Komunizam/socijalizam (?) vs. kapitalizam

Koljite se i gložite!
vrrrlet

Post 26 Oct 2011, 15:32

slafko » wrote:Nije li jedan upravo takav sustav i doveo do globalne krize? :misli:
Jest. Da je opstao komunizam u svijetu, globalne krize nikad ne bi bilo. Pocrkavali bi svatko na svoj način i iz svojih razloga, a sada crkavamo svi skupa na jednak način iz jednakih razloga, osim Sjeverne Koreje. Globalizacija je ubila raznolikost.

Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
JPK

Post 26 Oct 2011, 15:45

ElliQuinn » wrote: Takav je i sustav današnje Hrvatske.
Pa jest, a takav je upravo zato što je nakalemljen na komunistički mentalni sklop. Promjena ne dolazi preko noći.
Biti i mniti svemiropolisno
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 26 Oct 2011, 15:48

JPK » wrote: Pa jest, a takav je upravo zato što je nakalemljen na komunistički mentalni sklop. Promjena ne dolazi preko noći.
Samo da te malo ispravim: promjena ne dolazi. :tuzni:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
slafko

Post 26 Oct 2011, 15:56

Meni se čini da promjena dolazi, ali da ne ide na bolje. :crying:
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Beta ženka

Post 26 Oct 2011, 15:57

slafko » wrote:Meni se čini da promjena dolazi, ali da ne ide na bolje. :crying:
Ajmo pozvati Amere da nam pomognu, oni će nas poučiti demokraciji. :zubo:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
JPK

Post 26 Oct 2011, 16:09

ElliQuinn » wrote: Samo da te malo ispravim: promjena ne dolazi. :tuzni:
Doći će mala promjena na bolje kad nam dođe MMF srediti račune. :D
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 Oct 2011, 17:23

vrrrlet » wrote:
Jest. Da je opstao komunizam u svijetu, globalne krize nikad ne bi bilo. Pocrkavali bi svatko na svoj način i iz svojih razloga, a sada crkavamo svi skupa na jednak način iz jednakih razloga, osim Sjeverne Koreje. Globalizacija je ubila raznolikost.
:gaah:

..pa piska mu cacina i matrina. koje ste vi to skole pohadjali? sjemenista? bogoslovije? koji jebeni komunizam? jel se to prica u marksovom manifestnom referentnom sustavu? komunizam je besklasno drustvo, kao prvo. u marksovom obliku nema ga ni u kibucima. mislim, mogu ja tako kompletnu novu ekonomsku teoriju izuzimajuci kasnog kejnesa, a zajedno sa, nobelovcem za numizmatiku fridmanom, pred ekonometrijskim austrijancima, neoliberalima i konzervativnim libertarijancima nazvat suvisnim bahato agresivnim kretenizmom objasnjavanja vlastitog nerazumijevanja icega i nicega i pet puta bih vise bio u pravu nego ono ovdje od 45-90 nazvat komunizom.

i jos danas, kad klase ne postoje osim u obliku lajkanja, trolova, oftopicara i simulakricnih drkarosa, nesto se naziva komunizmom kao sto se samodrkanje naziva seksom, a kapitalizam djevicanskim stanjem hardkor ekspoatacije brenda pod nazivom himen.
zadnja klasa koja je nastala jest upravo ova, kod nas nastala, a vidim i da je imamo na topiku, pa i kao potomstvo. klasa crvene burzoazije. :zubo:
kapitalizam ne priznaje i ne poznaje rad. kapitalizam poznaje, ucinkovitost, efikasnost, koeficijente i obrte sebe sama, ali rad je u kapitalizmu tabu rijec. ne spominje se. negdje neko nesto radi, ali mi o tome ne zelimo znati, sto iz straha, sto iz srama, sto iz pohlepe.
pa bolje se platon odnosio prema robovima, nego sto se kapitalizam odnosi prema radu.

prvi kapitalisticko-krscanski terminoloski uvod u pocetku devedesetih je bilo proturivanje da je ondasnji sustav bio komunizam i da vise ne postoje radnici nego djelatnici.
to je cisto propagandisticko nasilje terminoloskom kic kozmetikom, koje je izgleda potpuno uspjelo. kolokvijalno se vec ono zove komunizmom da bi se objedinila ideja s kojom bi se lakse moglo obracunati ako se vec teska srca mora formalno odreci fasizma i nacizma nakon sto im se naslo utociste u korporativizmu i tako napraviti neku ravnotezu kao..jest, eto, nazalost nacizam ne valja, ali srecom..imali smo komunizam. e, sad cemo mu se najebat majke tri puta vise nego fasizmu i nacizmu i pronac novu anatemnu kategoriju kojom cemo prozivat nesto vecim zlom.

