Remetilački faktori i ine brije

Stare teme i začeci foruma
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 13:31

Svatko od nas ratovao je s ponekim. Jedino su Srbi ratovali ama baš sa svima osim (za dlaku) s Makedoncima. Ipak se vidio poprilični nesrazmjer.
I to dokazuje da su Srbi svuda bili remetilački faktor normalnog suživota :) Ili da su bili brojniji od ostalih na Balkanu pa kad je počeo da se primjenjuje Genserov princip samoopredjeljenja su došli u sukob sa ostalima oko imovinskih i državnih pitanja?
Taj argument sa cijelim svijetom možeš i da preskočiš, jer se obično potegne kad nijedan drugi ne radi. Cijeli svijet, i oni su najviše a mi smo samo malo, to ti je brate za djecu u vrtiću. Da nam skratim muku oko prepirke je li ovaj ili onaj više ili manje i kad je i zašto, mene ne zanima taj aspekt ni statistika. Ajde da uzmemo da ste ti i Bogdanović u pravu, pa taj plot srpskih planera da unište sve ostale je suština. To je i čitavi svijet utvrdio i nema zbora tako je bilo. Čitavi svijet ne bi nikad lagao znam ga lično.
Mene zanima kad smo to utvrdili, da vidimo protiv koga su zli Srbi ratovali. Za kakve ideje se zalagao Averel Dalton na primjer? Je li to gradjansko društvo bilo čemu se težilo ili se ratovalo da bi se glibavci neki što su došli 1522 istrijebili ili protjerali, i to tako da odu samo sa prašinom na djonovima.
Umjesto da se bavi pravljenjem izložbi Bogdanoviću, na kojima će se moći uživati u intelektualnom izboru pogrdnih riječi o neprijateljima preko brda, mogli bi o tome da napravite izložbu. Godinama se negiraju žrtve Jasenovca i NDH i imate predsjednike koji veličaju 41u kao pobjedu hrvatskog naroda, u ratu u kojem je po podacima Simon Vizental centra iz Beca u ime tog naroda ubijeno 600 hiljada ljudi samo zato što su pripadali drugom narodu. Turcima ne daju u EU zbog milion Jermena iz 1915., Hrvatska je ušla ali to će pitanje kad tad da dodje na dnevni red. Oću da ti kažem, sad kad je Hrvatska čista od neprijatelja, bolje da se unapredjuje to društvo i svijest ljudi nego da se stvara bolesna atmosfera iz vremena devedesetih kad ste imali fašiste na vlasti. To čeka ovako ili onako. Kad sam čitao neke nacionalističke postove na ovom forumu nisam mogao da vjerujem da tako nešto živ čovjek može da misli a ne da piše, pa nemoj da ti padne pisanje na taj nivo, zastrašujuće je.
Ti meni se čini bi da budeš malo i patriota, da držiš stranu svom napaćenom narodu, a malo bi i da sagledaš stvari realno. Samo što mi se čini kad počneš nedjela Hrvata da pominješ, nekako ti zastane knedla u grlu, i odjednom se hrvatski zločin pretvara u "ponešto" a srpski zločin u genocidnu maniju srpskih planera, i naroda koji bi trebao da se izvini. To ti je pattern, svaki demokrata u pokušaju ima istu tu žvaku, to sam vidio milion puta.
Što se mene tiče moje rečenice ne počinju sa mi i ne pozivam čitavi svijet da posvjedoči da sam u pravu. Malo sam sujetan, a emotivan sam samo prema ženama pa neću uzimati nacionalne tragedije toliko srcu kao Bogdanović.

Eks

Post 06 May 2012, 13:37

ostruznicadonja » wrote:
Godinama se negiraju žrtve Jasenovca i NDH i imate predsjednike koji veličaju 41u kao pobjedu hrvatskog naroda, u ratu u kojem je po podacima Simon Vizental centra iz Beca u ime tog naroda ubijeno 600 hiljada ljudi samo zato što su pripadali drugom narodu. Turcima ne daju u EU zbog milion Jermena iz 1915.,
Gdje se negiraju? Po lokalnim pijankama središnjica stranki prava? Koje onako, osvoje 1 % na izborima.
Da, ima primitivluka, ima ljudi koji u svoje slobodno vrijeme pravdaju ustaše dok zapravo službeno govore ono što moraju, ali reći da je to službena politika je van svake pameti. To je prestala biti službena politika od 2000.

