Radnička fronta

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Dec 2014, 13:24

Kolinda Kitarović » wrote:
I reci mi unda, u čemu je ovo išta drukčije od onog što miki ovdje govori već dugo? Ajde, baš me zanima. Bez uvrede mikiju, zna on već da se ja ne slažem s njegovim gledištima oko toga.
U čemu je to drukčije od Pernarovog "hadezeovce u logore"?

Stoka jesu, bez sumnje, ali jebo me pas ako želim ponovno uvođenje starih modela gdje se ljude vješalo i šta već. Ja ne znam kako ljudi tako olako barataju time, eto. I onda kažeš, fokusiram se samo na revoluciju. Mda.

I šta im je ovaj komentar "o tome ćemo uživo" trebao?
najprije, meni nije jasna ta recenica. ono, logicki mi nije jasna, fali jedan dio.. :D

..ili mozda ima nesto sto se podrazumijeva da je poznato i logicno, a eto, meni je to nekako pobjeglo. :D

i ti se bas uhvatis toga. :D

nigdje nisam vidio da ta radnicka fronta poromovira smrtnu kaznu, njen povratak, itd. to sto ovaj pise, pise iz nekih svojih motiva, ko zna kojih i kakvih.

govoreci bas o smrtnoj kazni, ti tu vidis sad samo masovna strijeljanja i vjesanja, imas neku vec ugradjenu matricu.
najprije, sama smrtna kazna ne bi trebala bit nikakav tabu. prvno govoreci, onako ofrlje i kolko znam, ne zeli se ona ukidat i ne ukida se bas bezveze. i ne postoji bas bezveze tamo gdje postoji.
tj, malo je sve to slozenije. militantno je i nerazmisljajuce ukidanje ili neprovodjenje smrtnih kazni isto kao i inzistiranje na njima.
bez obzira sto se kaznjava tom kaznom i kakve jos ima funkcije, preventivne, ove, one..

od smrtne kazne se odustaje jakim drustvima, tj, doslo je do tog nekog, civilizacijskog koraka ili kakvog vec da je jasnija svjesnost da tog kojeg bi trebali kazniti smrtnom kaznom proizvod drustva u kojem na ovaj ili onaj nacin ucestvujemo, dakle i nasa odgovornost.

toliko o tome, plus sto svakodnevno imamo i zescih marketinga straha koje locemo pohotno u ov isnickim kolicinama, osim tog spominjanja neke smrtne kazne koja je vec nekako i pomalo kulturoloski zastarjela ili modificirana, ako tako mogu rec.

dakle, ako od svega tog i to sve mozes svest jedino na spominjanje smrtne kazne, ako je to sve sto ti je ostalo, to je zaista malo, rekla bi suzan sontag. :D

usporedjivat to sa pernarom, jednostavno je neumjesno. ako se tu ne moze napravit ili ne zeli napravit distinkcija, ona je to sori, isto nerazumijevanje kao sto ga i pernar ima prema puno toga i to nerazumijevanje je onda najlakse necim presjeci tako da prestane postojat kao problem.. :D

po onom sto pise u tom rfu, kao neko nacelo se spominje demokratski socijalizam, akao to jest neka ideja vodilja, onda automatski pada dosta toga u vodu, dosta tih nekih preopznavanja i povezivanja s nekim slikama koje nam se ne svidjaju. jednostavno, nema tu prostora za njih bez obzira tko sto tu htio.

nadalje i ponavljam..revolucija u tom tekstu je spomenuta samo kao mogucnost , kao jedan od neznam alata ili cega vec, kao nesto od cega se ne bjezi i sto je realno i bilo i jest i bit ce realno.
nigdje nije receno da je ta neka revolucija, sto god ona bila i kako se kod zamisljala, jedini nacin ili postipak ili proces kojim ce se ta rf boriti za cije vec intereese.

isto kao s revolucijom je i s bilo kakvim drugim konfliktom, a to sto nas neki konflikt je opravdan, rijec revolucija je ta crvena krpa koja nas bac a u nesvjest, e tu su vec neki drugi problemi.
ponavljam, mene strah od te revolucije podsjeca na price kad je napolenon, tj njegova vojska dolazila u split, pa su ondasnji splicani zatvarali skure i zakljucavali se u kuce jer dolaze nekrsti koji ce im fjaku pretvorit u komunu neku.
a tako su se fino navikli imat gosodare koje su slusali i sad im ovi francuzi nude kao neku demokraciju, nesto, neke reforme, nsku mogucnost da oni sad tu sami nesto odlucuju bez toga da kad im dopizdi da se periodicno prihvate sjekira i kosira kao nekog korektivnog mehanizma koji nece nista promijenit, ali eto, malo zabave svako malo dobro dodje.. :D

dakle, ne da si se fokusirala, nego si zabrijala i to unaprijed zabrijala. bez obzira sto bude bilo da bilo (osim ovog puzajuceg valjka desnicarskog kojeg ne dozivljavas kao naglu i neprihvatljivu promjenu jer se rasporedio takticki u vremenu), tu jos uvijek ima dovoljno i vremena i prostora da se nesto ne otme nekoj kontroli.

