Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
Pero

Post 20 Apr 2014, 14:44

Dakle, po tebi demonstracije izgleda nisu demokratske. :zubo:
Ono, imate svake 4 godine pravo dat svoj glas kome hoćete i u međuvremenu morate biti kuš. :D
Ako se slučajno vas parstotinahiljada organizira rušit precjednika, onda on legalno može upotrijebiti oružje kako bi sačuvao svoj zlatni zahod. :zubo:
I kad mu ne uspije smirit, nego samo razjarit masu - može pobjeć u susjednu prijateljsku državu koja mu je držala štangu cijelo vrijeme u opravdanom strahu za vlastiti život. :zubo:
Ubi bene, ibi patria. :zubo:

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Apr 2014, 15:22

Pero » wrote:Dakle,..

:facepalm:
..po tebi demonstracije izgleda nisu demokratske. :zubo:

..pa kako koje, pero, kako koje. nisu nuzno svake demonstracije demokratske, tj za demokraciju.

a ove sad sto su bile, ukrajinske, ne mogu sa stopostotnom sigurnoscu rec da su bile demokratske. ne mogu ni za.. sezdeset postotnom sigurnoscu, mozda i manje cak. :D

ili, isto kao sto se imalo u kijevu pravo demonstrirat ima i posvuda drugdje u ukrajini i onda, gdje smo, sve ogoljavamo i ostajmo samo na pitanju..ko je jaci, snazniji, ko bolje puca.

ne mozes opravdat dio demonstracija, a druge neke procese napadat, zajebali su ukrajinci, zajebali, a i zajebali su svi oni koji su te prosvjede podrzavali, tesko se sad ogradit, poero. ja nisam siguran da ako podrzavam krim da sam na pravoj nekoj kao strani, ali ti si ocito, valjda, jel, stoposto siguran ako podrzavas demonstracije koje su bile u ukrajini i iz kojih je proizaslo ovo stanje i situacija u ukrajini danas.
demonstracije koje vode fasisti, tesko mogu podrzavat, nikako bojim se. tesko mogu rec da one imaju veze sa demokracijom. :kokice:
a ukrajina, ova sada, pa i ne vidim bas nesto da ih se odrice ili da ih moze uopce kontrolirat.
Ono, imate svake 4 godine pravo dat svoj glas kome hoćete i u međuvremenu morate biti kuš. :D
Ako se slučajno vas parstotinahiljada organizira rušit precjednika, onda on legalno može upotrijebiti oružje kako bi sačuvao svoj zlatni zahod. :zubo:
I kad mu ne uspije smirit, nego samo razjarit masu - može pobjeć u susjednu prijateljsku državu koja mu je držala štangu cijelo vrijeme u opravdanom strahu za vlastiti život. :zubo:
Ubi bene, ibi patria. :zubo:
pa ne, postoje tu i drugi mehanizmi osim izbora. referendumi, npr. ali, izbori ostaju kao neka najjaca politicka poluga, a ako se izvrsi uspjesni pritisak za vanredne izbore, onda te vanredne izbore treba i raspisat, a ne ..ocemo izbore, pa e sad bas necemo izbore, nego cemo vam jebat majku.

naravno da se moze legalno upotrijebiti oruzje. pa zato policija i postoji. ako te neko napdane, branis se. ako neko napadne demokratski princip, demokracija se nekako brani.
ali, u ukrajini ocito nije bilo velike zelje za izborima s jedne strane. zahtjev za vanrednim izborima su bili kukavicje jaje, malo se ta desnicarska ekipa osilila podrskom eu, amerike, itd i imaju sad odgovornost od koje nece moc pobjec. mislim, sta su ocekivali da ce bit i kako ce bit? znali su u ukrajini do cega sve moze doc i kako i ocito je netko tu odlucio povest i riskirat i krenut..kako ono da se uzme oruzje, spali zemlja i zgazi ruse?
e, pa pero, lukava ti je ta tvoja demokracija. srecom, ima nas ovdje jos vlaja.. :D

ko kaze daje taj..ko..predsjednik uspio razjarit masu? ti kazes? da nije on, neko bi drugi razjario? razjarenje i nije nuzno bas neki demokratski cin. vise je ono, emotivni, kao i ljubav. uzmimo, kao i ljubav prema natou.
sta ima veze demokracija s tim. to je samo podvaljivanje da se opravdaju svoje neke zelje ili zataskaju svoji neki motivi, interesi, prave emocije potisnu.. :D
Pero

Post 20 Apr 2014, 15:57

..a unda » wrote:
a ove sad sto su bile, ukrajinske, ne mogu sa stopostotnom sigurnoscu rec da su bile demokratske. ne mogu ni za.. sezdeset postotnom sigurnoscu, mozda i manje cak. :D
Nedostaje mi tvoja sposobnost finog stupnjevanja nivoa demokratičnosti u demostracijama. :zubo: Ono - ima ih ili nema. :zubo: Ljudi su zadovoljni ili nisu zadovoljni. Ko kod nas prije, ne smijete galamit na Markovom trgu - da nas ne ometate u koncentraciji. Pa onda možete, al na ograničenom prostoru. :zubo: Viš što ti je demokracija. :D
..a unda » wrote:
ili, isto kao sto se imalo u kijevu pravo demonstrirat ima i posvuda drugdje u ukrajini i onda, gdje smo, sve ogoljavamo i ostajmo samo na pitanju..ko je jaci, snazniji, ko bolje puca.
Pa posvuda se nešto i nije demonstriralo tako jako. Negdje sam čitao da se svojedobno u Jalti (vidi, na Krimu) skupilo jedno njih pedesetak. :zubo:
..a unda » wrote:
ne mozes opravdat dio demonstracija, a druge neke procese napadat, zajebali su ukrajinci, zajebali, a i zajebali su svi oni koji su te prosvjede podrzavali, tesko se sad ogradit, poero. ja nisam siguran da ako podrzavam krim da sam na pravoj nekoj kao strani, ali ti si ocito, valjda, jel, stoposto siguran ako podrzavas demonstracije koje su bile u ukrajini i iz kojih je proizaslo ovo stanje i situacija u ukrajini danas.
demonstracije koje vode fasisti, tesko mogu podrzavat, nikako bojim se. tesko mogu rec da one imaju veze sa demokracijom. :kokice:
a ukrajina, ova sada, pa i ne vidim bas nesto da ih se odrice ili da ih moze uopce kontrolirat.
Aj se ti odluči - jel su to desničari ili su fašisti (upotrebljavaš oba termina) ili su za tebe desničari automatski fašisti :zubo: , one hiljade koje galame su isto fašisti :D , za razliku od finih civiliziranih ljevičarskih Rusa koji lijepo organiziraju referendum i demokratski se pripoje državi koja garantira teritorijalni integritet ovoj drugoj. :zubo:
..a unda » wrote:
pa ne, postoje tu i drugi mehanizmi osim izbora. referendumi, npr. ali, izbori ostaju kao neka najjaca politicka poluga, a ako se izvrsi uspjesni pritisak za vanredne izbore, onda te vanredne izbore treba i raspisat, a ne ..ocemo izbore, pa e sad bas necemo izbore, nego cemo vam jebat majku.
Pa oće izbore, bit će, što neće? :zubo:
..a unda » wrote:
naravno da se moze legalno upotrijebiti oruzje. pa zato policija i postoji. ako te neko napdane, branis se. ako neko napadne demokratski princip, demokracija se nekako brani.
Janukovič nije ni došao u situaciju da ga itko napadne, prvo je poslao policiju, a onda je zbrisao. Što je obrana demokratskog principa omogućavanje javnog prometa u centru Kijeva? :zubo:
..a unda » wrote:
ali, u ukrajini ocito nije bilo velike zelje za izborima s jedne strane. zahtjev za vanrednim izborima su bili kukavicje jaje, malo se ta desnicarska ekipa osilila podrskom eu, amerike, itd i imaju sad odgovornost od koje nece moc pobjec. mislim, sta su ocekivali da ce bit i kako ce bit? znali su u ukrajini do cega sve moze doc i kako i ocito je netko tu odlucio povest i riskirat i krenut..kako ono da se uzme oruzje, spali zemlja i zgazi ruse?
e, pa pero, lukava ti je ta tvoja demokracija. srecom, ima nas ovdje jos vlaja.. :D
Dakle, opet ja - desničari, fašisti, ili je sve to ista bagra. Ko i ljevičari, komunisti, socijalisti, laburisti, socijaldemokrati. :zubo: Pa ti ono kao ljevičar (valjda) si instiktivno podozriv prema pojavi crno-crvene zastave. :zubo:
..a unda » wrote:
ko kaze daje taj..ko..predsjednik uspio razjarit masu? ti kazes? da nije on, neko bi drugi razjario? razjarenje i nije nuzno bas neki demokratski cin. vise je ono, emotivni, kao i ljubav. uzmimo, kao i ljubav prema natou.
sta ima veze demokracija s tim. to je samo podvaljivanje da se opravdaju svoje neke zelje ili zataskaju svoji neki motivi, interesi, prave emocije potisnu.. :D
Pa kad pobiješ nešto ljudi, neki se iz čudnovatih razloga uzrujaju. Razjare čak. :D Ne kužim? Možda zato što su desničari? :zubo: Ili fašisti? :zubo: Komuniste to ne smeta, navikli su se da ih Staljin šalje u Sibir. :zubo:
Pero