Nitko još nije pokušao rehabilitirati Pavelića, koliko znam, službena vlast se uvijek ograđuje od NDH, a to što je gamad svoje vrste je za ovu priču nebitno.

No sve i da jest tako, evo ja ću prva priznati koliko gadosti ima u Hrvatskoj, sve i da je najnacionalističkija zemlja u regiji, dno dna i balvan u oku i smetnja napretku regije, kakvo bi to opravdanje bilo za ostale zemlje u regiji? Ne kužim.

No, nisi prvi koji ovo potura, ovo je mainstream. Zbog toga će opet i nastati rat jednom. Jer su ljudi glupa mazga.
Eks

Post 06 May 2012, 13:44

Ja sam još luđa što sam upravo shvatila da raspravljam s rehabilitiranom blackcoffee ili znasevećkim. :crying:
"Zvijezdice", "ubijeđen", fotografija, mediji, jezik. A jebeš ga, ionako nikog nema na forumu. :D
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 14:02

Smiješna si života mi sa tim poturanjem. Ja nikad ne poturam, a sve rjedje i uturam nažalost. Moraš da izbjegneš tu retoriku smanjivanja, to ti je bezveze, podsjetila si me na Mesića, on je bio predsjednik posle 2000e pa sledecu deceniju, i volio je da smanjuje. On je na primjer veličao NDH a nije valjda dobio jedan posto nego vecinu na izborima. Kasnije se pravdao, doživio je katarzu par godina kasnije, a i neko je objasnjenje smislio.
Eks

Post 06 May 2012, 14:04

Ne smanjujem. Kad gledam unutar države, sve je u kurcu, ljudi su primitivni, jadno je. Kada gledam unutar regije kažem hvala bogu, moglo je i gore.
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 14:10

Kako ne smanjuješ aman kad smo sad utvrdili da smanjuješ i da si netačne stvari pisala. Moramo oko toga da se dogovorimo, kad pišemo da stojimo iza toga što se piše :) Najlakše je kvalifikovati ljude glupim i te stvari, to nije za tebe pa ćemo i to da preskočimo.
Nisam najinformisaniji na ovom forumu, ali sam odmah iza Emeritzija.
Eks

Post 06 May 2012, 14:13

ostruznicadonja » wrote:Kako ne smanjuješ aman kad smo sad utvrdili da smanjuješ i da si netačne stvari pisala. Moramo oko toga da se dogovorimo, kad pišemo da stojimo iza toga što se piše :) Najlakše je kvalifikovati ljude glupim i te stvari, to nije za tebe pa ćemo i to da preskočimo.
Nisam najinformisaniji na ovom forumu, ali sam odmah iza Emeritzija.
Ma o čemu ti uopće pričaš? Aj se prvo dogovori sa sobom. Napao si čovjeka koji osuđuje isti onaj primitivizam koji se i u Hrvatskoj njeguje, spregu lopova, crkve i države, koji osuđuje zločine iako su ih počinili "njegovi", mislim ja stvarno ne razumijem što tebe tu bode. :ne zna:
Ja sam iznenađena da takav čovjek postoji i zbilja mi je drago da sam ga otkrila. Hvala. :cerek:
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 14:18

O Boze, O madona :) Ama napao sam tebe nisam čovjeka, velim da si netačne stvari pisala, pa sam te ispravio. Priznanje ću razmotriti kao olakšavajuću okolnost :)
Eks

Post 06 May 2012, 14:24

ostruznicadonja » wrote:O Boze, O madona :) Ama napao sam tebe nisam čovjeka, velim da si netačne stvari pisala, pa sam te ispravio. Priznanje ću razmotriti to kao olakšavajuću okolnost :)
Što sam netočno napisala? Tebi je zbilja dokaz to što si izvukao Mesićevu izjavu, za koju btw znam, i koju ništa ne može opravdati, ali koja nije bila izrečena 2000. ni poslije nego u vrijeme opće nacionalne i nacionalističke histerije. Koliko god ja ne voljela ljude koji se okreću kako vjetar puše, Mesić je kasnije odigrao bitnu ulogu u uljuđivanju Hrvatske i okretanju Hrvatske prema svijetu. Imao je neukusnih ispada, viceva, pizdarija, ali to se ne može niti usporediti s nekim amnezijama i politikama koje se vode u nekim drugim državama. To je jasno ljudima koji nisu ideološki zadojeni.

