Mali - ne seri!
Da nije bilo komunista, kurac bi ti sad bio apsolvent. Radio bi isto što su ti radili djedovi, a o diplomi bi mogao samo sanjati, ako bi tvoji preci već izbjegli sudbinu sapuna ili pseće hrane.
Ja se ne slažem!miky0 » wrote:
Iako je plahta, isplati se procitat!!!
Ljudi, slazem se sa Undom, i to od slova do slova![]()
![]()
Unda, KV konjino i NKV filozofe, jebem te u nekulturu vlaško-kerumovsku!..a unda » wrote: ..ne znam sta je rekao taj makejn. da nije on, neko bi drugi u americi rekao..
ono, sve sto amerikanci kazu najmanje osamdeset posto je paranoja, dvajst posto pohlepa. postmoderna je, paranoja pobjedjuje..
uostalom,, pa sta ako rusija i zeli obnovit imperiju tu neku? kao prvo, sta amerika ima s rusijom, neka gleda svoja posla.. ako ih uopce ima.
drugo, nes ti ruske imperije i njenog tog rivajvla? kome je to i ona ruska imperija prijetila? jel ona napala francusku, prusiju, njemacku, austriju? ko se te ruske imperije bojao? njen imperijaliam, ako je i postojao, tesko da bi se mogao tako nazvati ili barem navesti ga kao skolski neki primjer, pa onda i kaptalizma, kolonijalizma, postkolonijalizma.
rusija stiti svoje interese kao i svi ostali, ali nije ona tramakavala melasom, osnivala istocno i kakve sve indijske kompanije, osvajala bliski istok i naftna tla, podrzavala turbo rasizam u juznoj africi, napadala mandzuriju, crpila africka bogatstva na nacin da onaj ko se iscrpljuje jos mora platit za to, silom trazila, prijetila i ratovala za kao neku tu slobodu trzista, sto god to znacilo i kome znacilo.. od slobode, do trzista. treba tu bit malo iskren prema sebi i rec.. jebeme se za druge, ocu da je meni dobro, onda tek mozemo razgovarat o visokoj politici i sto je katastrofa, sto nije i ono najvaznije.. za koga.
tako da rusija nema sta dizat glavicu, njoj drugi ne trebaju. ako dodje do stani pani, moze sama, ima svega.![]()
ostatak evrope je resursno iscrpljen. ima vrhunsku neku tehnologiju. ali ne vidim sto joj to znaci. narocito ako je ne moze odrzavat i unaprijedjivat, a moze samo zahvaljujuci jos uvijek nekim svjetskim odnosima u kojima i evropa diktira uvjete poslovanja, trgovanja i to silom, na ovaj ili onaj nacin, silom..tj agresijom i ucjenom. jebiga, to je realnost, takvo je sada stanje stvari, a sad, mozemo pricat jel to posteno, nije li, itd..
uopce, to spominjanje potrosnje, pa potrosnje, pa u svijetu potrosnja, pa kod nas se, evo, ta neka potrosnja uzima kao da je mesija koji ce nas spasit..meni je to zazivanje potrosnje (vec pomalo) smijesno.
brka se potrosnja s potrebama, ovisnostima, pravim ovisnostima, pa i kao poboljsanju neke jel, kvalitete zivota.
taj virualitet ili umisljenost u smislu neke iluzije, djeluje mi vrlo psihoticno. ne mislim sad pojedinacno na tebe ili mene, nego opcenito, kao koncept da se nesto nece imat bez cega mislimo da ne mozemo ili tj.. necemo.
tako da mislim da je sve to samo u domenu jedne velike igre za rusiju. njoj nista ne gori pod petama.
a to, da je moguc neki kao savez, raspodjela dominacije izmedju njemacke i rusa, pa.. to je moguce. savez kao savez, ugovor kao ugovor, ide dok jedan ne bude htio zajebat drugog, a kakvog bi to motiva rusija imala za zajebat njemacku? sto to njemacka ima sto rusija tako zarko zeli? potrosnju?
a s druge strane, rusija ima toliko toga sto njemacka i ostatak evrope ludo (doslovno ludo) zeli, u toliko mjeri da su spremne zrtvovat ako treba, cak i..hrvatsku, sloveniju, srbiju, rumunjsku, cesku, ukrajinu neku.. poljsku, zasto ne poljsku, kao da su to do sada vec samo jednom napravili.
