Ja sam isto relativno novi čitač.
Doduše, mislim da se tada nije moglo ni pjevati "Ustani bane" na ulici a da te milicajac ne opandrči s nečim. Bar tako kažu.
Ja sam isto relativno novi čitač.
Herp » wrote:
Ja sam isto relativno novi čitač.Zadnji put kad sam bila učlanjena u knjižnicu, nije se moglo.
Doduše, mislim da se tada nije moglo ni pjevati "Ustani bane" na ulici a da te milicajac ne opandrči s nečim. Bar tako kažu.
Telefonski.Herp » wrote:Sam malo, oćete reć da se produžit može nekako drukčije bez da se fizički ode u knjižnicu?:tklupa:
Nama čak niti ne stavljaju datume jer ionako ne očekuju da vratimo prije upisa iduće akademske godineA.P. » wrote:Ja vraćam na vrijeme u kgz jer im ne dam pare za zakasninu, jednom sam ju platila i ne dam više. Rado bih našla osobu koja knjige vraća na vrijeme u faksovsku knjižnicu
Pa neke knjige koje sam držala za diplomske (neke držim još uvijekklonka » wrote: Neću uopće reći koliko tamo kasnim.
Tješit ću se da sam mila majka prema nekim profesorima koji knjige drže i po koje desetljeće.
E to mi nije jasno. A fond knjiga koje ti imaš priliku posuditi i netko i Zagreba ne može se ni usporediti.Ruralna » wrote:U mom selu su duplo
A pa dobro, 10 kn za čitaonicu i 100 kn za knjižnicu zbilja nije neka cifra za izdvojiti.Serenità » wrote:
E to mi nije jasno. A fond knjiga koje ti imaš priliku posuditi i netko i Zagreba ne može se ni usporediti.
Mislim da bi čak trebali dati besplatno ljudima da se učlane, da bi poticali čitanje.
Sad si me podsjetila na mog starog. Tako je on rekao za ZET da penzića uopće ne bi bilo kad bi im naplatili 2 kn kartu.Ruralna » wrote: A pa dobro, 10 kn za čitaonicu i 100 kn za knjižnicu zbilja nije neka cifra za izdvojiti.
Ja sam protiv toga da nešto bude besplatno. Tko zna kakve bi to sve ljudove privlačilo i kako se tek onda knjige ne bi vraćale![]()
Evo gledam čitaonicu, ok je prostor, imaju ogroman dnevni i tjedni priliv novina, časopisa, pa svejedno 10 penzića je u stanju platiti 10 kn godišnje da bi se istom tom čitaonicom i služilo. Bit će je druge strah ući u knižnicu
blaze » wrote:meni je jednom došao na vrata čovjek s aktovkom i zatražio da vratim lotmana (teorija književnosti), kojeg sam doma držala dvije godine. ne šalite se s knjižnicom medveščak
Nama su ljudi iz razreda koji su posjećivali knjižnicu donosili popis onih koji kasne s vraćanjem. Nitko nije pretjerano obadivao na to.Ruralna » wrote:![]()
Kada sam ja još bila u nižim razredima osnovne škole, teta koja je radila u dječjoj knjižnici je jako ozbiljno shvaćala svoj posao, doslovce bi išla u pratnji policije u posjetu zaboravnoj dječici koja su se oglušila na opomene
Ne baš, osim ako se ne računa Kraljica lijepa što je slučajno ostala kod mene.dejzi » wrote:Sve mi se više čini da nam treba topik o odnosu s knjižnicom. Ili nešto tako.
Jeste vi u vašim knjižnicama imali dane kad se radila čistka pa bi stavili košaru s knjigama koje si mogao zauvijek odnijet kući?
Moja je mama nakupovala knjiga po pet kuna tako. Na čistku iz devedesetih nisu zvali. Ako si nabasao na knjige na smetlištu i probrao koju - super, ako nisi, nije bitno.dejzi » wrote:Sve mi se više čini da nam treba topik o odnosu s knjižnicom. Ili nešto tako.
Jeste vi u vašim knjižnicama imali dane kad se radila čistka pa bi stavili košaru s knjigama koje si mogao zauvijek odnijet kući?
Users browsing this forum: ClaudeBot and 4 guests