ne znam kako to nije jasno da na nasoj politckoj sceni imas lepezu desnih izbora, a da lijevo predstavlja samo neki midl ov d roud liberalizam. liberalizam nije nuzno lijevi, kao sto i lijevo nije nuzno neliberalno. molim da to udje u zapisnik.. :D

karambol

Post 06 Dec 2014, 13:40

Hrvatska (a nego čija? Bušmanska, je li?) Melankolična Stranka. HMS. U zagradi - Kršćanski liberali - ekumensko bratstvo. :zubo:
U sastavu će biti paraobvještajna poluvojna struktura uvježbanih spin doktora i ubojica iz zasjede.
Finncirat će se iz igara na sreću. To je najpouzdaniji izvor. :zubo:

Vođa će se birati po kriteriju zračenja seksipilom i usklađenosti s modnim izričajem. Po mogućnosti autoritarnog nastupa, ali podložan manipulaciji i kontroli.

E, sad kad to osnujemo zovemo Index da nas intervjuira. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 06 Dec 2014, 14:39

Nego što jest?
..pa svasta nesto. :D
angaziranje, aktiviranje, umrezavanje, a za to je potrebno malo truda, informiranja, obrazovanja, ucenja, razmjena misljenja.. a ta neka revolucija, koja bi, eto, trebala bit i kravava, ono, prava drama, uvijek naravno postoji kao neka opcija, mogucnost, ali ona je tek na nekom kraju tih izbora, nakon sto se sve drugo potrosi ili ako nekako brze dodje do toga, do te neke situacije u kojoj zec kaze..dok ja njima objasnim da nisam vuk, odose meni jaja, pa onda mos ili bjezat ili organizirat sto zeceva da zaskoce lovca. :D

a tu ima i jos jedan problemcic koji me vise brine i koji mi vise zaokuplja paznju nego te neke drame i krvi i strahovi i patetike koje se po nekoj, ne znam, rutini, algoritmu povezuju s revolucijama, a to je da za moderne neke revolucije nikako ne mogu izbjec ne razmisljat kao o nekoj trzisnoj kategoriji, kao o nekoj ponudi, potrosnji, kao o nekoj, eto, pa i kapitalistickoj ili kakvoj vec manipulaciji te vrste koncentracije moci. :kokice:
Imaš dvije stranke koje se godinama izmjenjuju, tj. jedna dođe svake prijestupne na vlast da počisti govna druge, ali poanta je da parlamentarni sustav, a kamoli tek kapitalizam se ne može srušiti bez krvi. Ja ne vidim načina. Ti vidiš? Ti vidiš načina da se slomi kapitalizam, a da nijedan ljudski život ne padne? E da govorimo o jednom još bi se i razmislilo, još bi se neki idealist i žrtvovao. Ali ne govorimo o jednom čak.
pa neka se izmjenjuju. mislim, sta drugo? ne mora to nuzno bit nesto katastrofalno. sve je to slika i prilika naseg drustva, mozda i ona cijena koja se placa da se ocuva kakav takav neki drustveni red i mir ili kako ti kazes.. privid. privid na kojeg pristajes da se ne bi suocila s realnoscu. :D
nema tu nikakvog problema sto se izmjenjuju, problem je to zasto se izmjenjuju, ato nije pitanje tim stranakama, nego nama. pa pogledaj sad ovu situaciju. ko je za nju odgovoran? ova vlada?
ako mislimo da mi tu nemamo nikave odgovornosti, da smo mi nekim glasanjem napravili sve sto smo i mogli i trebali, onda zasluzujemo sve sto trebamo zasluzit i mislim da bi to bilo pravedno.

