Radnička fronta

Koljite se i gložite!
Zekoslawa

Post 03 Dec 2014, 23:20

Jeste ubrali ovu ekipu?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/osno ... 87489.aspx

Miky? :zubo:

Ja ih već neko vrijeme pratim na fejsu. Pismeni su i suvisli, pa mi ih lipo pročitat. Okej, koliko može biti suvisla spika o radničkom samoupravljanju, revoluciji, agitpropu i tomu slično. :zubo:

jednokratni klon

Post 03 Dec 2014, 23:26

Ja sam nedugo ovdje trolala undu oko tih ekipa, ok, više sam se orijentirala na occupy hrvatska koji su za raliku od radničke fronte nepismeni i glupavi kao građanska akcija.

Ali, Fronta je ok, solidni su, pismeni. Ali šta ja znam, mislim, načelno podržavam, pratim, ali nešto mi nedostaje da stanem sto posto uz njih. Prealternativno meni to. :zubo:
Zekoslawa

Post 03 Dec 2014, 23:28

Kolinda Kitarović » wrote:Ja sam nedugo ovdje trolala undu oko tih ekipa, ok, više sam se orijentirala na occupy hrvatska koji su za raliku od radničke fronte nepismeni i glupavi kao građanska akcija.

Ali, Fronta je ok, solidni su, pismeni. Ali šta ja znam, mislim, načelno podržavam, pratim, ali nešto mi nedostaje da stanem sto posto uz njih. Prealternativno meni to. :zubo:
E, to. Neka ih, nisu mi mrski i neće mi bit mrsko da dobiju nekakvu podršku, ali za me to nije. Ne mogu, brate mili, kad vidim "revolucija" dođe mi bižat. :D
MightyMe

Post 03 Dec 2014, 23:30

Pa pismeni su. Normalno da su pismeni. To je uostalom i jedina kompetencija kroatista. :zubo:
jednokratni klon

Post 03 Dec 2014, 23:30

Zekoslawa » wrote: E, to. Neka ih, nisu mi mrski i neće mi bit mrsko da dobiju nekakvu podršku, ali za me to nije. Ne mogu, brate mili, kad vidim "revolucija" dođe mi bižat. :D
Pa da. :rofl:
To ćemo undu slat kad krene. :raspa:
Euklid
old school

Post 03 Dec 2014, 23:31

Bas sam htio stavit link al vidim da ste me pretekli.

Cudno je da se ovako nesto nije vec ranije pojavilo... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
jednokratni klon

Post 03 Dec 2014, 23:35

Tek sad čitam članak, Kapović je inicijator. Baš sam se pitala tko sotji iza toga. Bio nam je lajkao nešto u grupi. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 04 Dec 2014, 16:26

..pratim ih. budno ih pratim. ali ne smijem o tome puno javno pricat da me se ne prepadnu.. :zubo:

..ima tu potencijala, ima. moglo bi tu nesto bit. nek jos malo krenu, nek se jos to malo izbistri.. malo da vidim ja kako ce oni to jos iskomunicirat s jos nekima.. :kokice:

zeka, pusti revoluciju, to su malo teske rijeci, tj ne tolko teske kolko bi mogle bit kic. to oni malo zeste oko sebe.. nije to lose. :kokice:
Zekoslawa

Post 04 Dec 2014, 16:57

Hnje, malo je blesavo ljudima kojima je jezičarenje poziv gledati kroz prste kad je u pitanju semantika, jel. :zubo: Dogmatizam me plaši, ideološki i svaki drugi. Meni se čini da je ovo ekipa koja bi bila zgodna oporba. Bilo kome. Ja njima ne bih dala u ruke da odlučuju, a jok. :D
..a unda
Undaminator

Post 04 Dec 2014, 18:17

Zekoslawa » wrote:Hnje, malo je blesavo ljudima kojima je jezičarenje poziv gledati kroz prste kad je u pitanju semantika, jel. :zubo: Dogmatizam me plaši, ideološki i svaki drugi. Meni se čini da je ovo ekipa koja bi bila zgodna oporba. Bilo kome. Ja njima ne bih dala u ruke da odlučuju, a jok. :D
..polako. polako.. :D

najprije, to da ce oni , a mozda i na sljedecim iszborima dobit vlast. meni spada u domenu nemoguceg.
tj, eto, zanimljivo je o tome razmisljat sto bi bilo i sto bi znacilo kad bi ta stranka samostalno nastupila na izborima i pobijedila.
pd uvjetom da je to moguce, bila bi zaista zanimljiva vremena. i analize. :D

ali, eto, cuj, ako jedna markicka uspije mobilizirat cca skoro milijun ljudi, ne vidim kako bi ova radnicka fronta mogla formalno odlucivat o bilo cemu. mozda kao dio neke koalicije, to da.

