Daklem, da skratim priču, dosadno mi. A dugo se već ne reprizira nijedan Star Trek. A čini mi se da sam ovdje kroz postove naletila na više ljubitelja (il bar poznavatelja) Enterprajza (ovo je ko množina) i Vojadžera (ovo nije) i DS9 (ni ovo). A fora bi mi bilo provuć ih kroz ministarstva. A.
Vako bi to u mene bilo, ministar/ica:
Financija-Quark, jer su sve druge metode vađenja nas iz govana propale, pa su nam Rules Of Acquisition umalo pa zadnja nada.
Obrane-Worf, zato što je Worf.
Unutarnjih poslova-Odo, jer mu je to ionako poso bijo. Za zamjenika bi mu metnula Curzona Daxa, taj mi se čini ko lik koji se, kad treba, znao držat pravila, a i zaobić ih na dobar način, također kad treba.
Pravosuđa-Tuvok, jer je logičan i meni zgodan.
Uprave-Riker, zato što je to dosadno ministarstvo, a on dosadan lik. Zamjenici bi mu bili Chakotay i Kira, iz istih razloga. Usput, nalazim jako čudnim da su mi svi prvi časnici bili najdosadniji likovi, osim ono dvoje Vulkanaca. I sad ko je tu lud, imaš lika predodređenog za dosadu (Vulkanca daklem) na poziciji također predodređenoj za dosadu (prvi časnik), a oni cijelo vrijeme jebu majku ovim visokomoralnim galaktičkim starfakerima, Rajkeru i Čakotiju? Kira je tu van konkurencije, nit jebe, nit je logična, ta je dosadna^2.
Gospodarstva-Q, taj je vidio priliku u svemu, a kad ih nije bilo sam bi ih stvorio. Zadnja (il prva, kako se uzme) linija obrane, mirikl-men, lik koji može uspjet čak i ako Ruls of akvizišn zataje.
Poduzetništva i obrta-Scotty, jer je svakog vraga napravit znao.
Rada i mirovinskog sustava-Data, jer je taj mogo radit i dan i noć, a glede našeg mirovinskog sustava...to ljudsko čeljade riješit ne more.
Pomorstva, prometa i infrastrukture-Kirk, jer je prvi hrabro išo gdje niko nije išo i jer mu je, za razliku od drugih kapetana, bilo 'prometno' u kabini. Usput bi bijo i jedan od potprecjednika Vlade, jer je on ipak Kirk.
Poljoprivrede-Kes, al prije neg je popižđela, jer je vazda uzgajala neku zeljenjavu.
Turizma-Deanna Troi, šteta ne iskoristit nake sposobnosti u svrhu pogađanja šta bi gosti najviše htjeli i zgrtanja para. Zamjenica bi joj bila ona njena opičena mater, Laksana, il kako se već zove, ta bi razvijala promiskuitet u Hrvata u turističke svrhe. Daklem, i pare i kupleraj i pare od kupleraja.
Zaštite okoliša i prirode-e ono mi je ministarstvo slaba karika, možda Hoshi Sato, ona prevoditeljica s Enterprajza (zadnjeg snimanog, al prvog zapravo), jer je ta bila sva neka cvrkutava i furala se na prirodu i pomaganje i te šeme. Možda i Kes, ako ne bi bila u poljoprivredi.
Graditeljstva i prostornoga uređenja-Borg queen, u nje ne bi bilo bespravne gradnje i sve bi lijepo složila u kockice. I poneku sferu. Prvi zamjenik bijo bi joj Boothby, onaj vrtlar s Akademije, jer bi ipak neko moro unijet dah ljepote u monotoniju borgovske preciznosti.
Branitelja-Gul Dukat, jer ima veze s vojskom i jer mi je jebeno zgodan.
Zdravlja-dr. McCoy, taj je bio jedini i zabavan i neuštirkan doktor među njima. Phlox bi mu bio zamjenik, on je bio sasvim okej, premda, meni, manje zabavan od Bonsa.
Znanosti, obrazovanja i sporta-uf, stavila bi Seven of Nine, jer mi pravo dobro znanstveno-sporcki djeluje, al šteta mi potrošit taki potencijal na ovo ministarstvo. Aj nek bude T'Pol i ona ima slične kvalitete. I nek joj zamjenik bude Trip, oni su se ionako međusobno hm obrazovali i vježbali.
Kulture-Picard, jer se, osim na moral i dosadu, furo na umjetnost i arheologiju.
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije-Sisko, jer se sa sličnim poslovima bavio i balansirajući između Federacije i Bajora.
Potpredsjednica Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku-Janeway, jer je uspila održat mir i stabilnost, te ostvarit suradnju i razvit zajedništvo na brodu punom pobunjenika (unutarnja), a istovremeno proć kroz nepoznati Delta kvadrant pregovaranjem i sklapajući saveze sa strancima (vanjska politika).
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih-Jadzia Dax, bila je zabavna, oku ugodna i imala je mudrost svih Daxova što je sasvim dobra predispozicija za shvatit i socijalna i mladenačka pitanja. Osim toga, Quark joj je bio simpatičan, a mogla se nosit s Worfom (i još ponekim Klingoncima). Kuš bolje?
Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova-Seven of Nine, definitivno. Jer bi u svakom mozgovnom pogledu šila svačijeg drugog ministra za tri koplja i jer je tolko zgodna da je treba pokazat svima, ako rad ničeg drugog a on rad toga da vide šta mi imamo.
Precjednik Vlade bijo bi Spock, jer je taj bog i batina.
Aj sad dajte i vi koju ideju.