Ti stvarno tim jadnim govorom u vrijeme rata misliš dokazati da je današnja hrvatska službena politika ustaška? :rofl:
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 14:34

To za Mesića neću da komentarišem, to nije nikakva promjena, samo je čovjek shvatio da je to loš marketing. Tačka.
Ti stvarno tim jadnim govorom u vrijeme rata misliš dokazati da je današnja hrvatska službena politika ustaška
Htio sam reći da je to dio koji nikad nismo čuli od Bogdanovića, a trebalo je, više je bio jasno prljav od zaključaka osme sjednice.

Naprotiv, mislim da je sadašnja hrvatska vlast veliki iskorak u odnosu na sve prošle, i cijenim Josipovića. Razumijem i njegovu poziciju u vezi Oluje, mislim da bi izgubio mnoge glasove, pretpostavljam i tvoj, da je rekao da je u presudi Haškog suda Gotovini data meritorna i tačna kvalifikacija Oluje. Tadić ima sličan problem sa patriotama u Srbiji, nije lako nekome reći bio si ili si izgubio nekoga u ratu koji je u namjeri bio zločinački.
Eks

Post 06 May 2012, 14:46

ostruznicadonja » wrote: Htio sam reći da je to dio koji nikad nismo čuli od Bogdanovića, a trebalo je, više je bio jasno prljav od zaključaka osme sjednice.
Koji dio? Da je u Hrvatskoj devedesetih vladao nacionalistički mrak? Pa jest, to je činjenica. Mogao i je to napomenuti, ali nekako sumnjam da bi to tebe i većinu zadovoljilo jer ipak je učinio nešto užasno i nedopustivo, spomenuo je stvarne omjere zločina.
Naprotiv, mislim da je sadašnja hrvatska vlast veliki iskorak u odnosu na sve prošle, i cijenim Josipovića. Razumijem i njegovu poziciju u vezi Oluje, mislim da bi izgubio mnoge glasove, pretpostavljam i tvoj, da je rekao da je u presudi Haškog suda Gotovini data meritorna i tačna kvalifikacija Oluje. Tadić ima sličan problem sa patriotama u Srbiji, nije lako nekome reći bio si ili si izgubio nekoga u ratu koji je u namjeri bio zločinački.
Ja ne znam jel Gotovina kriv ili je tek žrtveni magarac Tuđmana, Šuška i sličnih, no kako god, za zločine počinjene tijekom Oluje netko mora odgovarati. I odgovara. Za neke genocide nitko nikad neće, štaš.
Ali iskreno ne da mi se o tome, tu jalovu propagandu su mi prodavali i uvjerljiviji od tebe, to lažno potrpavanje svega pod tepih, iskrivljavanje, relativiziranje. To je vjerojatno nekakav obrambeni mehanizam kad čovjek ne može sagledati kolike strahote su počinjene u ime politike koja se i danas provodi, snuje i opravdava. Meni se gade svi zločinci, toliko o tome. A tebi se gadi čovjek koji zločine osuđuje, samo zato što osuđuje zločine "svoje" strane, a svoje stavljam pod navodnike jer oni nisu njegovi, kao što i onu gamad što je ubijala civile ja ne smatram svojom.
Eks

Post 06 May 2012, 14:54

ostruznicadonja » wrote:Tadić ima sličan problem sa patriotama u Srbiji, nije lako nekome reći bio si ili si izgubio nekoga u ratu koji je u namjeri bio zločinački.
Još samo ovo. Ti ljudi nisu znali da idu ratovati na tuđi teritorij? Pokrili su im oči, deportirali ih u Hrvatsku, stavili im puške u ruke i rekli da sad moraju pucati jer su zapravo na svom teritoriju i njih se napada pa brane svoje? A siročići. :(
Mogu razumijeti da netko ide u rat jer želi braniti svoje i jer mu je život ugrožen i svi će stradati ako to ne napravi, ali ne mogu razumijeti da netko ide u rat koji je napadački. Koji kuršlus mu mora biti u glavi i kakva je to osoba.
Disklejmer: pritom nimalo ne alibiram gadosti koji su radili i ovi koji su bili u obrambenom ratu.
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 15:07