vidim nacina da se slomi kapitalizam, sto god on nekom znacio i predstavljao i sto god kome znacilo i predstavljalo lomljenje. :D
i to ne samo jedan nacin. a tu uopce i ne razmisljam o toj nekoj krvi. mislim, ne otklanjam i to kao neku mogucnost, mislim, ako treba treba, ali.. ne treba. :D
a kad ce trebat? pa tu mozemo odlicno konzultirat marfija u kojem pise.. kad je frka, frka je. :D
Kao što rekoh, ja nisam protiv RF. I sličnih pokreta, stranaka. Dobro je da postoji takva oporba. Da se podiže svijest ljudi i tako dalje. Ali realno, oni mogu jedino povezivati se s ostalim takvima i ići u totalnu radikalu ili se izgubiti u Saboru.
pa kao da je to malo ako ova rf uspije nesto objediniti, ujediniti, ako se kvalitetnije umrezi i unutar hrvatske, ali i.. ono sto je bitnije po meni, van hrvatske.

to radikala, ne znam sto bi to bilo i kako. tj, radiklane politicke opcije, od formalnih do neformalnih, vec imamo ovdje prisutne, aktivne, vrlo funkcionalne i organizirane i sto mi i kako radimo na tome da takve ideje otupimo?
ukratko, malo, nedovoljno, dakle.. nista skoro, ato m ozemo vidjet sto te radikalne opcije neumoljivo postaju dominanta naseg drustva na koju tim slabim cinjenjem ili suprotstavljanjem aktivno ucestvujemo, tj slazemo se s njom.
a to je i zato jer te radikalne pozicije nemaju straha da bi im se netko organizirano mnogao suprotstavit, na bilo kakvom politickom polju. mislim, ono, rade sto ih je volja, bez ikakve kontrole, razm isljanja, straha.
stovise, sluze se strahom i terorom, monopolisticki se sluze. e, pa nije lose da se pojavi nesto na drustvenoj sceni sto ce barem nacelno ili cak bleferski rec.. jok, nece ici, dosta je bilo zuluma. :kokice:
Neće sad i neće odmah. Razglabam na teoretskom nivou. Što bi bilo kad bi bilo.

U tome i jest dio problema, politička akcija kao i svaka druga. A opet, propovijedaju nešto sasvim radikalno, novo i drukčije. Eh.
Kako muda za što? Pa ako netko izgovara velike parole, onda valjda treba imati muda provesti te parole inače se ne razlikuje od svih ostalih stranaka. S tim da sve ostale stranke ne idu rušiti kapitalizam pa im je zadaća u startu manja.
e, pa kad bude bude. kad teorija dodje u praksu, dodje.
ali to su neka razmisljanja, dosta ono, unaprijed. mi sad i ovdje imamo dovoljno toga da mozemo simulirat i spekulirat, permutirat razne varijante i njihove posljedice.
nevoljkost i mozda strah od djelovanja sada, opravdavajuci to nekim posljedicama ko zna kad..malo mi to djeluje kao neki luksuz.
mislim, ako to nije salonstvo, e onda ne znam sto je. :D

Shvaćam ako želiš reći da smo održavanjem privida i nereakcijom doveli do ove akcije stožeraša. Shvaćam. Samo mi nije jasno što oni točno mogu napraviti? Nije li i to samo jedna od medijskih senzacija.
Što više o tome svemu razmišljam, čini mi se da smo žrtve senzacija. Bilo što se tiče revolucija i slamanja kapitalizma, bilo što se tiče fašističke revolucije, stalno se ostavlja dojam da smo nečim ugroženi i da hitno moramo djelovati i toliko smo bombardirani time da smo otupjeli i da nas boli kurac jer će to za par dana ionako proći. Naravno, time ne sporim da fašisti djeluju polako i u školstvo unose svoje elemente i tako dalje i tako bliže. Ali na to smo pristali osnutkom ove države, ako ćemo iskreno. Nije se sigurno stvarala da bude nešto drugo. Nego da bude po modelu Bog, Stepinac i Hrvati. Malo je kasno zavrtjeti taj kotač unazad.
Može se pokušati.
ko sta moze napravit? satorasi? pa mogu napravit sto god ih je volja, kao da im pamet smeta. :D
iskreno, mene isto zanima sto bi oni to mogli napravit. igra je to strpljenja i provokacija., meni je jako dobar nacin da ih se ignorira, pa i od strane vlade, a oni ako hoce preuzet odgovoronst za to sto oce, ako oce napravit, ako zele preuzet odgovornost za svoju frontmensku ulogu, pa neka preuzmu. mislim da bi tu cak moglo doc i do nekih smijesnih situacija.. neko bi ih mogao nazvat tragikomicnim. :D
ne bih se ja bas time puno bavio i opterecivao. mene vise brinu drva.. srecom, do sada je ova zima.. jesen, bila blaga. frka ce bit ako kijamet navali, ovrhe, onda ce mi najmanja briga bit neka revolucija, krvavi bozici i tako te neke patetike.. onda vec dolazim u situaciju sam svoja revolucija, ne mogu ja to cekat dok neko nesto ne napravi.. bit ce i frka i revolucija i satora i svecanih proglasavanja stepinca svecem i prohibicija petokrake, mene nece bit. :D

