Standard, plaće, klase...

Sve od javnog i tajnog interesa
Glo

Post 03 Feb 2012, 09:38

kukuriku » wrote:
da živim sto šezdeset života, ja to ne mogu prihvatiti kao normalno. :ne zna:
Sjetila sam se tebe (a i drugih) iz one moje teme s foruma o životu na popust. :D Puno ljudi se u RH hrani besplatno, zato su i razmaženi jer im pada mana s neba. :zubo:

I neka, to je dobra vrsta razmaženosti, bolje koja kila besplatnog teleta ili srndaća, nego posni iz lidla. I maslinovo isto. O voću i povrću da ne govorim.

Inače, kolike su režije u nekoga tko živi u niskoenergetskoj ili čak pasivnoj kući? :zubo:

kukuriku

Post 03 Feb 2012, 09:54

Glo » wrote:
Sjetila sam se tebe (a i drugih) iz one moje teme s foruma o životu na popust. :D Puno ljudi se u RH hrani besplatno, zato su i razmaženi jer im pada mana s neba. :zubo:

I neka, to je dobra vrsta razmaženosti, bolje koja kila besplatnog teleta ili srndaća, nego posni iz lidla. I maslinovo isto. O voću i povrću da ne govorim.
Što se tiče mane s neba. Što fali tome da ljudi jedni drugima pomažu?
Je li i to zabranjeno u kapitalizmu? :ne zna:
Nek(v)arljiva.
Glo

Post 03 Feb 2012, 10:10

kukuriku » wrote:
Što se tiče mane s neba. Što fali tome da ljudi jedni drugima pomažu?
Što bi falilo? Tu lijepu rvacku tradiciju treba pod svaku cijenu očuvati i smatrati pod normalno i pod nešto što se samo po sebi podrazumijeva. Inače bi nam ubrzo moglo postati neobično i smatrali bi blagoslovom da nam vlastito dijete ode u dućan, odveze nas liječniku ili donese neki besplatni ručak. :zubo:
Mislim, je to blagoslov, ali trebao bi biti dostupan. I ne zato jer ga zaslužujemo.
karambol

Post 03 Feb 2012, 10:10

Glo » wrote:

Inače, kolike su režije u nekoga tko živi u niskoenergetskoj ili čak pasivnoj kući? :zubo:
Uh, jebote...Maštao sam da ću si izgraditi negdje takvu kućicu, ali je sve ostalo u mašti...Koliko ih uopće ima u HR??? :misli:
Glo

Post 03 Feb 2012, 10:21

karambol » wrote:
Uh, jebote...Maštao sam da ću si izgraditi negdje takvu kućicu, ali je sve ostalo u mašti...Koliko ih uopće ima u HR??? :misli:
ne znam, trebalo bi izguglati možda :ne zna: :zubo:

zašto nisi izgradio?
karambol

Post 03 Feb 2012, 12:07

Glo » wrote:
ne znam, trebalo bi izguglati možda :ne zna: :zubo:

zašto nisi izgradio?
Još nisam odustao, ali moram najprije nešto prodati, zbrojiti pa onda u gradnju...ali loše je vrijeme za prodaju...pa stojim.
klonka

Post 03 Feb 2012, 12:37

kukuriku » wrote: Što se tiče mane s neba. Što fali tome da ljudi jedni drugima pomažu?
Pa sad, nije zabranjeno, ali ne donosi profit pa je ekonomski neracionalno ponašanje. Đepika će ti rado objasniti. :zubo:

Nedavno sam vidjela kapitalističku inačicu couchsurfinga. :facepalm:
gonj špadi
Morticia

Post 03 Feb 2012, 12:39

:confused: :rofl:

Objasni. :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 03 Feb 2012, 12:44

klonka » wrote: Nedavno sam vidjela kapitalističku inačicu couchsurfinga. :facepalm:
:zubo: :facepalm:

koji točno dio couchsurfinga ostaje u tome?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
JPK

Post 03 Feb 2012, 12:44

klonka » wrote: Pa sad, nije zabranjeno, ali ne donosi profit pa je ekonomski neracionalno ponašanje. Đepika će ti rado objasniti. :zubo:
Postoje dva oblika međuljudskih odnosa, poslovni, u kojemu je jedina bitna ekonomska opravdanost, te osobni, u kojemu ista nije bitna.
Mislim da su te to trebali naučiti na tvom faksu.

