"It's a boy"

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Eks

Post 27 Jul 2013, 21:28

Iako ne pratim kraljevsku obitelj, zapela mi je za oko reakcija, odnosno reakcije nekih osoba koje tvrde da je ta izjava uvredljiva i da dijete treba samo izabrati spol. :D
Izguglala sam princess boya i još nekoliko članaka te tematike. Poanta je, koliko vidim, udovoljavanje djetetovim željama odnosno njegovoj potrebi za izražavanjem sebe i svog ukusa itd. Neki drugi slučajevi su orijentirani na namjerno odgajanje djece na non gender način, dočim je ovaj mali sam poželio nositi haljine.
Naposljetku sam naletjela i na ovo.

Naravno, ponajviše me zanimao utjecaj odnosno potencijalna štetnost takvog odgoja i mišljenja su podijeljena te je moguće i da ovise o svjetonazorima psihijatara i psihologa no nisam dovoljno istraživala da bih sa sigurnošću ustvrdila tako nešto.

Zanima me što vi mislite o takvom odgoju, a potom i švedskom novom modelu prema kojem bi se razlike spolova mogle jednostavno prebrisati. Mislite li da je to štetno ili? Kako osoba može razviti svijest o vlastitom spolu i identitetu na taj način? Nisam pretjerano upućena pa i nemam neki svoj stav, ali me zanima vaš. :lux:

Emericzy

Post 27 Jul 2013, 23:41

Vrag će ga znati. Muškima je dosadašnja podjela odgovarala jer je bila jednostavna, a njima u glavu idu samo jednostavne stvari. Čim se to malo zakompliciralo sa ženskom emancipacijom, muškarci su se izgubili i nikako da se nađu. Ovo će ih vjerojatno totalno sjebati. Žene će se u tome lako snaći, ali će ostati bez seksualnih partnera. Da bi muškarac bio dobar jebač mora biti relativno samouvjeren kao muškarac. A u tome ga je vrlo lako sjebati. Eto, skeptičan sam. Ali muški rod ionako izumire, pa će se žene ionako morati nekako snaći, pa možda sve to skupa nije osobito važno osim čisto akademski.
Eks

Post 28 Jul 2013, 00:08

Emericzy » wrote:Vrag će ga znati. Muškima je dosadašnja podjela odgovarala jer je bila jednostavna, a njima u glavu idu samo jednostavne stvari. Čim se to malo zakompliciralo sa ženskom emancipacijom, muškarci su se izgubili i nikako da se nađu. Ovo će ih vjerojatno totalno sjebati. Žene će se u tome lako snaći, ali će ostati bez seksualnih partnera. Da bi muškarac bio dobar jebač mora biti relativno samouvjeren kao muškarac. A u tome ga je vrlo lako sjebati. Eto, skeptičan sam. Ali muški rod ionako izumire, pa će se žene ionako morati nekako snaći, pa možda sve to skupa nije osobito važno osim čisto akademski.
Pesimistično. :eek:

Misliš da se u Švedskoj slabo ševe? Hoćeš reći da bi muškarac bio dobar jebač mora se makar negdje u dnu sebe osjećati superiorno nad ženom?
Perzefona

Post 28 Jul 2013, 00:15

višekratni slon » wrote: Hoćeš reći da bi muškarac bio dobar jebač mora se makar negdje u dnu sebe osjećati superiorno nad ženom?
Ja ne mislim da to superiorno znači nad ženom. Nego općenito superiorno. Željeno baš kao muškarac, a ne kao... nekakva osobica nevažna spola.... jel.

Pa uostalom, ako kreneš od sebe, ne voliš se osjećati baš ono kao žena kad si u muškom zagrljaju? Onako totalno ženskasta žena? Koja ima nešto što on nema i što on želi?

Valjda i muškaraci tako. :ne zna:
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Eks

Post 28 Jul 2013, 00:20

Perzefona » wrote: Ja ne mislim da to superiorno znači nad ženom. Nego općenito superiorno. Željeno baš kao muškarac, a ne kao... nekakva osobica nevažna spola.... jel.

Pa uostalom, ako kreneš od sebe, ne voliš se osjećati baš ono kao žena kad si u muškom zagrljaju? Onako totalno ženskasta žena? Koja ima nešto što on nema i što on želi?