Post 20 Apr 2014, 23:30

http://www.reuters.com/article/2014/04/ ... B520140420

Nekome je jako stalo potpirit vatru, a svi kažu da nisu oni. :zubo:
karambol

Post 21 Apr 2014, 10:47

Pero » wrote:http://www.reuters.com/article/2014/04/ ... B520140420

Nekome je jako stalo potpirit vatru, a svi kažu da nisu oni. :zubo:
To su oni šupci iz Cije ili NCIS-a...Gibbs, mamicu mu kapitalističku i antislavensku...namjerno su poslali agente da pripucaju kako bi sve mogli svaliti na Ruse i izazvati treći svjetski rat gdje će njihova vojna industrija profitirati, eh...ts,ts,ts....ili je to bio onaj Putinov KGB, hm....? Možda ipak igraju onu Miloševićevsku igru pišem, ruke dajem, obećajem i sve poserem.... :zubo:
A ekipa, zbunjena....da reuters, ma nemoj...baš... :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 22 Apr 2014, 12:00

Pero » wrote: Nedostaje mi tvoja sposobnost finog stupnjevanja nivoa demokratičnosti u demostracijama. :zubo: Ono - ima ih ili nema. :zubo: Ljudi su zadovoljni ili nisu zadovoljni. Ko kod nas prije, ne smijete galamit na Markovom trgu - da nas ne ometate u koncentraciji. Pa onda možete, al na ograničenom prostoru. : zubo: Viš što ti je demokracija. : D
pa cuj, kakva je to demokracija, ako demonstranti neki npr oce.. fasizam? a stupnjevanja ima, kao is to motivi nisu crno bijeli.
nema preslikavanja demokracije, nema tu neke matrica, narocito ne u stilu onih slika bombardera usafa ispod kojih pise.. donosimo vam demokraciju.

a ljudi nisu nikad zadovoljni, to je tako,a nisu zadovoljni u razlicitim gradacijama. ne znam zasto si tako iskljuciv.. :D

ma sta sad markov trg.. :facepalm:
Pa posvuda se nešto i nije demonstriralo tako jako. Negdje sam čitao da se svojedobno u Jalti (vidi, na Krimu) skupilo jedno njih pedesetak. : zubo:
pa sta oces rec tim?

Aj se ti odluči - jel su to desničari ili su fašisti (upotrebljavaš oba termina) ili su za tebe desničari automatski fašisti : zubo: , one hiljade koje galame su isto fašisti : D , za razliku od finih civiliziranih ljevičarskih Rusa koji lijepo organiziraju referendum i demokratski se pripoje državi koja garantira teritorijalni integritet ovoj drugoj. :zubo:
pa i jedni i drugi. nije automatski, zasto automatski? radi se tu o interesima zajednickim i zajednickijim.
ne znam zasto ti moram ponavljat po nekoliko puta iste stvari. nisam rekao da su hiljade koje galame isto fasisti . ono, nisam. to ti oces tuda na silu, na svoj mlin. to ti nekom drugom prodaji. ali da sam rekao ili sam htio rec da te ekstremno desne skupine, ako im se zeli tepat, koje su defakto fasisti..ili cak u najmanju ruku fasisti, da su oni predvodili, bili u prvim linijama i najprovokativniji u tim demonstracijama, jesu. a jesu, jebiga. sad kako i zasto, koji su to mehanizmi i sta se sve tu prislepalo to je drugo pitanje.

nisam rekao da su rusi ni ljevicari, ni ne ljevicari, barem u ovom slucaju. ne znam cega sve tamo ima. sigurno ima i nacionalizma i sovinizma i fasizma i svaceg.

i opet ti ko mutav na telefon.. :D ne znam ko je sta kome sve garantirao, a ne znas ni ti, ali ocito tu i ima citav slijed i splet garancija,a ko je prvi poceo i kad, to ti mozes sad od kulin bana.
qa ako oces svodit sve to na ukrajinu, ocito je to podijeljeno drustvo. ne mozes ga to sad na silu ujedinjavat, kad ono nece pod ovakvim uvjetima bit ujedinjeno.

ukrajina je imala teritorij kakav je imala, demokraciju kakvu je imala, imala je predsjednika kakvog je imala.. i to je prokockala, eto. sigurno su postojali neki drugi procesi, neke druge mogucnosti, ali dio ukrajine, ukrajinaca, onih jastrebova (ma da, fasista, nego kako, sta sad tu cmoljit.. ) , nametnuo je jedan kao taj proces i zajebao se. izgubio je krim i mozda jos sta. mozda oni misle da je to mala cijena za nato i eu, ko zna. ne vidim tu neku veliku volju da vrate te pokrajine ili da se bore za ove koji mozda se tek namjeravaju oprostiti od ovakve ukrajine do koje je doslo kakoje doslo, npr bez demokracije, bez izbora..

Pa oće izbore, bit će, što neće? :zubo:
pa oce, ali gdje i kad? mislim, ti se stvarno pravis blesav. jel su ti neki demonstranti htjeli izbore? jesu? jel su onda poslije rekli, e sad bas necemo vise izbore? jesu.
eto, sad se lako ili ne bas toliko tesko ili nemoguce, moze desit da ce imat demokratske izbore po svojoj volji na podrucju nekom zapadno od dnjepra.

Janukovič nije ni došao u situaciju da ga itko napadne, prvo je poslao policiju, a onda je zbrisao. Što je obrana demokratskog principa omogućavanje javnog prometa u centru Kijeva? :zubo:
pa sta je trebao? raspustit policiju? potuc se s njom? :D
jasno da je zbrisao. jasno d aje ovakav i onakav, sve je to jasno, ali je jasno i da je demokratski izabran, ali nije jasno da je demokratski skinut. novih izbora u ukrajini nema. ko vlada sad ukrajinom? po koji zakonima? po kojem legitimitetu? cime vlada uopce? kojim teritorijem vlada?

mislim..je li narod s njim bio nezadovoljan? je. koji narod? koliko naroda? gdje je taj narod? sto ti ocekujes..da umjesto policije nasuprot jednim demonstrantima se skupi sto, dvesto, tristo tisuca podrzavatelja janukovica ili cega vec ili nepodrzavatelja suprotnih tih demonstracija?
sta bi to znacilo? do cega bi onda doslo? zagrlili bi se svi i zapjevali? misilim, jel bi to prizeljkivao? koji su uopce izlazi, izbori u tim situacijama?

volja dijela naroda je bila takva da se protiv neceg demonstriralo. volja nekih drugih dijelova naroda je bila.. idemo mi ca, pa vi se vi sad igrajte cega ocete. i sta sad? sta bi ti? ti bi nesto sto nije. i sta ja sad tu mogu, sta tu itko moze napravit samo da bi tebe zadovoljio i kolika bi bila cijena toga? :D
Dakle, opet ja - desničari, fašisti, ili je sve to ista bagra. Ko i ljevičari, komunisti, socijalisti, laburisti, socijaldemokrati. :zubo: Pa ti ono kao ljevičar (valjda) si instiktivno podozriv prema pojavi crno-crvene zastave. :zubo:
pa naravno da nije ista. ali da su tu neki veliki kontrasti, pa i nisu bas nesto.. jelda?..a?
paa, ljevicari su dosta razjedinjeniji, sto je i logicno, vise je tu ideja, raznovrsnosti, pristupa..demokracije ako oces. na desnoj strani koncenzus je krv i tlo i kraj price. mogu se oni medju sobom mlatit, ali tek kad se usvoji krv i tlo..ok, i vjera naravno. a dok se to ne usvoji, i ne vidim bas neku razliku drasticnu. kad se oformi da je krv i tlo baza neka, infrastruktura, onda tu pocinju neki drugi inetersi na koje mozemo aj, nekako gledat i rec da su kao nesto pluralisticki, ono, aj, prolazno nesto, neka muljavina, ali eto, aj, neka im..

pa ne svake crno crvene zastave, ne svake, ali u ovom slucaju da. ne da mi se sad objasnjavat, sve je vec napisano, pa i na trkeljanju..mislim, ono..umara, jebote kad moras stalno nesto ponavljat. dosadi.. :D
Pa kad pobiješ nešto ljudi, neki se iz čudnovatih razloga uzrujaju. Razjare čak. :D Ne kužim? Možda zato što su desničari? :zubo: Ili fašisti? :zubo: Komuniste to ne smeta, navikli su se da ih Staljin šalje u Sibir. :zubo:
ma daj ajde, otkad si ti tako osjetljiv? naglo te osentimentale neke stvari. :zubo:

sta kad pobijes? koliko je to ljudi nesto? a sto da ih je bilo deset hiljada? meni se sve cini da ti ustvari prizeljkujes neki rat, neki sukob tamo..

a ja ti ocu rec, da je tamo bolje sto referenduma i miljun granica, nego jedan rat, eto.
:kokice:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 23 Apr 2014, 08:53

Ova vijest me grohotom nasmijala

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=741412
SJEDINJENE Države će u Poljsku i u tri Baltičke zemlje poslati 600
američkih vojnika koji će ondje sudjelovati u vježbama kako bi NATO
saveznicama pružili osjećaj sigurnosti nakon ruske aneksije Krima ,
izvijestio je u utorak Pentagon...
Tko je ono poslao svoje tenkove u 4 zemlje istocne evrope :misli: a ja budala mislija da se ovdi govori o ruskoj okupaciji :facepalm: :lol: :giggle:
..a unda
Undaminator

