Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
Ovo danas sam sam izmislio. Poprži luk, crvenu papriku na trakice, i češnjak na blagoj vatri, onda dodaj rižu (mrzim ukuhavat posebno rižu, uvijek ju radim kao za rižoto), zalij s malčice vina, pa gorenavedene začine + ljutu papriku, i onda zalijevaj juhom dok nije gotovo. Na kraju dodaš skuhanu leću.ElliQuinn » wrote:Nemate slika tih krasnih delicija ili barem osnovni recept za one kojima google nije prijatelj?
Ja sam radio po ovom receptu: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5032 ... ourguignon
Osim toga, nije strogo ontopic, ali danas sam otkrio megadobre kekse. Moguće je da su najbolji u povijesti. Pakirani su pojedinačno, što je inače dobro, ali kod ovako dobrih kekasa samo smeta jer ih se ionako ne može prestati jesti.

Osim toga, nije strogo ontopic, ali danas sam otkrio megadobre kekse. Moguće je da su najbolji u povijesti. Pakirani su pojedinačno, što je inače dobro, ali kod ovako dobrih kekasa samo smeta jer ih se ionako ne može prestati jesti.

Biti i mniti svemiropolisno
Đepika, nabrzinu napravi ono čudesno tijesto i imaš što peći cijeli tjedan (stoji u frižideru i ne treba ga bogznakako dugo miješat...samo treba malo odstajat. 
Ovo je tijesto odlično napraviti kada znate da sutra ili prekosutra nećete imati vremena napraviti neko pecivo ili ispeći pizzu. Kada ga napravite, prekriveno prozirnom folijom može stajati i do 7 dana u frižideru. Ono se digne premijesite ga i uživancija. Dajte mašti na volju. Možete ga puniti sirom, šunkom ili kombinacijom te dvije namirnice, zatim hrenovkama a izvrsno je i za pizzu.
Evo što vam treba:
Sastojci:
1 kg oštrog brašna
1 kocka friške germe
2 dl mlijeka
2 jaja
3 žl ulja
2 jogurta
malo soli
(2 žlice šećera ako želite slatko tijesto za kiflice, buhtle i sl.)
Priprema:
Sve sastojke umijesite u (možete i mixerom za tijesto) i ostavite preko noći u hladnjaku!
Ovo je tijesto odlično napraviti kada znate da sutra ili prekosutra nećete imati vremena napraviti neko pecivo ili ispeći pizzu. Kada ga napravite, prekriveno prozirnom folijom može stajati i do 7 dana u frižideru. Ono se digne premijesite ga i uživancija. Dajte mašti na volju. Možete ga puniti sirom, šunkom ili kombinacijom te dvije namirnice, zatim hrenovkama a izvrsno je i za pizzu.
Evo što vam treba:
Sastojci:
1 kg oštrog brašna
1 kocka friške germe
2 dl mlijeka
2 jaja
3 žl ulja
2 jogurta
malo soli
(2 žlice šećera ako želite slatko tijesto za kiflice, buhtle i sl.)
Priprema:
Sve sastojke umijesite u (možete i mixerom za tijesto) i ostavite preko noći u hladnjaku!
Ja sam odlučila dijetalno jesti (ubrzo moram na sistematski pa da puno ne viču) pa sam uzela posni sir i pomiješala sa sardinama iz vode. Bilo je odurno pa sam dodala malo maslinovog ulja da popravim dojam. Bilo je bolje i čak sam uspjela pojesti pola zdjeličice prije nego sam odustala i skuhala si kobase.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Stajanje nije problem, zamrzavam hranu stalno.Vodena » wrote:Đepika, nabrzinu napravi ono čudesno tijesto i imaš što peći cijeli tjedan (stoji u frižideru i ne treba ga bogznakako dugo miješat...samo treba malo odstajat.![]()
Ali mijesiti mrzim, osim ako se ne radi o sisi ili guzici.
Biti i mniti svemiropolisno
Prijavljujem da sam jučer skuhala najodvratniji bolonjez IKAD.
Nešto toliko ogavno nisam davno jela.
Najgore od svega je što sam skuhala od kile mesa i imala namjeru od toga danas napraviti lazanje.
Ali to je uistinu nejestivo tako da ide u školjku, a mi ćemo danas ručati lignje iz Maretine.
Nešto toliko ogavno nisam davno jela.
Najgore od svega je što sam skuhala od kile mesa i imala namjeru od toga danas napraviti lazanje.
Ali to je uistinu nejestivo tako da ide u školjku, a mi ćemo danas ručati lignje iz Maretine.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Mislim da sam pretjerala s mažuranom, a i meso je bilo loše (u svoju obranu, meso je kupio muž
).
I još sam sve potrpala u espres lonac.
Ne, jučer mi definitivno nije bio dan za kuhanje.
I još sam sve potrpala u espres lonac.
Ne, jučer mi definitivno nije bio dan za kuhanje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
-
- Information
-