Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom
Nemam osobnih iskustava s tim no ja bih to shvatio kao dodatnu mogućnost za tebe. Ako se ne pojaviš ne letu imaš 96 sati da uz nadoplatu od 365 AED i razliku u cijeni uzmeš karte za drugi let. Ako to ne napraviš nikome ništa, propala ti karta a refund ne očekuj. Ne vjerujem da ti mogu još dodatno naplatiti no-show, to mi izgleda prilično nemoguće i ja to ne bih tako tumačio. 
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
Već sam se pobojala da i mene čeka veselje sa nemogućnošću check in-a za sutra. Letim ZAG - FRA - LUX. Srećom pa se moglo sve odraditi preko Croatijinog app-a, preko Lufthansinog sam mogla samo drugi let.
collect moments, not things
U povratku, ako ti je drugi let Croatijin, će ti u LUX najvjerojatnije moći samo prtljagu do ZAG čekirat, putnike neće.
Tak je meni bilo, pa sam u Minkenu to časkom riješio na Luftinom automatu/"kiosku" unutar airsidea.
Let FRA-LUX mi je bio jedan od najluđih "letova" u karijeri.
Po redu "letenja" traje trifrtalj vure, ali od toga sam samo 20 minuta bio u zraku, ostalih 25 se rulalo po pistama i stajankama... Već sam mislio da ćemo do Luxembourga doći kopnenim putem, bez uzlijetanja.
Avionček je bio malecki, 20-tak/30-tak ljudi, ali nikad prije, pa ni u grdosijama s 300+ putnika nisam vidio toliko ultraskupih odijela (koja koštaju vjerojatno ko moj auto).
Tak je meni bilo, pa sam u Minkenu to časkom riješio na Luftinom automatu/"kiosku" unutar airsidea.
Po redu "letenja" traje trifrtalj vure, ali od toga sam samo 20 minuta bio u zraku, ostalih 25 se rulalo po pistama i stajankama... Već sam mislio da ćemo do Luxembourga doći kopnenim putem, bez uzlijetanja.
Avionček je bio malecki, 20-tak/30-tak ljudi, ali nikad prije, pa ni u grdosijama s 300+ putnika nisam vidio toliko ultraskupih odijela (koja koštaju vjerojatno ko moj auto).
- Prolaznica
Ljudi da li vam se ikad dogodilo da ste pozitivni na onaj papirić za eksplozive kojim vas testiraju na random testu na security checku?
Jer, meni je to jutros u FRA ispalo pozitivno, prvi put u životu. Otpratili su me u sobičak gdje me odmah okružilo 7-8 osoba, od toga 3 do zuba naoružana policajca.
Nisu bili neugodni, dapače, prekopali su mi (detaljno) samo prtljagu i kad su završili sve su uredno vratili nazad.
Jer, meni je to jutros u FRA ispalo pozitivno, prvi put u životu. Otpratili su me u sobičak gdje me odmah okružilo 7-8 osoba, od toga 3 do zuba naoružana policajca.
Nisu bili neugodni, dapače, prekopali su mi (detaljno) samo prtljagu i kad su završili sve su uredno vratili nazad.
- Prolaznica
Mrzim ići u Lux, baš zbog toga što si naveo, no tu je HQ firme pa ponekad treba i tamonvnk wrote:U povratku, ako ti je drugi let Croatijin, će ti u LUX najvjerojatnije moći samo prtljagu do ZAG čekirat, putnike neće.
Uz to, zemlja je dozlaboga dosadna i sterilna, novac ovdje vodi glavnu riječ. Ajde, tu i tamo se nađe koja dobra pivnica. Mi obično idemo u jedan nepalski restoran gdje nam konobarica piše račune po želji, ručno na paragon bloku, bez da navede koliko si popio (vrlo korisno za cost reporte
Trebam poznavatelje Otocja i Otoka oko Otocja.
Lassie se treba vratiti kuci iz Irske, Sjeverne ili Republike, svejedno, na neki od blizih aerodroma (Venecija iskljucena, goopti je preskup a 7 sati tandrkanja je previse).
Nasla sam Ryanair koji iz Dublina ide u ranu zoru, onda je 12 sati stajanja u Bristolu (koliko je udaljen grad od aerodroma za jednodnevni posjet?) i onda Bristol-Zadar, let dolazi u 11 navecer i to je zajeb jer treba nociti u Zadru da bi krenula za Zg. Gubi se cijeli jedan dan i cijela noc na putovanje. Ima li neka druga kombinacija? Datum je 5.4. (eventualno 4.4.)
Btw, vidim da nemamo temu Irska, treba ju otvoriti
Lassie se treba vratiti kuci iz Irske, Sjeverne ili Republike, svejedno, na neki od blizih aerodroma (Venecija iskljucena, goopti je preskup a 7 sati tandrkanja je previse).
Nasla sam Ryanair koji iz Dublina ide u ranu zoru, onda je 12 sati stajanja u Bristolu (koliko je udaljen grad od aerodroma za jednodnevni posjet?) i onda Bristol-Zadar, let dolazi u 11 navecer i to je zajeb jer treba nociti u Zadru da bi krenula za Zg. Gubi se cijeli jedan dan i cijela noc na putovanje. Ima li neka druga kombinacija? Datum je 5.4. (eventualno 4.4.)