Post 25 Apr 2014, 09:44

..ne znam, meni je ovo smijesno ako je istina.. :D

US destroyer "Donald Cook" with cruise missiles "Tomahawk" entered the neutral waters of the Black Sea on April 10. The purpose was a demonstration of force and intimidation in connection with the position of Russia in Ukraine and Crimea. The appearance of American warships in these waters is in contradiction of the Montreux Convention about the nature and duration of stay in the Black Sea by the military ships of countries not washed by this sea.
In response, Russia sent an unarmed bomber Su- 24 to fly around the U.S. destroyer. However, experts say that this plane was equipped with the latest Russian electronic warfare complex. According to this version, "Aegis" spotted from afar the approaching aircraft, and sounded alarm. Everything went normally, American radars calculated the speed of the approaching target. And suddenly all the screens went blank. "Aegis" was not working any more, and the rockets could not get target information. Meanwhile, Su-24 flew over the deck of the destroyer, did battle turn and simulated missile attack on the target. Then it turned and repeated the maneuver. And did so 12 times.
:rofl:

..ipak, izdvojio bih tu neku konvenciju iz montrea po kojoj izgleda ratni brodovi zemalja koje ne izlaze na crno more ne mogu boravit u crnom moru ili barem u tim.. kojim vec , medjunarodnim ili neutralnim vodama. americka bahatost, jebiga..

http://indiandefence.com/threads/russia ... ook.45847/
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 25 Apr 2014, 10:43

Nije to americki brod.
To su ga Rusi podmetnuli da mi mislimo da je americki :zubo:
Kao i neonaciste u Kijevu...
'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 25 Apr 2014, 12:42

http://www.ezadar.hr/clanak/majdan-kao- ... u-ukrajine :facepalm:

Posebnu pozornost skrećemo na Neprijatelje i dječji zbor, koji pjesmom "Stop the war" T. Ivčića prilagođenom ovoj prigodi žele skrenuti pažnju na dramatičnost situacije u Ukrajini.

Tako mi je drago što sam opet prokleti autsajder. :S Oće bit i kukastih križeva kao znak podrške... :misli:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 25 Apr 2014, 12:47

Mozda nece biti svastika ali ce se garant naci koje uhato U... :zubo:
'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 25 Apr 2014, 12:49

Euklid » wrote:Mozda nece biti svastika ali ce se garant naci koje uhato U... :zubo:
Možda, ali glavni štos je što je to urbana elita Zadra. :ckzubo:
Pero

Post 25 Apr 2014, 15:00

..a unda » wrote: a ja ti ocu rec, da je tamo bolje sto referenduma i miljun granica, nego jedan rat, eto.
:kokice:
Nećeš ti unda sto referenduma. Možda bih ih htio pedeset. Ili devedeset devet. Infinitezimalni referendum ukrajinske obitelji u Slovjansku ne bi priznao. :zubo:
Euklid me barem fino otpilio - on bi omogućio nezavisnost Čečenima i moje pridruživanje Norveškoj. :D
Naravno da Putinu ne pada napamet omogućiti umanjivanje Rusije, al je onako - kao princip - zgodno je za reći. :rofl:
Sami od sebe su se pojavili kršni momci koji su kod kuće imali maskirne uniforme bez oznaka, izvukli automatsko oružje ispod kreveta i postavili barikade - skoro identično kao kod nas '90-ih. :cerek:
I najavljuju se novi referendumi - kako da oblast postane autonomna oblast, pa se onda raspiše novi referendum sa ciljem ko na Krimu. :zubo:
A sve je krenulo od toga od koga bi Ukrajina trebala posuditi lovu. :zubo:
Međutim - tebi je očito važno što su se desničari uključili u antipredsjedničke demonstracije u Kijevu i automatski si izabrao rusku stranu. :cerek:
Neimperijalističku. :zubo:
Ni prije ni sada. :D
..a unda
Undaminator

Post 25 Apr 2014, 16:04

Pero » wrote: Nećeš ti unda sto referenduma. Možda bih ih htio pedeset. Ili devedeset devet. Infinitezimalni referendum ukrajinske obitelji u Slovjansku ne bi priznao. :zubo:
Euklid me barem fino otpilio - on bi omogućio nezavisnost Čečenima i moje pridruživanje Norveškoj. :D
Naravno da Putinu ne pada napamet omogućiti umanjivanje Rusije, al je onako - kao princip - zgodno je za reći. :rofl:
Sami od sebe su se pojavili kršni momci koji su kod kuće imali maskirne uniforme bez oznaka, izvukli automatsko oružje ispod kreveta i postavili barikade - skoro identično kao kod nas '90-ih. :cerek:
I najavljuju se novi referendumi - kako da oblast postane autonomna oblast, pa se onda raspiše novi referendum sa ciljem ko na Krimu. :zubo:
A sve je krenulo od toga od koga bi Ukrajina trebala posuditi lovu. :zubo:
..naravno da nece bit sto referenduma ili iljadu, ocito ti moram crtat i rec da je bolje bilo kako se dogovorit, neko pomlatit se i onda se dogovorit. ovo sad i trenutno narocito vrijedi za ukrajinu.

referendum teritorijalni? pa sta? u cemu je tebi to toliki problem? jel tebi bitnije da ljudi negdje zive ili da negdje ili uopce ne zive?
to sto ti hoces to je sila, i ti ocito postujes jedino silu, jer ocito nisi ljubitelj, referenduma, te neke volje kakva jest da jest, dogovora, pregovora, itd. doduse, malo tu imas neki zazor od te sile, nije ti bas po gustu, da bi ti sad se nesto isao brcit, ali..kako si ono rekao.. ima ko oce? ima ko oce umjesto tebe, jelda?

princip koji vrijedi za rusiju, kakav god on bio, vrijedi i za ameriku. ali ukrajina ti je sad primjer ruske nepravde, a guantanamo je primjer teritorijalne slobode?
jednostavno, drvlje i kamenje na putina i rusiju cu pocet bacat, kad mi ti kazes koji kua ima trazit nato i amerika u ukrajini.
drvlje i kamenje cu na putina i rusiju pocet bacat kad ruska vojska i mornarica pocne radit vjezbe u meksickom zaljevu jerfsu prethodno nahuskali pola meksika da promijene vlast tako da bi rusi mogli stavit rakete na meksicko americku granicu.
e, to bi onda bilo fer i dosljedno.

ne znam bi li priznao taj neki referendum u slovjansku, za sto god on bio. kao sto nema tu enkih infinitezimalnih referenduma, jer bi ti tako htio. jebiga, splitski kman se ne moze pripojit ni rusiji, ni americi ni norveskoj..evo, napravi referendum i ako prodje..sta ce bit?
pravila koja ti hoces uopcit, da ista pravila vrijede za makro svijet i mikrosvijet i onda jos rec mozda..zasto ja ili moja obitelj ne bi bili makrosvijet, koliko ti mislis da je razumno?
koja je granica neka kolicinska, u kilometrima kvadratnim ili broju stanovnika da moze takve neke odluke svojom voljom donosit, ne znam. trebalo bi vidjet. ono sto ti ne zelis valjda ili mozda, jest da te neke ukrajinske oblasti ili prije krimcani, da nemaju pravo na neki referendum takve vrste. neki je starh tu, nesto takvog.. ali, zasto? zato jer ti ne volis granice? to ti mos prodavat nekom drugom.. :D
puno bolje bi bilo da sad u ukrajini dopuste te neke referendume, narocito jer je ocito neka ustavna, pravna ili kakva vec kriza politicka u ukrajini, nova vlast nije dosla demokratskim izborima, nego nekom drugom voljom i zasto se sad onda uopce pozivat na neku ukrajinsku politicku cjelovitost, tu se neki procesi preskoceni i najbolje bi bilo za ukrajinu da po oblastima, regijama ili sta su vec, ne znam kako je ukrajina organizirana administrativno, dozvoli te neke referendume, ko zna hoce li proc? ok, na krimu je prosao, ali ne znaci da ce svugdje proc tamo gdje ga se bude zeljelo.
a da nije preskocen taj neki dio formalne demokracije ili kako se to voli rec, procedure, jer je nekako za demokraciju vrlo vazna procedura, ne znam bas sto posto radi cega, ali eto tako je, izgleda da je to jedan od uvjeta koji se mora postovat..dakle, da nije preskocen taj jedan dio, nakon cijeg preskakanja je nastao cak nekakav politcki vakuum, krim bi jos uvijek bio dio ukrajine, referendumi mozda ne bi toliko bili potrebni ili cak ne uopce, nego bi se odnosi politickih snaga, zastupanje i realizacija interesa, odvijala u parlamentu, na izborima.. jel, ono, demokracija, pa da.

