Jeste li bili građanin 19.svibnja?

Stare teme i začeci foruma
Jakša Eškinja

Post 21 May 2013, 20:13

Koliko je vas ispunilo dužnost građanina i pristupilo glasanju 19.svibnja 2013 godine..?

Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 21 May 2013, 20:25

Jakša Eškinja » wrote:Koliko je vas ispunilo dužnost građanina i pristupilo glasanju 19.svibnja 2013 godine..?

evo moja malenkost :o

uvijek idem na glasovanje :o
kurvanjski avatar, a
Jakša Eškinja

Post 21 May 2013, 20:27

Chilimama » wrote:

evo moja malenkost :o

uvijek idem na glasovanje :o
Hvala ti u ime naroda i zemlje naše.
Donna Sole

Post 21 May 2013, 20:37

Jakša Eškinja » wrote: Hvala ti u ime naroda i zemlje naše.

e.
nema na čemu.
kurvanjski avatar, a
Pješčana

Post 21 May 2013, 21:58

bila sam. od punoljetnosti, jedne izbore sam preskočila, nedavne za europarlament.
nije baš da je bilo po mome :D nikako. ali moj grad je, kako da kažem, kako kaže unda na jednoj drugoj temi, stao u vremenu.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 21 May 2013, 23:30

..a sta, mi seljacine nemamo pravo glasat? :kokice: :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 21 May 2013, 23:32

..a unda » wrote:..a sta, mi seljacine nemamo pravo glasat? :kokice: :zubo:
Krivo si skužio, seljačine imaju pravo glasa još od prvih izbora, debili nisu mogli glasati do sada.
Beau

Post 22 May 2013, 08:40

Ja ovaj put nisam..
Donna Sole

Post 22 May 2013, 08:54

judolino » wrote: ...... debili nisu mogli glasati do sada.
Ja bi rekla da su do sad debili uglavnom glasovali i tako izvojevali pobjede svojih kandidata.. :zubo:

Vjerojatno se to odnosi na osobe s povećanim potrebama i invalidima...

Od ove godine imaju pravo glasa i osobe s ograničenim mentalnim sposobnostima što je po meni bilo nepotrebno uvoditi jer ako netko nije sposoban sam za sebe donositi odluke , ne može sudjelovati ni u odlukama koje se tiču šire zajednice...Rekla bi da je ovaj ustupakk invalidima unešen u paketu sve za sve...

Gluhi, slijepi, tjelesni invalidi mogu sudjelovati u svim odlukama svojim mišljenjem i radom, ali ovi pak ne znaju.. :tuzni:
kurvanjski avatar, a
Margarita

Post 22 May 2013, 14:44

Chilimama » wrote:
Od ove godine imaju pravo glasa i osobe s ograničenim mentalnim sposobnostima što je po meni bilo nepotrebno uvoditi jer ako netko nije sposoban sam za sebe donositi odluke , ne može sudjelovati ni u odlukama koje se tiču šire zajednice..
Bila sam u biračkom odboru. Došao je retardirani glasač. Silno se čudio kad smo mu dali četiri listića. Koje je on iz nekog razloga zvao osam. Onda je rekao da njemu ništa nije jasno i da je on došao zaokruživati a ne rješavati abecedu. Pokušali smo mu objasniti da se jedna od stranak tako zove i da ga ne ispitujemo abecedu. I tako.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Emericzy

Post 22 May 2013, 15:00

Margarita » wrote: Bila sam u biračkom odboru. Došao je retardirani glasač. Silno se čudio kad smo mu dali četiri listića. Koje je on iz nekog razloga zvao osam. Onda je rekao da njemu ništa nije jasno i da je on došao zaokruživati a ne rješavati abecedu. Pokušali smo mu objasniti da se jedna od stranak tako zove i da ga ne ispitujemo abecedu. I tako.
Ali sigurno se osjećao važno što su ga zvali na nešto i što je sve to skupa naizgled bilo važno. Imao je nekakvo veselje. :) A korist... ni nama korist od svega toga nije veća nego njemu.
Emericzy

Post 22 May 2013, 15:01

Ja bio i glasao za pirate i protiv Bandića.
Margarita

Post 22 May 2013, 15:06

Emericzy » wrote: Ali sigurno se osjećao važno što su ga zvali na nešto i što je sve to skupa naizgled bilo važno. Imao je nekakvo veselje. :) A korist... ni nama korist od svega toga nije veća nego njemu.
Ae, bit će neka epidemija.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Lastan

