Topic je, zapravo, trebao biti o nečemu drugom, ali cijenim vaš način razmišljanja

.
Kao što lijepo kaže Peter Sellers u onom nekom filmu, "I like to watch"

. Moje fhr-ovsko obitavanje skoro isključivo na ŽuD-u, US-u i onom malommalom "LJ-dijelu" LJES-a bilo je potaknuto (i) "gledanjem" ljudi koje i kakve ne srećem u životu, upoznavanjem priča koje i kakve ne srećem u životu. Onako, k'o da gledam filmove "bejzd on a tru stori" (na sličan način sam, npr., "gledao" i "gledam" zbivanja na fhr-u u cjelini, ali to sad nije tema) - gledaš neke priče i čitaš neke rečenice koje su ti sasvim neobične i nepoznate (ovdje bi sad lijepo "sjelo" razglabanje o konstantnom nesporazumu i pogrešnom shvaćanju mojeg propitivanja tih priča kao navodnog propisivanja kako bi tuđi životi trebali izgledati, ali ni to nije tema

).
Jedan od zanimljivijih aspekata toga "gledanja" je nešto što se može nazvati "praćenje razvoja priče": obično to nazivam "fenomenom trećeg posta" - tu negdje u trećem postu se autoru nerijetko omaknu stvarni razlozi zbog kojih je pokrenuo topic, stvarni stavovi koje u tom topicu zastupa, i onda tek započne prava rasprava (negdje u osmom postu počnu vrijeđanja neistomišljenika i zahtjevi za lockom, ali ni to nije tema

). Padnu maske početne forumske korektnosti, reklo bi se

.
U ovom mi je slučaju (priznajem, osim želje/potrebe za postojanjem i ovakvih topica po temi i načinu rasprave) zanimljivo to što se od početnog vapaja "Kako naći
srodnu dušu" (BTW, u "srednjim godinama" - sa 38

), što bi, valjda, trebalo ukazivati na preferiranje - gle čuda! - srodnosti i duše, ubrzo prešlo na vrlo "neduševne" elemente i odredbe kupoprodajnog ugovora (mora biti ozbiljna veza, ne smije biti puno mlađi, mora biti zaposlen) i pozivanje na svoju tržišnu vrijednost kao razlog za elementarno
pravo na posjedovanje te tražene srodne duše.
Ja sam traženje i pronalaženje srodnih duša zamišljao bitno drugačije

- to je poanta ovog topica.