i opet..jel ti zaista mislis da ce ovakve granice u evropi postojat jos..ne znam..pedeset ili sto godina? nije te briga? poslije tebe potop? ti oces sad i odmah, pa taman bilo kako?
Međutim - tebi je očito važno što su se desničari uključili u antipredsjedničke demonstracije u Kijevu i automatski si izabrao rusku stranu. :cerek:
Neimperijalističku. :zubo:
Ni prije ni sada. :D

o, jebote. ali, ok..ok, ono, jel ti i inace tako zajunis? :D ..ok, meni ocito je vazno sto su se i desnicari i ekstermni desnicari, i oni koji koketiraju s fasizmom i nacizmom, fasitoidi i otvoreni fasisti..ne ukljucili u uantipredsjednicke demokracije (zasto moram ponavljat) nego su ih predvodili, a ukljuceno je bilo svega i svacega u te demonstracije.
ne zhnam jesam li izabrao rusku stranu, ali da je amerika bila na mjestu rusije, onda bih po tvojoj retorici izabrao americku stranu.
i, da, vazno je sto su to bili desnicari i to hardkor desnicari i trebalo bi bit vazno ne samo meni, nego uopce. to nesto govori. nesto o tome da te snage koje nisu bile zadovoljne dovoljno desnim okruzenjem u kojem se nalaze , nego su htjele jos malo desno i u tome su uspjeli i dosadasnja cijena toga za ukrajinu je bio krim, a kolika ce jos cijena bit, to je sad, za vidjet sto ce se dogadjat, ali u svakom slucaju, ti desnicari su zasrali ukrajinu. gdje ces ljepseg primjera sranja, nego kad nacionalisti, idejasi krvi i tla, izgube dio teritorija? a ko zna sto ce se svejos izgubit ako se nastavi tom politikom ili jos bolje..ne moze se ta poltika vise ni zaustavit, ona je bila samo potrebna kao inicijator procesa nekih drugih interesa; ukrajina, zajedno sa svojim ponosnim desnicarima bit ce prozvakana i ispljunuta.. a mozda se dio i probavi i to ce se namrijet ukrajinicima u bastinu.

tu su sad daljnja neka pitanja o desnicarenju, pa i o rusiji, pa i globalno, ali ovdje konkretno i formalno i funkcionalno i tako ce bit u povijesti zapisano, zasrali su desnicari, a eto, tu i tamo nekom padne na pamet pa priupita, jel moguce da su zasrali samo ukrajinu ili bi se to sranje moglo malo i sirit?

od sukoba u ukrajini, ja konkretno , u nekom lancu i ako se posude nekako spoje, mogu imat samo stetu. za tebe ne znam. znam samo da ti volis nato i da ti odgovara da je nato na granici rusije. kakvog ti tu profita i interesa vidis za sebe, ne znam, ali zasto bi drugacije govorio ako tu za sebe ne vidis neki profit ili interes, pa taman da se taj sukob u ukrajini razvije, mozda jos bolje, ko zna.
ali taj sukob i uopce ova dogadjanja, mogu imat i neke negativne posljedice, sasvim konkretne i to ovdje, kolko iljada kilometara daleko od tih dogadjanja i ako do toga dodje, sta ces onda govorit? oces li bit za neke dogovore ili ce opet ic na ljutu ranu, ljuta trava i svi drugi ce bit krivi osim nas jadnih, malih i nevoljnih?

mislim, imperijalizam. :facepalm: pa spomeni onda barem i neokolonijalizam ako vec ocestakvom terminologojom pricat. a ako mozda oces bit precizniji, zasto malo to ne okrenes i pocnes govorit o korporativizmu? to bi vec puno bolje objasnilo o cemu se sve ovdje radi? :kokice:

nakoncu kraja..jel jos postoji varsavski pakt? ne postoji. jel postoji nato? postoji i to sve veci je.
sto dalje uopce trebamo pricat ko sta oce, ko sta misli i ko je dosljedan? :kokice:
Pero

Post 25 Apr 2014, 16:31

..a unda » wrote: referendum teritorijalni? pa sta? u cemu je tebi to toliki problem? jel tebi bitnije da ljudi negdje zive ili da negdje ili uopce ne zive?
to sto ti hoces to je sila, i ti ocito postujes jedino silu, jer ocito nisi ljubitelj, referenduma, te neke volje kakva jest da jest, dogovora, pregovora, itd. doduse, malo tu imas neki zazor od te sile, nije ti bas po gustu, da bi ti sad se nesto isao brcit, ali..kako si ono rekao.. ima ko oce? ima ko oce umjesto tebe, jelda?

Sad je očito bitno tko hoće gdje živjet. Rusi bi živjeli u Rusiji. Normalno. Ukrajinci bi živjeli u Ukrajini. Normalno. Aj kako napravit granicu da obje strane budu zadovoljne i bez maskiranih ljudi po cestama. :zubo:
..a unda » wrote: princip koji vrijedi za rusiju, kakav god on bio, vrijedi i za ameriku. ali ukrajina ti je sad primjer ruske nepravde, a guantanamo je primjer teritorijalne slobode?

Nije, ali tema nije Kuba nego Ukrajina. :cerek:
..a unda » wrote: drvlje i kamenje cu na putina i rusiju pocet bacat kad ruska vojska i mornarica pocne radit vjezbe u meksickom zaljevu jerfsu prethodno nahuskali pola meksika da promijene vlast tako da bi rusi mogli stavit rakete na meksicko americku granicu.

Znači nabacio bi koje drvo na Hruščova kad su na Kubi počeli podizati rampe za lansiranje. :zubo:
..a unda » wrote: ne znam bi li priznao taj neki referendum u slovjansku, za sto god on bio. kao sto nema tu enkih infinitezimalnih referenduma, jer bi ti tako htio. jebiga, splitski kman se ne moze pripojit ni rusiji, ni americi ni norveskoj..evo, napravi referendum i ako prodje..sta ce bit?

Dakle - Kman je dovoljno velika administrativna jedinica za pripojenje. :zubo:
..a unda » wrote: i opet..jel ti zaista mislis da ce ovakve granice u evropi postojat jos..ne znam..pedeset ili sto godina? nije te briga? poslije tebe potop? ti oces sad i odmah, pa taman bilo kako?

Ne znam što će bit. Znam samo da Europa pokušava se ponašati po principu uti possidetis. I da su granice u Europi postale čista formalnost. Meni je to u redu, drago, korisno, što god hoćeš. Tebi izgleda više odgovara carinik i policajac - nek se zna što je čije. :zubo: :zubo:
..a unda » wrote: ne zhnam jesam li izabrao rusku stranu, ali da je amerika bila na mjestu rusije, onda bih po tvojoj retorici izabrao americku stranu.

Ne bih, izabrao bih ukrajinsku. :cerek: Ko što bih u Vijetnamu izabrao vijetnamsku, a ne rusku ili kinesku. :zubo: :zubo:
..a unda » wrote: tu su sad daljnja neka pitanja o desnicarenju, pa i o rusiji, pa i globalno, ali ovdje konkretno i formalno i funkcionalno i tako ce bit u povijeti zapisano, zasrali su desnicari, a eto, tu i tamo nekom padne na pamet pa pripita, jel moguce da su zasrali samo ukrajinu ili bi se to sranje moglo malo i sirit?

A ljevičari nisu nikad ništa zasrali. Tko je prvi rastvorio Afganistan? Tko je slao ljude u Sibir? Jesi čitao Solženjicina ili Karla Štajnera? :D
..a unda » wrote: mislim, imperijalizam. :facepalm: pa spomeni onda barem i neokolonijalizam ako vec ocestakvom terminologojom pricat. a ako mozda oces bit precizniji, zasto malo to ne okrenes i pocnes govorit o korporativizmu? to bi vec puno bolje objasnilo o cemu se sve ovdje radi? :kokice:
Pa obično se proširivanje teritorija na račun druge države/naroda/plemena zvalo imperijalizmom. :zubo: Bez obzira da li su ga provodili ljevičari ili desničari. :cerek:
..a unda » wrote: nakoncu kraja..jel jos postoji varsavski pakt? ne postoji. jel postoji nato? postoji i to sve veci je.
sto dalje uopce trebamo pricat ko sta oce, ko sta misli i ko je dosljedan? :kokice:
I što sad - Varšavski pakt se sam od sebe raspao, pa se trebao raspasti i NATO? Po toj logici - raspala se Jugoslavija - trebala bi se raspasti i Italija - em smo susjedi, em je imala Legu Nord - pa nije - pa što onda? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 25 Apr 2014, 20:03

Pero » wrote: Sad je očito bitno tko hoće gdje živjet. Rusi bi živjeli u Rusiji. Normalno. Ukrajinci bi živjeli u Ukrajini. Normalno. Aj kako napravit granicu da obje strane budu zadovoljne i bez maskiranih ljudi po cestama. :zubo:
..pa eto, ako je bitno nek se dogovore,nek naprave referendum, nesto.. ali ovako ce samo bit tuk na utuk.
Nije, ali tema nije Kuba nego Ukrajina. :cerek:
a nije ni cecenija, nije nista onda tema nego ruski imperijalizam i ukrajinska zelaj za slobodom, nacionalnom cistocom ili cim vec..
Znači nabacio bi koje drvo na Hruščova kad su na Kubi počeli podizati rampe za lansiranje. :zubo:
nabacio bi se svim i svacim, ali ako mogu rakete u tursku, zasto ne bi mogle na kubi? :kokice:

Dakle - Kman je dovoljno velika administrativna jedinica za pripojenje. :zubo:
ne znam, probaj. necemo znat dok se ne pokusa. ako se oce kman pripojit norveskoj, jos uvijek ako nista drugo ostaje i da se norveska s time slozi. tobi mogla bit i najveca prepreka. :kokice:
Ne znam što će bit. Znam samo da Europa pokušava se ponašati po principu uti possidetis. I da su granice u Europi postale čista formalnost. Meni je to u redu, drago, korisno, što god hoćeš. Tebi izgleda više odgovara carinik i policajac - nek se zna što je čije. :zubo: :zubo:
pa nisu bas formalnost. ako eu prestane postojat, na sto ce se ponovno raspasti? na formalnosti?
da, meni odgovara mozda. i onako nigdje ne idem. jebeme se oce li do zagreba bit osaamnajst granica. :D
Ne bih, izabrao bih ukrajinsku. :cerek: Ko što bih u Vijetnamu izabrao vijetnamsku, a ne rusku ili kinesku. :zubo: :zubo:
koju ukrajinsku? po ovim granicama ili neki drugim?
da se htjela ukrajinska strana, onda bi se eu i nato malo drugacije ponasali.. ali ko ukrajince pita..

