I to dokazuje da su Srbi svuda bili remetilački faktor normalnog suživotaSvatko od nas ratovao je s ponekim. Jedino su Srbi ratovali ama baš sa svima osim (za dlaku) s Makedoncima. Ipak se vidio poprilični nesrazmjer.
Taj argument sa cijelim svijetom možeš i da preskočiš, jer se obično potegne kad nijedan drugi ne radi. Cijeli svijet, i oni su najviše a mi smo samo malo, to ti je brate za djecu u vrtiću. Da nam skratim muku oko prepirke je li ovaj ili onaj više ili manje i kad je i zašto, mene ne zanima taj aspekt ni statistika. Ajde da uzmemo da ste ti i Bogdanović u pravu, pa taj plot srpskih planera da unište sve ostale je suština. To je i čitavi svijet utvrdio i nema zbora tako je bilo. Čitavi svijet ne bi nikad lagao znam ga lično.
Mene zanima kad smo to utvrdili, da vidimo protiv koga su zli Srbi ratovali. Za kakve ideje se zalagao Averel Dalton na primjer? Je li to gradjansko društvo bilo čemu se težilo ili se ratovalo da bi se glibavci neki što su došli 1522 istrijebili ili protjerali, i to tako da odu samo sa prašinom na djonovima.
Umjesto da se bavi pravljenjem izložbi Bogdanoviću, na kojima će se moći uživati u intelektualnom izboru pogrdnih riječi o neprijateljima preko brda, mogli bi o tome da napravite izložbu. Godinama se negiraju žrtve Jasenovca i NDH i imate predsjednike koji veličaju 41u kao pobjedu hrvatskog naroda, u ratu u kojem je po podacima Simon Vizental centra iz Beca u ime tog naroda ubijeno 600 hiljada ljudi samo zato što su pripadali drugom narodu. Turcima ne daju u EU zbog milion Jermena iz 1915., Hrvatska je ušla ali to će pitanje kad tad da dodje na dnevni red. Oću da ti kažem, sad kad je Hrvatska čista od neprijatelja, bolje da se unapredjuje to društvo i svijest ljudi nego da se stvara bolesna atmosfera iz vremena devedesetih kad ste imali fašiste na vlasti. To čeka ovako ili onako. Kad sam čitao neke nacionalističke postove na ovom forumu nisam mogao da vjerujem da tako nešto živ čovjek može da misli a ne da piše, pa nemoj da ti padne pisanje na taj nivo, zastrašujuće je.
Ti meni se čini bi da budeš malo i patriota, da držiš stranu svom napaćenom narodu, a malo bi i da sagledaš stvari realno. Samo što mi se čini kad počneš nedjela Hrvata da pominješ, nekako ti zastane knedla u grlu, i odjednom se hrvatski zločin pretvara u "ponešto" a srpski zločin u genocidnu maniju srpskih planera, i naroda koji bi trebao da se izvini. To ti je pattern, svaki demokrata u pokušaju ima istu tu žvaku, to sam vidio milion puta.
Što se mene tiče moje rečenice ne počinju sa mi i ne pozivam čitavi svijet da posvjedoči da sam u pravu. Malo sam sujetan, a emotivan sam samo prema ženama pa neću uzimati nacionalne tragedije toliko srcu kao Bogdanović.