Npr, u Americi, kolijevci kapitalizma i zemlji opsjednutoj profitom, nije uopće problem pronaći liječnike ili odvjetnike koji će raditi potpuno besplatno za ljude koji su siromašni. Ali, ako im ponudiš da rade za $5 po satu za te iste ljude, odbit će. Jer se percepcija odnosa mijenja u poslovni, a oni svoj rad vrednuju $300 po satu. (Ovo istraživanje je stvarno napravljeno.).

Nadam se da ti je sad jasnije! :cerek:
Biti i mniti svemiropolisno
klonka

Post 03 Feb 2012, 14:07

JPK » wrote: Postoje dva oblika međuljudskih odnosa, poslovni, u kojemu je jedina bitna ekonomska opravdanost, te osobni, u kojemu ista nije bitna.
Mislim da su te to trebali naučiti na tvom faksu.
To je samo jedna od teorija i pokazalo se da nije baš točna, ali od tebe nisam ni očekivala bolje tumačnje međuljudskih odnosa od ovakvog redukcionističkog. Hvala. :cerek:
gonj špadi
JPK

Post 03 Feb 2012, 14:12

klonka » wrote: To je samo jedna od teorija i pokazalo se da nije baš točna, ali od tebe nisam ni očekivala bolje tumačnje međuljudskih odnosa od ovakvog redukcionističkog. Hvala. :cerek:
Micica, ovo ti nije sveobuhvatno tumačenje međuljudskih odnosa, nego samo pobijanje tvoje bedaste tvrdnje da ja mislim da se svi međuljudski odnosi svode na ekonomsku korist.
klonka

Post 03 Feb 2012, 14:15

Krivo si me razumio. Nisam govorila o svim ljudima. Govorila sam o tebi. :p
gonj špadi
JPK

Post 03 Feb 2012, 14:23

klonka » wrote:Krivo si me razumio. Nisam govorila o svim ljudima. Govorila sam o tebi. :p
Pa to sam i napisao u prethodnom postu.
A i lijepo je da priznaješ da počneš s ad hominemima kad čuješ nešto što ti se ne sviđa, u ovom slučaju nešto što se ne uklapa u oh-kako-smo-jadni-siromašni-i-opljačkani circlejerk.
ombia

Post 03 Feb 2012, 14:36

Glo » wrote:[quote="[url=viewtopic.php?p=105591#p105591]

Zavisi gdje je kuca, ako je negdje na jugu jos s njom i zaradjujes, prodajes viska struje gradu.

Izracunali su da prosjecna obitelj stedi do 80% na grijanju, vodi, nesto manje na struji (ovisno o tome kako dobivaju struju) itd. I ako vec ne pasivna kuca, onda barem nisko energetska.

E da, kad se trazi stan postao je obicaj vec duze iznajmljivaca traziti dokument o energetskom stanju zgrade. Sto je isti bolji, to naravno stanari radije zele u takvu zgradu jer ce imati nize rezije.
Oni koji nisu sanirali po tom pitanju zgrade a zele iznajmljivati, moraju nuditi nizu stanarinu kako bi ostali u igri.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 03 Feb 2012, 15:33

JPK » wrote: A gle, ti si stara komunjara, kao i Silajn. Jasno mi je da je vama nemoguće objasniti tržišnu ekonomiju i natjerati vas da prihvatite brojke, jer kao i svi ekonomski ljevičari, razmišljate guzicom a ne glavom. Ali ima tu i djece.