to spominjajnje neke revolucije, vise dozivljavam kao marketing. po onom sto, barem do sad, poznam kapovica, najprije bi tu trebalo doc do neke redefinicije pojma revolucije.
malo se taj pojam zastarjelo shvaca.

drugo, po onoim sto nekako vidim i pratim, mi smo desno drustvo. i to sasvim solidno desno drustvo. jednostavno smo u to uronjeni i nema tu zraka nekog, dise se na skrge.
alternativa desnicarsatvu je liberalizam ili ti neki liber prefiksi, to nikako ne znaci lijevo. do00tsa tih libertarijanizama su desno orijentirani.
trziste je to, kapitalizam i nema tu bas nekog prostora za drugo ponasanje i razmisljanje.
ono sto mi nekako podrazumijevamo pod evropom ili eu, to je upravo to, kapitalizam, desno, liberalno..s tim sto smo mi za eu ukus malo malo vise u tim desno desnim odnosima koje bi t rebalo nekako oplahnuti liberalizmom nekim, koji je opet i monopoliziran i trzisno orijentiran i pun interesa, korupcija itd.

pogledaj malo uopce lijevu scenu u eu, poptuni nered, a to nije samo radi nekih organizacijskih ili teoretsko paradigmatskih poteskoca ljevice, nego se tu radi o prakticnoj i otvorenoj opstrukciji lijevih ideja i tom segmentu (cjelini?) i interesu i opisu, desno je saveznik liberalizma.
s jedne strane se zagovara nekakakva socijalna ili socijalnija pravednost ili pravednijost, a s druge strane magnet tih nekih populistickih, volks, pucanskih..kako li se vec zovu, stranaka, prima u demoktratsko okrilje i ravnopravlje hardkor desne stranke koje doslovno bujaju.

imam tu sasvim konkretnih primjera i dokaza, nije to nista novo i tajnovito, obradjeno je to relativno dobro. a i inace, ako zelimo nesto vidjeti kako ce se kretati kod nas, sve vise cemo morat ic na eu stranice i gledat i trazit sto se tamo dogadja, ko n as predstavlaj i sto se predstavlja i s zajedno s kim u eu.

ne znam za ove ostale, ali za kapocia sam siguran da mu je jasno o kakvim procesima se radi. osnovni problem ljevice (a to je nesto spomenuto i u ovom indeks clanku), jest koncenzus i jedinstvo na ljevici, sto se, opet kazem, temeljito i sasvim funkcionalno opstruira, onemogucuje, pa i doziranim pustanjem turbo desnih ideja kroz te pucisticke ili pucanske stranke, imajuci kao demokratsko opravdanje te neke kao formalno desnije stranke koje ce tim pucanima navuci habitus neke demokraticnosti, neradikalnosti, pa eto, kazem i liberalizma nekog itd..

ono sto je bitno za hrvatsku jest sto neki procesi uzimaju maha u evropi, demoniziranje i dekonstruiranje svega lijevog sto ugrozava taj, kako je spomenuto, kapitalisticko-krscansko-liberalni talibanizam, ortodoksnost, bezalternativnost.

mislim da ce hrvatska sto se tice tog nekog obracuna s angaziranim lijevim snagama, imati svoj poligon u hrvatskoj.
mislim da cemo vrlo uskoro imati na tapetu nekoliko drustvenih odluka putem kojih ce se na neki nacin testirati i neko eu raspolozenje.
toj istoj eu sasvim odgovara sto mi jos uvijek nismo povezani poptpuno s njom, jer da jesmo, od tog nekog laboratorija bi moglo nekim sinkronizmom ili valom doci do malo sirih pokreta ili posljedica, tj hrvatska nije tu bitna, ali bi mogla posluzit kao kresivo za neke druge sredine ili zemlje u eu.

ono sto ocekujem od ove stranke, inicijative, jest sto brze tehnicko i organizacijsko participiranje, sudjleovanje, odlucivanje u politckom dijelu eu ljevice, tj jaka i intezivna razmjena misljenja, iskustava, problema, planova, aktivnosti, analiza, pracenja, sve to nekako iskoordinirat, isplanirat, objedinit, povezat se, solidarizirat se..
e, onda bi to vec bilo nesto.. :kokice:
jednokratni klon