Mogao i je to napomenuti, ali nekako sumnjam da bi to tebe i većinu zadovoljilo jer ipak je učinio nešto užasno i nedopustivo, spomenuo je stvarne omjere zločina.
Pa ne da je mogao nego je trebao. Pa vidi, ako ne bude da si glasala za HDZ u devedesetim neka me sad pregazi tramvaj :) Ja nisam nijednom zaokružio vlast u dvadeset godina, a svaki put sam izašao na izbore i sad mogu da morališem koliko oću.
Ali iskreno ne da mi se o tome, tu jalovu propagandu su mi prodavali i uvjerljiviji od tebe, to lažno potrpavanje svega pod tepih, iskrivljavanje, relativiziranje.
Sad to su kvalifikacije, sa indignacijom odbacujem sve insinuacije koje imaju za cilj da me dezavuišu kao ličnost da sam ikome utrpavao, natrpavao ili potrpavao u toku moje diskusije :) A i nije tačno da nisam uvjerljiv, i ko je to uvjerljiviji od mene.

Nisam rekao da mi se Bogdanović gadi, ne bogami. Ne slažem se sa njegovim ocjenama, i ne svidja mi se kočijaški jezik čija je svrha jedino da što više uvrijedi. Za njega vjerovatno važi ono što i za većinu aparatčika onog sistema, to su bili uglavnom ljudi uskih i isključivih pogleda, detektori neprijatelja sistema, koji su dolazili na ta mjesta po zaslugama u pogledu raspirivanja komunizma, i koji su uvijek vodili računa da im kosa bude na talase. To je bio generalno problem tog sistema koji se posle prenio na sisteme banana drzavica posle, partijska podobnost a ne znanje ni nista drugo.
Ako čovjek smatra da je pošteno da nemam pravo da kažem šta mislim, ili da me udba prati ako sam nedje zajebo neku tekovinu, i posebno ako je kreator takvog sistema, tu je teško raspravljati o nekim intelektualnim dometima tog čovjeka. Možeš da pročitaš "Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji" od Popera, dosta o tome govori.
Ali kad to kažem, i ako imamo u vidu da je veliki broj ljudi na prostoru bivše Jugoslavije zaglavio na nivou neandertalca, i ni makac, onda mogu iz punog srca da kažem da žalim što se onaj sistem raspao. Ako ništa drugo bio sam poštedjen da gledam rulju kako nosi slike hladnokrvnih ubica, ne bi li ih nekako spasili zatvora i takve prizore. Bolje je bilo onda, hands down.
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 15:20

Još samo ovo. Ti ljudi nisu znali da idu ratovati na tuđi teritorij
E to ti pričam. Koji je tvoj teritorij reci mi, je li tvoja muka bila onih ljudi u Kninu i Benkovcu i drugim gradovima. Nije bila, nisi ti imala ništa tamo, nije to tvoje bilo, ali ti polažeš pravo na to i oslobadjanje tih ljudi od njihove zemlje je onda logično i bio tvoj zadatak. Oni su tu više bili kao podstanari kod tebe. I kod Norca. Što se nije moglo zaraditi konobarskom platom može topom jelda? Moja država je bila Jugoslavija i da, onda je moje pravo bilo da dodjem u Zagreb i fino se razbaškarim u tvojoj kući a tebe nedje da deportujem.
To ti govorim, jebem i državu i teritorij za koju ja treba nekoga da izbacim iz njegove kuće ili da mu je zapalim. Nemam ja nikakvu moju teritoriju što mi otac nije zaradio ili ja. Ni milimetar.
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 15:23

E a dobar ti je disklejmer. Ovo odbrambeni rat me podsjetilo na čuveni naslov u beogradskim Novostima iz ratnih dana : Branioci stežu obruč.
Silajn

Post 06 May 2012, 15:33

Hm, još jedna zasrana tema :kava: Vidiš, blackcoffe, neki od nas su čitali i Bogdanovićeve knjige. Na primjer onu gdje opisuje kako su njegovi visokoobazovani prijatelji mislili da krvožedni Muslimani kolju Srbe u Sarajevu. Pa im je onda ukazao na smjer granata. Pa su, jel, bili iznenađeni :bicedobro:
Ostaje par opcija, krajnje pojednostavljenih: ili su Srbi, čitav narod, retardirani; ili su genocidni; ili su žrtve vrlo gadne i elaborirane propagande. No, ako je ovo treće, ta je propaganda davno završila i svak je imao načina doći do informacija. Ali bira denial :ne zna: Dakle, svi narodi bivše SFRJ znali su granice republika, samo Srbi nisu :zubo: Svi narodi bivše SFRJ pojeli su, na ovaj ili onaj način, govno od tih Srba, a Srbi su nekako jednake žrtve. Ne bi išlo, čak ni uz činjenicu da svi narodi bivše SFRJ imaju vlastitu gamad.
Eks

