On ili ona...pitanje je SAD?

Koljite se i gložite!
haram
persona non grata

Post 09 Nov 2016, 13:45

Šabović Adis wrote:Kako ih zaustaviti? Jedino da mi počnemo zagađivati u većoj mjeri nego oni... :rofl:

Nadam se samo da će se oni prije podaviti u tom smeću nego mi, da ćemo ih nadživjeti. 'bemti latinično dž... :rofl:
Znaš li da 90% našeg zagađenog zraka dolazi izvana (najviše iz Italije), da rijeka Po truje Jadran više od ostataka ostataka naše industrije (sreća da nam morske struje idu u korist)? Zagađenja i klimatske promjene ne staju na nacionalnim granicama, a ni izbjeglice.
Bez brige, razni Trumpovi i njihove Štrumpete će najduže disat čisti zrak u svojim ljetovalištima i zimovalištima i odmaralištima, gdje god to bilo.

what we've got here is failure to communicate
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 09 Nov 2016, 14:48

haram wrote:Stvarno smiješno naivno zamišljaš globalne ekonomskopolitičke odnose. Ti globalni igrači ne razmišljaju u terminima kako će namjerno zajebat nit popravljat svijet: to su starkelje koje možeš nać po upravnim odborima megakompanija, koje boli dupe za svijet - njih zanima samo da njihov biznis ide dalje, jer samo o tome razmišljaju, to znaju i to rade čitavog života, takav im je mentalni sklop - zato je svijet tako kaotičan i razjeban. A bit će još gori kad na čelo SAD zasjedne najgori ignorant među njima, koji ne priznaje objektivne znanstvene ekspertize, i koji podupire masovnu eksploataciju najštetnijeg od svih prljavih energenata, nafte iz uljnih škriljaca (jer i sam ima udjela u tom biznisu), umjesto Klintonice koja je ipak u stanju razumjeti šta znanstvenici tumače o posljedicama industrijskog utjecaja na ovaj planet i na same SAD, pa je najavila veće okretanje ekonomije ka obnovljivim izvorima kako bi se ublažile te posljedice.
Možda ćeš razumjet kada ćeš za pumpanje kišnice iz bazena trebat tri pumpe a ne jednu, dok ćeš istovremeno čitat kako su suše, tuče, skakavci i plijesni poharale usjeve po Slavoniji i drugdje, ili kad cijena riže poraste za 400% pa se uskomeša koja milijarda azijata. Šta misliš šta će ti globalni igrači onda znati i moći napravit, osim zatvorit svoje butike pa odselit na Havaje, u Aspen, i slična mjesta koja će čuvat privatne vojske njihovih kompanija?
Kad ovako prikazes situaciju, izvlaceci je iz konkteksta, onda zaista ispada kako je on taj koji moze razjebat planet, no situacija je ipak drugcija u stvarnosti, a to je da je upravo iza nje stajao kompletan dosadasnji geopoliticko-ekonomski vrh. Dakle, ona je direktan nasljednik svih dosadasnjih politika tog sustava. Dakle, on je isto to, samo s razlikom da su ga izabrali ljudi kojima je pun kurac dosadasnjeg vladanja i unistenja ovog svijeta.

Dakle, sada mi treba jedna pumpa, a vrlo brzo ce mi trebat jos koja, bilo s njim ili s njom, meni sasvim svejedno.

U naravi se nista, ali ama bas nista nece promjenit od onog sto bi bilo i da je hilarica pobjedila.
Nenia Salonitana

Post 09 Nov 2016, 15:43

ovo možda čak i završi dobro po europu, ako maknemo na stranu globalnu financijsku nestabilnost i ostale sitnice. :rofl:

teta angela i ostali naći će način da iskoriste strah od rusije i amerike da uvjere članice da im razni exiti više ne padaju na pamet. :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 09 Nov 2016, 20:56

saće biti zabavno pratiti medije koji su pljuvali po Trumpu kako okreću ploču

ko onomad kad je Napoleon uteko s Elbe pa su ga pariški novinari krstili s ljudožder a niti
2 tjedna kasnije oslovljavali ga s kraljevsko visočanstvo... ak se neko sjeća...
'if you fall, i'll be there' (floor)
MmeTipfeler

Post 09 Nov 2016, 21:26

Oh, da. tko se ne sjeća te žurnalističke akrobatike? No Le Moniteur je, kao i općenito francuski tisak, imao mnogo neraščišćenih računa s Napoleonom. Ovo je iz imperatorova pisma Fouchéu, tadašnjem ministru policije, napisano 1804.

Réprimez un peu les journaux, faites-y mettre de bons articles, faites comprendre aux rédacteurs des Débats et du Publiciste que le temps n’est pas éloigné où, m’apercevant qu’ils ne me sont pas utiles, je les supprimerai avec tous les autres et je n’en conserverai qu’un seul.

(Stisnite malo te novine, neka pišu pristojne članke, objasnite urednicima listova kao što su Débats i Publiciste da nije daleko vrijeme kada ću ih, uvidim li da mi od njih nema koristi, ukinuti kao i sve ostale i da ću ostaviti samo jedne novine.)

