Odlične su im i pizze, a nekad sam bio ovisnik i o gyrosu.
Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 689 times
- Been thanked: 1164 times
Jesu li štrukli pierogi? U Poljskoj (u mom srcu) jedu ih i pečene i kuhane i od sira i od mesa... a najfinije su mi bile s umakom od jagoda i hrena.Hekatonhir » wrote:Ne kuham ništa, posljednjih nekoliko dana naručujem jedno jedino jelo, i ne mogu ga se nasititi. Što je doslovce fascinantno - jer ga godinama nisam mogao smisliti.
Davim se u štruklima. Slatkima. Ističem to jer su mi dosad taj zagorski specijalitet posluživali isključivo posoljen - i uopće mi se nije sviđao. No otkrio sam mjesto koje nudi i slane i slatke štrukle, i priprema ih neopisivo, upravo fantastično. Nemam riječi.
Dugave su mi daleko za naručit.
gonj špadi
- Stitch
- Head Honcho
Ako misliš na tijesto, nije preklopljeno nego savijeno. Kuhani su pa preliveni vrhnjem i zapečeni.klonka » wrote: Jesu li štrukli pierogi?
Mekani su ko duša, samo klize. Ja se od tri najedem. To je jedna porcija. Od šest spavam.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Preseli se k meni. Ništa nećeš morati raditi, već imam tetu čistačicu. 
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Probaj, toplo preporučujem. Ja ih jedino dodatno zašećerim, volim slatko.
Na neki način, podsjećaju me tako na knedle sa šljivama. Njih utopim u šećeru i vrhnju. A dugo ih nisam jeo.
Trebao bih kući.
Na neki način, podsjećaju me tako na knedle sa šljivama. Njih utopim u šećeru i vrhnju. A dugo ih nisam jeo.
Trebao bih kući.
Potpisi su za budale.
A do tad.Hekatonhir » wrote: Na neki način, podsjećaju me tako na knedle sa šljivama. Njih utopim u šećeru i vrhnju. A dugo ih nisam jeo.
Trebao bih kući.

"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Znaš, ako ti je A1 dovoljno blizu, vjerojatno ti je blizu i onaj Lidl kraj zgrade 24 sata. A tamo imaju odlične smrznute knedle sa šljivama.Hekatonhir » wrote:Probaj, toplo preporučujem. Ja ih jedino dodatno zašećerim, volim slatko.
Trebao bih kući.
Ja naručila večeras, odite kvragu, samo to ću reć, nemam ja para za takve egzibicije, a dobri suElliQuinn » wrote:A1 je meni blizu, mogla bih onda i probati te štrukle.
Happy Easter!
- Stitch
- Head Honcho
Znam. Ali ne može to meni nadomjestiti majčinu kuhinju.ElliQuinn » wrote: Znaš, ako ti je A1 dovoljno blizu, vjerojatno ti je blizu i onaj Lidl kraj zgrade 24 sata. A tamo imaju odlične smrznute knedle sa šljivama.
Jelda?aisling wrote: Ja naručila večeras, odite kvragu, samo to ću reć, nemam ja para za takve egzibicije, a dobri su![]()
Potpisi su za budale.
Kupiš ledove smrznute štrukle - ili Lidlove ako ih imaju. Staviš ih u kipuću vodu jako kratko, minutu, dvije tek, da isplivaju. Pažljivo ih izvadiš i poslažeš na pleh. Umiješaj malo vrhnja za kuhanje s kiselim vrhnjem, dodaj malo vanili šećera u to onog s okusom burbona i zapeci u pećnici. Na kraju još pospi s šećerom. I imat ćeš isto ko iz A1 al za puno manje pare veću količinu 
Happy Easter!
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
Danas sam napravila quiche od špinata i onaj obični sa šunkom
Uspješno su konzumirani, a ni stan nije spaljen 
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Sviđa mi se ovaj kiš sa špinatom. To ću baš probati.
Bilo mi je dosta njihove mesine nekoliko dana, pa je danas bio bezmesni ručak: špinat na mlijeku, tortelini u umaku od gorgonzole, punjeni šampinjoni (nije bilo bukovača ili lisičarki), jaja na oko, zelena salata i krastavci na salatu s mladim lukom.
Poslije su otišli na utakmicu i natukli se čevapa.
Bilo mi je dosta njihove mesine nekoliko dana, pa je danas bio bezmesni ručak: špinat na mlijeku, tortelini u umaku od gorgonzole, punjeni šampinjoni (nije bilo bukovača ili lisičarki), jaja na oko, zelena salata i krastavci na salatu s mladim lukom.
Poslije su otišli na utakmicu i natukli se čevapa.
Peršin, češnjak, mrvice, maslinovo ulje, sol, papar, korijander (ponekad stavim i đumbir u prahu i koju kaparu). Poslažem ih na vatrostalnu koju namažem s malo maslinovog ulja i pečem na 180 dok mi se ne učini da su gotove. Odokativno, jel.
Bukovače su puno bolje od šampinjona, ali nema ih uvijek.
jucer sam shvatila da mi piletina nece izdrzat do danas pa sam ju stavila u pac (slatko-kiseli). a onda sam u woku smiksala sve sta sam nasla u frizideru, a moglo je ici: poriluk, 2 vrste paprike, djumbir, med, piletina, riza i zacini (sol celera i narancin papar), i na kraju kikiriki.
djetetu se svidja
djetetu se svidja
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
obecala sam danas djetetu da cu ovaj tjedan napraviti joj fritule jer joj nisam htjela kupiti u gradu (dobila je kestenpire
), a u zivotu nisam radila fritule.
sto je najbolje toliko je recepata da ne znam koji odabrat
sto je najbolje toliko je recepata da ne znam koji odabrat
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
-
- Information
-