Tko ne trkelja, magarac!
-
visekratni klon
Što je najbolje, ne sjećam se kad sam se izuvala u gostima. Ali sjećam se te teme. 
A neš sam malo i ja negdje pročital na tu temu, ali 50 strana... Jebote!:eek:visekratni klon » wrote:Meni dođe da govorim voda kad to čitam. I to onako kako vjerujem nijedan kontinentalac ne govori, posprdno, naglašavajući svako slovo i s prezrivim smiješkom.Još čitam i još sam
![]()
Ma zapravo, ako uzmeš u obzir da smo četiri godine ratovali protiv Srba jer se nismo mogli dogovoriti je li bolji gemišt ili špricer...
judolino » wrote: Aukurac!
To mi, fakat, ne bi palo na pamet ni u najluđim snovima. Jebote, nosit šlape sa sobom... Mogo bi ponijet i kriglić za gemišti i vlastiti pribor za jelo ko venecijanska frajla iz 18. stoljeća...
ne znam, ja si uzmem šlape ako sam cijeli dan (ili planiram prespavat)
-
visekratni klon
Sedamdeset stranica, otkrila sam.judolino » wrote: A neš sam malo i ja negdje pročital na tu temu, ali 50 strana... Jebote!:eek:
Ma zapravo, ako uzmeš u obzir da smo četiri godine ratovali protiv Srba jer se nismo mogli dogovoriti je li bolji gemišt ili špricer...
I to jedan protiv svih, čini mi se, zasad.
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
Ovo je ljeto nekako kasno počelo, ali se i oteglo a ima još bar mjesec dana do kraja sezone..teška srca priznajem da je meni već lagano dosadilo...
kurvanjski avatar, a
Ja nosim slape sa sobom. Obe ogromne u obliku zecevajudolino wrote: Aukurac!
To mi, fakat, ne bi palo na pamet ni u najluđim snovima. Jebote, nosit šlape sa sobom... Mogo bi ponijet i kriglić za gemišti i vlastiti pribor za jelo ko venecijanska frajla iz 18. stoljeća...
I kupam se u vodi Mislim da zato ne osjecam bas nikakvu povezanost, samo budem mokra
Desire makes slaves out of kings.
Ja se uglavnom izuvam. Ovisi o prilici. Kod nekih posjeta nosim svoje slape, tu su uglavnom posjete neformalnog karaktera. I to radi moje komocije, ne volim biti u cipelama a ne volim ni da mi je hladno za noge. Tim vise sto ni ne sjedim kulturno da mi noge vise nego ih znam podvit pod sebe na stolicu ili stavit na drugu. To se lakse obavi u slapama. Nekad uzmem i vunene carape pride.visekratni klon » wrote:Što je najbolje, ne sjećam se kad sam se izuvala u gostima. Ali sjećam se te teme.
U avionu na duljim relacijama se preobuvam cim sjednem. U autu isto. Imam posebne slape i carape za takve situacije. I sal za omotat noge ili ramena, ovisi sto pocne zepsti.
Divim se ljudima koji nisu komplicirani sto se udobnosti tice i kojima je sikak prav.
E da, kad gosti dolaze u kucu, ako je druzenje formalnijeg karaktera, domacica treba biti obucena kao da ide ona nekome u goste. Sto znaci i obuvena. To su me naucile starije kolegice kad sam pocela raditi, nisam to do tada znala. Da se na taj nacin pokazuje postovanje prema gostu.
- Donna Sole
jel se misli na odlazak na čaj/kava/ručak/ večera gosti ili vikend gosti? 
ako se ide na koji dan, mislim da je u redu nositi svoje šlape
ako se misli na izuvanje kao običaj domaćina , nemam takve ni običaje a niti idem u takve kuće di se izuva
ne što ne bi, nego ne poznajem takve
a domaćica da je obuvena kao da izlazi mi je nedosanjani san...a to mi je tako lijepo vidjeti sređenu domaćicu
ako se misli na izuvanje kao običaj domaćina , nemam takve ni običaje a niti idem u takve kuće di se izuva
a domaćica da je obuvena kao da izlazi mi je nedosanjani san...a to mi je tako lijepo vidjeti sređenu domaćicu
kurvanjski avatar, a
Ma ja moram reci da se izuvam kod drugih najvise radi svoje komocije. Tamo gdje, jelte, mogu to. Ako je sluzbenije druzenje, vecera ili pice doma prije vecere vani, onda pretrpim.Chilimama » wrote:jel se misli na odlazak na čaj/kava/ručak/ večera gosti ili vikend gosti?
Dosta ovisi o prilici, okolnostima, ako je toplo pa se boravi na terasi, onda ne skidajam ali obicno je rijec o natikacama.