Ne znam je li pod tim novinama koje je kanio ostaviti mislio na Le Moniteur. :cerek:
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 328 times
Been thanked: 354 times

Post 09 Nov 2016, 21:41

haram wrote:Znaš li da 90% našeg zagađenog zraka dolazi izvana (najviše iz Italije), da rijeka Po truje Jadran više od ostataka ostataka naše industrije (sreća da nam morske struje idu u korist)? Zagađenja i klimatske promjene ne staju na nacionalnim granicama, a ni izbjeglice.
Ne misliš valjda da je to tek odnedavno tako, ili da se zagađenje svodi na ono puko biološko?! :zubo:
Šta misliš šta nam sve stiže npr. putem interneta? Šta nam je prije stizalo i kojim putem? Jesil' ti znao da je npr. svaki film, bilo domaće bilo strane proizvodnje, ujedno i politički polutant te iste proizvodnje? Znaš li šta je Specijalni rat? Misliš da smo mi izvorni, autohtoni, demokrati?!
Jok burazere, mutirani! Sve eks-menovi (ol aj si iz ded pipl :eek:) i zombiji. :rofl:
Biološke mutacije uzrokovane npr. radijacijom gama zraka su pičkin dim za ove političke. Biološke se vide i golim okom i lako se dokazuju i tretiraju. Ove druge...ma, ne vuci me za partizanski jezik! :rofl:

Al' ne beri brigu, preturili smo mi i gore preko glave! :D

haram wrote:Bez brige, razni Trumpovi i njihove Štrumpete će najduže disat čisti zrak u svojim ljetovalištima i zimovalištima i odmaralištima, gdje god to bilo.
Ovo?! :zubo:

Image
Image

Valjda neće, a ako i dođe do toga, jbg., nama će garant škrge izrast', ono, evolucija itakoto, srvajval of d fitest... :rofl:
:top:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 09 Nov 2016, 23:16

miky0 wrote:Sada je i sluzbeno, novi predsjednik je on.

Kome je drago, nek se veseli, a kome je zao, nek popije jednu za oporavak :Pivo:
Čestitam, miki! :Pivo:

Sad lijepo otvori šampanjac, skini Hitlerovu sliku pa metni Trumpavog... :kava:
haram
persona non grata

Post 10 Nov 2016, 11:42

Uh, nekak se dogodilo da sam duplirao post, i nemogu izbrisat prethodni. Uglavnom, ovaj drugi je zaključna verzija, pa na njega odgovarajte ako mislite. Ali baš ako mislite.

miky0 wrote:Kad ovako prikazes situaciju, izvlaceci je iz konkteksta, onda zaista ispada kako je on taj koji moze razjebat planet, no situacija je ipak drugcija u stvarnosti, a to je da je upravo iza nje stajao kompletan dosadasnji geopoliticko-ekonomski vrh. Dakle, ona je direktan nasljednik svih dosadasnjih politika tog sustava. Dakle, on je isto to, samo s razlikom da su ga izabrali ljudi kojima je pun kurac dosadasnjeg vladanja i unistenja ovog svijeta.

Dakle, sada mi treba jedna pumpa, a vrlo brzo ce mi trebat jos koja, bilo s njim ili s njom, meni sasvim svejedno.

U naravi se nista, ali ama bas nista nece promjenit od onog sto bi bilo i da je hilarica pobjedila.
Miki, oprosti ali kurca ti ne kužiš kakva je situacija nit koji je kontekst.
Situacija je da je demokrat Obama osam godina radio na poticanju obnovljivih izvora istovremeno tražeći smanjivanje državnih potpora za industriju fosilnih goriva, potpisao Pariški sporazum kojim su se SAD obavezale o mjerama smanjenja emitiranja stakleničkih plinova, i vodio konstantnu politiku poticanja mjera za razvoj industrije obnovljivih što se i te kako odražavalo i na globalne trendove. Demokrat Hilari je najavila još čvršći nastavak te politike, šta bi dalje smanjivalo utjecaj republikanskih fosilnih lobista, a ovaj republikanski izrod će uništiti sve te pomake forsiranjem totalne eksploatacije sjevernoameričkog ugljena i naftnih škriljevaca, i praktičnim odustajanjem od Pariškog sporazuma. U kratkom vremenu katastrofalna suša na američkom zapadu, olujne snježne mećave na sjeveroistoku, i poplave nošene uraganima na jugoistoku -eto to ti je slika klimatskih promjena kakve već zahvaćaju SAD, a sve više događat će se i u ostalim regijama, pa i kod nas.

A nisu Trampu njegovi republikanski kolege okrenuli leđa zbog njegovog rušenja ekološke politike ni kvarenja njihovog biznisa, okrenuli su mu leđa jer ima sulude ideje o promjeni vanjske vojnopolitičke strategije (što opet u konačnici loše utječe i na njihov biznis) zbog kojih Putin trlja ruke, saveznici cvokoću, a Kina koluta očima. Misliš da je to dobro za nas obične male ljude? E pa nije.
Američkim prestankom podrške NATOu u Evropi Rusija bi mogla dobit krila da uskoči u pribaltičke zemlje kao što je uskočila u Ukrajinu, mogla bi uskočit i u druge bivše Sovjetske republike u kaspijsko-kavkaskoj regiji, može postat jače vojno angažirana na Bliskom istoku i ostatku Azije, a lokalni siledžije poput Sjeverne Koreje bi mogli dobit još čudnije ideje -što sve tek može dovesti do gomila ratova, čak i do trećeg svjetskog rata. Hilari je kao iskusna političarka i toga i te kako svjesna, za razliku od tog prekvarcanog morona koji misli da Amerika preko noći može odšetat iz svega toga bez posljedica. On ne vodi politiku detanta (kakva je 70-tih godina odmakla svijet od ruba nuklearnog sukoba), on bi zbog svoje ignorancije svih kompleksnosti međunarodnih odnosa ostavio svijet da se koprca u govnima u koja ga je sama Amerika uvalila kroz svojih skoro dvjesto godina imperijalističkog širenja. To je suludo, i zato su sve glavne suprotstavljene američke političke opcije suglasne da je Tramp najgora moguća varijanta.

