Zvao si policiju?Lastan » wrote:Oh, gle. Digla se ova tema.
Prošli se tjedan jedan biciklist zaletio u mene na pločniku. Nije mu palo na pamet usporiti. Pa se zaletio u sto kila žive vage s prilično niskim težištem i završio na cesti. Skoro podletio pod auto koji mu je dolazio ususret.
I onda sam mu ja bio kriv.
Spomenem mu prometne propise prema kojima bi morao biti na cesti. On kaže da je samoubojstvo voziti se cestom.
I onda mi kaže da se on miče biciklistima kad je pješak. Ja mu velim da je to njegov problem i da je on mogao usporiti ili zaobići mene.
Onda će on meni da bi onda on mene obilazio s krive strane i da to nije po propisima. A ja ga pitam jel po istim propisima koje krši vozeći pločnikom.
Čekali smo policiju pola sata, pa kad nisu stigli, razišli smo se.
Jebem li ti takvu policiju koja me onda nakon dobrih 45 minuta nazove i pita gdje sam. U pizdi materinoj, eto gdje sam. Imam nakon saobraćajke vremena i vremena čekati da se izvolite pojaviti.
Biciklisti i promet
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Zbilja ima zavidnu volju.
Meni se čovjek zabio u kola dok sam čekala zeleno na semforu. Prvo što sam pomislila bilo je: šit, tko će sad gubit vrijeme na procedure, zapisnike i ostale odvratnosti. Kad sam ustanovila da je auto samo malo izgreban (a novi je bio), pustila sam čovjeka da raziđemo kao da se ništa nije dogodilo
- Lord Byron
Lako za volju - ali, koliko znam, policiju se ne smije zvati za "prelagane" prometne nesreće (bez ozljeda, s manjom štetom) i imaju puno zakonsko pravo naplatiti kaznu onome tko ih bezrazložno (u smislu zakona, ne u smislu arbitrarne procjene) zove.BoDerek » wrote:
Onda je još jedna budala imala srećeLord Byron » wrote: Lako za volju - ali, koliko znam, policiju se ne smije zvati za "prelagane" prometne nesreće (bez ozljeda, s manjom štetom) i imaju puno zakonsko pravo naplatiti kaznu onome tko ih bezrazložno (u smislu zakona, ne u smislu arbitrarne procjene) zove.
- Nikolajevna
Zavidnu volju? Da meni na biciklu otkažu kočnice i da je jedna opcija zabiti se u Lastana a druga podletit pod šleper, pogodite što bih odabrala?BoDerek » wrote:
A čujem da su i slične građe. Lastan i šleper.
zamišljam kako izgleda nogostup po kojem se voziš ilegalno, a gdje postoje samo dvije opcije: zabijanje u šleper ili u Lastana. zamišljam kako funkcionira mozak bicikliste koji vidi u tom trenutku samo dvije opcije.Nikolajevna » wrote:
Zavidnu volju? Da meni na biciklu otkažu kočnice i da je jedna opcija zabiti se u Lastana a druga podletit pod šleper, pogodite što bih odabrala?Kladim se da ležanje u bolnici nekoliko mjeseci ne može biti toliko dosadno kao jedno Lastanovo predavanje.
![]()
A čujem da su i slične građe. Lastan i šleper.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ja zamišljam tih pola sata.
Tih najdužih pola sata u životu jednog bicikliste....
Da je dočekao policajca potrčao bi mu u zagrljaj
- Beta ženka
BoDerek » wrote:![]()
Ja zamišljam tih pola sata.
Tih najdužih pola sata u životu jednog bicikliste....
Da je dočekao policajca potrčao bi mu u zagrljaj
A šta da ti kažem, ja Lastana ponekad zovem "docent".
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Zabijanje u Lastana nije problem, nego ono što slijedi poslije togavrrrlet » wrote:Ja bih se baš volio zabiti u Lastana.Samo što se ja na biciklu ne zabijam.
Jesam jednom u zid, ali tog se niti ne sjećam jer sam bio mrtav pijan.
Svjestan sam svega, ali znaš, ja sam ti neustrašiv. Pa kaj, malo bi si prospikali dok ne dođe murja, ja bih Lastanu pokazao kako se ispumpavaju gume i pasivno puši, a on meni kako se dobiva rak na plućima i korespondira s policijom.BoDerek » wrote:
Zabijanje u Lastana nije problem, nego ono što slijedi poslije toga
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Ma jašta negošta. Samo smo se malo zekali...vrrrlet » wrote:
Svjestan sam svega, ali znaš, ja sam ti neustrašiv. Pa kaj, malo bi si prospikali dok ne dođe murja, ja bih Lastanu pokazao kako se ispumpavaju gume i pasivno puši, a on meni kako se dobiva rak na plućima i korespondira s policijom.