Valjda i muškaraci tako. :ne zna:
Da, razmišljam o tome, o cijeloj toj temi. To me i zbunjuje. Kako ti ljudi zamišljaju svijet koji je potpuno rodno neutralan... Ne znam, bez obzira na stereotipe i šovinizam i koješta, jako mi je teško zamisliti da mi se oduzme pravo na ženstvenost. Nisam točno sigurna kako to u praksi funkcionira niti kako su točno to zamislili, a i psiholozi se svađaju oko toga, s jedne strane ovi što su pristalice evolucijske, mahom muškarci, s druge pristalice rodne teorije, mahom žene. Jebiga, nema nekog konkretnog zaključka, iako, moram priznati da me malo plaši ta ideja da u budućnosti budemo "it". Ako sam dobro pohvatala da se o tome radi.
Ako transrodne osobe osjećaju nesreću zbog rođenja u pogrešnom tijelu, kakve onda posljedice ima forsiranje rodne neutralnosti na identitet. :misli:
Nešto mi tu zvuči umjetno i krivo, ali ne želim unaprijed skočiti u zaključak. :misli:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 28 Jul 2013, 00:47

Musko ima da bude musko
a zensko zensko.

Sve ostalo su pickice...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Eks

Post 28 Jul 2013, 00:48

Euklid » wrote:Musko ima da bude musko
a zensko zensko.

Sve ostalo su pickice...
G.I.Jane je pičkica? :eek: :zubo:
Euklid
old school

Post 28 Jul 2013, 00:51

I to na kvadrat...
Emericzy

Post 28 Jul 2013, 09:35

višekratni slon » wrote:Pesimistično. :eek:

Misliš da se u Švedskoj slabo ševe?
Da. Bio tamo. Raj za balkanske jebače. Raj! Ali nemoj mene slušati. Jedna forumhaerovka, Septembar, tamo živi već jako dugo i kaže da kad se hoće pošteno pojebat da mora obilazit tamošnje bauštele u potrazi za Balkancima.
Hoćeš reći da bi muškarac bio dobar jebač mora se makar negdje u dnu sebe osjećati superiorno nad ženom?
Ne nužno superiorno, ali muški. Različito od žene. Mora jako dobro znati kojeg je spola i roda.

Ja se, recimo, u većini stvari ne osjećam nimalo superiorno prema ženama. Kad se i osjećam, imam dojam da je nešto krivo. Počinjem se pitati kojeg vraga radim s tom ženom. Ali u seksu je muško muško, a žensko je žensko. Različito je.

Ne kažem da je svako odstupanje od toga loše i opasno; kaj god. Ali generalno mutiti tu granicu, e da se onih 0,01 posto stanovništva koje nije sigurno ima li kurac ili pičku osjećalo komotnije, tu već vidim žestoku opasnost. Pogotovo zato jer su muškarci ionako već u teškoj gabuli.

Također, sociološki je to jako opasna stvar. Naime, stvar je tržišta. Kad je na tržištu malo kupaca, a puno robe, onda kupac kralj, onda je roba jeftina, a kupac se bahati.

Kad će muških muškaraca biti malo, a trend je definitivno takav, žene željne muškarca bit će sve jeftinije, muški će ih muškarci sve više prezirati i tretirati kao smeće. (To je vrlo lako dokaziva zakonitosti; ima primjera koliko hoćeš.)
Eks