u sklopu ovoga, mogu sad malo razmisljat i o nama i samo gledat kako je kompletna nasa politika promasena, zajedno sa nasom vanjskom politikom, tj uopce ne znam sto je dio cega, ono.. strateski, a mozda se pokaze i kao egzistencijalni promasaj.
mi smo se oslonili na sveto rimsko carstvo, na neke austrije i njemacke i italije i dijelove italije, potpuno hermeticno, autisticno.. jadno.
a nije da nismo imali prilika bit mudriji, pa eto, lukaviji mozda, ne zatvrat..ili ne zatvarat bas tako na divljacki nacin vrata rusiji, mediteranu i onom sto znamo pod nekadasnjim pojmom treceg svijeta.
politicki idiotizam i pateticni jad je bilo trcat njemackoj pod skutine skute. i onda jos ocekivat da od nekog.. bilo kog, pa i same njemacke cak.. ocekivat neko postovanje, cvrsti stisak ruke, neki takav odnos..
ali, sto smo trazili, to cemo i dobit. tj dobit ce onaj ko se ne dodje pameti i kaze sebi..cek malo, koji mi je kua?
ok, mozemo dosta toga relativizirat, mozemo dosta toga cak i s nekim emocijama i svjetonaziorima takve vrste i nacina gledat, ali amo malo stat na balun.
koga je to rusija napala, kome je to prijetila (mislim na odnose sila)?
rusija je uvijek bila u defanzivnom polozaju. histerija uvijek, kao i vrijeme metorolosko u ovim krajevima, uvijek dolazi sa zapada.
zasto je bila kubanska kriza, a ne turska kriza? amerikanci su mislili da je normalno stavit rekete na granicu s rusijom, ali rusi ne smiju na kubu? a po kojem to pravu i pravilu? ko je ustvari inicijator svih tih velikih kriza, ko je opravdavao svoje ponasanje strahom od komunizma? kojeg komunizma, sta, di? ovdje niti nije najvaznija rijec komunizam, nego.. strah.
strah je tu najjaci politcki marketinski pojam isto kao sto je i osobno strah jedan od.. ako ne i najefikasniji motiv.
cega se to amerika (citaj..kapitalizam) bojao? koji je to najgori uzas kojeg kapitalizam (kapital) moze zamislit?
ljudska patnja? ..pa nemojmo se zajebavat...citav taj ustroj je eufemizirani i tehnoloski usavrsen robovlasnicizam. tj, mi imamo zato sto neko drugi nema ili ima manje. to su osnovna pravila, nema tu nikakvih drugih filozofija, objasnjavanja i opravdavanja i brojanja ko je koga vise i kako pobio.
to su osnovni.. ili medju osnovnim postulatima svih paradoksa ovoga svijeta, svih bjezanja od sebe, laganja sebi i trazenja utjehe da je to neka volja na koju nemamo utjecaja.
o, i te kako imamo utjecaja, i te kako, ali.. zasto bi imali kad nam je ovako dobro. malo uzdahnes, potrazis oprost od sebe, eventualno platis nekom drugom da ti oprosti, jer je tako nekako objektivnije, jel i idemo dalje u nove apsured i paradokse misleci da ih mi ne stvaramo i ne razvijamo. i onda se po noci pitamo zasto ne mozemo spavat.. kao u onoj misli o potrosnji koja kaze da covjek osam sati (ok, nekada bilo, sto znaci da je danas gore), osam sati dnevno radi, da bi imao za zivot sljedecih osam sati, kada potrosi 120% od onog sto je zaradio, a preostalih osam sati provede u krevetu budan pitajuci se zasto ne moze spavat.
u tom smislu treba bit zahvalan boljsevicima. ne u tome sto su oni nasli rjesenje, nego su pokazali da postoji put i nacin kojim se moze nesto pocet rjesavat. to ne znaci da nuzno mora bit boljsevizam.
uopce nije tako luda ona preambulna recenica, pogadja u srz, u strah.. bauk (duh..stogod) komunizmna se siri evropom.
ne da nije prorocanska, kako bi to se moglo kic slutiti, nego govori o cemu je rijec, a rijec je prije svega o strahu.. o projekciji straha, o monopolu nad strahom, o tome ko ima prava strasit i odakle mu to pravo.. e onda ide ostalo. sve lijepo pise, nazalost zaboravljeno, a nije da nije cak i danas suvremeno.. kao anticka drama, univerzalno vrijedna.