A ko je glasao za njega? Pa većinom ljudi nižeg obrazovanja nezadovoljni svojim socijalnim statusom koji ga preferijaju iz manje-više smiješnih razloga, rasisti, seljačine i ignoranti svih kalibara, čega falabogu u Americi ne manjka.
http://metro.co.uk/2016/11/09/these-are ... t-6246987/
Svi imalo pametni ljudi se hvataju za glavu zbog njegovog izbora.
http://www.nature.com/news/donald-trump ... ts-1.20952
Zapravo, nije niti dobio većinu glasova.
http://metro.co.uk/2016/11/09/hillary-c ... n-6247216/

Kakve faking promjene taj lik koji je život posvetio gomilanju vlastitog bogatstva (jesi mu Miki vidio spavaću sobu? Luj XIV bi mu pozavidio) može donijeti svijetu?

Jebote, Miki, imaš logiku tipa "susedu je crkla krava, jupi, nema veze kaj bude iz istih razloga crkla i moja" :facepalm:
I Judolino ti je sve brutalno kratko i jasno rekao.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 10 Nov 2016, 15:22

haram wrote:Uh, nekak se dogodilo da sam duplirao post, i nemogu izbrisat prethodni. Uglavnom, ovaj drugi je zaključna verzija, pa na njega odgovarajte ako mislite. Ali baš ako mislite.

Miki, oprosti ali kurca ti ne kužiš kakva je situacija nit koji je kontekst.
Situacija je da je demokrat Obama osam godina radio na poticanju obnovljivih izvora istovremeno tražeći smanjivanje državnih potpora za industriju fosilnih goriva, potpisao Pariški sporazum kojim su se SAD obavezale o mjerama smanjenja emitiranja stakleničkih plinova, i vodio konstantnu politiku poticanja mjera za razvoj industrije obnovljivih što se i te kako odražavalo i na globalne trendove. Demokrat Hilari je najavila još čvršći nastavak te politike, šta bi dalje smanjivalo utjecaj republikanskih fosilnih lobista, a ovaj republikanski izrod će uništiti sve te pomake forsiranjem totalne eksploatacije sjevernoameričkog ugljena i naftnih škriljevaca, i praktičnim odustajanjem od Pariškog sporazuma. U kratkom vremenu katastrofalna suša na američkom zapadu, olujne snježne mećave na sjeveroistoku, i poplave nošene uraganima na jugoistoku -eto to ti je slika klimatskih promjena kakve već zahvaćaju SAD, a sve više događat će se i u ostalim regijama, pa i kod nas.

A nisu Trampu njegovi republikanski kolege okrenuli leđa zbog njegovog rušenja ekološke politike ni kvarenja njihovog biznisa, okrenuli su mu leđa jer ima sulude ideje o promjeni vanjske vojnopolitičke strategije (što opet u konačnici loše utječe i na njihov biznis) zbog kojih Putin trlja ruke, saveznici cvokoću, a Kina koluta očima. Misliš da je to dobro za nas obične male ljude? E pa nije.
Američkim prestankom podrške NATOu u Evropi Rusija bi mogla dobit krila da uskoči u pribaltičke zemlje kao što je uskočila u Ukrajinu, mogla bi uskočit i u druge bivše Sovjetske republike u kaspijsko-kavkaskoj regiji, može postat jače vojno angažirana na Bliskom istoku i ostatku Azije, a lokalni siledžije poput Sjeverne Koreje bi mogli dobit još čudnije ideje -što sve tek može dovesti do gomila ratova, čak i do trećeg svjetskog rata. Hilari je kao iskusna političarka i toga i te kako svjesna, za razliku od tog prekvarcanog morona koji misli da Amerika preko noći može odšetat iz svega toga bez posljedica. On ne vodi politiku detanta (kakva je 70-tih godina odmakla svijet od ruba nuklearnog sukoba), on bi zbog svoje ignorancije svih kompleksnosti međunarodnih odnosa ostavio svijet da se koprca u govnima u koja ga je sama Amerika uvalila kroz svojih skoro dvjesto godina imperijalističkog širenja. To je suludo, i zato su sve glavne suprotstavljene američke političke opcije suglasne da je Tramp najgora moguća varijanta.

A ko je glasao za njega? Pa većinom ljudi nižeg obrazovanja nezadovoljni svojim socijalnim statusom koji ga preferijaju iz manje-više smiješnih razloga, rasisti, seljačine i ignoranti svih kalibara, čega falabogu u Americi ne manjka.
http://metro.co.uk/2016/11/09/these-are ... t-6246987/
Svi imalo pametni ljudi se hvataju za glavu zbog njegovog izbora.
http://www.nature.com/news/donald-trump ... ts-1.20952
Zapravo, nije niti dobio većinu glasova.
http://metro.co.uk/2016/11/09/hillary-c ... n-6247216/

Kakve faking promjene taj lik koji je život posvetio gomilanju vlastitog bogatstva (jesi mu Miki vidio spavaću sobu? Luj XIV bi mu pozavidio) može donijeti svijetu?