Post 28 Jul 2013, 12:48

Emericzy » wrote: Da. Bio tamo. Raj za balkanske jebače. Raj! Ali nemoj mene slušati. Jedna forumhaerovka, Septembar, tamo živi već jako dugo i kaže da kad se hoće pošteno pojebat da mora obilazit tamošnje bauštele u potrazi za Balkancima.
Auč. Da, sad kad bolje razmislim, mislim da imam određenu predodžbu. :/
Ali u seksu je muško muško, a žensko je žensko. Različito je.
Slažem se.
Ne kažem da je svako odstupanje od toga loše i opasno; kaj god. Ali generalno mutiti tu granicu, e da se onih 0,01 posto stanovništva koje nije sigurno ima li kurac ili pičku osjećalo komotnije, tu već vidim žestoku opasnost. Pogotovo zato jer su muškarci ionako već u teškoj gabuli.
Pa u biti, da. Moja prva reakcija na graktanje oko spola kraljevske bebe i "odabir spola" je bila :eek: i na tragu toga da je to premalen postotak ljudi da bi se cijeli svijet prilagođavao tome, a onda sam išla kopati dalje i pokušala pristupiti tome bez predrasuda. Pitala sam se primjerice kod Princess boya je li zaista bitno samo to što ga roditelji bezuvjetno vole i trebaju li roditelji biti sputani što se tiče baš svake odgojne intervencije koja nije bezuvjetno prihvaćanje s obzirom da se očito to smatra "slamanjem duha" ili ga upravo tim neuplitanjem oštećuju na mnogo bitnijoj razini i na dalekosežnijem planu. I cijela ta non gender filozofija odgoja djece mi je upitna s obzirom da mi se čini kao eksperiment za koji još nismo sigurni kakve potencijalno katastrofalne posljedice može imati. To mi govori nekakav osjećaj zdravog razuma, a opet, nisam posve sigurna da to nije samo predrasuda. Nemam ništa protiv non gender igračaka, ali ovako na prvu sam dojma da je jako opasno odgajati djecu u uvjerenju da je spol nebitan i da su "it". Snažno se identificiramo na osnovi spola i nisam sigurna da je to pametno na takav način dokidati. Iako tu ima različitih pristupa pa i oštre negacije da su ta djeca nesvjesna svog spola, ali opet, mislim da je itekako podložno igri bez granica i da taj izbor roditelja postaje nešto tipa odgajanja djeteta kao vegana, što smatram nametanjem iz vlastitog hira. A opet, prosječan čovjek nameće svoj set vrijednosti djetetu ionako, međutim, i dalje mi to nije dovoljan alibi za ekstreman zahvat u čovjekov identitet putem non gender odgoja. Elementi da, ali kompletna nesvijest o spolu, ne znam, ne, nije mi u redu.

Pokušavam zamisliti potom te nove generacije i čini mi se da sam upala u loš SF film u kojem navijam za onaj jedan par koji pokušava pobjeći bespolnoj vojsci. :zubo:
A opet, razumijem zašto se to radi, razumijem razloge i nisam posve pametna oko toga. Možda sam ipak previše old fashioned da bi mi to bilo "prirodno" ma koliko prezirala diskriminaciju.

Kad će muških muškaraca biti malo, a trend je definitivno takav, žene željne muškarca bit će sve jeftinije, muški će ih muškarci sve više prezirati i tretirati kao smeće. (To je vrlo lako dokaziva zakonitosti; ima primjera koliko hoćeš.)
Sve mi se čini da je to nekakav jalov kompromis. Ženi je vjerojatno takav moderan frajer bolji partner za suživot, međutim, zadovoljstvo u seksu je drugi par rukava.
Vidiš, imam određeni problem s tom konstatacijom jer ako je ona točna, što to onda govori o tim muškarcima?
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 28 Jul 2013, 13:35

višekratni slon » wrote:Iako ne pratim kraljevsku obitelj, zapela mi je za oko reakcija, odnosno reakcije nekih osoba koje tvrde da je ta izjava uvredljiva i da dijete treba samo izabrati spol. :D
Izguglala sam princess boya i još nekoliko članaka te tematike. Poanta je, koliko vidim, udovoljavanje djetetovim željama odnosno njegovoj potrebi za izražavanjem sebe i svog ukusa itd. Neki drugi slučajevi su orijentirani na namjerno odgajanje djece na non gender način, dočim je ovaj mali sam poželio nositi haljine.
Naposljetku sam naletjela i na ovo.

Naravno, ponajviše me zanimao utjecaj odnosno potencijalna štetnost takvog odgoja i mišljenja su podijeljena te je moguće i da ovise o svjetonazorima psihijatara i psihologa no nisam dovoljno istraživala da bih sa sigurnošću ustvrdila tako nešto.

Zanima me što vi mislite o takvom odgoju, a potom i švedskom novom modelu prema kojem bi se razlike spolova mogle jednostavno prebrisati. Mislite li da je to štetno ili? Kako osoba može razviti svijest o vlastitom spolu i identitetu na taj način? Nisam pretjerano upućena pa i nemam neki svoj stav, ali me zanima vaš. :lux:
Za neke novotarije u odgoju mislim da veze s mozgom nemaju. Ko recimo te šeme 'pustiti dijete da se samo izrazi' u vezi glede nekih stvari. Nedavno sam čula za nekaku grupicu/smjer u odgoju koja se zove bezpelenaši. Objašnjenje: kako im i ime veli, oni bebama ne stavljaju pelene, neg ih gledaju (valjda) po 24 sata dnevno, a bembulinjci mimikom pokažu da trebaju piškit/kakit. Nakon tog ga roditelj uzme i odnese ponad veceja i pusti ga da obavi svoje.
Ima još i fora đe smatraju da djeca trebaju spavat s roditeljima u krevetu dok sama ne odluče da žele spavat odvojeno. Tu odluku, navodno, kikići samostalno i ničim izvana potaknuti donose između šeste i sedme godine. Dok mi je izvjesna grupica roditelja iznosila tu svoju filozofiju silno sam se trudila bit pristojna i ne pitat šta se desi ako imaju blizance, il trojke, kako istovremeno jedne gledaju, a druge drže iznad veceja, jel im stan zapišan i usran, jebu li se po špajzama il s djecom u krevetu il uopće nema seksa i tako svu silu nekih pitanja sam odlučila preskočit. Jopet navodno, spavanje u kinderbetu onemogućuje samostalnost i ne pogoduje razvoju samosvijesti.