mislim, svatko ko zeli razmisljati o tome, o tim poredcima, o drustvenim sustavima, pa najprije bi terminologiju trebao usvojiti. sve ima svoje ime, nominaciju i denominaciju. ne mozemo se konotativno jednosmjerno izrazavat, tako da forsiranjem konotacije uspostavimo formalnu nominaciju i funkcionalnu moc.

mislim, moze, ali onda cu ja kompletne abrahamske religije pocet zvati kretenizmima, a kapitalizme terminalnim idiotizmima, ako cemo vec usvajati novi rjecnik.
pada mi na pamet da, ako lijenost vec toliko daleko ide, kad neko spomene komunizam, ja cu mu se sasvim legitimno onda pocet obracat sa..postovani jeboglavi. mislim, ako cemo vec glumit platonovu pecinu i projecirat je na zid i izmisljat stvarnost, ima lijeka za sve.

:D
vrrrlet » wrote:
A ja sam... neobična budala?

Koje šanse ja imam? Pa ja bih jedino htio da nas lupi neki komet i potaraca nas sve. Ambicija mi se svodi na bocu za posebne prilike, a motiviran sam za ležanje pod dekom.

Čak mi se više niti ne puca iz kalašnjikova, eto do čega je došlo.
..pa sta je ovo? osoba a..ja sam obicna budala. osoba be..ne, ja sam obicna budala..:zubo:
ovo je obrnuto od devesprve. onda su svi bili specijalci, a sad jagma za obicnim budalama.
jesi neobicna si budala i sta sad. nista, trpi, elitiraj se..:D
a kalasnjikovi su precijenjeni..:ne zna:

e, isforvardaj mi ako sazluzis njenu sliku u necemu do necega, da vidimo mi taj bunt i bunu. :D
slafko

Post 26 Oct 2011, 17:40

Beta ženka » wrote: Ajmo pozvati Amere da nam pomognu, oni će nas poučiti demokraciji. :zubo:
Nije li ti dovoljno što su nas prije par godina učlanili u savez koji je u ratu s pola svijeta? Meni je i to previše. Demokraciju neka prodaju prodaju nekome drugome. Meni su ti njihovi democracy sales-personi malo sumnjivi. Te Ejđent Orinđ, te Precision Bombing, te Disarmed Enemy Combatants... Tko smišlja te nazive?
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2011, 17:47

Beta ženka » wrote:
Ajmo pozvati Amere da nam pomognu, oni će nas poučiti demokraciji. :zubo:
Image

:raspa:
Beta ženka

Post 26 Oct 2011, 21:41

slafko wrote:
Nije li ti dovoljno što su nas prije par godina učlanili u savez koji je u ratu s pola svijeta? Meni je i to previše. Demokraciju neka prodaju prodaju nekome drugome. Meni su ti njihovi democracy sales-personi malo sumnjivi. Te Ejđent Orinđ, te Precision Bombing, te Disarmed Enemy Combatants... Tko smišlja te nazive?
I više nego mi je dovoljno. Njih je bilo dovoljno i preteklo je, još od Indijanaca. :)
..a unda wrote: Image

:rofl: Odlična!
..a unda » wrote:
pada mi na pamet da, ako lijenost vec toliko daleko ide, kad neko spomene komunizam, ja cu mu se sasvim legitimno onda pocet obracat sa..postovani jeboglavi.
:zubo:

e, isforvardaj mi ako sazluzis njenu sliku u necemu do necega, da vidimo mi taj bunt i bunu. :D
Te slike mogu ići samo jednom mužjaku jer su ionako rezervirane za njega, a njega nema na forumu. A ionako je većina takvih slika kod njega. :D
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
blaze

Post 26 Oct 2011, 21:57

..a unda » wrote:
a zajedno sa, nobelovcem za numizmatiku fridmanom
:lol:
meni je ovo najsmješnije
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
..a unda
Undaminator