Post 23 May 2013, 12:43

Iskoristih i aktivno i pasivno biračko pravo: i da biram i da budem biran.
Nije da je od toga bilo prevelike koristi, ali baš danas spominjem najpoznatijeg rumunjskog sveca ljudima koji sad kad se sprema referendum najavljuju da će prestati bojkotirati demokraciju zbog tog pitanja. Što ti vrijede izbori ako ih više od polovice birača bojkotira?
Euklid
old school

Post 23 May 2013, 13:57

Lastan » wrote: Što ti vrijede izbori ako ih više od polovice birača bojkotira?[/color]
Brijem da su 2 najveće političke stranke upravo to i željele postići...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Lastan

Post 23 May 2013, 16:05

Euklid » wrote:Brijem da su 2 najveće političke stranke upravo to i željele postići...
To je česta percepcija, ali ne vjerujem u to.

Imamo dovoljno prirodnih tendencija dvostranačkoj demokraciji da bih pripisivao ovakav ishod izbora bilo čijim svjesnim naporima.
Jer bi to značilo da su u svojoj posvemašnjoj nesposobnosti samo ovu jednu dugoročnu stvar uspjeli izvesti toliko dobro.

Mislim da bi mi Occamova britva presjekla kucavicu da tako nešto prihvatim.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 May 2013, 19:31

Emericzy » wrote:Ja bio i glasao za pirate i protiv Bandića.
Svaka ti čast što si glasao protiv Bandića.
A što se tiče pirata, ja im ne bih dao nacrtanu ovcu da je čuvaju. Mali ptiči, veliki kriči, a kurca o životu pojma nemaju.
Sve je lako kad si mlad...
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 23 May 2013, 20:37

Nisam glasala, bila sam zeru odsutna. Mogla sam doć, al nije mi se dalo gnjavit po busu radi tog.
karambol

Post 23 May 2013, 21:14

nina williams » wrote:Nisam glasala, bila sam zeru odsutna. Mogla sam doć, al nije mi se dalo gnjavit po busu radi tog.
Prvi put da nisam isao na glasacko mjesto...zato jer nije bilo moguce da dam glas protiv svih njih. Sad cu u drugom krugu otici I biti protiv.
Protiv Bandica. Nije ni Ostojic dijamant.politicke scene, ali mi je protuprirodni blud dati glas Bandicu, odnosno ne biti protiv njega.
Svaki dan se vozim pokraj spomenika koji si je balvan sagradio. Fontana u rupi I cvjetnjaka koje je osmislio neki brilijantan I nadaren umjetnik hortikulturalni...iz Prknove Drage...ili blize okolice.
Svaki dan prelazim zagrebacke mostove I ocekujem da.se raspadnu sami od sebe. Sve je na njima trulo, izbuseno, otkrhnuto I ispucano...nema boje za ogradu, ziher...a ima I onaj most, pompozno nazvan Domovinski koji vodi ravno u nista...
Svaki dan se vozim po ulicama koje su dostojne jednog kvalitetnog off roadera I vjestog relijasa, svinjarije s parkingom I paucima, svinjarije sbiciklistickim stazama, vrticima, smetlistem, svinjcima, vodom I snjeznom kraljicom, dinamom I davanjem love I opcenito kurcenjem s nasom lovom, sa zege tramvajima, sa najnajnovijim GUPovima I nadstresnicama kromiranim I "zlatnim" wc-ima...
Eh...ima.jos.brda I tone toga za nabrajanje I sad bih jos ogadio sve one koji daju glas Banderasu govoreci kako on barem nesto radi... pa I moja baba bi znala tako raditi. Zavuces ruku u tudji dzep I placas...glupanima...

I zato cu na drugi krug ici I biti protiv. Da, protiv.
nina williams

Post 23 May 2013, 21:31

karambol » wrote: Eh...ima.jos.brda I tone toga za nabrajanje I sad bih jos ogadio sve one koji daju glas Banderasu govoreci kako on barem nesto radi... pa I moja baba bi znala tako raditi. Zavuces ruku u tudji dzep I placas...glupanima...