Pomalo mi glupo što svakih par godina izroni sasvim nova revolucijonarna ideja u pristupu odgoju koja skroz odbacuje sve što se prije radilo i još to krsti ko štetno, maltene i katastrofalno. 'Pustite vašu bebu da vam kaže što hoće'...ma idi u vražju mater, nemoj me davit, šta bi svaka beba tebala iznova odradit evoluciju u sasvim privatnom aranžmanu...napredovali smo i naučili štošta, de da se okoristimo time...oćul ja sad ić veš prat na potok dok ne sklepam vlastitu vešmašinu il da ipak kupim onu u dućanu...
Djeca ne znaju sve šta im treba. Sisavci smo, rađamo se bespomoćni. Uglavnom je sve što znamo zaplakat kad nešto ne štima, za ostalo su tu roditelji.

Glede nosanja haljinica u dečkića, to mi uopće ne predstavlja problem. Roba je ionako stvar ukusa i nekih kulturoloških šema. Pišanje nije.
Nisu ni ženske donedavno nosile hlače, pa je svijet popustio kad se vidjelo da je tako (u tom vremenu) praktičnije. Možda su i suknjice praktičnije kikićima? Neam pojma, al to mi nije stvar oko koje bi pravila pitanje, nek svak nosa šta mu paše za aktivnost kojom se bavi.

Glede Šveđana...nisam upoznata što točno rade, al načelno nemam ništa protiv smanjenja rodnih il spolnih stereotipa u raznoraznim stvarima. Al ne svih, naravno da nismo isti i ne treba zatvarat oči pred tim u ime ideje nekake ravnopravnosti...ravnopravnost se postiže na drugi način, u glavi i u načelu, a ne forsiranjam nekakih besmislica.
Eks

Post 28 Jul 2013, 13:59

Hm, taj odgoj je zapravo postao odgajanje mahom razmaženih derišta koja nisu u stanju ponašati se socijalizirano vani, ali im roditelje to nimalo ne tangira jer je najbitnije da se dijete izrazi. Makar se izražavalo pišanjem po susjedovoj cipeli.
Ok, pretjerujem, ali ne mogu ne uočiti pattern kod neke takve djece i roditelja koji forsaju takav odgoj. Djeca su im razmažena i uglavnom nepodnošljiva, a oni nemaju nikakav autoritet, odnosno, dijete može skričati vani koliko hoće, a majka će mu tek slabašno izustiti da to ne radi i ne mariti. Ne znam, meni to baš nije normalno i ne mislim da se dijete tako odgaja u ok osobu.

Iako, s druge strane, nisam pristalica zabrana zato "jer to ne priliči" i mislim da se svatko od nas sjeća bar jedne situacije kad je bio posramljen od roditelja za nešto što uopće nije bilo big deal. Ne znam što bih mislila o svemu tome. Debilno mi je izdrkavanje na djetetu samo zato jer možeš, ali nekako mi je i debilno odgajati djecu koja misle da je cijeli svijet tu da njih zabavi. Nisam baš sigurna da će malac koji vrišti jer sve nije po njegovom biti kvalitetna osoba, a opet, možda je to samo dio razvojnog procesa. Nisam sigurna ni da odricanje od bilo kakve roditeljske intervencije koja nije tapšanje po glavici, ne utječe štetno na djecu jer jebiga, s razlogom se ona "odgajaju", a ne samo prate u rastu. Ok, možda smo mi pogrešno postavili stvari pa ne bi trebali uopće svojatati djecu ni na koji način i pustiti da rade sve što žele, ali ja nisam siguran da se mogu pomiriti s takvim gledanjem na stvari. Mislim da je to luksuz. I da ljudi pretjeruju i da će se to kad tad dokazati. Današnja psihologija tvrdi jedno, sutra će se ispostaviti možda da su bili posve u krivu. :ne zna:
Beau

Post 28 Jul 2013, 14:01

Isuse, ideja je prebolesna :o
Brijem da moras bit jako histerican, opterecen i iskompleksiran da podrzis takvo sto.