Post 26 Oct 2011, 22:34

Beta ženka » wrote: Te slike mogu ići samo jednom mužjaku jer su ionako rezervirane za njega, a njega nema na forumu. A ionako je većina takvih slika kod njega. :D
..ajme meni, pa nije te pitao sliku kako kopas s motikom. sta sad rezervirano, neke lojalnosti, ovo, ono..preozbiljno si samu sebe shvatila.
aj ovako, pitaj ti njega jednu sliku, po njegovom izboru, pa je salji vrli.. :hekla:

nadrealiste cu poslije gledat. sad mi se mijesaju zvukovi..
Lastan

Post 26 Oct 2011, 23:12

Lord Byron » wrote:Ali, dvije stvari: prvo, povlačenje analogije "Jel' ja smijem pjevati Sprem'te se, sprem'te?" je, u usporedbi s, na primjer, "Vilom Velebita" za koju se (koliko znam) jest išlo u zatvor, onako, sramota.
Zapravo i nije, koliko sam uspio shvatiti od onih koji su doživjeli neka pjevanja Vile Velebita.
Naime, Vila Velebita i još par pjesama rabile su se kao supstitucija za ustaške pjesme. I kad bi društvo otpjevalo tih prvih par pjesama, krenule bi i ustaške i koljačke pjesme.

Nije mi čudno da se onda hapsilo i ljude koji su samo (ili “samo”) pjevali te nedužne (opet stavi navodnike po vlastitu nahođenju) pjesme.
Takva je reakcija represivnog aparata prirodna, iako možda ne i lijepa i poželjna; slično kao što naš imunološki sustav ne reagira na konkretne mikroorganizme, već na karakteristične proteine. :mig: Kako su se ustašoidi sklonili ispod radara, tako su nastali indikatori po kojima ih se svejedno prepoznavalo. I koji su potom poslužili kao osnova za izgradnju nacionalnog mita o potlačenim Hrvatima. Što je opet prirodno i logično, ma koliko opet bilo nelijepo.
Lastan

Post 26 Oct 2011, 23:16

..a unda » wrote: Image

U ostalim vijestima, kažu da svaki bumper sticker povećava vjerojatnost agresivne reakcije vlasnika vozila. :D
Beta ženka

Post 26 Oct 2011, 23:54

Lastan » wrote: Zapravo i nije, koliko sam uspio shvatiti od onih koji su doživjeli neka pjevanja Vile Velebita.
Naime, Vila Velebita i još par pjesama rabile su se kao supstitucija za ustaške pjesme. I kad bi društvo otpjevalo tih prvih par pjesama, krenule bi i ustaške i koljačke pjesme.
Na to sam aludirala kad sam spomenula neki kontekst uz koji se pjesma vezala.

I ja sam čula priču o veselici gdje je krenulo s Ustani, bane, a završilo s rukama dignutim u ustaški/fašistički pozdrav.

I onda na forumu krenu objašnjenja poput "pokazivao je koliko je narastao kukuruz". How yes no. :D
..a unda » wrote: ..ajme meni, pa nije te pitao sliku kako kopas s motikom. sta sad rezervirano, neke lojalnosti, ovo, ono..preozbiljno si samu sebe shvatila.
aj ovako, pitaj ti njega jednu sliku, po njegovom izboru, pa je salji vrli.. :hekla:

nadrealiste cu poslije gledat. sad mi se mijesaju zvukovi..
:rofl:

Nemam nijednu sa srednjim prstom, bar se ne sjećam.

A od čeg ti se miješaju zvukovi? :D
blaze

Post 26 Oct 2011, 23:58

Lastan » wrote: U ostalim vijestima, kažu da svaki bumper sticker povećava vjerojatnost agresivne reakcije vlasnika vozila. :D
:rofl:
danas je ovdje jako zabavno
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
JPK

Post 27 Oct 2011, 00:23

Lastan » wrote: U ostalim vijestima, kažu da svaki bumper sticker povećava vjerojatnost agresivne reakcije vlasnika vozila. :D
Točno je, primjerice, ovo je kamp-kućica jednog vegana:

Image
Emericzy

Post 27 Oct 2011, 07:46

ElliQuinn » wrote: Takav je i sustav današnje Hrvatske.
Da, ali je ono bio glup sustav, dodatno pokvaren gore navedenim.

Sadašnji je sustav pametniji, ali pokvaren gore navedenim.