baj d vej, objavljeno kao original u njemackoj, na njemackom jeziku. ne na ruskom. na pruskom.
a tu je jos i kapital.. na knjizu mislim. kao i sto pocinjem mislit da je danas jednostavno nemoguce pricat o ovom svjetu, o nama, o sebi, o drugima.. ako se nije procitao kapital. neka ga se shvati kako oce, ali neka ga se procita. tu knjizu bi trebalo uvesti kao obaveznu literaturu na svim univerzitetima na svijetu. ne samo ekonomskim, politickim, drustvenim studijma.. na svim, sve do umjetnickih i vojnih akademija. svugdje.
Može!visekratni klon » wrote:Judolino, daj sažetak, nemam koncentracije danas.
judolino » wrote: Unda, KV konjino i NKV filozofe, jebem te u nekulturu vlaško-kerumovsku!
Daj lupi koji put Enter, jebem te nepismena, a bilo bi dobro i kad bi skužio da i ona tipka iznad Caps Lock nije samo za ukras, te da ima svoju svrhu.
Pa šta me koji kurac siluješ tim svojim čudovišnim monolitima!? Krenem čitat tvoj post i na kraju popizdim i odustanem.
Šta, jel ti to cilj? Za ko ji kurac uopće pišeš to što pišeš ako se svim silama trudiš da se ne pročita?
BTW - jesi li se učio pisati na klinastom pismu kad ne znaš za razliku između velikih i malih slova?
..a sta smo poceli jucer zivjet? devetdesete smo bili u pelenama? gigu gigu, abu abu?Sjarel » wrote: Pa sad mi smo imali puno godina, desetljeća unutarnje-vanjske poslove. : D Težilo se da budemo priznati kao neki subjekt i to je trošilo vrijeme. Drugo, s obzirom na naš položaj i stalne pretenzije okolnih konsolidiranih država na nas jasno je da smo morali ići po pomoć jačima, nije baš bilo vremena ni mogućnosti za razvijanje samostalnih proaktivnih vanjskih poslova. Ne znam kad smo to imali priliku od kad smo samostalni za nešto što bi bila samostalni pokušaj stvaranja nečega, to je kroz povijest. A što se tiče Rusije, da nismo trebali, ali kako to točno izvesti ako oćeš ući u EU i NATO? Ne ući, ne ući tako brzo, ok, ali onda slijedi problem odnosa sa susjedima odnosno definiranje tih odnosa, a povijest je pokazala da susjedi nisu baš dobronamjerni. : o
steta tog predmeta, steta. biserje pred svinje.....ali netko mora početi objašnjavati i to relativno detaljno što je tržište, privatno vlasništvo itd. ono nekakva detaljnija knjižica. Ima li kakvih promjena u razmišljanju.Čitam te socijaliste, ove one, govore o svemu i svačemu, ali točno na koji način vide tržište, privatno vlasništvo i slične stvari, ne, tek tu i tamo koja utješna tipa: "nećemo vam uzeti auto". Kao uzet ćemo bogatima bla, bla, bla ali ti bogati koliko god bogati bili kad se podjeli nemaju puno. U takvim okolnostima, s obzirom da je za takve sustave čini mi se činjenica, kakvi se instaliraju takvi ostaju dok se sustav ne sruši, odnosno drugim riječima nemaju kapaciteta za prilagođavanje, bolje je dok detaljno, praktično, tabličnom, grafičkom... metodom ne simuliraju neko dulje vrijeme, gledati prema slobodnom tržištu, privatnom vlasništvu, osobnom životu kakvim ga vide jel' kapitalisti.
Mislim, uostalom i Marx kaže da je komunizam, što god to bilo kraj, ako je kraj treba uzeti za ozbiljno što se instalira na kraju.
![]()
e, pomidorice, sa ima?Rajčica » wrote:Majčica Rusija i zla zla Amerika.
Isto govno jedni i drugi.
Fašisti jedni i drugi.
Toliko.
Unda i sazetak!? I ti si puklavisekratni klon » wrote:Dok se Sjarel ne probudi, Unda, jel može sažetak?![]()
Mislim, prosto seljački mi opiši situaciju u Ukrajini.
Pročitala sam Ukraine Donuts, gladna sam.
