Uvezivanje kao investicijski projekt

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Tea Tree

Post 10 Dec 2011, 22:43

Lastan » wrote: Joj, oprosti. Ovdje nisam oglasio prodaju onog detektora sarkazma. :kava:
Ni ja. :kava: :D
Ti si mislio da sam ja tebe doslovno shvatila, ali nisam, samo ti nisi uključio svoj detektor. :D
Ma dobro je, razumjeli smo se na kraju. :D

ex, može se vidjeti da netko gubi kriterije, jer takvi to uglavnom sami kažu. Možda ne baš tim riječima, ali jako blizu toga: a, šta ću, već mi je 35 (npr.), oko mene se sve poženilo, poudalo, ne možeš ni biti sam/sama. Evo, prije sam mislila da hoću ovakvog, onakvog, a eto, na kraju me dopao takav.

Eks

Post 10 Dec 2011, 22:49

Dobro, to su bedaci. Ali nisam stekla dojam da se samo na njih misli. :xd:
aisling

Post 10 Dec 2011, 23:20

ex_anais » wrote:
A otkud mi možemo znati da netko gubi svoje kriterije? Možda se netko promijenio i modificirao kriterije, možda mu više neke osobine nisu tako važne kako su bile prije pet ili deset godina.
Ne radi se o osobinama ili sličnoj promjeni. Radi se o tome da im se više ne čeka, pa uzmu prvo što se ponudi. Jer je vrijeme. Jer kuca biološki sat. Jer su se svi već uparili i nema se s kim na ljetovanje ako nemaš svog para. Jer im je manje ružno biti s nekim ne baš pravim, al podnošljivim, nego samima. I to sami vele.
Happy Easter!
A.P.
Cactus

Post 10 Dec 2011, 23:40

ex_anais » wrote:
A otkud mi možemo znati da netko gubi svoje kriterije? Možda se netko promijenio i modificirao kriterije, možda mu više neke osobine nisu tako važne kako su bile prije pet ili deset godina.
Pa svakako je modificirao, kad imaš 25 više ti nije važno da je neko metalac i antikrist kao što je bilo važno s 20 :xo:

Kako starim, tako mi je sve važnije kao kriterij da s nekim kršnim momkom mogu komunicirati otvoreno i da me razumije bez sranja i suptilnog osuđivanja mene jer mi je tog pun kurac, a manje mi bitan kriterij postaje fizički izgled. Novci mi nikad nisu bili bitni, ali definitivno postajem snobastija po pitanju intelektualne kompatibilnosti. U to ne ulaze tvrdokorne činjenice o nečijem formalnom obrazovanju i jel mu mama doktor. Ranije sam mogla biti s vjernikom, sad jednostavno ne bih mogla da me kandžijom tjeraš, mogla sam bit s balaševićevim fanovima, nekim tko zna oturit na cajke u necu, ali sad bih zaista radije pojela lonac hladetine.
Eks

Post 11 Dec 2011, 00:24

Slažem se s ovim što Afrika kaže o kriterijima, na takve stvari sam i mislila.
Aisling, kužim to, ali nisam stekla dojam da se samo na te ciljalo. Barem ne u uvodnom postu. Meni je logično da netko želi ozbiljnu vezu ako je nesklon neozbiljnima, ne vidim ništa loše u takvoj želji (problematičan je samo dio o izricanju na spoju :horor:) a ići ću i toliko daleko da ću reći da ne vidim ništa loše ni u čuđenju zašto se to ne događa ako osoba smatra da posjeduje određene kvalitete.

Ako je topic o onima koji se žene reda radi onda ok. Ali, kažem, nisam stekla taj dojam.
Lord Byron

Post 11 Dec 2011, 07:46

Topic je, zapravo, trebao biti o nečemu drugom, ali cijenim vaš način razmišljanja :D.