Post 06 May 2012, 15:36

ostruznicadonja » wrote:
Pa ne da je mogao nego je trebao. Pa vidi, ako ne bude da si glasala za HDZ u devedesetim neka me sad pregazi tramvaj :) Ja nisam nijednom zaokružio vlast u dvadeset godina, a svaki put sam izašao na izbore i sad mogu da morališem koliko oću.
Ne, meni se jednako gade Tuđman, Milošević i Alija. Gadi mi se cijelo to razdoblje, u stilu "jebite se devedesete".
No znam zbrojiti dva i dva. Nema te retorike koja može opravdati nepriznavanje zločina pod parolom "i vi ste ubijali". Niti retorike koja može opravdati revidiranje povijesnih granica i iživljavanje nad dojučerašnjim prijateljima i susjedima. A tog revidiranja se neki još nisu odrekli. :ne zna:
Ali kad to kažem, i ako imamo u vidu da je veliki broj ljudi na prostoru bivše Jugoslavije zaglavio na nivou neandertalca, i ni makac, onda mogu iz punog srca da kažem da žalim što se onaj sistem raspao. Ako ništa drugo bio sam poštedjen da gledam rulju kako nosi slike hladnokrvnih ubica, ne bi li ih nekako spasili zatvora i takve prizore. Bolje je bilo onda, hands down.
Eto, nisi bio pošteđen, kao ni svi mi, da padnu maske.
To ti je kao žena koja je sretna dok ne sazna da ju je muž varao sve te godine. Onda kad sazna, tek onda osjeća nož u leđima. :)
ostruznicadonja wrote:
E to ti pričam. Koji je tvoj teritorij reci mi, je li tvoja muka bila onih ljudi u Kninu i Benkovcu i drugim gradovima. Nije bila, nisi ti imala ništa tamo, nije to tvoje bilo, ali ti polažeš pravo na to i oslobadjanje tih ljudi od njihove zemlje je onda logično i bio tvoj zadatak. Oni su tu više bili kao podstanari kod tebe. I kod Norca. Što se nije moglo zaraditi konobarskom platom može topom jelda? Moja država je bila Jugoslavija i da, onda je moje pravo bilo da dodjem u Zagreb i fino se razbaškarim u tvojoj kući a tebe nedje da deportujem.
To ti govorim, jebem i državu i teritorij za koju ja treba nekoga da izbacim iz njegove kuće ili da mu je zapalim. Nemam ja nikakvu moju teritoriju što mi otac nije zaradio ili ja. Ni milimetar.
A eto, vidiš, meni nije svejedno. Recimo, nije mi svejedno što je Tito spasio pola Dalmacije od fašista, drago mi je to. Tad su utvrđene granice. Jugoslavija je postojala, ali postojale su i granice, no to čak nije pitanje ni granica koliko povreda onih ljudskih granica. Recimo, ti i ja smo prijatelji i sutra počne rat, ti ćeš zapaliti moju kuću samo zato što sam ja druge nacionalnosti, upasti u moj grad, granatirati ga jer ti je neki tamo krelac rekao da tako treba, da je to za neki viši cilj. Eto, to je ljude psihički uništilo. Izdaja, rušenje svega ljudskog, pljuvanje po 50 godina nekakvog bratstva i jedinstva.
Ljudi jesu iskorišteni od tri budale, ali nitko nikog tko ima malo ljudskosti nije mogao natjerati na takve stvari. A to su neki prepoznali i u ono vrijeme i s jedne i s druge strane reagirali. Samo ih nitko nije slušao. Bilo je kasno.

Ja znam za teoriju koja je tad prodavana svijetu dok se nije interveniralo, tipa da Milošević samo želi očuvati Jugu. :serek: To je ta tvoja teorija. Hrvatska se po ustavu smjela odcijepiti. Ali cjepkanje Hrvatske, well, to nije moglo i to može samo u nečijim mokrim snovima. Kakva je danas, to je neka druga priča, ali kao što rekoh, kako mi je drago što danas ne živim u talijanskom gradu tako mi je jednako drago što moj grad nije pretvoren u konc logor tamo devedesetih.
Eks