Većinu vremena sam ekšuali pješak. Onda mi idu na živce priglupi biciklisti koji jure po pločniku i retardirani vozači koji ne staju na zebri.
Često sam i na biciklu. Tada mrzim idiote koji hodaju biciklističkom stazom i neobrazovane morone u kolima koji mi oduzimaju prednost na raskršćima i u kružnim tokovima.
Ponekad, jako rijetko, sam za volanom. Želim satrati debile koji mi iskaču na cestu van zebre i iskorijeniti kretene koji se voze na biciklu bilo gdje u mojoj blizini.
Ja sam, zapravo, jako tolerantna osoba.
Često sam i na biciklu. Tada mrzim idiote koji hodaju biciklističkom stazom i neobrazovane morone u kolima koji mi oduzimaju prednost na raskršćima i u kružnim tokovima.
Ponekad, jako rijetko, sam za volanom. Želim satrati debile koji mi iskaču na cestu van zebre i iskorijeniti kretene koji se voze na biciklu bilo gdje u mojoj blizini.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
- schmokljan
U svakom slučaju se voliš...
Da se ne zajebavamo - baš je tako kako kažeš.
S tim da Osijek, kao grad izrazito više kulture od Zagreba, ima i izrazito kulturnije pješake, bicikliste i vozače. O većem broju i kvaliteti biciklističkih staza da ne govorim.
Zagreb je naporan, bez obzira na koji se način krećeš. O količni trubljenja da ne govorim. Balkan.
Da se ne zajebavamo - baš je tako kako kažeš.
S tim da Osijek, kao grad izrazito više kulture od Zagreba, ima i izrazito kulturnije pješake, bicikliste i vozače. O većem broju i kvaliteti biciklističkih staza da ne govorim.
Zagreb je naporan, bez obzira na koji se način krećeš. O količni trubljenja da ne govorim. Balkan.
Herp » wrote:Želim satrati debile koji mi iskaču na cestu van zebre i iskorijeniti kretene koji se voze na biciklu bilo gdje u mojoj blizini.
da samo znas sta bi im radila...
najdrazi su mi oni koji imaju slusalice na usima, ne gledaju ni lijevo ni desno, ne silaze niti koce prilikom prelaska ceste, ne koriste biciklisticku stazu, naravno da se ne zaustave vec samo, onako u punoj brzini gledajuci iskljucivo ispred sebe, bez zasutavljanja ili usporavanja nastave voziti preko pjesackog kao da je to sve jedna staza, samo njihova i da su sami na cesti <3
ako sam zbog ikog dobila sijedu, onda je to zbog njih.
ponekad zaista pozelim da se auto zabije u njih, samo mi zao tog vozaca. vozaca auta, naravno.
ma sta ponekad, svaki put kad ih vidim.
inace sam jako miroljubiva osoba
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Dajte ljudi, pa nemojte nas tako mrzit. Dobri smo mi. 
- Black Sheep
Svi ste dobri, a?nina williams » wrote:Dajte ljudi, pa nemojte nas tako mrzit. Dobri smo mi.
Kad mu nisam izrecitirala sve što sam znala
To save some time, let's just assume I'm always right.
Dogodila se prometna nesreća: biciklist se, nepropisno vozeći zabranjenom mu prometnom trakom, zaletio u pješaka.vrrrlet » wrote:Zvao si policiju?Kaj nije bilo jednostavnije ispustiti mu gumu il' nešto?
A policija bicikliste koji se tako nepropisno voze uglavnom ne sankcionira; kad to jednom učini, digne se kuka i motika na njih.
Ja ne znam za što se policiju smije ili ne smije zvati. Ako policijski dispečer procijeni da zovem bezveze, može mi reći da za takvo što ne izlaze.Lord Byron wrote:Lako za volju - ali, koliko znam, policiju se ne smije zvati za "prelagane" prometne nesreće (bez ozljeda, s manjom štetom) i imaju puno zakonsko pravo naplatiti kaznu onome tko ih bezrazložno (u smislu zakona, ne u smislu arbitrarne procjene) zove.