BTW, i ja prodajem kuću, u okolici Zagreba, po 500 eura po kvadratu.
No, dobro, ako oaj tvoj izračun životnih troškova, a posebice režija predstavlja razmišljanje glavom, radije ću i dalje razmišljati svojom crvenom guzicom.
Ako mom autu treba 7 litara da bi prešao 100 km, nema te desničarske ekonomije koja će ga natjerati da ih prijeđe s 4 litre.
Morticia

Post 03 Feb 2012, 15:35

Nemaš pojma.
40 km guraj. :ne zna:

Lijena guzice. :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
blue
Asgard

Post 03 Feb 2012, 15:40

Morticia » wrote:Nemaš pojma.
40 km guraj. :ne zna:

Lijena guzice. :o
:rofl: :rofl:

A i judolino, vidim ti često kuhaš, ako mogu djeca u Africi bit gladna, što ne bi i ti mogao koji dan, gdje je problem ? :ne zna:
Osim toga ako benzinske stanice mogu razrjeđivati gorivo, šte tebe sprečava :D
ombia

Post 03 Feb 2012, 15:42

judolino » wrote: No, dobro, ako oaj tvoj izračun životnih troškova, a posebice režija predstavlja razmišljanje glavom, radije ću i dalje razmišljati svojom crvenom guzicom.
Ako mom autu treba 7 litara da bi prešao 100 km, nema te desničarske ekonomije koja će ga natjerati da ih prijeđe s 4 litre.
Tak ti i treba kad ne kupujes benzin u Lidlu. Ili nemas auto na pogon na posini sir. Budi u koraku sa zapadom. :ne zna:
klonka

Post 03 Feb 2012, 16:02

JPK » wrote:A i lijepo je da priznaješ da počneš s ad hominemima kad čuješ nešto što ti se ne sviđa, u ovom slučaju nešto što se ne uklapa u oh-kako-smo-jadni-siromašni-i-opljačkani circlejerk.
S tobom se ni ne može drugačije, što ne bih priznala. :raspa:
gonj špadi
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 03 Feb 2012, 16:13

blue » wrote: :rofl: :rofl:

A i judolino, vidim ti često kuhaš, ako mogu djeca u Africi bit gladna, što ne bi i ti mogao koji dan, gdje je problem ? :ne zna:
Osim toga ako benzinske stanice mogu razrjeđivati gorivo, šte tebe sprečava :D
Razmazila me konunistička ekonomija pa mi želudac traži jelo svaki dan.
Tito, banditu jedan prokleti! Pička ti materina, ti si kriv što nikako da se naviknem da nisam važan ja, nego protok kapitala!
blue
Asgard

Post 03 Feb 2012, 16:25

Tako jeee druže judolino, tako jeeee :lux: Image
blaze

Post 03 Feb 2012, 22:28

JPK » wrote: A gle, ti si stara komunjara, kao i Silajn. Jasno mi je da je vama nemoguće objasniti tržišnu ekonomiju i natjerati vas da prihvatite brojke, jer kao i svi ekonomski ljevičari, razmišljate guzicom a ne glavom.
od tržišne ekonomije danas imaju koristi samo bankari, a ne ljudi. inače, slažem se da su krizu izazvali oni koji razmišljaju glavom
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
JPK

Post 03 Feb 2012, 22:49

judolino » wrote: Razmazila me konunistička ekonomija pa mi želudac traži jelo svaki dan.
Tito, banditu jedan prokleti! Pička ti materina, ti si kriv što nikako da se naviknem da nisam važan ja, nego protok kapitala!
Pa, Tito ti baš i nije bio komunist, nego oportunist koji je bio u krevetu s Amerima i profitirao na tome, kao i na emisiji radne snage na Zapad. Dakle, Tito je u maniri pravog globaliziranog kapitalista, iskoristio svoje komparativne prednosti.
blaze

Post 03 Feb 2012, 23:07

JPK » wrote: Pa, Tito ti baš i nije bio komunist, nego oportunist koji je bio u krevetu s Amerima i profitirao na tome, kao i na emisiji radne snage na Zapad. Dakle, Tito je u maniri pravog globaliziranog kapitalista, iskoristio svoje komparativne prednosti.
za razliku od tvoje babe, nikom ništa u nasljedstvo nije ostavio, neš ti profita
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
  • Information