Post 06 May 2012, 15:38

ostruznicadonja » wrote:E a dobar ti je disklejmer. Ovo odbrambeni rat me podsjetilo na čuveni naslov u beogradskim Novostima iz ratnih dana : Branioci stežu obruč.
Pa naravno, po tvom to nije bio obrambeni rat. Tvoja teza se gadi svakom tko ima zrnce razuma jer joj cilj bila pljačka, uništavanje, komadanje tuđeg teritorija i ostale divote. Ali da, tako velik broj i danas razmišlja, nema tu pomoći.
I dok ta većina nije u stanju prihvatiti činjenice, priznati i revidirati svoje obmane i laži, i dalje će žudjeti za novim ratom. Srećom, imamo EU. :serek:
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 16:00

Ja znam za teoriju koja je tad prodavana svijetu dok se nije interveniralo, tipa da Milošević samo želi očuvati Jugu. :serek: To je ta tvoja teorija. Hrvatska se po ustavu smjela odcijepiti. Ali cjepkanje Hrvatske, well, to nije moglo i to može samo u nečijim mokrim snovima.
Nemam teoriju, imam fakte i šta su ljudi pričali i radili u tom vremenu. Hrvatska po Ustavu i šta je mogla i šta nije, izvini mislim da nisi nikad očima vidjela taj Ustav, ali je moguće da si nedje u novinama pročitala članak o tom Ustavu koji je napisao neko ko ga je pročitao isto kao i ti što si.
Cjepkanje Jugoslavije da, ali Hrvatske ne, to je već zločin, a i nije po ovom Ustavu što ga nisi nikad vidjela. Sad odeš do ogledala i pogledaš sebe i kažeš: Budi poštena, jesi glasala za Averela Daltona, i nisi nikad vidjela Ustav SFRJ :)
Ja sam bio pretposlednja, septembarska generacija vojnika te SFRJ, 1991e, koja se zaklela pod oružjem da će braniti teritorijalnu cjelovitost SFRJ a ne tvoje ostružnice donje. Ispalo je da nisam na kraju, nisam branio nikoga od nikoga ni za nekoga.
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 16:03

komadanje tuđeg teritorija
Pa jebote nismo u mlinu da isto ponavljam sto puta. Ja nisam nikad rekao da je moja teritorija tudja kuća i tudje imanje. To su tvoje ideje, nisu moje. Nemoj brate odrah prste tipkajući bezveze, očekivao sam značajniji obrazovni efekat od ovolikog tipkanja.
Eks

Post 06 May 2012, 16:03

ostruznicadonja » wrote: Ja sam bio pretposlednja, septembarska generacija vojnika te SFRJ, 1991e, koja se zaklela pod oružjem da će braniti teritorijalnu cjelovitost SFRJ a ne tvoje ostružnice donje. Ispalo je da nisam na kraju, nisam branio nikoga od nikoga ni za nekoga.
:facepalm: :facepalm:

To što si se ti zakleo braniti više nije bila Jugoslavija. Treba stvarno podcijeniti pamet drugih naroda pa im i 2012-e prodavati da je JNA 91-e branila Jugoslaviju. Fuj.
Eks

Post 06 May 2012, 16:07

ostruznicadonja » wrote: Cjepkanje Jugoslavije da, ali Hrvatske ne, to je već zločin, a i nije po ovom Ustavu što ga nisi nikad vidjela.
Pa meni je tvoja licemjerna teorija posve jasna. Stvar je samo u tome što neki narodi, ups, svi, više nisu htjeli živjeti u toj nakaradi koju je Milošević stvorio. Možeš ti to nazvati i Marsom, ali zna se jako dobro kako se to tad zvalo i na što je sličilo.
ostruznicadonja

Post 06 May 2012, 16:07

Oćemo li sad da odmorimo malo, pa ćemo sjutra opet. Kupus mi se oladi, ne mogu gladan da mislim.
Silajn

Post 06 May 2012, 16:08

ostruznicadonja » wrote: Ja sam bio pretposlednja, septembarska generacija vojnika te SFRJ, 1991e, koja se zaklela pod oružjem da će braniti teritorijalnu cjelovitost SFRJ a ne tvoje ostružnice donje. Ispalo je da nisam na kraju, nisam branio nikoga od nikoga ni za nekoga.
A napadao? :zubo:
Nego, evo, kad si se već ovako predstavio, što si ti mislio da se događa u Jugoslaviji 1991?
blaze

Post 06 May 2012, 17:14

a da se razdvoje teme?
ps: iskreno, sudjelovala bih na undinoj, od ove dobivam ospice
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
  • Information