Vlastito dijete može imati i s donorom spermeombia » wrote:Nije pretjerivanje. Ona je uvijek brijala na djecu i kad bi prva zaljubljenost prosla, vratila bi joj se ta zelja po svoj prilici.
Vidis ja ne vjerujem da netko tko ima intenzivnu zelju za vlastitim djetetom, da to tak izgubi zauvijek kad se zaljubi.
Osobi s takvom dijagnozom ne treba takav ishod situacije. I stresovi koje moze izbjeci. Jebi ga, u tu bolest spada i donositi takve odluke.
Trebaju li psihički bolesnici znati svoju dijagnozu?
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Koga zanima jos literature od strucnjaka koji su oboljeli, divne knjige je napisala
http://de.wikipedia.org/wiki/Kay_Redfield_Jamison
a i Kuiper, Piet C.
http://de.wikipedia.org/wiki/Kay_Redfield_Jamison
a i Kuiper, Piet C.
Gle on ne zeli djecu. Jer bi mu to bio preveliki stres. Mislim zeli ali zna da za njegovu bolest nije preporucljivo. Daj ono prihvati da je on sam za sebe ipak najbolje odlucio.Leteća » wrote:
Vlastito dijete može imati i s donorom spermeA i nikad ne možeš biti sto posto siguran hoće li dijete biti zdravo ili ne. Svako od nas bi u obiteljskom stablu mogao imati slučajeve nedijagnosticirane šizofrenije.
Ovo drugo, pa naravno.
Ali ako netko obolio od sizofrenije zeli sebi stres u zivotu smanjiti na najmanju mogucu mjeru, jer se ne osjeca doraslo nekim zivotnim situacijama, sve sto ja mogu napraviti je
- Nikolajevna
E moja ex...ex anais » wrote:
Tu mi je palo na pamet, da i kod posvojenja ako ne znaš detaljnu obiteljsku anamnezu se možeš itekako zeznuti.
- Nikolajevna
Nije bitno kako se netko izrazi bitno je da ne vrati dijete natrag.ex anais » wrote:
Što? Jesam se nehumano izrazila?
Ajd pliz trolaj negdje drugdje. Svatko u životu zna koliko može podnijeti i ima pravo ne mučiti se ostatak života. Ili odi guglaj o patnji ljudi čija su djeca bolesna, umjesto da mene zajebavaš. Pardon, i patnji djece, da ti ne dam šlagvort za još.
- Nikolajevna
Huh... ja se ispričavam, nisam pratila topic i nisam znala da je atmosfera napeta.
Ne ozbiljno, ex anais, nisam htjela ispasti zlobna ni podjebavati, htjedoh se našaliti ali sam falila i trenutak i način. Sorry.
Ne ozbiljno, ex anais, nisam htjela ispasti zlobna ni podjebavati, htjedoh se našaliti ali sam falila i trenutak i način. Sorry.
Sve ok, sorry i tebi. Krivo sam shvatila.Nikolajevna » wrote:Huh... ja se ispričavam, nisam pratila topic i nisam znala da je atmosfera napeta.
Ma, učinilo mi se da ne želi dijete zbog straha da ono ne naslijedi bolest, a ne stresa i odgovornosti. A to je već nešto drugo.ombia » wrote:
Gle on ne zeli djecu. Jer bi mu to bio preveliki stres. Mislim zeli ali zna da za njegovu bolest nije preporucljivo. Daj ono prihvati da je on sam za sebe ipak najbolje odlucio.![]()
Ovo drugo, pa naravno.
Ali ako netko obolio od sizofrenije zeli sebi stres u zivotu smanjiti na najmanju mogucu mjeru, jer se ne osjeca doraslo nekim zivotnim situacijama, sve sto ja mogu napraviti je.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Oboje. Sansa postoji da dijete nasljedi bolest, ali sizofrenicar koji poznaje svoje granice je odlican pacijent.Leteća » wrote:
Ma, učinilo mi se da ne želi dijete zbog straha da ono ne naslijedi bolest, a ne stresa i odgovornosti. A to je već nešto drugo.
Ako se on sa svojom bolesti ne moze odluciti na tu ogromnu odgovornost onda je donio razumnu odluku. Svaka mu cast za to.
Mozda bi mogao hendlati neko dijete skolske dobi, ono nadje zensku koja ima dijete od prije. Naime sa svojim necacima, a i mojima je zlatan. Toliko kreativnosti i strpljenja je nesto sto sam rijetko vidjela.
edit: kod bipolarnih oboljenja je recimo manicna faza iznjedrila neka od najboljih umjetnickih djela danasnjice, problem je onaj ponor koji nakon high-a slijedi. Onaj link na knjige je bas o tome.
Kad su joj konacno pogodili terapiju, rekla je da se je gotovo sa sjetom oprostila i od svoje manicne faze koje su iznjedrile neke od njenih najboljih radova. Morala se konacno pomiriti sa osrednjoscu, bez genija ali i bez surovih padova koji slijede faze genijalstva
-
- Information
-