", "Ajde hvala Bogu na normalnom sveceniku", "Nisam vjernica i ne idem u crkvu, ali ovog bi svećenika rado poslušala", hvalile su ga Hrvatice u komentarima.
Naravno, bilo je i onih koji su se našli uvrijeđeni izjavom da ženina egzistencija ne bi trebala ovisiti o muškarcu. "Zato nažalost i imamo rastave brakova zbog ovakvih izjava pastira...", "Pa kako ko!!!evo ja sam odlucila da zelim ostati kod kuce i odgajati svoju djecu!!!nije mi to suprug uvjetovao to je bila iskljucivo samo moja odluka", pisale su neke korisnice Instagrama.
Tko je vlč. Krunoslav Karas?
Na stranicama osječke župe sv. Ćirila i Metoda stoji da je Krunoslav Karas rođen 9. lipnja 1979. godine u Osijeku. Prvih šest godina osnovne škole završio je u Dardi, a zadnje dvije u Osijeku, gdje je kao prognanik boravio za vrijeme i nakon Domovinskoga rata.
U Osijeku je završio i srednju graditeljsko-geodetsku školu, te stječe zanimanje građevinskog tehničara. Nakon srednje škole služi vojni rok u Požegi i Zagrebu. Poslije vojske, 1999. godine, zajedno s obitelji vraća se u Dardu.
Sa željom da postane svećenik dolazi u Bogoslovno sjemenište Đakovo i upisuje studij teologije. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu 2005. godine. Za đakona je zaređen 30. listopada 2005., a đakonski praktikum proveo je u Župi sv. Nikole biskupa u Vinkovcima.
Za mladomisničko geslo izabrao je riječi iz Druge poslanice Timoteju: "Znam komu sam povjerovao" (usp. 2 Tim 1,12). Djeluje kao župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju (Slavonski Brod) te kao studentski kapelan i duhovnik.
'Žena ne smije biti ovisna o muškarcu'
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1666 times
Propovijed slavonskog svećenika: "Žena ne smije biti ovisna o muškarcu"

- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1666 times
- Information
-