Jebote, Miki, imaš logiku tipa "susedu je crkla krava, jupi, nema veze kaj bude iz istih razloga crkla i moja" :facepalm:
I Judolino ti je sve brutalno kratko i jasno rekao.
Ma jasno ti je meni pun kurac svega oko svacega i icega. Jedino mi je zao sto me smatrate nhegovim fanom :facepalm:

Ja sam protiv, protiv svih njih. Jedino sam zadovoljan sto je narod takav kakav je, poslao jasnu poruku dosadasnjim vladarima da im je sat otkucao jer su taj narod napravili glupim i niskorisnim. Racunica je kristalno jasna zadto je trump pibjedio na izborima.

A sad malo o hilarici. U slijedecem linku kojeg sam otvorio kao prvog na gugl trazilici je izlistao niz megakompanija koje su stajale iza nje. I ne bih bas rekao da nijedna od navedenih nema prste u globalnom zatopljenju ;)

https://www.opensecrets.org/politicians ... cle=Career

Nisam mu gledao sobu niti ista drugo, jer kad vidim takav kurac na tvu, prominim kanal. Ne hranim se idiotarijama, barem ne tim medijem ako vec jesam za stolom :zubo:
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Nov 2016, 05:08

Jebomajkuuuuuu :rofl: :rofl: :rofl:
haram
persona non grata

Post 11 Nov 2016, 09:02

Ku Klux Klan već najavljuje paradu u čast Trumpove pobjede.
http://www.independent.co.uk/news/world ... 10671.html
Neo-Nazi and Daily Stormer founder Andrew Anglin celebrated with a prediction of what Mr Trump would bring to the White House.

"Our Glorious Leader has ascended to God Emperor. Make no mistake about it: we did this. If it were not for us, it wouldn’t have been possible," he wrote. "The White race is back in the game. And if we’re playing, no one can beat us. The winning is not going to stop."
:facepalm:

Nije loše znati da niti ova jabuka nije pala daleko od stabla: :cerek:
Mladi Fred Trump bio je još 1927. uhapšen zbog sukoba s policijom na prorasističkom skupu koji je organizirao KKK.

Inače, i to čime se Donald busa kako je nevjerojatno sposoban poslovni čovjek koji je sam stvorio svoje poslovno carstvo, nije baš jako istina: da je tih 40 miliončića, koje je 1974. dobio od svog tatice, jednostavno uložio u bilo koji solidan fond, i samo sjedio na jajima ko kvočka, imao bi otprilike jednako para kao što ima i danas.
haram
persona non grata

Post 12 Nov 2016, 03:56

miky0 wrote:Ma jasno ti je meni pun kurac svega oko svacega i icega. Jedino mi je zao sto me smatrate nhegovim fanom :facepalm:
Pa jasno je meni da ti misliš da je dobro šta je izabran jer očekuješ kako će svojim idiotizmom oslabiti američku globalnu hegemoniju. Ali smiješno je što to očekuješ od lika koji kaže kako će "Amerika opet biti velika". Šta misliš, kakvu vanjsku politiku takav može voditi? Da će pitati druge narode jel smije ovo ili ono? Lik, koji otvoreno zlurado kaže nek se najmnogoljudnije zemlje Azije potuku u atomskom ratu jer se to Amerike netreba ticati -nakon što je dobrim dijelom i sama stvorila takvo geopolitičko stanje?
miky0 wrote:Ja sam protiv, protiv svih njih. Jedino sam zadovoljan sto je narod takav kakav je, poslao jasnu poruku dosadasnjim vladarima da im je sat otkucao jer su taj narod napravili glupim i niskorisnim. Racunica je kristalno jasna zadto je trump pibjedio na izborima.
Kakva vražja računica, čija? Ksenofoba i agresivnih seljačina koji traže rasnu segregaciju? Kakav je narod koji ga je izabrao, nego tupava rulja koja nezna zbrojit dva i dva, koja je nasjela na spiku "Amerika će opet biti velika" (a sada je valjda jako mala i slabašna) i to joj dobro zvuči? Koja nezna šta je antropogeno globalno zatopljenje, ne vjeruje u znanost, nezna čak niti naći na karti gdje je Evropa, gdje Afrika, gdje Bliski Istok, a kamoli kakvi su tamo aktualni problemi...? I koga su onda izabrali? Najgoreg degenerika među degenericima -jako pametan izbor, nema šta. Isto tako su i u Njemačkoj 1933. "nezadovoljni birači poslali jasnu poruku dotadašnjim vladarima" pa Hitlera izabrali jer im je govorio ono šta su htjeli čuti. Pa su se na kraju plakali zbog svojeg izbora, nakon što su pola svijeta razorili i raspizdili da su ih ovi svi skupa izgazili.
Kome je orkucao sat? Fosilnim bogatunima koji zadnjih stopedeset godina drmaju politikom? Evo kako im otkucava sat:
"Oil, Coal Seen as Winners With Donald Trump Victory
Election win buoyed investors in fossil fuels while sending shares of wind and solar firms tumbling"

http://www.wsj.com/articles/oil-coal-se ... 1478693338
miky0 wrote:A sad malo o hilarici. U slijedecem linku kojeg sam otvorio kao prvog na gugl trazilici je izlistao niz megakompanija koje su stajale iza nje. I ne bih bas rekao da nijedna od navedenih nema prste u globalnom zatopljenju ;)

https://www.opensecrets.org/politicians ... cle=Career
Svi imamo prste u globalnom zatopljenju, više ili manje, ali evo po n-ti put koja je razlika između Klintonice i Trampa:
"3. If you believe that man-made Climate Change is a scientific fact and want legislation passed to increase Renewable Energy and fight Climate Change, vote for Clinton and Democrats
If you don’t believe that man-made Climate Change is a scientific fact and/or don’t want legislation to fight Climate Change, vote for Trump and Republicans.
Donald Trump has stated that “Climate Change is a hoax” and wants to increase America’s reliance on coal and other fossil fuels. Hillary Clinton has consistently campaigned for renewable energy and climate action."