Ne znam. S jedne strane veliš da revolucija nije ni na pomolu, s druge strane kažeš "na vrijeme".
..sta na vrijeme? ne kuzim, u vezi cega, sta? :D
rekao sam neko vrijeme, ne ..na vrijeme. barem sad, ne znam za prije i na sto mislis. :D

Ja ne znam što su oni u stanju i dokle to može ići. Ti znaš?
Jasno mi je, da.
Ali mi je ujedno duboko žalosno i odvratno da se u 2014-e ljudski životi moraju tratiti na borbe crnih i crvenih. Toliko smo bijedni. Stalno iste borbe, pa dokle više?
pa svasta su u stanju. znam dokle to moz ici. pa znam i zasto. pa to svi znaju. :D
ali, hoce li se u tome uspjet, e to vec nisam siguran. :D

uvijek su neke borbe, uvijek, svugdje. cuj, ljudski zivoti se uvijek nekako trate. to ti je teorija troskova. pitanje je jedino kako sa sto manje troskova postic neke sto bolje efekte. :D
a tu vec dolazimo do tih nekih osnova, sto je ustvari kapitalizam, sto mi zelimo i kako, koja nam je cijena, za sto nas je briga, a za sto i koga ne, do cega nam je stalo i zasto.
moze se tu nekako ostat neopredijeljen i pokusat vrdat izmedju kapi ostvarujuci svoj neki interes, ali to je jednako zalosno kao i sve ostalo i u toj zalosti isto tako pocnemo uzivat i nalazit smisao. :D :D
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 23:22

Dobro, unda, dao si mi materijal za razmišljanje. Javim ti na proljeće kako stojim s tim. Dotad imam i ja svoja "drva" bez kojih me neće bit, jel. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 06 Dec 2014, 23:29

Kolinda Kitarović » wrote:Dobro, unda, dao si mi materijal za razmišljanje. Javim ti na proljeće kako stojim s tim. Dotad imam i ja svoja "drva" bez kojih me neće bit, jel. :zubo:
bravo. trun u tudjem oku je jedno brat bratu pet metara drva u mom.. :D :D
Zekoslawa

Post 06 Dec 2014, 23:35

Kolinda Kitarović » wrote:Apropo revolucija, ja sam jučer guglala slike Che Guevare osim onih par prepoznatljivih, jebate led što je taj čovjek bio zgodan. Ono, prejebeno zgodan. Šteta što je bio masovni ubojica. Kako, kako moš ubijat s onim licem?
A mladi Staljin? :Sex:
Zekoslawa

Post 06 Dec 2014, 23:39

Okej, nemojmo potezati ovu temu jer ćemo doći do toga da ja kažem da Gadafi nije bio za bacit, pa ćete se svi krstit. :zubo:
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 23:41

Zekoslawa » wrote: A mladi Staljin? :Sex:
Dobar je i on bio, ali jebote Che. Ja ozbiljno žalim što nisam rođena onda na Kubi. Iako, prije bi me smaknuo po svemu sudeć. :zubo: :facepalm:
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 23:42

Zekoslawa » wrote:Okej, nemojmo potezati ovu temu jer ćemo doći do toga da ja kažem da Gadafi nije bio za bacit, pa ćete se svi krstit. :zubo:
:mama: http://www.24sata.hr/svijet/gadafi-se-s ... ama-354963 :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 06 Dec 2014, 23:47

..a sta.. a mladi trocki? evo, malo fotosopiran, ali.. :D

Image
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 23:50

Isuse, unda. :rofl: :facepalm:

http://cheguevarasiempre.gportal.hu/gin ... id=6498215 Che je imao ordinarnu biografiju apropo žena i seksa dok je Gadafi bio stari pervertit. :/
Iako, bio je ljepši od obje svoje žene. Valjda su imale jezičinu. :ne zna:
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 23:51

A Bakunjin? :zubo:
Bakunjine
ne nose te na majicama
malo što te ne znaju
al više što si ružan
ne može se u revoluciju
s takvom njuškom
na ulicu
prije fotografisanja Bakunjine
morao si na liposukciju
Kriste, Gadafi je išao na liposukcije. :S
karambol

Post 06 Dec 2014, 23:56

Znao sam da će se odviti izbor ljepote. :zubo:

Pušti to kad je bio mlad. Tad su i Mamić i Vaso bili ma, ono, barem bucibuci...teško mi je reć bilo kakav drugi dječji epitet. :zubo:

Al jebga...tako danas i KGK gleđu ponajviše birači, ali i biračice. Ono, ma baš mi je zgodna, lijepa, vaka vaka il onaka...krkani maštaju kako bi je natakarili, pozeri ističu znanje jezika, bakice frizuru i duljinu šosa, metro i lumber seksualci modni izričaj i kvalitetu šminke...i tak...
Mislim, ono najbitnije kaj bi precednik iliti precednikovica morali imati da bi to bili, ne? :zubo:
jednokratni klon

Post 06 Dec 2014, 23:58

Karambole, pusti me da maštam. :gaah: :zubo:

Sad sam došla do Tanye, navodne mu ljubavnice. I ta je umrla mlada. Proklete revolucije. :zubo: :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 07 Dec 2014, 00:00

Image
jednokratni klon

Post 07 Dec 2014, 00:02

Ma joj, kakav Lenjin. Nemaš ukusa, unda. :zubo:

Ja sam look nazi. Tko meni nije lijep, teško da je lijep. Prilično sam objektivna. :raspa:
jednokratni klon

Post 07 Dec 2014, 00:05

Image :zubo:

Nema slika s mačkama, bio je dog person. Dok nije zadavio psa, navodno. :misli:

Image
..a unda
Undaminator

Post 07 Dec 2014, 00:08

Kolinda Kitarović » wrote:Ma joj, kakav Lenjin. Nemaš ukusa, unda. :zubo:

Ja sam look nazi. Tko meni nije lijep, teško da je lijep. Prilično sam objektivna. :raspa:
..ma macak je ovdje bitan. :D

ngo, slabo stojimo sa zenskim revolucionaristicama. da sam ja na kapovicevom mjestu, ja bih nju uclanio u stranku, pa da vidis ti peri deri.. :D

Image
..a unda
Undaminator

Post 07 Dec 2014, 00:13

Kolinda Kitarović » wrote:Image :zubo:

Nema slika s mačkama, bio je dog person. Dok nije zadavio psa, navodno. :misli:

Image
:tuzni:

..hitler je obozavao pase.. :tuzni:
jednokratni klon

Post 07 Dec 2014, 00:16

..a unda » wrote: ..ma macak je ovdje bitan. :D

ngo, slabo stojimo sa zenskim revolucionaristicama. da sam ja na kapovicevom mjestu, ja bih nju uclanio u stranku, pa da vidis ti peri deri.. :D

Image
Slabo stojimo i s današnjim revolucionarima apropo izgleda. Zbog nekog tko izgleda kao Che bih se i ja učlanila. :raspa:
Ali nažalost, ružni su svi. :E
..a unda
Undaminator

Post 07 Dec 2014, 00:21

Slabo stojimo i s današnjim revolucionarima apropo izgleda. Zbog nekog tko izgleda kao Che bih se i ja učlanila. :raspa:
Ali nažalost, ružni su svi. :E
..ma, bas svi? ima ih, sigurno ih ima, ali ne znas za njih, ne kreces se ti po tim krugovima.. :zubo: :D
jednokratni klon

Post 07 Dec 2014, 00:24

..a unda » wrote: ..ma, bas svi? ima ih, sigurno ih ima, ali ne znas za njih, ne kreces se ti po tim krugovima.. :zubo: :D
A ovi istaknuti. :D Nijedan mi nije lijep. Božetebe, sigurno je i onda bio neki ljepši od Chea za kojeg se nikad nije saznalo, ali pričamo o ovima koje znamo.

Šta, Kapović ti je lijep? Je, otkad se ošišao bolje nešto izgleda, ali nije to to. :D
Nenia Salonitana

Post 07 Dec 2014, 00:27

che je malo preveć kosmat za moj ukus. :o

ovaj revolucionar mi je :klopa:

Image
jednokratni klon

Post 07 Dec 2014, 00:29

Ti mladi nacisti su mi predotjerani. Ja volim kosmate, ali samo ako imaju uz to baby face. :zubo:

Žalosno je to, kažu da su nekad ljudi bili ružniji, ali kad usporediš onda i danas.

Image

Image

:ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 07 Dec 2014, 00:33

A ovi istaknuti. :D Nijedan mi nije lijep. Božetebe, sigurno je i onda bio neki ljepši od Chea za kojeg se nikad nije saznalo, ali pričamo o ovima koje znamo.

Šta, Kapović ti je lijep? Je, otkad se ošišao bolje nešto izgleda, ali nije to to. :D
pa ja i pricam o ovima koje znam. sta ti ja mogu sta ih ti ne znas. :D ali, ne znam ja koji je zgodan, to ti trebas to malo proc i prosudit.. :kokice:

:D
  • Information