Trebaju li psihički bolesnici znati svoju dijagnozu?

Blago onom tko rano poludi

Imaju li labilni pacijenti pravo da znaju svoju dijagnozu?

Poll ended at 05 Jun 2012, 21:51

Ne, to če ih dotući, bolje da ih se ne uzrujava
0
No votes
Da, čak i ako će ih to uzrujati. Njihovo je pravo da znaju od čega boluju
10
77%
Ne znam
3
23%
Čak i da sam doktor, i liječim ga, to nije moja briga
0
No votes

Total votes: 13
Leteća
babin nakurnjak

Post 28 Feb 2012, 15:44

ombia » wrote:Nije pretjerivanje. Ona je uvijek brijala na djecu i kad bi prva zaljubljenost prosla, vratila bi joj se ta zelja po svoj prilici.
Vidis ja ne vjerujem da netko tko ima intenzivnu zelju za vlastitim djetetom, da to tak izgubi zauvijek kad se zaljubi.
Osobi s takvom dijagnozom ne treba takav ishod situacije. I stresovi koje moze izbjeci. Jebi ga, u tu bolest spada i donositi takve odluke.
Vlastito dijete može imati i s donorom sperme :ne zna: A i nikad ne možeš biti sto posto siguran hoće li dijete biti zdravo ili ne. Svako od nas bi u obiteljskom stablu mogao imati slučajeve nedijagnosticirane šizofrenije.

Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
ombia

Post 28 Feb 2012, 15:50

Koga zanima jos literature od strucnjaka koji su oboljeli, divne knjige je napisala

http://de.wikipedia.org/wiki/Kay_Redfield_Jamison

a i Kuiper, Piet C.
ombia

Post 28 Feb 2012, 15:52

Leteća » wrote:
Vlastito dijete može imati i s donorom sperme :ne zna: A i nikad ne možeš biti sto posto siguran hoće li dijete biti zdravo ili ne. Svako od nas bi u obiteljskom stablu mogao imati slučajeve nedijagnosticirane šizofrenije.
Gle on ne zeli djecu. Jer bi mu to bio preveliki stres. Mislim zeli ali zna da za njegovu bolest nije preporucljivo. Daj ono prihvati da je on sam za sebe ipak najbolje odlucio. :)
Ovo drugo, pa naravno.
Ali ako netko obolio od sizofrenije zeli sebi stres u zivotu smanjiti na najmanju mogucu mjeru, jer se ne osjeca doraslo nekim zivotnim situacijama, sve sto ja mogu napraviti je :S .
Nikolajevna

Post 28 Feb 2012, 15:52

ex anais » wrote:
Tu mi je palo na pamet, da i kod posvojenja ako ne znaš detaljnu obiteljsku anamnezu se možeš itekako zeznuti.
E moja ex... :zubo:
Eks

Post 28 Feb 2012, 15:54

Nikolajevna » wrote:
E moja ex... :zubo:
Što? Jesam se nehumano izrazila?
Nikolajevna

Post 28 Feb 2012, 15:59

ex anais » wrote:
Što? Jesam se nehumano izrazila?
Nije bitno kako se netko izrazi bitno je da ne vrati dijete natrag. :rofl:
Eks

Post 28 Feb 2012, 16:01

Nikolajevna » wrote:
Nije bitno kako se netko izrazi bitno je da ne vrati dijete natrag. :rofl:
Ajd pliz trolaj negdje drugdje. Svatko u životu zna koliko može podnijeti i ima pravo ne mučiti se ostatak života. Ili odi guglaj o patnji ljudi čija su djeca bolesna, umjesto da mene zajebavaš. Pardon, i patnji djece, da ti ne dam šlagvort za još.
Nikolajevna

Post 28 Feb 2012, 16:04

Huh... ja se ispričavam, nisam pratila topic i nisam znala da je atmosfera napeta.

Ne ozbiljno, ex anais, nisam htjela ispasti zlobna ni podjebavati, htjedoh se našaliti ali sam falila i trenutak i način. Sorry. :o
Eks

Post 28 Feb 2012, 16:07

Nikolajevna » wrote:Huh... ja se ispričavam, nisam pratila topic i nisam znala da je atmosfera napeta.

Ne ozbiljno, ex anais, nisam htjela ispasti zlobna ni podjebavati, htjedoh se našaliti ali sam falila i trenutak i način. Sorry. :o
Sve ok, sorry i tebi. Krivo sam shvatila.
Leteća
babin nakurnjak

Post 28 Feb 2012, 16:10

ombia » wrote:
Gle on ne zeli djecu. Jer bi mu to bio preveliki stres. Mislim zeli ali zna da za njegovu bolest nije preporucljivo. Daj ono prihvati da je on sam za sebe ipak najbolje odlucio. :)
Ovo drugo, pa naravno.
Ali ako netko obolio od sizofrenije zeli sebi stres u zivotu smanjiti na najmanju mogucu mjeru, jer se ne osjeca doraslo nekim zivotnim situacijama, sve sto ja mogu napraviti je :S .
Ma, učinilo mi se da ne želi dijete zbog straha da ono ne naslijedi bolest, a ne stresa i odgovornosti. A to je već nešto drugo.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
ombia

Post 28 Feb 2012, 16:19

Leteća » wrote:
Ma, učinilo mi se da ne želi dijete zbog straha da ono ne naslijedi bolest, a ne stresa i odgovornosti. A to je već nešto drugo.
Oboje. Sansa postoji da dijete nasljedi bolest, ali sizofrenicar koji poznaje svoje granice je odlican pacijent. :S Kamo srece da i drugi znaju svoje granice.
Ako se on sa svojom bolesti ne moze odluciti na tu ogromnu odgovornost onda je donio razumnu odluku. Svaka mu cast za to.
Mozda bi mogao hendlati neko dijete skolske dobi, ono nadje zensku koja ima dijete od prije. Naime sa svojim necacima, a i mojima je zlatan. Toliko kreativnosti i strpljenja je nesto sto sam rijetko vidjela.

edit: kod bipolarnih oboljenja je recimo manicna faza iznjedrila neka od najboljih umjetnickih djela danasnjice, problem je onaj ponor koji nakon high-a slijedi. Onaj link na knjige je bas o tome.
Kad su joj konacno pogodili terapiju, rekla je da se je gotovo sa sjetom oprostila i od svoje manicne faze koje su iznjedrile neke od njenih najboljih radova. Morala se konacno pomiriti sa osrednjoscu, bez genija ali i bez surovih padova koji slijede faze genijalstva
Pješčana

Post 28 Feb 2012, 21:49

Raspisali ste se i puno o shizofreniji,vezane postove selim na novootvorenu temu O shizofreniji. hvala na razumijevanju
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
  • Information