http://www.huffingtonpost.com/richard-g ... 02256.html
A neznam, možda misliš da je Klintonica namjerno sebe podrivala pričajući o nastavku Obamine politike prelaska sa fosilnih na obnovljive?
miky0 wrote:Nisam mu gledao sobu niti ista drugo, jer kad vidim takav kurac na tvu, prominim kanal. Ne hranim se idiotarijama, barem ne tim medijem ako vec jesam za stolom :zubo:
Šteta što nisi gledao, možda bi onda shvatio da teško da može biti zainteresiran za neke promjene.
Dakle uopće ti nije jasno šta jedno ili drugo zastupaju i tko iza njih stoji, nego si paušalno zaključio tko bi bio bolji čelnik najače svjetske supersile? Baš tako je birala i većina Amerikanaca, za nekakve apstraktne promjene, pa su pogodili prstom u govno.
Šabović Adis
Inventar

Post 12 Nov 2016, 04:21

Hoćemo li se makar složiti da su Ameri dobili tačno ono što i zaslužuju? (Narod ima tačno onakvu vlast kakvu zaslužuje jer vlast proizilazi upravo iz naroda, to je odabrani sloj istog, elita, narod se zrcali u njoj) :zubo:

I, možel' bit da demokratski izabran predsjednik nije -demokrat - ma koliko se zvao Republikanac?
I, jel' se demokratija fakat svodi na izbore (koji su, makar meni, tek znak izbirljivosti)? :misli:
haram
persona non grata

Post 12 Nov 2016, 04:31

Šabović Adis wrote:Hoćemo li se makar složiti da su Ameri dobili tačno ono što i zaslužuju? (Narod ima tačno onakvu vlast kakvu zaslužuje jer vlast proizilazi upravo iz naroda, to je odabrani sloj istog, elita, narod se zrcali u njoj) :zubo:

I, možel' bit da demokratski izabran predsjednik nije -demokrat - ma koliko se zvao Republikanac?
I, jel' se demokratija fakat svodi na izbore (koji su, makar meni, tek znak izbirljivosti)? :misli:
Dobit ćemo mi svi i preko zasluge.
A Amerika je odavno oligarhija, kakva je i ova Jeljcinova & Putinova Rusija.
Šabović Adis
Inventar

Post 12 Nov 2016, 04:48

haram wrote:Dobit ćemo mi svi i preko zasluge.
A Amerika je odavno oligarhija, kakva je i ova Jeljcinova & Putinova Rusija.

Ja se o(d)građujem, smatram da nije pošteno prema ostalima da meni pripadne više nego što me sljeduje! :mudri:

:rofl:
Šabović Adis
Inventar

Post 12 Nov 2016, 06:25

Valjal' ovo išta, ja pregled'o do kraja? :nogica:

Sunić je, izgleda, stručnjak za rasna i nacionalna pitanja, svašta priznaje a između ostalog, na 52:34 i:
"Moj su problem Jugosloveni i komunisti. (...) Oni su likvidni. Oni su vodeni. Oni nemaju identiteta." ?!?!

Možda bi ovako:

Image

Suniću, moj identitet je Šabović Adis, a jel' ti tvoj sigurno nisi pobrkao s nacionalitetom? Da se nisi, dalekobilo, i bjelifikovao? :ceka:

Miki, jes' ti dr. Tomasović?
haram
persona non grata

Post 12 Nov 2016, 19:30

Uh, Adise. Trampa (i kolateralne žrtve :D ) ovdje masakriramo, imaju još dvije teme o sociokapitalističkim +jedna o jugonostalgičnim podjebavanjima :cerek:

evo jedna prigodna:

Imagehttps://postimage.org/app.php

Još nemogu vjerovati da takav lik može postati predsjednik, čak i u Americi. :facepalm:
Šabović Adis
Inventar

Post 12 Nov 2016, 20:40

haram wrote:Uh, Adise. Trampa (i kolateralne žrtve :D ) ovdje masakriramo, imaju još dvije teme o sociokapitalističkim +jedna o jugonostalgičnim podjebavanjima :cerek:

Istina, samo, kako to da jednom doktoru nauka problem predstavljaju Jugosloveni i komunisti a Tramp ne? Stekao sam dojam da ga zdušno podržava.
Rase?! Nacije?! S tim nema problema (rasizam, primjerice, nije tek ispoljavanje mržnje ili uopšteno nesnošljivosti prema "drugoj" ili "drugim" rasama, nego je prvenstveno i afirmacija rase kao takve - ko o čemu, rasist o rasi), a? Al' su mu problem npr. komunisti koji ne jebu ni rasu ni naciju, ono, ni 2%?! Ccc... :zubo:
haram wrote:evo jedna prigodna:

Imagehttps://postimage.org/app.php

Još nemogu vjerovati da takav lik može postati predsjednik, čak i u Americi. :facepalm:
Okontrer, Monšeri, onli in Amerika. :rofl:

Tramp je predsjednik svih Amerikanaca, i, samo Amerikanaca. On im je najbolji.
:D
haram
persona non grata

Post 12 Nov 2016, 23:46

Šabović Adis wrote:Istina, samo, kako to da jednom doktoru nauka problem predstavljaju Jugosloveni i komunisti a Tramp ne? Stekao sam dojam da ga zdušno podržava.