Kao što lijepo kaže Peter Sellers u onom nekom filmu, "I like to watch" :D. Moje fhr-ovsko obitavanje skoro isključivo na ŽuD-u, US-u i onom malommalom "LJ-dijelu" LJES-a bilo je potaknuto (i) "gledanjem" ljudi koje i kakve ne srećem u životu, upoznavanjem priča koje i kakve ne srećem u životu. Onako, k'o da gledam filmove "bejzd on a tru stori" (na sličan način sam, npr., "gledao" i "gledam" zbivanja na fhr-u u cjelini, ali to sad nije tema) - gledaš neke priče i čitaš neke rečenice koje su ti sasvim neobične i nepoznate (ovdje bi sad lijepo "sjelo" razglabanje o konstantnom nesporazumu i pogrešnom shvaćanju mojeg propitivanja tih priča kao navodnog propisivanja kako bi tuđi životi trebali izgledati, ali ni to nije tema :D).

Jedan od zanimljivijih aspekata toga "gledanja" je nešto što se može nazvati "praćenje razvoja priče": obično to nazivam "fenomenom trećeg posta" - tu negdje u trećem postu se autoru nerijetko omaknu stvarni razlozi zbog kojih je pokrenuo topic, stvarni stavovi koje u tom topicu zastupa, i onda tek započne prava rasprava (negdje u osmom postu počnu vrijeđanja neistomišljenika i zahtjevi za lockom, ali ni to nije tema :rofl:). Padnu maske početne forumske korektnosti, reklo bi se :D.

U ovom mi je slučaju (priznajem, osim želje/potrebe za postojanjem i ovakvih topica po temi i načinu rasprave) zanimljivo to što se od početnog vapaja "Kako naći srodnu dušu" (BTW, u "srednjim godinama" - sa 38 :rofl:), što bi, valjda, trebalo ukazivati na preferiranje - gle čuda! - srodnosti i duše, ubrzo prešlo na vrlo "neduševne" elemente i odredbe kupoprodajnog ugovora (mora biti ozbiljna veza, ne smije biti puno mlađi, mora biti zaposlen) i pozivanje na svoju tržišnu vrijednost kao razlog za elementarno pravo na posjedovanje te tražene srodne duše.

Ja sam traženje i pronalaženje srodnih duša zamišljao bitno drugačije :cerek: - to je poanta ovog topica.
Eks

Post 11 Dec 2011, 08:14

Ja sad mislim da mislim na krivi topic. :misli:
Žena je na temi na koju ja mislim napisala svega dva posta i nisam baš uspjela iščitati kupoprodajne elemente. Samo da je razvedena, da joj fali društvo, da ne želi mlađe i da želi ozbiljnu vezu, a ne avanture.

Zašto bi želja za ozbiljnom vezom i traženje nekog svojih godina bile odredbe kupoprodajnog ugovora?
Zaposlenost je diskutabilna. Ovisi jel trajno nezaposlen i očekuje da ga netko uzdržava ili je dobio otkaz, recesija i to...

Meni je to posve realno. Nerealno bi bilo da se zaljubi u nekog mladića koji želi avanturu i onda nariče na forumu. Žena jednostavno to želi izbjeći. Ima realna očekivanja.
ombia

Post 11 Dec 2011, 11:53

A.P. » wrote: Pa svakako je modificirao, kad imaš 25 više ti nije važno da je neko metalac i antikrist kao što je bilo važno s 20 :xo:
Kako starim, tak.
:facepalm:
ako je nesklon neozbiljnima, ne vidim ništa loše u takvoj želji (problematičan je samo dio o izricanju na spoju
A ne znam. Zamisli da ti zelis ozbiljnu vezu a netko neozbiljnu i ne kaze ti to godinu dana :E
dakle on zivi otvorenu vezu sa svime sto uz to ide, al eto nije jos rekao jer je prerano.
Ili ti zelis slobodnog a on te uvjerava da je rastava u tijeku, a nije. :zubo: (nedavni slucaj iz moje okoline)
Žena je na temi na koju ja mislim napisala svega dva posta i nisam baš uspjela iščitati kupoprodajne elemente. Samo da je razvedena, da joj fali društvo, da ne želi mlađe i da želi ozbiljnu vezu, a ne avanture.
Na tren sam pomislila jesam to ja dok sam spavala otvorila tu temu, koju eto ni ne vidjeh nikad.