I zato cu na drugi krug ici I biti protiv. Da, protiv.
Eeeee, lako je tako pričat, kad s druge strane imaš nekog za kog ti misliš (ako sam dobro ubrala) da je manje zlo. Za koga bi bio protiv da biraš izmađu Bandića i Keruma?
:zubo:
karambol

Post 23 May 2013, 21:35

nina williams » wrote:
Eeeee, lako je tako pričat, kad s druge strane imaš nekog za kog ti misliš (ako sam dobro ubrala) da je manje zlo. Za koga bi bio protiv da biraš izmađu Bandića i Keruma?
:zubo:
Sjeo bih na most I plakao toliko dugo dok most ne bi popustio I ja se strmopizdio u mulj Save...
nina williams

Post 23 May 2013, 21:45

Pih sad, ja sam mislila da bi bijo nešto inatljiviji. :zubo:
Ko, ono, možda bi osnovo stranku. Imo nezavisnu listu. Nešto.

Al dobro, dosta o tebi, ja ne znadem više šta bih ja. :o Da sam mogla glasat, glasala bi za Grubišića. Eto, ti bi plako i utopio se, a komunjare bi glasale za crkvenjake, moja ljubaf je prekrižila listić. Tite mi nisam mislila da je tolko revoltiran.
Došla neka taka vremena, valjda.

Moram ić sad palačinke peć. Aj zdrao.
karambol

Post 23 May 2013, 22:04

Isao.bih I u drugu krajnost...ono k'o betmen ili zoro...kupio bi neku dalekometnu pusku...aj ti peci palacinke. U slast.
Donna Sole

Post 23 May 2013, 22:11

Pirati su se odvažili.
Na stranu sposobnost. Treba prvo imat muda pa se pokrenit.

Ne znam jesu li oni sposobni ili nisu, ali su se okupili....

Kako ja na to sve gledam. Dođu neki izbori. U ponudi imamo već sve poznate stranke i političare koji imaju ambicije, ali samo mlate praznu slamu. Takvi nam se ne sviđaju i ne vjerujemo im kao ni njihovim obećanjima.
Povremeno se jave nova lica, ali su nova pa tako i nejaka.
Dok u međuvremenu ojačaju, dotle se i opuste pa opet niko ništa kvalitetno ne radi osim što se povremeno promovira a u svrhu sljedećih izbora.
Da ja imam neke svoje ljude ili ljude kojima vjerujem, pokušala bi organizirati razne tribine, radionice a sve u svrhu približavanja stanovništvu da se uvjere koliko imaju prava a koliko obveza kao građani birači i što se sve od njih očekuje.
Naime, prosječni glasači zamišljaju da biranjem neke osobe , biračev zadatak prestaje i da će ta izabrana osoba nešto činiti za njih tj nas. Neaktivni smo, nezainteresirani držeći da je politika za političare a ne za nas što nije najtočnije a ni korisno.

Tko god da se bavi politikom treba informirati biračko tijelo na svim razinama i to odmah nakon izbora i tako pripremati javnost na svoju nazočnost, na svoje aktivnosti , programe i sve ostale točke koje su si zacrtali da će raditi.

Ma ne znam, malo sam naivna...

Možda mi treba više informacija?
kurvanjski avatar, a
Euklid
old school

Post 23 May 2013, 22:51

Lastan » wrote: To je česta percepcija, ali ne vjerujem u to.

Imamo dovoljno prirodnih tendencija dvostranačkoj demokraciji da bih pripisivao ovakav ishod izbora bilo čijim svjesnim naporima.
Jer bi to značilo da su u svojoj posvemašnjoj nesposobnosti samo ovu jednu dugoročnu stvar uspjeli izvesti toliko dobro.

Mislim da bi mi Occamova britva presjekla kucavicu da tako nešto prihvatim.
Nisu sposobni oni ali su sposobni njihovi gazde.

Koji drže medije i sve ostale poluge koje im služe za manipulaciju.

Ogadili su svima i politiku i političare i izbore i demokraciju pa je sada samo potrebno glasačkoj mašini da obavi svoje jer niko drugi ne uspijeva mobilizirati rezigniranu i malodušnu većinu.

Dokle god se ove 2 stranke izmjenjuju na vlasti oni nesmetano mogu sprovoditi svoje interese.

A raja nek se gloži oko homoseksualnih brakova i zdravstvenog odgoja :facepalm:

Nabijem ih i na brakove i na odgoj.

Svinjarija na kvadrat...
'if you fall, i'll be there' (floor)
  • Information