Pa i faksovska je literatura u velikoj mjeri strana, ne pišu udžbenike samo naši profesori. Budak je dobar izbor, ali nije najveći autoritet. Usto, bolje izgleda kad sudjeluje netko s Cambridgea, i sa znanstvene i sa snobovske razine.Pješčana » wrote: zamjerke:
strani povjesničari koji daju komentar. nisam se mogla oteti dojmu da su tu samo zato da daju dojam ozbiljnosti serijalu( zaista mislim da naši povjesničari znaju dovoljno o ranom srednjem vjeku, kneževima i borbama)
Aktualne serije
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 850 times
- Been thanked: 1631 times
zašto bolje izgleda?Hekatonhir » wrote:
Pa i faksovska je literatura u velikoj mjeri strana, ne pišu udžbenike samo naši profesori. Budak je dobar izbor, ali nije najveći autoritet. Usto, bolje izgleda kad sudjeluje netko s Cambridgea, i sa znanstvene i sa snobovske razine.
ja iskreno vjerujem da će hrv. povjesničari imati dobar uvid u to razdoblje, poznavajući i jezik i prilike, ida netko s Cambridgea nije tu autoritet.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 850 times
- Been thanked: 1631 times
Pa nisu govorili samo o Hrvatskoj, počeli su s Franačkom, zar ne? Povijest se zasniva na izvorima, a tu se hrvatski arhivi i muzeji ni po čemu ne mogu mjeriti s engleskima, njemačkima, francuskima... Čak i kad je o hrvatskim glagoljskim spomenicima riječ, većina ih je najvrednijih u inozemstvu (Misal Hrvoja Vukčića Hrvatinića, Misal kneza Novaka, Berlinski misal... - to su samo najpoznatiji primjeri, riječ je o neprocjenjivom blagu).
Mediev(al)istika je vani neusporedivo razvijenija. To je činjenica, a ne podcjenjivanje hrvatskih stručnjaka.
Mediev(al)istika je vani neusporedivo razvijenija. To je činjenica, a ne podcjenjivanje hrvatskih stručnjaka.
Potpisi su za budale.
fakat, imaš pravo, započeli su s FranačkomHekatonhir » wrote:Pa nisu govorili samo o Hrvatskoj, počeli su s Franačkom, zar ne? Povijest se zasniva na izvorima, a tu se hrvatski arhivi i muzeji ni po čemu ne mogu mjeriti s engleskima, njemačkima, francuskima... Čak i kad je o hrvatskim glagoljskim spomenicima riječ, većina ih je najvrednijih u inozemstvu (Misal Hrvoja Vukčića Hrvatinića, Misal kneza Novaka, Berlinski misal... - to su samo najpoznatiji primjeri, riječ je o neprocjenjivom blagu).
nekako sam taj dio zaboravila. svejedno, mislim da bi hrvatski povjesničari bili dovoljan autoritet da daju komentar kroz seriju. bliskiji gledatelju. evo, mene su ti stranci malo too much
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Neću ja niš uvjeravat, nije serija za svakoga, al ak si geek za američku povijest, pogotovo za 20te :ljubaf:, ak voliš gledat zgodnu momčadiju u odijelima i koke u slinslin haljinama, ak voliš seks i nasilje, ali i puno spletkaroših razgovora, navali. 
zaspala cekajuci muza da zavrsi posaobliss » wrote:
Ajme, javi kakva ti je epizoda. Ja sam bila prikovana za ekran.
rh4ps0dy wrote:Neću ja niš uvjeravat, nije serija za svakoga, al ak si geek za američku povijest, pogotovo za 20te :ljubaf:, ak voliš gledat zgodnu momčadiju u odijelima i koke u slinslin haljinama, ak voliš seks i nasilje, ali i puno spletkaroših razgovora, navali.![]()
taman sam na kraju 5. sezone wire pa ce mi trebat jos nesto.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
sjecam se prve epizode prosle sezone. nisam ni skuzila da je vrijeme proletilo. mislim da nisam ni udahnula ni trepnulabliss » wrote:Da. Sad je počela druga sezona. Napeto je
i nemam vise gore edita, a uletilo mi h u wire
Nije više.dimnjak » wrote: sjecam se prve epizode prosle sezone. nisam ni skuzila da je vrijeme proletilo. mislim da nisam ni udahnula ni trepnula
i nemam vise gore edita, a uletilo mi h u wire
Osjećam se izopćeno, Walking Dead mi uopće nije sjeo. Koji je moj problem?
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Ista stvar kod mene. Stvarno ne volim zombie tematiku. Ali, uspjeli su stvoriti atmosferu koju volim. Radnja nije brza, a svejedno je napeto i ja sam se navukla.dimnjak » wrote:
ja sam se bojala oce li mi i kako sjesti jer organski ne podnosim zombie tematiku.
i iznenadlila sam se kako mi je sjeo. da sjeo, lego, zavalio se, uljuljao
ok, pogledala sam walking dead.
ne znam da li sam ocekivala ko zna sto, nakon vasih postova, ili je jednostavno epizoda bila dosadna.
ono na autocesti, preeedugo. pa crkva i ona patetika.
cak sam se dizala na wc, bez pauziranja.
iako preview sljedecih epizoda izgleda obecavajuci.
ne znam da li sam ocekivala ko zna sto, nakon vasih postova, ili je jednostavno epizoda bila dosadna.
Živčana sam
Zaostajem sad već dvije epizode!
Prvo ja nisam mogla, sad brat ne može, a prijeti mi brisanjem s kompa ako sama pogledam.
Koje ucjene!
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
A kvragu. Previše smo ti podigli očekivanja.dimnjak » wrote:ok, pogledala sam walking dead.
Meni je bilo napeto. Ono u kamp prikolici i skrivanje ispod auta, pa kad su rasporili onog zombija. I kraj. Crkva mi je bila bezveze. Meni su sve scene s crkvama i molitvama patetika.
Slažem se s dimnjakom. Pokušala sam, stvarno, al ne ide mi zombi tematika 
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
-
- Information
-