Post 04 Dec 2014, 19:16

Ok, zašto ih Occupyci sprdaju? f Nek mi netko pojasni scenu. Unda? :zubo:
Iako, Occupy su nepismeni za razliku od njih i glavni domet im je "kravetina, glupačetina" i vesele slike "Lignjoslava Domovinskog". Imam dojam da to vodi neki Perica iz trećeg ce. Ali oborili su me kad su se iskreno, svim srcem i bez ironijskog odmaka poklonili Kim Jongu. :S :rofl:
Ne znam je li Radnička opreznija i pametnija ili su i oni takvog mišljenja. :raspa:
Onoj nekoj Crvenoj akciji sam komentirala kad su htjeli zaštititi sirote male fašistiće na utakmicama.
jednokratni klon

Post 04 Dec 2014, 19:18

Drago mi je da prate grupu, vidjela sam da je Fronta odmah sat vremena nakon podijelila istu vijest o pobačaju kao mi. :raspa:
jednokratni klon

Post 04 Dec 2014, 21:31

Evo, ovo mene jebe, ma koliko bilo u celofanu. To sam se s undom sporila nedavno. Jer ovo što oni žele, NE IDE bez nasilja.
Najviše bismo voljeli da se sve to može odviti potpuno mirno i bez nasilja. Svakako mi nismo ti koji će na nekoga krenuti nasiljem. Međutim, pogledajte primjer Južne Amerike. Tamo ima vladâ koje koliko-toliko rade u interesu većine. U Hondurasu je predsjednik Manuel Zelaya došao na vlast, napravio neke sitne ustupke u korist većine i što se dogodilo? Krupni kapital ga je 2009. maknuo državnim udarom uz prikriveno odobravanje SAD-a. Možemo se sjetiti i Salvadora Allendea i drugih sličnih primjera. Problem nije u tome što će se narod pobuniti pa ići nekog ubijati. Problem je u tome što se oni koji trenutno imaju moć ne žele odreći te svoje moći, jer zbog siromaštva većine žive u izobilju. Za nasiljem, kako vidimo širom svijeta, posežu upravo političko-ekonomske elite i, kad zagusti, čak i na mirne prosvjede reagiraju najprije pendrekom pa onda čak i puškama.
Aha, Occupy ih ne podržava jer su stranka :confused: a šta bi oni, kako bi oni vladali, čime?
karambol

Post 04 Dec 2014, 21:38

Radnička fronta??

Koji kurac... :misli:

Tko se pali na taj naziv? Danas? Možda su dečki pismeni i pametni, ali budućnost im je zagarantirana na marginama politike i društva.
Naziv - arhaičan, klinci danas nemaju pojma kaj je to radnik, šljaker i o kakvim se pravima tu trabunja. Stariji će misliti da pak mlađarija filozofira i preveć čita umjesto da ganaju cure i na ovo "fronta" će reći otprilike - pffft! i odmahnuti rukom...
Marketing im je mlak, šupljikav. Planovi takvi da će im doći svakakvih idiota i frustriranih mandrila...
Uglavnom, unatoč pameti...ništa od toga. Osim, ako im to nije lansirna rampa za transfer u neku od vladajućih koalicija, a Radnička Fronta naziv predstave u kojoj će pokušati odigrati dovoljno dobro vlastitu ulogu kako bi, ipak, prešli na sigurniji izvor prihoda iz državne blagajne odakle će im biti lakše izboriti se za radnička prava... Kad si na pravom mjestu u pravo vrijeme...e, to je druga priča. Ili...da si barem na pravom mjestu. :zubo:
jednokratni klon

Post 04 Dec 2014, 21:41

Sad ću biti zla, ali frustrirani idioti im i trebaju. Trebaju tijela popuniti ulice. Neće sigurno oni ni itko živ normalan tko ima kakav takav posao ići liti krv na ulice. Ići će ili idioti da se ispušu ili zaista obespravljeni- mada, i oni prvenstveno dirinče za obitelji i nije im do ovakvih akcija. Začaran krug.
karambol

Post 04 Dec 2014, 21:49

Kaj bi bila zla? Ma, ne trebaju im u ovoj početnoj fazi kad pokušavaju izgraditi profil u javnosti...ali kako mi se čini, ne ide ima baš ta popularizacija fronte, ideja, borbe...čega već. Jer da im ide mislim da ne bi zagovarali sve i svakoga tko se hoće boriti protiv nejednakosti da dođe...kuiš ono, evo doći će im Kohorta jer se bore protiv sudaca koji oće izbacit Osijek iz lige, Torcida koja oće imat svoju bitku, BBB ovci jer oće jebat Mamićima mate'...itd. Doći će oni iz udruge za borbu protiv borbe kako bi galamili na borbe pijetlova i Mirka Crocopa...uglavnom, ono...i baba Jela s placa i susjed Bobo s osmog kata i Micika i Stipe Mesić...
Ćušpajz...šuć muć pa prolij... :zubo:
jednokratni klon

Post 04 Dec 2014, 21:52

Pa da, još su u fazi skupljanja članova, ne ide im toliko, istina. Ali oni i žele takve. Ja sam tu nedavno gunđala na njima srodnu Crvenu akciju koja je na grudi privila huligane jer ih sirote svi odbacuju, lijevi i desni. Njima to ne smeta. :ne zna:
Mislim, možda se varam, ali tako mi se čini. Tko god želi (nasilno) rušiti kapitalizam, prolazi.