A ljevičari nisu nikad ništa zasrali. Tko je prvi rastvorio Afganistan? Tko je slao ljude u Sibir? Jesi čitao Solženjicina ili Karla Štajnera? :D
naravno da su zasrali. sve citao. nije bilo dobro, nije. ali jos uvijek tarik ali kaze da trebamo bit vjecno zahvalni boljsevicima. ne kaze da trebamo bit vjecno zahvali nacistima.
i da ponovim tvoje rijeci, kakve veze ima afganistan s ukrajinom. isto kao i vijetnam? osim toga, tamo je trenutno nato. gle koincidencije. sta nato radi u toj pripizdini? pomaze talibane, skida feredze.. sve ono sto su i rusi radili?

Pa obično se proširivanje teritorija na račun druge države/naroda/plemena zvalo imperijalizmom. :zubo: Bez obzira da li su ga provodili ljevičari ili desničari. :cerek:
pa ne nuzno da se radiloo imperijalizmu. a korporativizam nema veze s tim prosirivanjem teritorija?

dakle, imperijalizam po tebi spada u ljevicarsku doktrinu? zanimljivo i sve zanimljivije.. :kokice:

I što sad - Varšavski pakt se sam od sebe raspao, pa se trebao raspasti i NATO? Po toj logici - raspala se Jugoslavija - trebala bi se raspasti i Italija - em smo susjedi, em je imala Legu Nord - pa nije - pa što onda? :zubo:
pa ako mu je bio smisao neka kao kontra varsavskom paktu, naravno da se trebao raspast. cemu sluzi danas nato pakt ako je osnovan radi.. zbog varsavskog pakta? kome sluzi?
ne pratim ti logiku. sta italija, sta jugoslavija, sta lega nord, koja ce se baj d vej, na ovaj ili onaj nacin osamostalit?
po logici o(p)stanka nato pakta trebala je dan danas ostat jna po ovim drzavicama i igrat vaznu ulogu kao nesvrstana sila izmedju nato pakta i.. cek, cega ono..ah da, izmedju nato pakta i nato pakta.. ili izmedju nato pakta i nicega, nikakvog drugog pakta.. :zubo:
Pero

Post 25 Apr 2014, 20:23

..a unda » wrote: a nije ni cecenija, nije nista onda tema nego ruski imperijalizam i ukrajinska zelaj za slobodom, nacionalnom cistocom ili cim vec..
Pa da, po meni je ovo prešlo s teme Ukrajine na temu o obnovljenom ruskom imperijalizmu. Ili ti misliš da je termin ruski imeprijalizam sam po sebi oksimoron? :zubo:
..a unda » wrote: ne znam, probaj. necemo znat dok se ne pokusa. ako se oce kman pripojit norveskoj, jos uvijek ako nista drugo ostaje i da se norveska s time slozi. tobi mogla bit i najveca prepreka. :kokice:
Ma lako ćemo mi s Norveškom, samo utvrđujemo gradivo koliko je za tebe gomila sposobna tražit samoodređenje do otcjepljenja i ujedinjenja s Turkmenistanom. :zubo:
..a unda » wrote: pa nisu bas formalnost. ako eu prestane postojat, na sto ce se ponovno raspasti? na formalnosti?
da, meni odgovara mozda. i onako nigdje ne idem. jebeme se oce li do zagreba bit osaamnajst granica. :D
Vidiš, meni se ne jebe. Relativno dosta putujem i baš mi je drago da sad samo na Bregani moram pokazati osobnu, kada idem na zapad. Srce bi mi bilo nas mjestu da ne trebam ni to. Ni na Slavonskom Brodu ni na Bajakovu. :zubo:
..a unda » wrote: koju ukrajinsku? po ovim granicama ili neki drugim?
da se htjela ukrajinska strana, onda bi se eu i nato malo drugacije ponasali.. ali ko ukrajince pita..
Dakle - Ukrajinci su si sami krivi, ožeži po njima dok još možeš, dok nisu u NATO-u. :zubo:
..a unda » wrote: naravno da su zasrali. sve citao. nije bilo dobro, nije. ali jos uvijek tarik ali kaze da trebamo bit vjecno zahvalni boljsevicima. ne kaze da trebamo bit vjecno zahvali nacistima.
i da ponovim tvoje rijeci, kakve veze ima afganistan s ukrajinom. isto kao i vijetnam? osim toga, tamo je trenutno nato. gle koincidencije. sta nato radi u toj pripizdini? pomaze talibane, skida feredze.. sve ono sto su i rusi radili?
Pa što radi - nije mi jasno. Borba protiv Al-Qaide, 197 nastavak. :zubo: Jasno mi je bilo što su Rusi radili - njihov vječni san za izlazak na topla mora. :zubo:
..a unda » wrote: dakle, imperijalizam po tebi spada u ljevicarsku doktrinu? zanimljivo i sve zanimljivije.. :kokice:
Dakle, za tebe je imperijalizam isključivo vezan uz desničarsku doktrinu. Isto zanimljivo. :zubo: Komunisti su bili imuni od njega. Proleteri svih zemalja, ujedinite se. :zubo:
..a unda » wrote: pa ako mu je bio smisao neka kao kontra varsavskom paktu, naravno da se trebao raspast. cemu sluzi danas nato pakt ako je osnovan radi.. zbog varsavskog pakta? kome sluzi?
ne pratim ti logiku. sta italija, sta jugoslavija, sta lega nord, koja ce se baj d vej, na ovaj ili onaj nacin osamostalit?
po logici o(p)stanka nato pakta trebala je dan danas ostat jna po ovim drzavicama i igrat vaznu ulogu kao nesvrstana sila izmedju nato pakta i.. cek, cega ono..ah da, izmedju nato pakta i nato pakta.. ili izmedju nato pakta i nicega, nikakvog drugog pakta.. :zubo:
Dakle, Varšavski pakt je nastao nakon NATO-a - on je bio kontra NATO-a a ne obrnuto. I zanimljivo, jedan je propao, a drugi se širi. Sigurno je propao onaj koji je valjao, a širi se onaj koji ne valja. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 25 Apr 2014, 21:07

Pero » wrote:[
Pa da, po meni je ovo prešlo s teme Ukrajine na temu o obnovljenom ruskom imperijalizmu. Ili ti misliš da je termin ruski imeprijalizam sam po sebi oksimoron? :zubo:
pa ne znam jel oksimoron, ali koji ce kua rusiji kolonije, ne zna ni sama kolka je, pa jos oce?
s druge strane, jednoj americi, ada ne kazem, danasnjoj evropi, sirenje i ekspanzija je od zivotnog znacaja. ali, sirenje po modelima korporativnih zelja. treba nabavit i sirovine jeftine, ali i trziste gdje skupo mozes svakakvi bofl i smece uvalit.
kakve to ekonomske interese ima rusija od ukrajine? ili njemacke? ili spanjolske? s druge strane u rusiji i njenoj neposrednoj blizini, svasta toga ima za eksploatirat.. zasto rusi onda malo ne popuste, sta je to njima, nece ni osjetit dvije tri korporacijice oko kavkaza.. :kokice:

Ma lako ćemo mi s Norveškom, samo utvrđujemo gradivo koliko je za tebe gomila sposobna tražit samoodređenje do otcjepljenja i ujedinjenja s Turkmenistanom. :zubo:
ovo je ko da sam u snu.. otkud sad turkmenistan?
a ne znam. ti utvrdjuj, ali ne znam uopce sta. vidjet cemo kolko je koja gomila za sto sposobna. pokusaj ti malo agitirat okolo i pricat im svoju pricu i iskustva o granicama. mozda se rasplacu i kazu.. jebo referendum. :D

Vidiš, meni se ne jebe. Relativno dosta putujem i baš mi je drago da sad samo na Bregani moram pokazati osobnu, kada idem na zapad. Srce bi mi bilo nas mjestu da ne trebam ni to. Ni na Slavonskom Brodu ni na Bajakovu. :zubo:
e, pa sta cu ti ja sta relativno dosta putujes. :D to je tvoj izbor. mene ta tvoja agresija ne zanima. :D ..mene nije briga ni da ima, ni da nema granica, isto mi je, a to sto je meni isto, ti kazes.. pa ako je tebi isto, onda cemo po mome, daj to meni. :D
Dakle - Ukrajinci su si sami krivi, ožeži po njima dok još možeš, dok nisu u NATO-u. :zubo:
naravno da su ukrajinci sebi najvise krivi. imali su izbor, jel su htjeli drugacije? nisu, htjeli su ovako kako je sad. jel su se mogli sami dogovorit? nisu. pa ko im je onda kriv? sad ce se opet dogovorit, ali na malo drugi nacin.
izgubit ce uzalud puno vremena, a ocito i teritorija.
sto vise, mogu rec da su jedino oni sami sebi krivi.