Jedino što mi se dogodilo jest poziv od policije, kad su napokon stigli, da me pitaju gdje sam; kad sam im rekao da smo se odavna bili pobrali jer njih nije bilo, zamolili su me da ubuduće javim da sam otišao, ako sam već otišao.
Sve u svemu, policija, čini se, ne misli da je riječ o nečemu za što bi mi trebala naplatiti kaznu.
A ja kao pješak, nakon što na mene naleti biciklist, imam ravno tri opcije: staviti biciklistu soli na rep, zvati policiju, ili srušiti gada s bicikla i ubiti boga u njemu.
Treća je opcija krajnje neprihvatljiva u civilizaciji; prva mi se također sve manje sviđa. Dakle, što mi ostaje – ako već ne želim početi nositi bezbolnu palicu i rušiti bicikliste?
Činjenica da si iz mog posta izdvojila samo ovu trećinu je zapravo jako indikativna.dimnjak » wrote:
da samo znas sta bi im radila...
najdrazi su mi oni koji imaju slusalice na usima, ne gledaju ni lijevo ni desno, ne silaze niti koce prilikom prelaska ceste, ne koriste biciklisticku stazu, naravno da se ne zaustave vec samo, onako u punoj brzini gledajuci iskljucivo ispred sebe, bez zasutavljanja ili usporavanja nastave voziti preko pjesackog kao da je to sve jedna staza, samo njihova i da su sami na cesti <3
ako sam zbog ikog dobila sijedu, onda je to zbog njih.
ponekad zaista pozelim da se auto zabije u njih, samo mi zao tog vozaca. vozaca auta, naravno.
ma sta ponekad, svaki put kad ih vidim.
inace sam jako miroljubiva osoba
Kako bilo, najveću nekulturu i daleko najveći broj prekršaja zamjećujem kod vozača za volanom.
Možda je to subjektivna procjena, možda je u pitanju zakon velikih brojeva, ali ne mogu si pomoći da među ekipom koja uvijek tako jako glasno jamra protiv biciklista ne prepoznajem isti uzorak kao kod ekipe koja zna babu Maru, e kojoj je jedan Srbin ubio sina u ratu, i zato treba satrati sve Srbe ikad. :vrrrlet:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Izdvojila sam dvije. :dHerp » wrote: Iz
Činjenica da si iz mog posta izdvojila samo ovu trećinu je zapravo jako indikativna.Ili mi se bar tako čini u ovu kasnu uru.
Kako bilo, najveću nekulturu i daleko najveći broj prekršaja zamjećujem kod vozača za volanom.
Možda je to subjektivna procjena, možda je u pitanju zakon velikih brojeva, ali ne mogu si pomoći da među ekipom koja uvijek tako jako glasno jamra protiv biciklista ne prepoznajem isti uzorak kao kod ekipe koja zna babu Maru, e kojoj je jedan Srbin ubio sina u ratu, i zato treba satrati sve Srbe ikad. :vrrrlet:
Kao pjesak nemam losih iskustava s biciklistima, al to je jer ih se lagano bojim pa im ze sklanjam.
Nemam ni losih iskustava s vozacima auta, al to je jer sam i ja jedan od pa znam kako se u prometu ponasa. Ne idem silom preko pjesackog i jos uvijek znam da se na zebri STANE i pogleda lijevo i desno. Ne nastavljam hidati kao da je zebra produzetak nogostupa. Tako se ponasam i kad vozim bicikl.
Zapravo eye contact ko pjesak i biciklist s vozacem i obrnuto, ista stvar ko vozac auta.
Na cesti sam svaki dan i ima svakakvih vozaca. Zbog nekih skoro glavu izgubis, ali zaista je najcesca situaxija koja je opasna po zivot ona opisana u gornjem postu: biciklost koji ne vozi bic. Stazom na pjesackom ne staje, ne usporava, ne gleda ima li auta vec samo projuri prek ceste kao da je besmrtan.
Zbog toga stajem, ne kako se uci u auto skoli, vec kad vidim da je biciklist 50m od pjesackog jer bi u suprotnom taman zavrsio na mojoj sajbi na sred zebre.
Napeosro, prebrzi su i ne ponasaju se kao da ima i drugih sudionika u promeru.
Nisu svi, hvala bogu takvi, al kazem od svih rizicnih situacija u prometu od svih sudionika, ovo su najcesce.
Pisem s moba, rano ujutro, ne provjeravaju mi se greske.