Btw, vidim da nemamo temu Irska, treba ju otvoriti
Ja sam to prvi put vidjela tek pred koji mjesec na putu za Maltu, nisam ni znala kaj je to, i samo su zene testirali tako.Prolaznica wrote: ↑13 Mar 2017, 14:26Ljudi da li vam se ikad dogodilo da ste pozitivni na onaj papirić za eksplozive kojim vas testiraju na random testu na security checku?
Inace nikakvih posebnih dogodovstina na aerodromima osim kad nije bilo mjesta iako sam imala kartu, pregled u grudnjaku samo, onda su me jednom odveli u neku sobicu i morala sam otvoriti komp. Ne sjecam se vise gdje je sve to bilo, mislim Njemacka i Svicarska na putu iz Juzne.
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
Ima tema o Irskoj. Naravno da ima.
Što se tiće za 5.4. iz Dublina imaš sljedeće:
Zagreb: 112 EUR, Ryanair do Brussels, i onda Brussels Airlines do ZAG, čekanje 4:45 u BRU
Pula: 83 EUR, sve Ryanair, preko Stansteda, dolazak u 20:35 u Pulu
Budimpešta: 93 EUR, Aer Lingus, direktno. Dolazak u jutrarnjim satima.
Jel ti to dosta?
Inače, odeš na www.kiwi.com te se poigraš s datumima i dolascima.
A onda na rumbo ili momondo odeš kupit karte.
Što se tiće za 5.4. iz Dublina imaš sljedeće:
Zagreb: 112 EUR, Ryanair do Brussels, i onda Brussels Airlines do ZAG, čekanje 4:45 u BRU
Pula: 83 EUR, sve Ryanair, preko Stansteda, dolazak u 20:35 u Pulu
Budimpešta: 93 EUR, Aer Lingus, direktno. Dolazak u jutrarnjim satima.
Jel ti to dosta?
Inače, odeš na www.kiwi.com te se poigraš s datumima i dolascima.
A onda na rumbo ili momondo odeš kupit karte.
- Tyrion Lannister
Letim s CDG s 2E. Mogu li do Lounge na 2D?
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Fala Nukac, sve sam te kombinacije pregledala, jos sam i Englesku i Skotsku kombinirala, ipak na kraju uzela preko Kiwija Zadar-Dublin-Zadar 59 eura, 28.3.-4.4.
Nisam vidjela da imamo temu o Irskoj, kad se vratim javit cu dojmove. Sest dana autorent pa koliko se stigne.
Nisam vidjela da imamo temu o Irskoj, kad se vratim javit cu dojmove. Sest dana autorent pa koliko se stigne.
- Tyrion Lannister
Pas CDG, n mogu na Lounge PA zujim 3 Sata do leta na gate.
Sent from my Lenovo K920 using Tapatalk
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Prolaznica
Nisam jako dugo letila sa Swissom a jučer sam se neuspješno pokušala čekirati preko nekoliko appova (croatia, lufthansa i swiss). Uglavnom, na moje veliko iznenađenje navečer sam dobila sms-om boarding passove od swissa (let lux-zrh-zag) i downloadala ih direktno u wallet sa dobivenog linka. Napominjem da ih nisam zatražila, otuda i ugodno iznenađenje
.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
thinkpink41
mi može netko pojasniti zašto su ryan air karte za krf u lipnju po 30-50 eura smjer a za kretu po 215 eura ???
možda jer sam luzer
možda jer sam luzer
- Nukac
- Davorich
Zato jer si se ti odlučila ić na Kretu, pa je netko iz marketinga to vidio ovdje na trkeljanju, pa te sad malo podjebavaju. 
Možda imamo nekog drukera ovdje na forumu, koji vidi gdje netko namjerava ić, pa piše aviokompaniji da dignu cijene...
Možda imamo nekog drukera ovdje na forumu, koji vidi gdje netko namjerava ić, pa piše aviokompaniji da dignu cijene...
@Pink, Kreta je očito malo popularnija od Krfa i eto ti računice.
-
thinkpink41
mislim da ćete odahnuti kad konačno sletim na Kretu
- Tyrion Lannister
Kreta je puno veća od Krfa i ima veću vrijednost kroz povijest pa se može i bolje prodati.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- chillout23
- Been thanked: 2 times
Ne mogu napraviti online check in za CA let preko CA app 
Nukac je jednom napisao da praktički svaki check in ide i preko Lufthanse, ali ne prolazi niti tamo...
Any idea?
Nukac je jednom napisao da praktički svaki check in ide i preko Lufthanse, ali ne prolazi niti tamo...
Any idea?
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
- Nukac
- Davorich
U zadnje vrijeme su uvijek neki problemi s online checkinom regularnih aviokompanija. U zadnjih godinu dana na svakom putovanju je bilo nekih problema. Obavit ces to na aerodromu.
Recimo easyjet je cista suprotnost - mjesec dana prije puta u dvije sekunde su boarding passovi bili na mailu i u valletu.
Recimo easyjet je cista suprotnost - mjesec dana prije puta u dvije sekunde su boarding passovi bili na mailu i u valletu.
- gđa Karambol
Možda bi uspio kad bi se checkirao na nekoj od od kompanija koje "dijele" taj let. Pogledaj na stranici aerodroma i pokušaj. Npr. Za London iz Zagreba danas osim OU leti CA i UA. Možda još netko. Pokušaj preko njih.
- Tyrion Lannister
Danas na Orlyu http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=957497
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
-
- Information
-