Pa što radi - nije mi jasno. Borba protiv Al-Qaide, 197 nastavak. :zubo: Jasno mi je bilo što su Rusi radili - njihov vječni san za izlazak na topla mora. :zubo:
da, protv alkajide koju je sam nato ili ko vec tu oko toga, stvorio. a rusi su htjeli imat sigurnu granicu, siguran afganistan, po nekoj socijalistickoj varijanti. sad nema socijalizma, ali ima talibana za sljedecih osam generacija.
a ima i hrvatske vojske tamo i opet pitam, koji ce kua hrvatska vojska tamo? srecom, ti talibani i fundamentalisti su ipak nesto informiraniji nego sto mi mislimo i mamo srecu sto nikom nije stalo do hrvatske, pa ni njima. ono, i njih uhvati nemoc kad cuju za hrvatsku.
inace, da smo ozbiljniji neki faktor ili ako se malo ta neka sudjelovanja inteziviraju, sta ti mislis, sto je i koliko potrebno da se sjebe neka nasa slavna turisticka sezona?
ma dovoljno je samo na arapskom pismu napisat na koji zid.. ih bin ajn laden. :D
a da ti ne kazem sto bi moglo bit ako ova zemljica bude prepoznata kao tuta forca saveznik, a moguce je sasvim. buduci da mi volimo bit u svemu veci vjernici od pape i veci nato od natoa.
ko ce onda i tom slucaju nama bit kriv? a kao i uvijek i svuda..sami sebi. :kokice:

Dakle, za tebe je imperijalizam isključivo vezan uz desničarsku doktrinu. Isto zanimljivo. :zubo: Komunisti su bili imuni od njega. Proleteri svih zemalja, ujedinite se. :zubo:
pa po definiciji je imperijalizam vezan za desnicarske doktrine. mislim, ono.. o cemu ti pricas, sta komunisti, sta proleteri, sta ujedinjenje.. kakve to veze ima sa imperijalizmom?
ono, poziv na ujedinjenje protiv imperijalizma ti proglasavas imperijalizmom?
jel ti to smisljes neki novi rjecnik, filozofiju, sta? :D

Dakle, Varšavski pakt je nastao nakon NATO-a - on je bio kontra NATO-a a ne obrnuto. I zanimljivo, jedan je propao, a drugi se širi. Sigurno je propao onaj koji je valjao, a širi se onaj koji ne valja. :zubo:
vidim da dobro poznajes povijest svog pakta. :D
pa jos gore. zasto je nastao onda nato pakt? protiv rusije? sta? dakle agresivni pakt i trebalo se protiv njega nekako branit, kako se znalo i umjelo.
ok, sad mi je jasnije sto valja, a sto ne valja. agresija valja, jel tako? ok, ok.. :kokice:
Pero

Post 25 Apr 2014, 22:42

..a unda » wrote: pa ne znam jel oksimoron, ali koji ce kua rusiji kolonije, ne zna ni sama kolka je, pa jos oce?
s druge strane, jednoj americi, ada ne kazem, danasnjoj evropi, sirenje i ekspanzija je od zivotnog znacaja. ali, sirenje po modelima korporativnih zelja. treba nabavit i sirovine jeftine, ali i trziste gdje skupo mozes svakakvi bofl i smece uvalit.
kakve to ekonomske interese ima rusija od ukrajine? ili njemacke? ili spanjolske? s druge strane u rusiji i njenoj neposrednoj blizini, svasta toga ima za eksploatirat.. zasto rusi onda malo ne popuste, sta je to njima, nece ni osjetit dvije tri korporacijice oko kavkaza.. :kokice:
Pa da, što nije čudno - ionako je najveća zemlja na svijetu, ali joj je ipak Krim mio. I baca oko na još. I to ne onako podmuklo, prikriveno, zapadnjački, EU-ovski, NATO-vski, korporacijski :zubo:

..a unda » wrote: ovo je ko da sam u snu.. otkud sad turkmenistan?
a ne znam. ti utvrdjuj, ali ne znam uopce sta. vidjet cemo kolko je koja gomila za sto sposobna. pokusaj ti malo agitirat okolo i pricat im svoju pricu i iskustva o granicama. mozda se rasplacu i kazu.. jebo referendum. :D
Ma dosadila mi Norveška, pa sam našao drugu državu za priključit se. :zubo:

..a unda » wrote:e, pa sta cu ti ja sta relativno dosta putujes. :D to je tvoj izbor. mene ta tvoja agresija ne zanima. :D ..mene nije briga ni da ima, ni da nema granica, isto mi je, a to sto je meni isto, ti kazes.. pa ako je tebi isto, onda cemo po mome, daj to meni. :D
A što da ti dam? :zubo:

..a unda » wrote: inace, da smo ozbiljniji neki faktor ili ako se malo ta neka sudjelovanja inteziviraju, sta ti mislis, sto je i koliko potrebno da se sjebe neka nasa slavna turisticka sezona?
Pa mi smo se sami malo sjebali s uvođenjem viza za neke države za koje smo morali kad smo već ušli u EU (Rusija, Turska), al vidiš da to nadoknađuju ovi iz EU. :zubo:
..a unda » wrote: ko ce onda i tom slucaju nama bit kriv? a kao i uvijek i svuda..sami sebi. :kokice:
Pa mi se službeno držimo neutralno da valjda ne može neutralnije. Iako smo i u EU i u NATO-u. Nekidan sam vodao jednog Talijana po Zagrebu i upao u hrpu Rusa kako razgledaju Teslin spomenik. :zubo: :zubo:

..a unda » wrote: pa po definiciji je imperijalizam vezan za desnicarske doktrine. mislim, ono.. o cemu ti pricas, sta komunisti, sta proleteri, sta ujedinjenje.. kakve to veze ima sa imperijalizmom?
ono, poziv na ujedinjenje protiv imperijalizma ti proglasavas imperijalizmom?
jel ti to smisljes neki novi rjecnik, filozofiju, sta? :D
Dakle, kada je npr. Sovjetski Savez upao u Afganistan svojedobno - kako bi ti to nazvao - donošenje socijalizma zabludjelim pastirima? :zubo:

..a unda » wrote: vidim da dobro poznajes povijest svog pakta. :D
pa jos gore. zasto je nastao onda nato pakt? protiv rusije? sta? dakle agresivni pakt i trebalo se protiv njega nekako branit, kako se znalo i umjelo.
ok, sad mi je jasnije sto valja, a sto ne valja. agresija valja, jel tako? ok, ok.. :kokice:
Pa seljački rečeno, ovi u zapadnoj Europi su tada imali Sovjetski Savez na svojim granicama i nešto su bili podozrivi kako je npr. Staljin sredio društveno uređenje u Poljskoj, Mađarskoj.... Ti im to zamjeraš? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 Apr 2014, 00:59

Pero » wrote: Pa da, što nije čudno - ionako je najveća zemlja na svijetu, ali joj je ipak Krim mio. I baca oko na još. I to ne onako podmuklo, prikriveno, zapadnjački, EU-ovski, NATO-vski, korporacijski :zubo:
pa da, krim joj je mio. jel tebi nerazumno da se mokva brani na krimu? nerazumnije od toga da se vosington ili london brani na krimu?

Pa mi smo se sami malo sjebali s uvođenjem viza za neke države za koje smo morali kad smo već ušli u EU (Rusija, Turska), al vidiš da to nadoknađuju ovi iz EU. :zubo:
pa, to su sasvim blesavi potezi. politicki, jasno, malo pokusaja neke kao zastite prodora kapitala s te strane, a vise dodvoravanja nekoj eu ili tako nesto.
ono, ne toliko glup potez, koliko ono, bas jadan.. :D

Pa mi se službeno držimo neutralno da valjda ne može neutralnije. Iako smo i u EU i u NATO-u. Nekidan sam vodao jednog Talijana po Zagrebu i upao u hrpu Rusa kako razgledaju Teslin spomenik. :zubo: :zubo:
pa, mogli bi se i neutralnije drzat. imamo tu dobru za sad podrsku, i od rusa i od natoa. prvi nas jos uvijek nekako sazalijevaju, a drugi nam jos uvijek ne vjeruju, tj ne zele nas puno izlagat, mogli bi imat vise stete nego koristi, nisu to igre za djecu.
ali, moguce je da se situacija malo i promjeni, kazem, mozda i zbog nekog naseg brcenja, a onda i ta rusija i ti, koji li su vec, afganistanci i ti tamo premakojima se nato nekako rasteze, mogu jednostavno rec.. ma jebite se vi, pusti danas, pusti sutra, evo vama porcija, pa vi lojlala.
ma sta je ono bilo kad je u rijeci uhvacen isto onaj neki abu dabi, ki bi dabi, nesto se tu surovalo sa cijom, tako nesto, pa je u roku keks doslo do strogo kontrolirane minice upozorenja ispred, gdje ono, policije u rijeci? nema zrtava, nema stete, nema ni, mislim, postavaljaca mine, ali ima potpis i poruka.. koji vam je kurac, budale, sta ste vi umislili tko ste? :D

eto, mislim, moze se bit i neutralan, ali moze se bit i mudar i bit aktivno neutralan, a jos uvijek nekako vjerujem da hrvatska ima ili bi mogla imat jako dobru poziciju za tu ulogu, usprkos nato ucescu..ok, ako zaista nismo sasvim u poziciji..zvonili ste milorde, tj i gore, nemamo prava ni pomislit da imamo na ista prava, na neku vanjsku politiku.