Rase?! Nacije?! S tim nema problema (rasizam, primjerice, nije tek ispoljavanje mržnje ili uopšteno nesnošljivosti prema "drugoj" ili "drugim" rasama, nego je prvenstveno i afirmacija rase kao takve - ko o čemu, rasist o rasi), a? Al' su mu problem npr. komunisti koji ne jebu ni rasu ni naciju, ono, ni 2%?! Ccc... :zubo:
Dobro da nema Sedmulice da ti odgovori, načitali bi se o svinjskim polovicama i šabanačkim opancima :cerek:
Ah zo? Doktor nauka? Jel poitičkih? Takvi su mi najdraži.
Zanimljivo je kako kod nas gotovo nitko tih od državno dobro uhljebljenih kreatura nema simpatije za recimo jednog Noama Chomskog Ili Naomi Klein ili Michaela Moorea.
Šabović Adis wrote:Okontrer, Monšeri, onli in Amerika. :rofl:

Tramp je predsjednik svih Amerikanaca, i, samo Amerikanaca. On im je najbolji.
U krivu si, ima ih mnogo koji su u utorak proplakali, a ni mi baš nemamo razloga za veselje. Osim možda spomenutog doktora nauka i sličnih.

Not All KKK Members Support Donald Trump :rofl:

Znaš tko još je podržavao Hilari protiv Trampa? Autor ove pjesme:
haram
persona non grata

Post 13 Nov 2016, 00:18

I papa Franjo je za vrijeme nedavnog posjeta Mexiku rekao kako čovjek koji gradi zidove umjesto mostova nije kršćanin. Onda je ružičasti Štrump nazvao papin komentar sramotnim što se usuđuje dovesti u pitanje njegovu vjeru, i primijetio kako je i Vatikan ograđen golemim zidinama (starim preko 1000 godina bajdvej). Na što je papa odgovorio da su na tim zidinama i golema vrata. :rofl:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -wall.html
http://edition.cnn.com/2016/02/18/polit ... tian-wall/
haram
persona non grata

Post 13 Nov 2016, 01:32

http://www.politika.rs/sr/clanak/322279 ... eo-Teheran
- ovaj je kao i ona senatorica šta je pred par godina ukazivala na svijetli primjer koegzistencije Sjevernog i Južnog Vijetnama (dok je bila u odboru za vanjsku politiku :cerek: ) (i koja se zanimala je li rover Kjurioziti uslikao američku zastavu koju je ostavio Neil Armstrong, na Marsu :lol: ) (i koja je potvrdila Osmanagićevo otkriće bosanskih piramida za alternativce na forumu haer... :S ) (i koja je još svašta...)

Ali ovo je ipak najzanimljiviji dio teksta:
"Konzervativni senatori poručili su tada vođama Irana da treba da obustave pregovore o nuklearnom programu sa vladom Baraka Obame jer bi eventualni dogovor bio ništavan: Kongres i sledeći šef Bele kuće bi ga odbacili.
Njihovo obraćanje naišlo je na osude ne samo Obaminih demokrata već i mnogobrojnih američkih medija koji smatraju da su republikanci podrili međunarodni autoritet predsednika SAD i da je vrlo moguće da su krivi i za izdaju. U suštini, konzervativci su poručili da svet ne treba da veruje američkom predsedniku. Republikanska stranka ima većinu u oba doma Kongresa, ali je spoljna politika isključivo u nadležnosti izvršne grane vlasti, to jest Obamine administracije. Pišući iranskim zvaničnicima konzervativci su probali da sabotiraju spoljnu politiku sopstvene zemlje.
...
Nemali broj analitičara smatra da su senatori prekršili zakon koji Amerikancima zabranjuje da se savetuju sa stranim vladama sa namerom da „poraze politiku SAD”. Još gore je što su pisali Teheranu neposredno nakon posete Benjamina Netanijahua Kongresu. Izraelski premijer se obratio republikanskoj većini Predstavničkog doma i Senata suprotno volji Bele kuće i sve vreme kritikujući Obamine pregovore sa Teheranom. Međunarodni pregovori imaju za cilj da ubede Iran da se odrekne programa obogaćivanja uranijuma, odnosno da odustane od nuklearnog naoružanja.

Izrael se protivi razgovorima u Ženevi jer smatra da će iranski režim prevariti pregovarače i ipak napraviti atomsku bombu. Međutim, Netanijahu je bio taj koji je tada na Vašington bacio diplomatsku bombu. Američka administracija, koja redovno utiče na vlade širom sveta, imala je retku priliku da doživi da se njoj u politiku mešaju strana vlada i strani državnik, što Bibi sigurno jeste činio kada je ubeđivao i ubedio republikance da probaju da potope mogući Obamin sporazum sa Teheranom."

Logično pitanje je: zašto je američkim konzervativcima/republikancima toliko stalo da njihova vlastita država ne postigne dogovor sa Iranom oko nuklearnog naoružanja, i time eliminira razlog za vojnu intervenciju? Nije valjda da ih toliko boli dupe za tamo neki Izrael bogu iza nogu, koji nemogu nać ni na atlasu ni na globusu?

Odgovor se sastoji od dva dijela:
1. Iran je zemlja sa trenutno četvrtim svjetskim zalihama nafte (ispred Iraka)
https://en.wikipedia.org/wiki/Oil_reserves_in_Iran
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... l_reserves
2. Američke republikance financira industrija fosilnih goriva (nafte uglavnom -čitaj: Saudijska veza, Nixon, petrodolar, OPEC, obitelj Bush itd...)
https://en.wikipedia.org/wiki/Fossil_fu ... ted_States

Mislim da netreba jako puno pričati o tome da prelazak na obnovljive izvore znači smrt za fosilne.