Osim sto mi ne fali drustva. Objasnila sam to na drugoj temi, ja sam usamljena samo kad sam u komi a tad ni drustvo ionako ne bi pomoglo. Nezaposlenog isto ne zelim vise. :E
Naplacala sam se dovoljno dugova svog bivseg.
U vremenu kad sam morala odustati od realizacije nekih svojih najzeljenijih snova (a tad je bila prilika za realizirati ih) da bih se izvukla iz sveg tog sranja.
I obrnuto, ja mogu i cistit stubista ali nezaposlena ne mogu biti. Toliko.
Drugo je kad studiras, ljecis se, slicno ali biti zdrav, radno sposoban i nezaposlen na duze nema u mom svijetu. :)
Eks

Post 11 Dec 2011, 19:49

ombia » wrote: A ne znam. Zamisli da ti zelis ozbiljnu vezu a netko neozbiljnu i ne kaze ti to godinu dana :E
dakle on zivi otvorenu vezu sa svime sto uz to ide, al eto nije jos rekao jer je prerano.
Ili ti zelis slobodnog a on te uvjerava da je rastava u tijeku, a nije. :zubo: (nedavni slucaj iz moje okoline)
Kužim ja to. Ali sam to rekla jer vidim da ekipa cilja na one tipove koji se zalijepe na prvom spoju i obećavaju valjda ženidbu, skidaju zvijezde s neba, one koji na trećem već vode roditeljima i prave ljubomorne scene. Jer žele vezu zbog veze i ako ih ta odbije naći će drugu i ponoviti postupak. To je scary.

Ali željeti ozbiljnu vezu nije samo to. I to je to što se uglavnom na ovom topicu propušta. Zato sam stavila disklejmer da ne moram objašnjavati da ne govorim o takvima. Govorim o legitimnosti želje da želiš ozbiljnu vezu i odjebeš nekoga tko ne zna što želi ili tko bi samo opušteno dok se sjeti što bi, a da te pritom nitko ne nazove proračunatom.
Meni nije simpatično ponašati se neformalno ako neformalan odnos ne želim. Ne želim se nakon mjesec dana misliti jesmo li u vezi ili u ff odnosu, točnije, ne želim si dozvoliti da se zaljubim u nekoga kome ni u primisli nije da bi mi mogli imati vezu. Ne zanima me prodavanje priča. I imam pravo zbog toga ne biti trgovkinja. :xd: Eto, oko toga protestiram. :xne zna:
Na tren sam pomislila jesam to ja dok sam spavala otvorila tu temu, koju eto ni ne vidjeh nikad.
:rofl:
Osim sto mi ne fali drustva. Objasnila sam to na drugoj temi, ja sam usamljena samo kad sam u komi a tad ni drustvo ionako ne bi pomoglo. Nezaposlenog isto ne zelim vise. :E
Naplacala sam se dovoljno dugova svog bivseg.
U vremenu kad sam morala odustati od realizacije nekih svojih najzeljenijih snova (a tad je bila prilika za realizirati ih) da bih se izvukla iz sveg tog sranja.
I obrnuto, ja mogu i cistit stubista ali nezaposlena ne mogu biti. Toliko.
Drugo je kad studiras, ljecis se, slicno ali biti zdrav, radno sposoban i nezaposlen na duze nema u mom svijetu. :)
I da, to "dobra prilika" jest nespretan termin, ali isto to se može reći i drugim riječima. Zašto bi bilo loše da je žena svjesna svojih kvaliteta i da zna da u nekoj vezi može ponuditi mnogo, ali eto, nema nikoga na vidiku. Ja se zaista trudim shvatiti ovaj topic i možda bih ga shvatila da je za primjer uzeto nešto iz čega je vidljivo da je žena zbilja kupoprodajno orijentirana, ali ja i dalje vidim samo razumne želje. Samo si klinci mogu priuštiti luksuz zaljubljivanja u nekog tko će im skidati zvijezde s neba dok kupoprodajno vreba drugu priliku.