a toj mudrosti, u vezi i ukrajine i rusa i svega, nikako ne doprinose istrcavanja na set s nkom improviziranom kic lajnom pusicke i onog u en simonovica.
ponovit cu, ali sad i pokusat citirat anstajna kojeg su jednom pitali koja je formula za uspjeh u zivotu i on im je rekao da je to xyz+a. iks je bio, ne znam, lova, ipsilon sreca, zdravlje,itd, ovo ono, a a? a je, kaze anstajn, konstanta, drzati jezik za zubima. :D

Dakle, kada je npr. Sovjetski Savez upao u Afganistan svojedobno - kako bi ti to nazvao - donošenje socijalizma zabludjelim pastirima? :zubo:
pa ono, klasicna agresija. i to u ruskom nekom stilu, tj nesto su mogli, a i nisu morali napravit, ali amo malo onda vidit kako je to, ko ga jebe. :d
naravno, platili su to doista, ali ne vjerujem u te price kako je to bio neki iskorak koji je poslije doveo rusiju u poziciju da se se takvim njenim slabljenjem neki globalniji procesi pokrenuli.
eto, ako nista drugo imaju iskustvo vise. a amerikanci usprkos tom iskustvu jos uvijek oce ucit na svojim greskama. :D
nemaju amerikanci toliko ilegalnih stanovnika da bi mogli pokrit njihovim unovacenjem sve krize koje oce stvorit. :D

Pa seljački rečeno, ovi u zapadnoj Europi su tada imali Sovjetski Savez na svojim granicama i nešto su bili podozrivi kako je npr. Staljin sredio društveno uređenje u Poljskoj, Mađarskoj.... Ti im to zamjeraš? :zubo:
ne zamjeram, kao sto i ne zamjeram rusiji da su rekli da nema vise jebene sanse da im se opet i opet dogodi lenjingrad ili staljingrad ili moskva. kolko puta moraju pobijedit u istom ratu? :D
nisu prije toga rusi dolazili nesto isli osvajat berline i parize. amerika ima doktrinu.. rat je dobar, a nbajbolji je sto dalje od svoje kuce, a rusi bi onda trebali imat doktrinu.. aj dodjite onda malo amo, navikli smo, jebiga. i nemojte sta zamirit? :D
Pero

Post 26 Apr 2014, 11:05

..a unda » wrote: pa da, krim joj je mio. jel tebi nerazumno da se mokva brani na krimu? nerazumnije od toga da se vosington ili london brani na krimu?
Priznajem da mi nije jasno kako se to Washington pokušao braniti na Krimu. :zubo: Misliš da to što su podržavali prosvjednike zapravo bila skrivena igra da se izbaci crnomorska flota iz Sevastopolja i instalira šesta flota? :zubo:
..a unda » wrote: a toj mudrosti, u vezi i ukrajine i rusa i svega, nikako ne doprinose istrcavanja na set s nkom improviziranom kic lajnom pusicke i onog u en simonovica.
ponovit cu, ali sad i pokusat citirat anstajna kojeg su jednom pitali koja je formula za uspjeh u zivotu i on im je rekao da je to xyz+a. iks je bio, ne znam, lova, ipsilon sreca, zdravlje,itd, ovo ono, a a? a je, kaze anstajn, konstanta, drzati jezik za zubima. :D
Einstein je nekad rekao i ovo - There is not the slightest indication that [nuclear energy] will ever be obtainable. It would mean that the atom would have to be shattered at will.
..a unda » wrote: pa ono, klasicna agresija. i to u ruskom nekom stilu, tj nesto su mogli, a i nisu morali napravit, ali amo malo onda vidit kako je to, ko ga jebe. :d
naravno, platili su to doista, ali ne vjerujem u te price kako je to bio neki iskorak koji je poslije doveo rusiju u poziciju da se se takvim njenim slabljenjem neki globalniji procesi pokrenuli.
eto, ako nista drugo imaju iskustvo vise. a amerikanci usprkos tom iskustvu jos uvijek oce ucit na svojim greskama. :D
Aha, znači postoji razlika kad uđeš u drugu državu vojskom, probaš je pokoriti i promijeniti društveno uređenje. :zubo: Kada to učini kapitalistička država - onda je to imperijalizam, kolonijalizam itd. :zubo: Kad to učini socijalistička država, onda je to klasična agresija. :zubo: Dobro da si mi razjasnio tu finu terminološku razliku. :zubo:
..a unda » wrote: nisu prije toga rusi dolazili nesto isli osvajat berline i parize. amerika ima doktrinu.. rat je dobar, a nbajbolji je sto dalje od svoje kuce, a rusi bi onda trebali imat doktrinu.. aj dodjite onda malo amo, navikli smo, jebiga. i nemojte sta zamirit? :D
Pa Rusi su Berlin osvojili. :zubo: A Nijemci nisu Moskvu. :zubo: A inače, što je svojedobno Suvorov radio po Alpama? :zubo: Brao runoliste? :D
..a unda
Undaminator

Post 26 Apr 2014, 14:16

Pero » wrote: Priznajem da mi nije jasno kako se to Washington pokušao braniti na Krimu. : zubo: Misliš da to što su podržavali prosvjednike zapravo bila skrivena igra da se izbaci crnomorska flota iz Sevastopolja i instalira šesta flota? :zubo:
a jel ti jasno kako se brani u poljskoj? lestoniji ili kako se vec zove sve to gore.. u turskoj npr. to ti je jasno? ok, naravno, dakuce..:D

pa ne znam kolko je to skrivena igra ili kolko se pokusavala sakrit. sta ima trazit us nejvi u crnom moru? kurtoazni posjet? turizam? :kokice:

Einstein je nekad rekao i ovo - There is not the slightest indication that [nuclear energy] will ever be obtainable. It would mean that the atom would have to be shattered at will.

naravno, pogodio si poantu. nisam ni sumnjao. cestitam. ocemo sad sto je anstajn sve govorio? :D
Aha, znači postoji razlika kad uđeš u drugu državu vojskom, probaš je pokoriti i promijeniti društveno uređenje. :zubo: Kada to učini kapitalistička država - onda je to imperijalizam, kolonijalizam itd. :zubo: Kad to učini socijalistička država, onda je to klasična agresija. :zubo: Dobro da si mi razjasnio tu finu terminološku razliku. :zubo:
pa nema razlike. mozda s nekim detaljem da u afganistanu se i nije bas radilo o nekoj drasticnoj promjeni sistema, mozda o odrzavanju postojeceg, mozda o pokusaju da se na silu sprijeci da se uvede mudjahedinski taj neki sustav, nisu rusi htjeli imat na granici talibvane, mudjahedine i takav fundamentalizam. tako da mogu razumjet njihove motive, sto uopce ne znaci da mislim da se tu niej radilo o nekoj agresiji ili da je taj upad sssr vojske u afganistan mila majka i da to treba bit medjunarodna praksa.
ali osim sto je agresija, nikako ne mogu shvatit sto tamo traze amerikanci i hrvati? rusi mozda stite svoj neki interes u neposrednoj njihovoj blizini, a di to stite amerikanci svoj interes? u pckimle matere.. :D

i to s socijalizmom i kapitalizmom i imperijalizmom, vidim da imas problema s terminologijom. stvaras novu terminologiju i filozofiju, tko zna zasto. :D

mozes govorit o cemu god hoces da se tu radi, ali da je upad rusa u afganistan primjer imperijalizma, to ni mekartur ne bi rekao, ni cercil. :D