Da, to je to. Ovisi u kakvom se okruzenju nadjes. Kod mene izuvanje nije potrebno, kazem da je slobodno s cipelama ali ako se osoba zeli izut, onda dam slape, one hotelske.ako se misli na izuvanje kao običaj domaćina , nemam takve ni običaje a niti idem u takve kuće di se izuva
Ma, to dosta ovisi o kraju gdje zivis, u Dalmaciji izuvanje stvarno nije uobicajeno, u sjevernijim krajevima vise.
Ja se kod nepoznatih punudim izut i onda sto mi kazu, to napravim.
Kod poznatih ne pitam nego se izuvam.
Ja se obicno preobucem kad mi netko dolazi, cak i blizi.a domaćica da je obuvena kao da izlazi mi je nedosanjani san...a to mi je tako lijepo vidjeti sređenu domaćicu
Ali to je zato jer se strasno zaflekam.
Kako obucem majicu, tako je na njoj maca.
Sredim se bolje kad su ne prebliski gosti, ali to je prije drustvena obaveza pa je tako i dozivljavam. Obicno neki muzevi pajdasi s posla koji dodju na pice prije nego se ide van.
Ali onda ionako idem van pa mi je svejedno.
Vidim da se zalis na ljeto i fureste, ajde jos malo, za dva tjedna ce skola pa nece bit tako guzvovito doli.
Nabijem PK i prebivališta i boravišta i tako sve to. 
Izvozali su me ko malog majmuna. Striko, kime da im prijetim, Linićem, Ostojićem, Čačićem, Stipom Petrinom, na šta padaju?
E, da meni netko ponudi šlape koje je netko osim mene nosio, ne bi me više ugostio. A jok.
Izvozali su me ko malog majmuna. Striko, kime da im prijetim, Linićem, Ostojićem, Čačićem, Stipom Petrinom, na šta padaju?
E, da meni netko ponudi šlape koje je netko osim mene nosio, ne bi me više ugostio. A jok.
Zekoslawa » wrote:Nabijem PK i prebivališta i boravišta i tako sve to.
Bojim se da si duboko u birokratskom loncu drzavnog aparata i da ce te procedura koja je ustanovljena lagano dinstati dok ne omeksas i napravis sto te traze. Tu se mijesaju ingerencije dva ministarstva i lokalne samouprave tako da prijetis li jednim sefom - nula bodova. Reci da ce sve izac u Gloriji, 24sata ili u Glasu Koncila jer da ovo i ono i jos upetljaj lokalnog serifa koji je jedva dosao do fotelje sastavljajuci koaliciju...
Okej, sve sam ih obišla, dakako zakurac. Koji idioti.
Rekoše mi u Zagrebu da sve moram prvo odjaviti u Šibeniku, pa onda doći njima prijaviti. A ovi ovdje pak da tko mi je to rekao, ne rade oni nikakve odjave, nego se samo prijavljujem tamo, a odjava ide automatski. Nabijem! Sve nabijem.
Rekoše mi u Zagrebu da sve moram prvo odjaviti u Šibeniku, pa onda doći njima prijaviti. A ovi ovdje pak da tko mi je to rekao, ne rade oni nikakve odjave, nego se samo prijavljujem tamo, a odjava ide automatski. Nabijem! Sve nabijem.
Pa ne sipaju more u vino.judolino » wrote:Pazi ti te seronje: ne smiješ za more reć da je voda, a oni, bedaki, u vino sipaju vodu...
Inače, putujem na more, ali ulazim u vodu
voda more
more voda
samo da nije
traubi soda
visekratni klon » wrote:Što je najbolje, ne sjećam se kad sam se izuvala u gostima. Ali sjećam se te teme.
Identično!
Ono što me je iznenadilo je bila količina isključivosti kod ovih 'skidajućih' i njihovih argumenata zbog čega je nužno, neophodno i jedino ispravno izuvanje gostiju. Došlo mi da im napišem da odmah na ulasku u stan naprave onaj plivališni bazenčić s kloriranom vodom, tako da gosti obavezno prođu bosi i zadignutih nogavica i dužih suknji, takoda nema šanse da unesu bilo što u hodnik i boravak, a ni na wc osim mokrih otisaka na podu. No, vjerujem da bi im marna domaćica osigurala one kirurške navlake za noge. A kako je krenulo i onu kiruršku kapicu za glavu, iako bi ih ja najradije vidjela potpuno upakirane u one jednokratne kombinezone
Ne znam je li u toj temi bila i rasprava o ulasku gostiju u wc i obavezno ribanje školjke i poda odmah nakon njihovog odlaska doma. Ne znam je li to bilo jer su ušli u wc u cipelama ili jer su uopće ušli u wc
- Donna Sole
Čitam danas da je preminula najbogatija Španjolka, suvlasnica Zare..Počivala u miru.