Ja te posve razumijem.
Ne razumijem ovu temu.
ombia

Post 11 Dec 2011, 20:06

Ovo je scary slazem se, ja sam od jednog takvog nedavno pobjegla. Bili na dva dejta a on planirao Posic nas sa njegovima. :trk:
Ili, nakon prvog dejta zove drugi dan i opisuje mi sva svoja sranja s posla, ono u duze od 45 minuta, kaze svi ga "razjebali" ovaj ovakav, onaj onakav al etko mislio je svo vrijeme na mene pa ga to drzalo. :facepalm:
Blokirala ga na svemu sto se blokirati dalo.
Ali željeti ozbiljnu vezu nije samo to. I to je to što se uglavnom na ovom topicu propušta. Zato sam stavila disklejmer da ne moram objašnjavati da ne govorim o takvima. Govorim o legitimnosti želje da želiš ozbiljnu vezu i odjebeš nekoga tko ne zna što želi ili tko bi samo opušteno dok se sjeti što bi, a da te pritom nitko ne nazove proračunatom.
Meni nije simpatično ponašati se neformalno ako neformalan odnos ne želim. Ne želim se nakon mjesec dana misliti jesmo li u vezi ili u ff odnosu, točnije, ne želim si dozvoliti da se zaljubim u nekoga kome ni u primisli nije da bi mi mogli imati vezu. Ne zanima me prodavanje priča
Slazem se.
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 20:45

ombia » wrote:Ovo je scary slazem se, ja sam od jednog takvog nedavno pobjegla. Bili na dva dejta a on planirao Posic nas sa njegovima. :trk:
Ili, nakon prvog dejta zove drugi dan i opisuje mi sva svoja sranja s posla, ono u duze od 45 minuta, kaze svi ga "razjebali" ovaj ovakav, onaj onakav al etko mislio je svo vrijeme na mene pa ga to drzalo. :facepalm:
Okej, recite što hoćete, ali u mom životu je bilo par ljudi koji su me toliko privukli da bih bila presretna da su mi na drugom dejtu pričali o budućem Pošiću.
Bio je, primjerice, jedan koji me na drugi dejt odveo na 3 dana u Bosnu. Ženila bih ga tad već da sam mogla.
Takvi ljudi su rijetki, dese se u najboljem slučaju par puta u životu. Srljanje pred rudo? Neka ga. :xlux:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
A.P.
Cactus

Post 11 Dec 2011, 20:54

Herp » wrote: Takvi ljudi su rijetki, dese se u najboljem slučaju par puta u životu. Srljanje pred rudo? Neka ga. :xlux:
Slažem se, sjeb je samo u percepciji :xzubo: Kad me netko tako privlači i divan je, može planirat šta oće za kad oće. Kad mi to kaže neki goljo koji mi se ne sviđa, onda pobjegnem glavom bez obzira :xzubo:
ombia

Post 11 Dec 2011, 20:56

A.P. » wrote:
Slažem se, sjeb je samo u percepciji :xzubo: Kad me netko tako privlači i divan je, može planirat šta oće za kad oće. Kad mi to kaže neki goljo koji mi se ne sviđa, onda pobjegnem glavom bez obzira :xzubo:
Herp evo Paprika je odgovorila umjesto mene. :xd: Da se on meni svidjao, trazila bih ja sad najbolje recepte za Posic da ga impresioniram. :o
Eks