Da se razumijemo, meni je drago što postoje i što su pismeni, ali ono, da se to omasovi*, imali bi jako goru situaciju od nekadašnje Juge. Jer Kapović nije Tito. :zubo: I ne bi pojma imali kako zauzdati rulju kad ih jednom pokrenu.

*Do toga neće doći, ali eto, samo kažem.
jednokratni klon

Post 04 Dec 2014, 21:59

karambol

Post 04 Dec 2014, 22:15

:rofl:

Eh, da ima netko od volje tako isprdat i ostale političke stranke, pokrete i partije...recimo Čisti HDZ... :zubo:
Nenia Salonitana

Post 04 Dec 2014, 23:03

HČHDZ.
HDZ- Dr Franjo Tuđman
HDZ 14.05.1922
HDZ 12.01.1957
MightyMe

Post 04 Dec 2014, 23:07

Image

:S :S
jednokratni klon

Post 04 Dec 2014, 23:36

:rofl:

Dobro, aj sad, nije loša poanta ni onog koji je komentirao da bi se valjda trebali nalazit u šumi da budu vjerodostojni. :o :zubo:
Nenia Salonitana

Post 04 Dec 2014, 23:42

u šumi :rofl: :S
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2014, 00:01

karambol » wrote:Radnička fronta??
..pa da, mislim, ono.. kolko uopce ima radnika danas u hrvatskoj? ..dovoljno za klasu? :D
..a unda
Undaminator

Post 05 Dec 2014, 00:20

Kolinda Kitarović » wrote:Ok, zašto ih Occupyci sprdaju? f Nek mi netko pojasni scenu. Unda? :zubo:
Iako, Occupy su nepismeni za razliku od njih i glavni domet im je "kravetina, glupačetina" i vesele slike "Lignjoslava Domovinskog". Imam dojam da to vodi neki Perica iz trećeg ce. Ali oborili su me kad su se iskreno, svim srcem i bez ironijskog odmaka poklonili Kim Jongu. :S :rofl:
Ne znam je li Radnička opreznija i pametnija ili su i oni takvog mišljenja. :raspa:
Onoj nekoj Crvenoj akciji sam komentirala kad su htjeli zaštititi sirote male fašistiće na utakmicama.
pa nema se tu sto puno pojasnit. rekao sam vec, razjedinjenost ljevice. ti okupji polaze od nacela subverzije na nekoj civilnoj razini. ono, trolanje. i to je ok. i na tome ce ostat i zadovoljit se.
zatim, npr, vidim tu u komentaru i nekog adorica. ne znam jel to taj adoric, ali ako jest, on bi politicki trebao predstavljat tu neku lijevu opciju zajedno s jos tim nekim lijevim strancicama.
pravi primjer koliko je teska suradnja unutar lijevih politickih pozicija u hrvatskoj.

iz vec vise izvora cujem.. ili mi izgleda da su polako te neke civilne akcije iskoristile taj svoj potencijal ili su blizu tome i jednostavno moraju napravit taj korak u jasnu politicku poziciju ako zele nesto mijenjat, na nesto utjecat. nekidan sam cuo frazu da su oni (neki, jel, nema sad veze koji), politicka frakcija jedne gradjanske akcije.

tako mi izgleda i da je kapovic negdje na tom tragu.
razlika je od ostalih tih nekih lijevih politika, sto mi kapovic djeluje nekako kao da od svih njih razumije politicke procese i razvoje, ne samo kod nas. ono, nekako mi djeluje kao realist, zna sto moze u politici ocekivat, sto ga ceka.
kazem, izgeda mi kao neko kome su ti procesi jasniji, ne kazem da je njemu sve jasno, a i pitanje je jel uopce kome jasno ili cak jel zeli sebi priznat da nesto razumije.
enivej, nije lako bas napravit taj korak. eto, da vidimo hoce li se nesto tu napravit kapovicevim pristupom.

ovo u vezi pismenosti, cuj, nema bas velike veze. da je to tako, da ima veze, onda bi nam politicka elita bili lektori, a sama znas da bi to znacilo treci svjetski rat.. :D
  • Information