..moze. u koliko ukratko?visekratni klon » wrote:Dok se Sjarel ne probudi, Unda, jel može sažetak?![]()
Mislim, prosto seljački mi opiši situaciju u Ukrajini.
Pročitala sam Ukraine Donuts, gladna sam.
Eto, a cijena prava sitnica...a unda » wrote:citavu diplomaciju dok nije nekako protokolarno i na ostale nacine birokratski profunkcionirala, doslovno je vodio kaptol i vatikan.
A dobro istina, možda. Samo pitanje je koliko je i recimo druga juga sačuvala te diplomacije od prve itd. Tako to ide kad neki novi preuzmu vlast, tako je kako je. Ne znam za primjer da je neko društvo napravilo takvu promjenu, a očuvalo staru strukturu.imali smo citavu infrastrukturu, ostavstinu, koju je trebalo iskoristit. ali, novodosli tudum nestrpljivci, prezaposleni ojamljivanjem, jednostavno su kao i sve drugo i ostalo, preko noci pobacali kao bezvrijedno i htjeli srljanjem stvarat nesto novo. tako su i jnaovce potjerali kao sumnjive.. ma sta potjerali, bili su na listama za ukokljavanje, a kad se vidjelo da rat ima i neke, jel, zakonice, da ne mogu tri hosa i dva hrvatska bratstva ucinit nista vise nego se u trku popisat za hrvatsku u gace i da je dovoljno sto znaju cistit puskice, onda su zvali ove sta su ih potjerali i rekli im.. mi smo se, znate, malo predomislili..
Austriju, Mađarsku, Italiju pa i Srbiju početkom prošlog stoljeća. Osim toga i udaljenije države. Najlakši pravci kroz Europu prolaze kroz Hrvatske teritorije, prema tome svatko tko je imao potrebu komunicirati šire od svoje države imao je nekakve pretenzije.koje konsolidirane drzave, koje pretenzije? nadam se da pod konsolidirane drzave ne mislis na srbiju, sloveniju..sta ja znam..bosnu?
Ne na to. Nego šire razmišljao sam o odnosu Rusija-Njemačka koju s obzirom na njihove dominacije u BRIC-EU vidim potencijalno, ako su mudri, kao superpower 21. stoljeća. S obzirom da smo si mi dobri s Njemcima zbog čega god to bilo, a nisu nam ni Rusi skroz mrski, imamo dobar geografiski položaj, mogli bi u toj nekoj kombinaciji proživjeti lijepo makar stoljeće.a nijemci nam oce dobro? ono, ko ludi bez nas? nisu nam nijemci susjedi, nego po teoriji saveznistva, uvijek si saveznik sa susjedom tvog susjeda, pa onda nekako..
a i ratovali smo za njih, srcano, pa ce nam se valjda oduzit, jel si na to mislio kad si rekao prije da njemacka ne dize glavicu?![]()
Ma nisu kinezi dovoljno jaki, pogotovo ne na ovoj udaljenosti i trenutno. Imaju nešto novaca za ponudit i to je to.nema tu nista jasno za bilo kakvo trazenja pomoci od jacih. onda smo se mogli i kinezima obratit, oni su isto dovoljno jaki.
hitler se uklapa skoro kao i kod nas. tj, hitler je izgleda bio bolji.visekratni klon » wrote:Fala, miki.
Samo me zanima kako se u to uklapa Hitler? Mislim, jesu li ti teroristi fašisti ili samo neke struje ili koji vrag?
Da. Hitler fits all...a unda » wrote:
hitler se uklapa skoro kao i kod nas. tj, hitler je izgleda bio bolji.![]()
ono, negdje smo to vec spomenuli, pa da parafraziram.. hitleru, vrati se, sve ti je oprosteno.
Mene oduvijek fasciniraju ti žgobavi egzemplari, prištavi drkadžije koje nikad nisu umočile veseljka u pičić jebačine vrijedan (ako su ga ikad i umočile), te polupismene i neobrazovane papčine, ti gnomi koji naprosto izazivaju da im u prolazu odvališ šljagu za sreću, ti isprdci bilo kojeg vida homo sapiensa (a da ne pričamo o homo rvatusu, jedinom pravom potomku boga čija je socijalna radnica osobno gospa), dakle, taj otpad i šljam na neku foru misli da bi ih Adolf milosrdno pomilovao po glavi i dao im čin oberšturmbanfirera, a ne bi ih direktno vritnjakom lansirao u krematorij.visekratni klon » wrote:
Da. Hitler fits all.![]()
Ja bih tima svima koji tvrde da je Hitler bio bolji od komunista dala jednu šansu s njim.![]()
Neka se provesele.