Post 11 Dec 2011, 20:56

Rijetko je to obostrano. Mene takve stvari preplaše i natjeraju na korak unazad ili najčešće kompletan bijeg. I nije čak da mi se ta osoba ne sviđa nego mi se počne ne sviđati ako nastupi s tim "sve, sad i odmah". Možda jednostavno ne volim pushy muškarce.
aisling

Post 11 Dec 2011, 20:57

ombia » wrote:Ovo je scary slazem se, ja sam od jednog takvog nedavno pobjegla. Bili na dva dejta a on planirao Posic nas sa njegovima. :trk:

Slazem se.
Hm :D

Da ti se on baš jako, jako svidio nekako mi se čini da te ne bi smetalo što te zove i što ti hoće pričati. Ni nakon prvog dejta, a bome ni nakon drugog. Zvanje doma još ajde, tu sam i ja dosta velika konzerva (tj. nema upoznavanja s rodbinom dok to stvarno ne postane neizbjezno), al sve drugo, ako mi se sviđa, daaaaaj :cerek:
Happy Easter!
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 21:10

ombia » wrote:
Herp evo Paprika je odgovorila umjesto mene. :xd: Da se on meni svidjao, trazila bih ja sad najbolje recepte za Posic da ga impresioniram. :o
Jebiga, ja nisam nikad bila na dejtu s nekim tko mi se nije svidio. :xd:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 21:42

Herp » wrote:
oČeš reč da nikad nisi imala blajnd dejt s nekim na preporuku ili s primjerice Iskrice?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 11 Dec 2011, 21:59

Herp » wrote:
Daj i ti. Tip ti pridje u nekom clubu, mrak je, dobro izgleda, dogovorite se za kavu. I tek onda krenete pricati. Definitivno se vidi da nisi dejtala sto godina. :bicedobro:
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 22:44

Pješčana » wrote: oČeš reč da nikad nisi imala blajnd dejt s nekim na preporuku ili s primjerice Iskrice?
Blind date jedan - s tim da smo prije toga razmijenili fotke, pričali svaki dan na telefon mjesec dana i bio je najbolji frend od moje frendice.

Nisam nikad bila na Iskrici niti sam otišla na dejt s nekim s foruma ili slično.

:ne zna:
Herp
Nikki Gauda

Post 11 Dec 2011, 22:45

ombia » wrote:
Daj i ti. Tip ti pridje u nekom clubu, mrak je, dobro izgleda, dogovorite se za kavu. I tek onda krenete pricati. Definitivno se vidi da nisi dejtala sto godina. :bicedobro:
Nisam nikad ni tvrdila suprotno. :ne zna:
A.P.
Cactus

Post 11 Dec 2011, 22:46

Ja sam ošla s jednim na polublind date, zajednička frendica nam smjestila. Bili smo zajedno preko dvije godine :romantićna:
zeleni zub

Post 11 Dec 2011, 23:36

Ako nas ne vidim zajedno u neko nedjeljno jutro za kojih deset godina onda nema ni prvog dejta. Ako nas nakon prvog dejta ne vidim u to isto nedjeljno jutro, onda nema drugog dejta. Jednostavno :xd: .
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 23:42

zeleni zub » wrote:Ako nas ne vidim zajedno u neko nedjeljno jutro za kojih deset godina onda nema ni prvog dejta. Ako nas nakon prvog dejta ne vidim u to isto nedjeljno jutro, onda nema drugog dejta. Jednostavno :xd: .
ozbiljno? tako filtriraš?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Margarita

Post 11 Dec 2011, 23:44

Ako nas ne vidim zajedno u to jutro onda nema ni prvog dejta. A ako se zabunim pa prvi ne završi jutrom onda nema drugog.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Pješčana

Post 11 Dec 2011, 23:48

govorimo o nekom prvom ,inicijalnom dejtu, kavi, cugi?
vi zaista idete s tako postavljenim parametrima?
  • Information