Ipak, to nije tema nego me zaintrigiralo nešto u tom kratkom člančiću o uspješnoj ženi.
Veli članak da je žena sama stekla svoje bogatstvo. kao djevojčica otišla iz škole, zaposlila se ko švelja i malo po malo otovrila prvu trgovinu pa jednu po jednu širom svijeta.
Mene zanima kako to? Kako? Šiješ, otvoriš dućan , pa onda drugi, treći....samo tako?
Ipak, to nije tema nego me zaintrigiralo nešto u tom kratkom člančiću o uspješnoj ženi.
Veli članak da je žena sama stekla svoje bogatstvo. kao djevojčica otišla iz škole, zaposlila se ko švelja i malo po malo otovrila prvu trgovinu pa jednu po jednu širom svijeta.
Mene zanima kako to? Kako? Šiješ, otvoriš dućan , pa onda drugi, treći....samo tako?
kurvanjski avatar, a
Bara huda » wrote: E da, kad gosti dolaze u kucu, ako je druzenje formalnijeg karaktera, domacica treba biti obucena kao da ide ona nekome u goste. Sto znaci i obuvena. To su me naucile starije kolegice kad sam pocela raditi, nisam to do tada znala. Da se na taj nacin pokazuje postovanje prema gostu.
Kad radim veliku feštu za rođendan ili nešto toga tipa i znam da će se moje frendice upicaniti, a neke i povodom te prigode prilagoditi svoje obavezno šišanje baš uoči dolaska k meni, onda se i ja uredim kao za izlazak.
Prave šlape imam za večernju pripremu za krevet i jutarnji ritual prije odijevanja u dnevnu odjeću.
Što se 'dnevnih'
Isuse, što ih više gledam, sve mi se više sviđaju.
Ja sam postala strašno razmažena otkad sam otkrila Birke. Ništa se meni više ne da nositi, najradije bih svaki dan bila u šlapetinama. Da sam barem medicinska sestra ili frizerka, bilo bi legitimno nosati birke na čarape na poslu.
Ja sam postala strašno razmažena otkad sam otkrila Birke. Ništa se meni više ne da nositi, najradije bih svaki dan bila u šlapetinama. Da sam barem medicinska sestra ili frizerka, bilo bi legitimno nosati birke na čarape na poslu.
Ti bi sigurno i muza najurila iz kuce da nenadano banes i nadjes vlasite slape jos tople.Zekoslawa » wrote:
Nece ti tako brak dugo trajat.
Ali ako meni kad dodjes doma, ponudit cu ti nenosene hotelske slape sta su jos u celofan umotane. Jedna od prednosti cestog muzevog boravka po hotelima.
A mozes i ostavit postole na noge, meni nece smetat a ti se pati.
- Donna Sole
ja volim bit u cipelama, noge mi se bolje ističu 
kurvanjski avatar, a
Da, mene opcenito cudi kolicina iskljucivosti kod ljudi i manjak fleksibilnosti i prilagodljivosti.azizi » wrote:
Identično!
Ono što me je iznenadilo je bila količina isključivosti kod ovih 'skidajućih' i njihovih argumenata zbog čega je ....:
Nit se treba svugdje skidat, niti svugdje ic u cipelama. Isto ne treba ni inzistirat uvijek na samo jednom.
Ono...vidis, osjetis situaciju.... kakav je red pa se prema tome postavis.
Nije na odmet ako imas intimne prijatelje koji ce ti pomoci pri tome.Chilimama » wrote:Čitam danas da je preminula najbogatija Španjolka, suvlasnica Zare..Počivala u miru.
Trebalo bi pitat Zuzi, i ona se sivanjem bavila. I Coco Chanel.
Bila tako prica i o nekom bogatasu koji je kupio jabuku za 5 centi, uglanco je i prodao za 10.
Pa je kupio dvije jabuke, uglanco i prodao za 20.
Onda mu je umro ujak i ostavio milion dolara.
Ja u Zari rijetko nesto kupim, ne sto ne bih htjela, nego nisam zara visok i mrsav tip.
Ali znaju imati zgodne majce sa crtanim likovima. U to stanem.
Zadnje sam kupila neki top sa rupom odostraga ali sam ga morala prepravljati. Nije lose ispalo makar ga nisam imala prilike bas nositi.
-
visekratni klon
Zub me boli. Raspisali ste se.
Još samo da povatam. 
-
- Information
-