Koje je ovo zagonetno djelce?
- MmeTipfeler
Ma tko to bio, nije. Hoće li pomoći ako ti kažem da ima već koju godinicu? Što onda znači da je disident i da ne živi u majčici Rusiji.
- MmeTipfeler
Ne radi trenutačno KGZ-ov katalog pa ne mogu provjeriti može li se knjiga uopće kod nas još posuditi. Prijevod je, kao što vidiš srpski, knjige su izdane davno, a objavljena su samo prva dva dijela trilogije. Treći je napisan poslije raspada Jugoslavije pa je u Beogradu možda i objavljen, nemam pojma. Sve u svemu, autor je trilogiju pisao gotovo pola stoljeća - jednu godinu manje, kaže u predgovoru trećemu dijelu.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 855 times
- Been thanked: 1640 times
Viktor Pelevin? Ne znam mnogo živih ruskih pisaca.MmeTipfeler wrote: ↑13 Apr 2017, 20:40Sada se već više ne može pouzdano reći da li se to zbilo ili nije, jer zgoda od koje je krenula (i potrajala maltene do naših dana) čitava pripovest dogodila se u selu K. tako davno da očevidaca iz tog vremena gotovo i nema.
Ili Viktor Jerofejev, ne Venedikt, koji je umro devedesetih?
Potpisi su za budale.
- gđa Karambol
Krije li se u tom romančiću kakva zanosna djeva? Ili barem djeva koja je kamen spoticanja? Ili barem kakva junačina kojem će djeva pomutiti pamet?
- MmeTipfeler
Ne kriju se ni jedno ni drugo. Ponosno stoje na braniku domovine i grade komunizam. Manje-više neuspješno.gđa Karambol wrote: ↑14 Apr 2017, 09:08Krije li se u tom romančiću kakva zanosna djeva? Ili barem djeva koja je kamen spoticanja? Ili barem kakva junačina kojem će djeva pomutiti pamet?
Nijedan od njih.
U međuvremenu je proradio KGZ-ov katalog pa sam otkrila da je prva knjiga iz trilogije u međuvremenu prevedena i izdana kod nas, Drugoj se ne nazire ni trag, a treću će valjda čitati s onoga svijeta. Našla sam je na besplatno na ruskome, a možda je i kupim na engleskome jer mi je to ipak lakše čitati. Vidjet ću još - bojim se da je pisac s drugim dijelom ispucao literarni naboj.
Inače, a po ovome ćete sigurno znati tko je u pitanju, pisac tvrdi da su mu daleki preci od srpskoga roda i koljena, a SANU je to jedva dočekala i uvrstila ga među članove. Nemam pojma je li to istina, Srbi svojataju i Boškovića - možda su im Dubročani posebno srcu prirasli.
Sada sve znate, a ja idem pisati o knjizi koju upravo čitam.
Tebi je život sama zabava!MmeTipfeler wrote: ↑14 Apr 2017, 10:21...
Sada sve znate, a ja idem pisati o knjizi koju upravo čitam.![]()
- gđa Karambol
Ponosno brane domovinu i grade komunizam? Od koga brane domovinu? Bjesni li oko njih kapitalistička nacistička živa sila i teško naoružanje? Ima li unutarnjih neprijatelja?MmeTipfeler wrote: ↑14 Apr 2017, 10:21Ne kriju se ni jedno ni drugo. Ponosno stoje na braniku domovine i grade komunizam. Manje-više neuspješno.
Čini mi se da neće pomoći odgovori na ta pitanja. Reci ti nama je li po tom djelcu prijateljska država snimila film? Takva fabula: ponosno i neuspješno obranjen komunizam bila bi sjajan predložak za finu filmsku sprdnju.
Činilo mi se da sam pročitala pa sam išla provjeriti: nakon Perestrojke su ga rehabilitirali pa se vratio majčici. Ako nije jučer umro, još se uvijek smuca po Rusiji.Inače, a po ovome ćete sigurno znati tko je u pitanju, pisac tvrdi da su mu daleki preci od srpskoga roda i koljena, a SANU je to jedva dočekala i uvrstila ga među članove. Nemam pojma je li to istina, Srbi svojataju i Boškovića - možda su im Dubročani posebno srcu prirasli.
- MmeTipfeler
Ne može filmska bez literarne.gđa Karambol wrote: ↑14 Apr 2017, 12:05Ponosno brane domovinu i grade komunizam? Od koga brane domovinu? Bjesni li oko njih kapitalistička nacistička živa sila i teško naoružanje? Ima li unutarnjih neprijatelja?
Čini mi se da neće pomoći odgovori na ta pitanja. Reci ti nama je li po tom djelcu prijateljska država snimila film? Takva fabula: ponosno i neuspješno obranjen komunizam bila bi sjajan predložak za finu filmsku sprdnju.
Činilo mi se da sam pročitala pa sam išla provjeriti: nakon Perestrojke su ga rehabilitirali pa se vratio majčici. Ako nije jučer umro, još se uvijek smuca po Rusiji. Odgovor na sva pitanja u prvom odlomku glasi 'da'.
Da, Gorbi mu je vratio državljanstvo pa sada, kažu, živi u Moskvi.Činilo mi se da sam pročitala pa sam išla provjeriti: nakon Perestrojke su ga rehabilitirali pa se vratio majčici. Ako nije jučer umro, još se uvijek smuca po Rusiji.
P. S. Ruska Wiki kaže da je po prvom romanu dvaput snimljen film.
- gđa Karambol
Drugi nisam gledala.MmeTipfeler wrote: ↑14 Apr 2017, 12:15P. S. Ruska Wiki kaže da je po prvom romanu dvaput snimljen film.
- Stitch
- Head Honcho
Morat ćeš odati djelo, nemam se vremena time baviti. A i ne padaju mi na pamet ruski pisci koji su pisali o Drugom svjetskom ratu. Grossman je mrtav, a od nerusa pomislih (ispočetka) tek na Škvoreckog, Urisa i Benioffa, no to je poslije otpalo.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Neću morati. Vidiš da Karambolica zna. Čak je i film gledala.
- gđa Karambol
Mmino djelce je napisao Vladimir Vojnovič, a prema "Životu i neobičnim dogodovštinama vojnika Ivana Čonkina" je Jiri Menzel snimio film.
Evo rečenice za novo djelce:
Svjetlokosi je dječak sišao posljednjih nekoliko koraka niz stijenu i oprezno krenuo prema laguni.
Svjetlokosi je dječak sišao posljednjih nekoliko koraka niz stijenu i oprezno krenuo prema laguni.
- Stitch
- Head Honcho
Njoj sam i govorio.MmeTipfeler wrote: ↑14 Apr 2017, 12:55Neću morati. Vidiš da Karambolica zna. Čak je i film gledala.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Gospodar muha. Golding.gđa Karambol wrote: ↑14 Apr 2017, 13:17Mmino djelce je napisao Vladimir Vojnovič, a prema "Životu i neobičnim dogodovštinama vojnika Ivana Čonkina" je Jiri Menzel snimio film.![]()
-
- Information
-