Iako...rado bih da muski pocnu nosit suknje. Tj, nekakve varijante muske suknje. Vec je stvarno vrijeme....
nina williams

Post 28 Jul 2013, 14:15

višekratni slon » wrote: Iako, s druge strane, nisam pristalica zabrana zato "jer to ne priliči" i mislim da se svatko od nas sjeća bar jedne situacije kad je bio posramljen od roditelja za nešto što uopće nije bilo big deal. Ne znam što bih mislila o svemu tome.
:rofl:
Ja se ne sjećam. Morebitno su bili jako kul, a morebitno ne pamtim take stvari. Tlačili su me zasluženo, al u nekim zasluženim slučajevima nisu. Kontam da im je bilo bitno da ja svatim grešku, pa bi preskočili tlaku ondje gdje bih ju uvidjela i sama.

Tito dragi, što sam starija sve sam ponosnija na njizi. Nije da ih sve više volim, to je ionako vaik bilo par puta do neba i natrag, neg sam baš nako skroz blesasto ponosna kad uvidim kaki su bili oko nekih stvari.
Eks

Post 28 Jul 2013, 14:24

Danas "zasluženih situacija" čini mi se da i nema. :zubo:
nina williams

Post 28 Jul 2013, 14:43

Ne daj se! Kad oni posrame javno, ti udri još gore! :rofl: Reci na to, ma da, al imam još veći problem od tog što vi govorite, trudna sam sa oženitim komšijom. Napravi pauzu pa se nako više za sebe zapitaj kako ste me to odgojili?
:zubo:

Zajebajem se, pričaj s njima o tom. Reci da ne djeluje motivacijski na tebe taka njiova pedagogija. Ne vjerujem da im je u cilju da se osjećaš jadno, vjerojatno ne kuže kolko te take stvari pogađaju.
Mislim, eve ja sam (nesvjesno) znala bit prilično bezobrazna prema nekim ljudovima. Kad su mi to u 4 oka rekli, e onda je mene bilo sramota. (Ne zajebaju se svi na isti način, nit sam ja znala da njizi to more smetat, nit su oni znali da se ja zajebajem.)
Eks

Post 28 Jul 2013, 14:50

nina williams » wrote:Ne daj se! Kad oni posrame javno, ti udri još gore! :rofl: Reci na to, ma da, al imam još veći problem od tog što vi govorite, trudna sam sa oženitim komšijom. Napravi pauzu pa se nako više za sebe zapitaj kako ste me to odgojili?
:zubo:

Zajebajem se, pričaj s njima o tom. Reci da ne djeluje motivacijski na tebe taka njiova pedagogija. Ne vjerujem da im je u cilju da se osjećaš jadno, vjerojatno ne kuže kolko te take stvari pogađaju.
Mislim, eve ja sam (nesvjesno) znala bit prilično bezobrazna prema nekim ljudovima. Kad su mi to u 4 oka rekli, e onda je mene bilo sramota. (Ne zajebaju se svi na isti način, nit sam ja znala da njizi to more smetat, nit su oni znali da se ja zajebajem.)
Nee, referirala sam se na ono tvoje o zasluženim situacijama kad su te tlačili. Htjedoh reći da danas popularna psihologija ne smatra da postoje zaslužene situacije zbog kojih bi se dijete "tlačilo".

Ne posramljuju me starci više. Osim zasluženo. :rofl: Zajebajem se. To je bilo davno davno, mislim da sam imala 4 godine i bilo je nešto u stilu da curice ne trče s dječacima ili za dječacima. :misli: :zubo: Negdje na terasi jednog hotela kad sam ja pokušavala plesati. :tuzni:
Margarita

Post 28 Jul 2013, 15:12

višekratni slon » wrote:
Nemam ništa protiv non gender igračaka, ali ovako na prvu sam dojma da je jako opasno odgajati djecu u uvjerenju da je spol nebitan i da su "it". Snažno se identificiramo na osnovi spola i nisam sigurna da je to pametno na takav način dokidati.
Mislim da su me odgajali nespolno. I bila sam šokirana kad sam dobila menstruaciju. Znala sam da nisam muško ali sam se nekako nadala da nisam ni žensko. Bilo sam si toliko odvratna da sam mengu godinu dana negirala i ignorirala. Nisam se idetificirala sa spolom. Ali s vremenom se čovjek privikne. A i žena.