Pa Rusi su Berlin osvojili. :zubo: A Nijemci nisu Moskvu. :zubo: A inače, što je svojedobno Suvorov radio po Alpama? :zubo: Brao runoliste? :D
..berlin? aj, necu stavit fejspalm. pitat cu druge ako su ovo procitali, sta oni misle.. jel ti zajebajes mene, sve ili sebe? ili sve to zajedno? :D

suvorov, suvorov? ah da, naravno, holodekom smo dosli u to vrijeme. :D
.. sta suvorov, sta je radio, ne znam, reci mi.. provocirao napoleona? stvarao kapitalizam? unio nemir u tada mirnu i neagresivnu evropu? bavio se imperijalizmom kao vojnik imperije, pa je to cudno?
mislim, sta oces rec, da trebamo termin imperijalizam zamijenit s terminom rusizam, sta? ono, super su ti konteksti. :D
..a americi priznat altruisticki i budisticki oda po svijetu i govori pliz pis, siri slobodu i bavi se pravdom? :D

dakle, sto ti ustvari hoces rec? zasto okolokolas? :kokice:
Pero

Post 26 Apr 2014, 17:27

..a unda » wrote: a jel ti jasno kako se brani u poljskoj? lestoniji ili kako se vec zove sve to gore.. u turskoj npr. to ti je jasno? ok, naravno, dakuce..:D
Pa koliko ja znam, jedan od principa NATO-a je da se napad na jednu članicu saveza smatra napadom na sve članice saveza. Dakle, nekako mi je logično da taj princip više odgovara slabijim članicama od onih jačih. Varšavski pakt je isto tako funkcionirao, pa ga je nestalo. A što bi ti - onda automatski ukinuo NATO? Pitam.
..a unda » wrote: pa ne znam kolko je to skrivena igra ili kolko se pokusavala sakrit. sta ima trazit us nejvi u crnom moru? kurtoazni posjet? turizam? :kokice:
Pa članice NATO-a izlaze na Crno more - zašto to ne bi bio kurtoazni posjet? :zubo: Tebe to nešto uzrujava, nemoš spavat po noći? :zubo:
..a unda » wrote: naravno, pogodio si poantu. nisam ni sumnjao. cestitam. ocemo sad sto je anstajn sve govorio? :D
Ti si počeo s citatima, ja sam se samo nadovezao. :zubo:
..a unda » wrote: mozes govorit o cemu god hoces da se tu radi, ali da je upad rusa u afganistan primjer imperijalizma, to ni mekartur ne bi rekao, ni cercil. :D
Pa jasno kad su već bili mrtvi. :zubo:
..a unda » wrote: dakle, sto ti ustvari hoces rec? zasto okolokolas? :kokice:
Ništa, ja jednostavno branim Ukrajince. A ti okolokokaš kako su u demostracijama bili fašisti, pa pravo im budi, pa zapravo Rusi imaju pravo što god učinili u cilju zaštite ruske manjine, pa nema veze što su garantirali teritorijalnu sigurnost Ukrajini jer je njih Amerika s Njemačkom navukla prije 25 godina - pa zašto onda ja ne bih spominjao i Suvorova prije dvjesto i kusur godina. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 Apr 2014, 17:56

Pero » wrote: Pa koliko ja znam, jedan od principa NATO-a je da se napad na jednu članicu saveza smatra napadom na sve članice saveza. Dakle, nekako mi je logično da taj princip više odgovara slabijim članicama od onih jačih. Varšavski pakt je isto tako funkcionirao, pa ga je nestalo. A što bi ti - onda automatski ukinuo NATO? Pitam.
pa da poljska nij u natou, da estonija nije u natou, onda ne bi trebo za njih ni taj princip, ai princip je bio da se nato nece sirit put istoka. meni tu nista nije logicno, a najmanje opravdanje postojanja natoa.
da, automatski bih ukinuo nato? koji mu je uopce smisao?
Pa članice NATO-a izlaze na Crno more - zašto to ne bi bio kurtoazni posjet? :zubo: Tebe to nešto uzrujava, nemoš spavat po noći? :zubo:
ne clanice natoa, nego zemlje koje izlaze na crno more.
ne uzrujava me, nego ne znam sta radi americki ratni brod u crnom moru? jel amerika izlazi na crno more ili ne? jel ona isto pristala na taj sporazum? je, pa koji kua onda, sta? :D

mislim, stvarno se pitam.. jel tebe placa neka nato agencija, ono, nesto, ne znam, radis sa njima, zivis od natoa, nalaze ti posao, sta? :D
Ti si počeo s citatima, ja sam se samo nadovezao. :zubo:
da, citati su poanta. :zubo: bravo, ne mogu se zaustavit cestitat ti. evo cestitam i za ubuduce.. laser koji cita bar kod je goli kua prema onome kako ti razumijes bitno.. :D
Pa jasno kad su već bili mrtvi. :zubo:
ono, bez teksta sam. da mos sam sebe ugrist za gujicu, ugrizao bi se.. :D
Ništa, ja jednostavno branim Ukrajince. A ti okolokokaš kako su u demostracijama bili fašisti, pa pravo im budi, pa zapravo Rusi imaju pravo što god učinili u cilju zaštite ruske manjine, pa nema veze što su garantirali teritorijalnu sigurnost Ukrajini jer je njih Amerika s Njemačkom navukla prije 25 godina - pa zašto onda ja ne bih spominjao i Suvorova prije dvjesto i kusur godina. :zubo:
pa brani ih. super si im krim obranio. aj, nemoj ih vise branit, mozda im bude bolje. :D

ne okolokolam, nego su bili fasisti u demonstracijama. ok, mogu sad rec da nisam sto posto siguran jel se radilo o fasistima ili nacistima ili nekoj slicnoj, ali lokaliziranoj verziji, ali to mi nije tolko bitno.
i po treci put..pero, po treci put.. najmanje po treci put, ne samo da su ucestvovali, nego su i predvodili te demonstracije i sve ostalo pratece.

i opet, amerikanci su garantirali da se nece nato sirit put rusije i kako onda mozes onda navodit tu neke garancije. mislim, amerikanci su na nesto pristali, niko ih nije tjerao..i to npr za sirenje i i to za ratne brodove u crnom moru i sad su rusi jedini trebali ispostovat ono na sto su se obavezali.
naravno da imaju pravo stitit svoj narod tamo, ali tu se ne radi samo o sticenju, tu su i neki drugi razvoji, nije ni rusija bas imuna od tih nekih fasizama.
mislim, imali smo, u manjoj varijanti, slicnu situaciju ovdje, a ono sad tamo, ako to krene..sto se mene tice lako bi to mogao postat medjufasiticki sukob, koliko god tu strana i nakoji god nacin budu ukljucene u tom eventualnom slucaju.
mislim ono, sto se mene tice nek se pomlate do kraja, samo neka mene puste na miru, a ti i dalje navijaj i brani tko zna sto, valjda ono.. ima ko oce.
ono, dodje mi skoro dati kazem..pazi sta zelis, mozda ti se ostvari. :D
ma spominji ti i aleksandra makedonskog i cezara sto se mene tice, ali malo je to, ono..viju viju.. :D
Pero

Post 26 Apr 2014, 18:18

..a unda » wrote: pa da poljska nij u natou, da estonija nije u natou, onda ne bi trebo za njih ni taj princip, ai princip je bio da se nato nece sirit put istoka. meni tu nista nije logicno, a najmanje opravdanje postojanja natoa.
da, automatski bih ukinuo nato? koji mu je uopce smisao?
Vidiš - to ti je tajna. Koju ni ti ni ja ne razumijemo, a koja tebe očito uzrujava. Ne znam zašto. NATO se širi, svojevoljno mu pristupaju nove članice - jesu li lude, koji im je moj. :zubo: :zubo: Meni osobno je drago da smo u NATO-u. Zato što bi eventualna želja za nasilnom promjenom granica, koju smo iskusili prije 20 i kusur godina, sada automatski postavila još 27 zemalja protiv takvih aspiracija. Meni je to zgodno. :zubo:
..a unda » wrote: ne clanice natoa, nego zemlje koje izlaze na crno more.
ne uzrujava me, nego ne znam sta radi americki ratni brod u crnom moru? jel amerika izlazi na crno more ili ne? jel ona isto pristala na taj sporazum? je, pa koji kua onda, sta? :D
Izlaze članice NATO-a. Ti bi zabranio američkim brodovima uplovljavanje u Split? :D :D Doduše, prvo bi trebao novu vladu, pa možda i referendum, al idu ti referendumi tebi od ruke.
..a unda » wrote: mislim, stvarno se pitam.. jel tebe placa neka nato agencija, ono, nesto, ne znam, radis sa njima, zivis od natoa, nalaze ti posao, sta? :D
Ne, plaća me domaći kapitalist. :zubo: Nekad me i plaćala multinacionalna kompanija, pa tko zna kakve veze ona ima s NATO-om. :zubo:
..a unda » wrote: ono, bez teksta sam. da mos sam sebe ugrist za gujicu, ugrizao bi se.. :D
Potrudit ću se
..a unda » wrote: pa brani ih. super si im krim obranio. aj, nemoj ih vise branit, mozda im bude bolje. :D
Jebi ga, zakasnio sam. Zaboravio si da sam se uključio na ovu temu tek kada je Miki čestitao pripojenje Krima Rusiji. :zubo:
..a unda » wrote: ne okolokolam, nego su bili fasisti u demonstracijama. ok, mogu sad rec da nisam sto posto siguran jel se radilo o fasistima ili nacistima ili nekoj slicnoj, ali lokaliziranoj verziji, ali to mi nije tolko bitno.
i po treci put..pero, po treci put.. najmanje po treci put, ne samo da su ucestvovali, nego su i predvodili te demonstracije i sve ostalo pratece.
Pa sve je jasno unda. Ti reagiraš na desničarenje ko bik na crvenu krpu. To automatski nije dobro, ti su ljudi u krivu i ti moraš biti na suprotnoj strani. U ovom slučaju ruskoj. Bez obzira koliko je ona lijeva ili desna, ali se tebi čini ljevijom od ukrajinske. Žirinovski je salonski desničar bez puno uticaja, a ono - Rusi imaju i dosta jaku komunističku partiju. Kužim da su ti simpatičniji od tih ukletih desničarskih Ukrajinaca.
  • Information