Zajapureni Štrump je tu malo neplanirano uletio, s obzirom da on zastupa & njega gura onaj dio fosilne industrije koji se koncentrirao na eksploataciju domaćih/kanadskih naftnih škriljevaca i ugljena.
http://www.wsj.com/articles/oil-coal-se ... 1478693338
http://www.mining.com/coal-oil-industri ... p-victory/

A šta bi se to trebalo ticati ostatka svijeta (pa i nas)?
Jer svaka daljnja eksploatacija fosilnih energenata znači daljnje emitiranje stakleničkih plinova i razorne klimatske promjene (o toksičnim zagađenjima biosfere koja uključuju i sve nas da i ne govorim). O tome postoje gomile znanstvenih studija, od NASAe i gomile drugih najviše rangiranih američkih i neameričkih znanstvenoistraživačkih institucija, i nije niti malo za zajebanciju.
http://www.motherjones.com/environment/ ... ate-change

@Miki, jel ti sad vidiš koje su to igre, jel vidiš da čak i u SAD postoje jako suprotstavljene političke struje?
Kakve bajke o štrampljavim "promjenama" američke globalne hegemonije i standarda njihovih nižih slojeva (koji zapravo još uvijek žive daleko bolje nego većina čovječanstva)... :bonk:
haram
persona non grata

Post 13 Nov 2016, 01:44

Ali velika većina ljudi sve to teško može pohvatati, pa se i ne zamaraju previše s time, nego brinu svoje svakodnevne male brige, ne shvaćajući gdje leže korijeni svih pa i njihovih problema, videći samo neke fragente cijele slike, i zbog toga gomilaju vlastite frustracije koje se opet odražavaju na njihovo poimanje svijeta i odluke koje se tiču svih nas.
Mah, jedan grčki filozof je s pravom svojevremeno primijetio kako nema gore stvari od demokracije, gdje instinktivima podložna, uskovidna, sebična i neobrazovana rulja kaotično odlučuje o zajedničkoj budućnosti sadašnjih i budućih generacija.

Zato ćemo svi skupa i pokrepati relativno uskoro, mjereno u desetljećima.

Dobro, poneko će vjerojatno i ostat, da širi idiotizam i dalje...
Šabović Adis
Inventar

Post 13 Nov 2016, 01:57

haram wrote:Dobro da nema Sedmulice da ti odgovori, načitali bi se o svinjskim polovicama i šabanačkim opancima :cerek:
Garant vreba iz prikrajka... :rofl:

haram wrote:Ah zo? Doktor nauka? Jel poitičkih? Takvi su mi najdraži.
Ma joj: :facepalm:
Rođen je u Zagrebu. Njegov otac Mirko Sunić, odvjetnik, bio je politički zatvorenik u komunističkoj Jugoslaviji.[2]

Studirao je francuski i engleski jezik i književnost na Sveučilištu u Zagrebu na Filozofskom fakultetu, a studij je završio 1977. godine,

Na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Sacramentu je magistrirao političke znanosti 1985., a doktorirao u Santa Barbari 1988. godine. Do 1993. radi kao profesor političkih znanosti u Americi.
U onom videu, ako si ga cijelog pregledao, se čudi kako to da se, parafraziram, komunistima i dalje dopušta egzistencija i zakoji kurac se on (i njemu slični) borio protiv njih, podrivajući društveno & ustavno uređenje. Čova bi, valjda, sada da pozove na odgovornost one kojima je tada pomagao. :facepalm:

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Suni%C4%87

haram wrote:Zanimljivo je kako kod nas gotovo nitko tih od državno dobro uhljebljenih kreatura nema simpatije za recimo jednog Noama Chomskog Ili Naomi Klein ili Michaela Moorea.
Simpatišem ja. Mada s rezervom. :zubo:

A Mura Majkla skoro bez rezerve jer me podsjeća na jednog mog druga, ovdje, u Sarajevu. :D
haram wrote:U krivu si, ima ih mnogo koji su u utorak proplakali, a ni mi baš nemamo razloga za veselje. Osim možda spomenutog doktora nauka i sličnih.
Nije nego ako ti je Tramp precjednik i tis' Amerikanac i kotejebe. :rofl:

Jebote, kako mi sad ono Good night America… wherever you are zlokobno zvuči. :rofl:
haram wrote:Not All KKK Members Support Donald Trump :rofl:

Znaš tko još je podržavao Hilari protiv Trampa? Autor ove pjesme:
haram
persona non grata

Post 13 Nov 2016, 02:51

Šabović Adis wrote:Garant vreba iz prikrajka... :rofl:
Onda nam svinjske polovice ne ginu. Šteta šta su samo virtualne, kad već nema genšera, ili pristojne plaće bar... :D
Ma joj: :facepalm:
Zlo i naopako :cerek:

Nou šit??? Mirko Sunić??? Pa to mi je bio susjed u istom haustoru -on prizemlje, ja na zadnjem katu! Madre de dios! Al moram priznat da je bio, koliko sam ga upoznao u površnim susjedskim susretima, pravičan, iako malo krut. Poštivao je moj ratni put, nepodobnom pedigreu unatoč. Valjda ga je kazneno-popravni sustav bivše nam mrszke države ipak korektirao i usadio mu prave vrijednosti :cerek:
U onom videu, ako si ga cijelog pregledao, se čudi kako to da se, parafraziram, komunistima i dalje dopušta egzistencija i zakoji kurac se on (i njemu slični) borio protiv njih, podrivajući društveno & ustavno uređenje. Čova bi, valjda, sada da pozove na odgovornost one kojima je tada pomagao. :facepalm:
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Suni%C4%87
Kako li se samo borio? Nije pravilno vezao čvor na pionirskoj marami? Il možda ekumensko-imovinskom pretvorbom devedesetih? :cerek:
Aha, vidim -predavao je u Ameriki dok je imao prilike da, za ideje koje za solidne pare tamo predaje, nosi glavu u torbi u Kroaciji. Garant bi se svidio Sedmulici, u istom rovu tamo negdje na prvoj crti obrane Hjustona.
Nisam ni otvorio video, imam ograničenu količinu podataka, a već sam se zanio početkom mjeseca.
Možda krajem mjeseca ;)
Simpatišem ja. Mada s rezervom. :zubo:

Jebiga, sit gladnom ne vjeruje. I obratno :mig:
A Mura Majkla skoro bez rezerve jer me podsjeća na jednog mog druga, ovdje, u Sarajevu. :D
Šta, iste cvike i škemba? :D
Nije nego ako ti je Trump precjednik i tis' Amerikanac i kotejebe. :rofl:
Pa, s te strane i trebaju bit zahvalni svojoj državi, jer ako te netko tamo vani ščepa odma šalju Delta Force squad & Tuljane +CNN ekipu... osim ako si zaglavio u Saudijskoj Arabiji ili Turskoj -e onda je snađisedruže jer to su strateški bitni saveznici. :cerek:
:har-har-har:
Al Bosu skidam kapu.
Šabović Adis
Inventar

Post 13 Nov 2016, 04:26

haram wrote:Onda nam svinjske polovice ne ginu. Šteta šta su samo virtualne, kad već nema genšera, ili pristojne plaće bar... :D

Šta je, pa to su univerzalne vrijednosti. :rofl:
haram wrote:Zlo i naopako :cerek:

Nou šit??? Mirko Sunić??? Pa to mi je bio susjed u istom haustoru -on prizemlje, ja na zadnjem katu! Madre de dios! Al moram priznat da je bio, koliko sam ga upoznao u površnim susjedskim susretima, pravičan, iako malo krut. Poštivao je moj ratni put, nepodobnom pedigreu unatoč. Valjda ga je kazneno-popravni sustav bivše nam mrszke države ipak korektirao i usadio mu prave vrijednosti :cerek:
Jbg., sumnjam da je Mirko rođen u FNRJ i da se ono što je njemu u Kr. Jugoslaviji putem školstva bilo usađeno podudara sa onim što se afirmisalo i promovisalo u postapokaliptičnoj Jugi (TM by Šabović Adis :mirko:) od '45. pa naovamo, ali Tomislav jeste - njemu efenerjotovština i kasnije eseferjotovština sigurno nisu predstavljale "ispiranje mozga" kao što su mu to, najvjerovatnije, predstavljale ocu.

Ne čudi me Mirko, Tomislav me čudi. :facepalm:
haram wrote:Kako li se samo borio? Nije pravilno vezao čvor na pionirskoj marami? Il možda ekumensko-imovinskom pretvorbom devedesetih? :cerek:
Eto, ovaj priznaje, i hvali se maltene, subverzivnim aktivnostima kojima se bavio, ono, emigracija, milioni, organizacija, logistika...jebote, devedesetih niko, zvanično, nije rušio Jugoslaviju nego se borio za slobodu, nezavisnost itd... osim, izgleda, Sunića i njemu sličnih. Njemu kao da paše samo antagonizam spram komunista i Jugoslovena a nacionalizmi (i velikonekakvosti? :rofl: ) drugih nacija ne da mu ne smetaju, nego ih, kako i sam kaže, potpuno podržava. :facepalm:

haram wrote:Aha, vidim -predavao je u Ameriki dok je imao prilike da, za ideje koje za solidne pare tamo predaje, nosi glavu u torbi u Kroaciji. Garant bi se svidio Sedmulici, u istom rovu tamo negdje na prvoj crti obrane Hjustona.
Pa da, ne znamo mi, ovdje, kako stvari stoje, pa da nam malo oči otvori. :rofl:
haram wrote:Nisam ni otvorio video, imam ograničenu količinu podataka, a već sam se zanio početkom mjeseca.
Možda krajem mjeseca ;)
:giggle: :vidiga:
haram wrote:Jebiga, sit gladnom ne vjeruje. I obratno :mig:
Priznam prevod. Uvijek. Al' samo k'o beletristiku. :zubo:
haram wrote:Šta, iste cvike i škemba? :D
C, iste djelatnosti:

haram wrote:Pa, s te strane i trebaju bit zahvalni svojoj državi, jer ako te netko tamo vani ščepa odma šalju Delta Force squad & Tuljane +CNN ekipu... osim ako si zaglavio u Saudijskoj Arabiji ili Turskoj -e onda je snađisedruže jer to su strateški bitni saveznici. :cerek:
Umjesto da svojoj dječici lijepo objasne šta su to granice, šta je nepovredivost istih da nema nikakvo America whereever you are nego samo na sjevernoameričkom kontinentu i da ih, uopšteno govoreći, upute na poštovanje domaćina koji im pruži gostoprimstvo?!
Govorim, naravno, iz svog ćoška jer ja sam upravo tako španovan. Fabrički. :zubo:
haram wrote::har-har-har:
Al Bosu skidam kapu.
:five:
  • Information