nina williams » wrote:Dok mi je izvjesna grupica roditelja iznosila tu svoju filozofiju silno sam se trudila bit pristojna i ne pitat šta se desi ako imaju blizance, il trojke, kako istovremeno jedne gledaju, a druge drže iznad veceja, jel im stan zapišan i usran, jebu li se po špajzama il s djecom u krevetu il uopće nema seksa i tako svu silu nekih pitanja sam odlučila preskočit.
Da.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Beau

Post 28 Jul 2013, 15:13

Ih, ne nisu me gnjavili nezasluzeno, ma kakvi :rolleyes:
Emericzy

Post 28 Jul 2013, 15:47

višekratni slon » wrote:Ženi je vjerojatno takav moderan frajer bolji partner za suživot, međutim, zadovoljstvo u seksu je drugi par rukava.
Vidiš, imam određeni problem s tom konstatacijom jer ako je ona točna, što to onda govori o tim muškarcima?
Točno to. Žene će se snaći. Svakodnevni život bez nepotrebnih muških sranja --nije to loša stvar. A seks će se nekako riješiti.

Kao što se i do sada rješavao.

Jer, nije da će sad žene iz seksualne Arkadije otići u seksualnu pustinju. One samo mijenjaju vrstu pustinje.
Emericzy

Post 28 Jul 2013, 16:00

višekratni slon » wrote:ali nekako mi je i debilno odgajati djecu koja misle da je cijeli svijet tu da njih zabavi.
...

Nisam sigurna ni da odricanje od bilo kakve roditeljske intervencije koja nije tapšanje po glavici, ne utječe štetno na djecu jer jebiga, s razlogom se ona "odgajaju", a ne samo prate u rastu.
Kad sam postao otac -- moj tatek, koji baš nije volio pretjerano davati savjete, rekao mi je jedan od najboljih savjeta koji sam ikad čuo. Rekao je otprilike ovako:

"Nemoj dijete navikavati na lažnu slobodu. Nitko u društvu nije slobodan. Ni ti niti ja niti itko drugi. Svi mi moramo funkcionirati po pravilima, a za nekakvu se slobodu eventualno uspijemo uz priličan trud izboriti. Ako djetetu daš lažnu slobodu, samo će mu ju tijekom života otimati, a ono će biti nesretno. Dijete bi trebalo naučiti da koliko-toliko dobro funkcionira u tom našem neslobodnom svijetu -- a da bude dovoljno vješto da se izbori za onaj komad slobode koji želi imati."

To je meni aksiom odgoja.
Euklid
old school

Post 28 Jul 2013, 16:57

Margarita wrote:

Da.
Sta da?
Ako se jebete po spajzama to je skroz u redu. Cak i po tudjim.

Al ako je ovo drugo... isti tren zovem socijalnu sluzbu...
Beau

Post 28 Jul 2013, 16:59

I onda jos kaze da joj sinovi nece bit dobri ljubavnici :kokice:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 28 Jul 2013, 17:19

Emericzy » wrote: Kad sam postao otac -- moj tatek, koji baš nije volio pretjerano davati savjete, rekao mi je jedan od najboljih savjeta koji sam ikad čuo. Rekao je otprilike ovako:

"Nemoj dijete navikavati na lažnu slobodu. Nitko u društvu nije slobodan. Ni ti niti ja niti itko drugi. Svi mi moramo funkcionirati po pravilima, a za nekakvu se slobodu eventualno uspijemo uz priličan trud izboriti. Ako djetetu daš lažnu slobodu, samo će mu ju tijekom života otimati, a ono će biti nesretno. Dijete bi trebalo naučiti da koliko-toliko dobro funkcionira u tom našem neslobodnom svijetu -- a da bude dovoljno vješto da se izbori za onaj komad slobode koji želi imati."

To je meni aksiom odgoja.
Aupičku! :S

Zakaj ja moram po novinama čitat citate kojekakvih šupaka... :bonk:

Ćaća ti je bil car!
nina williams

Post 28 Jul 2013, 22:50

višekratni slon » wrote:
Nee, referirala sam se na ono tvoje o zasluženim situacijama kad su te tlačili. Htjedoh reći da danas popularna psihologija ne smatra da postoje zaslužene situacije zbog kojih bi se dijete "tlačilo".
Aha, na to si mislila. Krivo ubrah. :zubo:
Ne bi se ja oko tog puno brinula, kako se stvari kotrljaju...za 10-ak godina smarat će s posve obrnutom pričom.
  • Information