Almost Rosey » wrote:Prakticirate li ga?
S poznatim ili nepoznatim ljudima? Posjećujete li stranice koje nude takve usluge? Imate li klona za čet na LjES-u? Imate li to naviku raditi s partnerom? IM, telefon, kamera, SMS...? Je li vam to smiješno, možete li ostati ozbiljni i napaljeni? Volite li to obavljati u miru i privatnosti ili u vrijeme, recimo, poslovnog sastanka? Jeste li suptilni ili vulgarni?
Ajde, oživite mi pdf

Puno si pitanja postavila odjednom...
Jednom sam se mailao s nepoznatom ženom, koju sam kasnije upoznao,ali nije to bio seks čet već više dumanje o nekim životnim situacijama koje te zateknu ili upadneš u njih. Zanimljivo je iskustvo dijeliti svoja intimna razmišljanja s nekim koga ne znaš, ali ga pomalo upoznaješ u virtuali i stječeš neko povjerenje. Cijelo vrijeme si zaštićen nekakvom anonimnošću i možeš oblikovati svijet i sebe kako želiš. No, upadanje u takve situacije mi nije bilo poznato prije toga.
Svakako je jedan od uzroka za takav način komunikacije i nekakava frustracija koju imaš, ako ga/ju imaš, sa svojim partnerom doma. Očito ljudi imaju potrebu stvarati paralelne svjetove sa alternativnim sobom i tako se predstavljati po svijetu. Izgleda mi da to ima veze s uzbuđenjem koje se iz toga rađa.
Valjda su zato i blind date stranice postale popularne u zadnje vrijeme.
Koliko je i zanimljivo imati neki nick ili paralelni život uz ovaj koji prikazuješ po svijetu, toliko mi je i čudno da se to realizira i proizvodi uzbuđenje koje može završiti tko zna kako. I dobro i loše.
Još jedna stvar je zanimljiva u takvoj vrsti komunikacije, a to je ispovjedaonica ili neki oblik psihoterapije s istomišljenikom ili nekim tko zna lijepo napisati ono što želiš čitati o sebi ili svojoj situaciji koja te ždere.
Forumi su bogom dani za naći ljude koji su u sličnim ili vrlo sličnim problemima, situacijama i okolnostima kao i ti. Vidi preljubnice, npr. ili cijeli ŽUD na fhr-u. Muško ženski svijet s hrpetinom, gotovo, identičnih emocionalnih bura i nevera. Žene koje su se nakon 20 godina ponovno zaljubile, ali ne u svog poznatog kaučara i bile u banani razmišljajući o sebi kao o problemu, a onda vide čitav svijet pripadnika istog plemena. Sjajno. I za utjehu i za razmjenu mišljenja s muškarcima i sa ženama...
Tu se može četati i mailati s novim frendovima koji te razumiju, a doma ne možeš svome ili svojoj zakonitom/oj reći niti riječ o tome. To je sada jedan tvoj svijet koji guraš i u kojem si siguran da te razumiju...Ne znam koliko njih pokuša te iste stvari proći sa zakonitim ili zakonitom? Vrlo malo, pretpostavljam. Strah od okoline i nerazumijevanja je velik...ogroman...
Pomislim kako te taj način života može zarobiti toliko da odeš i u svojevrsnu ovisnost kada relnost gubi bitku s ekranom i životom online. Isto mislim i o seksu, seks četu. Može biti napaljujući, ali mislim da to treba biti faza u životu ili dobro dozirana upotreba maila, sms-a...
I kad vidim kako se netko smješka dok naizmjence tipka i čita mislim kako upravo to radi. Flertuje online, dijeli komplimente, fantazije i oživljuje svoj paralelni svijet.
Sve u svemu, ja sam ti za dobro doziranje jer mislim kako realnost ne može ništa tako kvalitetno zamijeniti. Onima kojima virtuala to može i zamjenjuje stvarni život i osjetila ne zavidim. Mislim da imaju problem koji neće nikada ili će ga vrlo teško priznati.