Iskoristit ću temu da se osvrnem na ovo. Zašto vozači ne staju pješacima na zebri iako su ih u autoškoli učili da moraju? Svaki put se snebivam od čuda kad dođem u neki grad u kojem me kao pješaka uredno puštaju da prijeđem cestu (Zadar, na primjer!) umjesto da me ignoriraju dok ja pokazujem namjeru spuštajući nožicu na kolnik. Kad pogledate prometne nesreće, osim pijanih sudara, velik broj sačinjavaju upravo oni koji su pregazili pješaka na pješačkom prijelazu. Ajd vozači, naučite stati. Cesta nije samo vaša.dimnjak » wrote:Zbog toga stajem, ne kako se uci u auto skoli, vec kad vidim...
Usput, kršite zakon. Onaj isti Zakon o sigurnosti prometa na cestama na koji se toliko volite pozivati kad vidite bicikliste koji nepropisno voze.
gonj špadi
ne znam. ja pusam. pustam i kad pokazu namjeru i kad bahato zakorace bez da su pogledali ide li auto i moze li se fizicki zaustaviti.
nemali broj puta bi mi dijete izletilo iz auta da nije bilo u sjedalici kad bi "savjesni" pjesaci zakoracili i pokazali namjeru bez da pogledaju ide li uopce auto i da li je mozda vec na samoj zebri i ne moze, zakon fizike ne dopusta, stati.
znas li da i takvi pjesaci krse zakon?
btw. u auto skoli je bila ovakva situacija: zenska stoji uz rub rinzola na pjesackom, ne gleda mene, vec zuji. ja stanem. instruktor se dere na mene zasto sam stala jer pjesak nije pokazao namjeru da zeli preci i da mozda ceka svoj dejt.
nije mi jasno kako ni vozaci, a ni pjesaci ne uspostavljaju ajkontakt?
ne prelazim ulicu ako ga ne uspostavim. da se osiguram da me je vozac vidio.
bas tako ocekujem i da me pjesak pogleda ako sam ja vozac, da se osigura da sam ga vidjela i da ga pustam, a ne nasilno preci ulicu.
kulture nedostaje svima. al bas svima.
nemali broj puta bi mi dijete izletilo iz auta da nije bilo u sjedalici kad bi "savjesni" pjesaci zakoracili i pokazali namjeru bez da pogledaju ide li uopce auto i da li je mozda vec na samoj zebri i ne moze, zakon fizike ne dopusta, stati.
znas li da i takvi pjesaci krse zakon?
btw. u auto skoli je bila ovakva situacija: zenska stoji uz rub rinzola na pjesackom, ne gleda mene, vec zuji. ja stanem. instruktor se dere na mene zasto sam stala jer pjesak nije pokazao namjeru da zeli preci i da mozda ceka svoj dejt.
nije mi jasno kako ni vozaci, a ni pjesaci ne uspostavljaju ajkontakt?
ne prelazim ulicu ako ga ne uspostavim. da se osiguram da me je vozac vidio.
bas tako ocekujem i da me pjesak pogleda ako sam ja vozac, da se osigura da sam ga vidjela i da ga pustam, a ne nasilno preci ulicu.
kulture nedostaje svima. al bas svima.
Naravno da znam, ali kao što sam već pisala na f.hr-u na ovu temu, vozač je onaj koji treba biti oprezniji upravo zato što je jači. Pješak može biti sto puta budala, ali omjer brzine i težine automobila u odnosu na njega je barem 10 naprama jedan i zato nema diskusije o tome tko koga treba puštati u prometu. Izađi iz automobila i pukni ga šakom u nos, tada ćete biti ravnopravniji, ali nemoj se vaditi na to da i oni krše zakon. Iako je prekršaj prekršaj neovisno o tome tko ga čini, posljedice su drastično različite i toga cijelo vrijeme treba biti svjestan.
Instruktor ti je budala, sorry. Mogla si joj kroz prozor opsovati sve svece što staješ bezveze i upozoriti je da se pred pješačkim ne stoji ako nemaš namjeru prijeći cestu, ali trebala si joj stati. To se tako radi, s konktaktom očima ili bez njega.
Instruktor ti je budala, sorry. Mogla si joj kroz prozor opsovati sve svece što staješ bezveze i upozoriti je da se pred pješačkim ne stoji ako nemaš namjeru prijeći cestu, ali trebala si joj stati. To se tako radi, s konktaktom očima ili bez njega.
gonj špadi
-
- Information
-