..kako kome. kaze se da za lojalnost uopce nije potrebna velika inteligencija.Sjarel » wrote: Eto, a cijena prava sitnica.![]()
nije bitno kolko je sacuvala i od cega. bitno je da je postojala. i nije to bas tako da ide to tako kad novi preuzmu vlast.A dobro istina, možda. Samo pitanje je koliko je i recimo druga juga sačuvala te diplomacije od prve itd. Tako to ide kad neki novi preuzmu vlast, tako je kako je. Ne znam za primjer da je neko društvo napravilo takvu promjenu, a očuvalo staru strukturu.
ma da, nesto novaca imaju. pokupuju svjetske zalihe celika za pet godina unaprijed.Austriju, Mađarsku, Italiju pa i Srbiju početkom prošlog stoljeća. Osim toga i udaljenije države. Najlakši pravci kroz Europu prolaze kroz Hrvatske teritorije, prema tome svatko tko je imao potrebu komunicirati šire od svoje države imao je nekakve pretenzije.![]()
koji najlaksi pravci prolaze kroz hrvatsku? odakle za gdje?
osim toga, mos ti natezat kolko oces, ali iz tog doba o kojem govoris, istra i dalmacija su bile hrvatska kao i ne znam..danas trst. ili jos bolje.. mostar.
mozda je to prolazilo preko zagreba ili gore negdje, ne znam, na sto mislis pod hrvatsku? na danasnji teritorij prije sto godina? na hrvatsku od prije sedamdeset godina? nateritorij u vrijeme pesimus duksxa?
tako i taljanci mogu rec isto sto ti govoris, ali sa svoje pozicije i gledajuci sa strane, njihova pozicija je isto tako opravdana.
moglobi. ali sta cemo mi rusima? zasto? ma ne samo rusima, bilo kome. svima smo neka smetnja, problem, stalno se negdje nekom oko nogu vrtimo. kad nas vide, citav svijet ufati ono.. nemoc.. nemoc..![]()
Ma, rećeš ti moj kurac!miky0 » wrote:
Unda i sazetak!? I ti si pukla![]()
Ja cu ti rec.
Vako, naoruzani teroristi placeni od zapadnih sila su smjenili demokratsko izabranog predsjednika, te je on pobiga bojeci se za vlastiti zivot. Ta novonastala teroristicka vlast je odlucila ukinut sva prava rusima, slijepo misleci zastitu europe, al jbg, ko se lud mlatit sa rusima koji su usli u teritorij ukrajne, da zastite svoje interese? Kako su ukrajinci '91 vratili rusima atomsko naoruzanje, ugovorom su se obavezali britanci i ameri zastitit suverenitet ukrajne, al kako je u tom ugovoru pisao i clanak da se ni jedna drzava istocnog bloka ne smije nikad pridrudruzit NATOu, a kako su litva i latvija, a i mi istoj i pristupili, ugovor je nevazeci, a ukrajinci ostali sami sa ruskom vojskom na svom teritoriju. Bez nade da ce ih se rijesit.
I jos nadodaj ruske energente o kojima ovisi cila europa, a pogotovo njemacka, i eto ti belaje.
..lektorirano..judolino » wrote: Ma, rećeš ti moj kurac!
Ukrajina je samo potvrda da je Jugoslavija bila ZAKON!
Drugim riječima (stara jugoslavenska poslovica):
Fuck the East,
Fuck the West;
WE ARE THE BEAST!
..slobodno trziste - nevjerojatno je kako za sarena stakalca i dvije sjekrice jos uvijek mos dobit zlata na kile.
..a sta ima slozenije? nafta, plin i rakete prema rusiji maskirane u djuti fri sopove u ukrajini.visekratni klon » wrote:E jebiga, lakše mi se informirati nego tebe dekodirati.![]()
Vidim, arteist stavlja support Ukraine, dakle, ljevičarske fronte su i dalje ujedinjene u podršci Ukrajini. Nemoguće da su svi tako ludi i slijepi, nešto je tu složenije, jebemu, morat ću ić čitat vijesti po redu, a nemam vremena.
Users browsing this forum: ClaudeBot, SemrushBot and 0 guests