Valjda vidiš razliku.
Emericzy

Post 27 Oct 2011, 07:49

JPK » wrote: Doći će mala promjena na bolje kad nam dođe MMF srediti račune. :D
Slažem se. Tko se danas bori protiv dolaska MMF-a ovamo ima kratku memoriju i/ili ne želi dobro Hrvatskoj.
Emericzy

Post 27 Oct 2011, 07:52

I tetovaža. I krunica. I grb.
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 10:22

Mrzim ovaj multikvot! :gaah:
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 10:27

..a unda wrote: e, isforvardaj mi ako sazluzis njenu sliku u necemu do necega, da vidimo mi taj bunt i bunu. :D
A Unda moj...:tuzni: ... znaš kako je s tim lijevim alternativkama. Kao emancipirano, kao slobodno, kao slobodoumno, napredno, radikalno, nesputano... a minicu obuć' im je kurvarluk. Čak i katokinje više uživaju u seksu i traženju istog.

Prije će ti Glora poslat' sliku nogu nego te palestinjare. :rolleyes: :kava:

Beta ženka wrote: Te slike mogu ići samo jednom mužjaku jer su ionako rezervirane za njega, a njega nema na forumu. A ionako je većina takvih slika kod njega. :D

Aaaa, znamo, to je sigurno Alfa mužjak.

Eto vidiš Unda, kao lijevo, kao ovo ono, komunizam, pičke materine... a kad treba dijelit' s drugovima... ne mere. :nono:

Jedino što me tješi je prosječnost prosjeka, pa mi vjerojatno te slike niti ne želimo, odnosno, znamo na internetima naći zanimljivije i produhovljenije fotografije.

Lastan » wrote: Zapravo i nije, koliko sam uspio shvatiti od onih koji su doživjeli neka pjevanja Vile Velebita.

Nije mi čudno da se onda hapsilo i ljude koji su samo (ili “samo”) pjevali te nedužne (opet stavi navodnike po vlastitu nahođenju) pjesme.
Takva je reakcija represivnog aparata prirodna, iako možda ne i lijepa i poželjna; slično kao što naš imunološki sustav ne reagira na konkretne mikroorganizme, već na karakteristične proteine. :mig: Kako su se ustašoidi sklonili ispod radara, tako su nastali indikatori po kojima ih se svejedno prepoznavalo. I koji su potom poslužili kao osnova za izgradnju nacionalnog mita o potlačenim Hrvatima. Što je opet prirodno i logično, ma koliko opet bilo nelijepo.

Previše poštenih ljudi znam koji su iza 1945. jebani na nacionalnoj osnovi. Ti isti ljudi koji su među prvima pružili otpor ustašama i Nijemcima su nakon rata jebani kao hrvatski nacionalisti, zatvarani, oduzimana su im građanska prava, posao.

Ti si upravo prozvao čak i jednog Vladu Gotovca kao ustašu. Jesi li ti normalan?
Emericzy

Post 27 Oct 2011, 10:35

vrrrlet » wrote:Mrzim ovaj multikvot! :gaah:
Ne petljaj mi se u stilska sredstva. Ja sam konceptualni umjetnik.
vrrrlet

Post 27 Oct 2011, 10:44

Emericzy » wrote: Ne petljaj mi se u stilska sredstva. Ja sam konceptualni umjetnik.
Ma ne, nije to išlo kontra tebe, nego se meni spetljao prvi post. Sve mi je jasnije zašto si tako nabijaš postove. Meni se to nije činilo fino, ali ako i ti to tak radiš... pa nisam ja finiji od tebe. :rofl:
Beta ženka

Post 27 Oct 2011, 11:31

vrrrlet » wrote:
A Unda moj...:tuzni: ... znaš kako je s tim lijevim alternativkama. Kao emancipirano, kao slobodno, kao slobodoumno, napredno, radikalno, nesputano... a minicu obuć' im je kurvarluk. Čak i katokinje više uživaju u seksu i traženju istog.

Prije će ti Glora poslat' sliku nogu nego te palestinjare. :rolleyes: :kava:
:lol:
Ne nosim palestinjaru, a minica pun ormar. I onda se kao može raspravljati s ovima predrasudnima... odlika desničara. :E

Aaaa, znamo, to je sigurno Alfa mužjak.

Ne, Alfa ste vi desničari, ja ne volim alfe. To su oni koji podriguju pred TV-om, busaju se u prsa junačka rvacka, a vrhunci u životu su im nogometna utakmica, zvučnici za auto, dobitak na kladionici i žuja. Bezveze.
Eto vidiš Unda, kao lijevo, kao ovo ono, komunizam, pičke materine... a kad treba dijelit' s drugovima... ne mere. :nono:

Jedino što me tješi je prosječnost prosjeka, pa mi vjerojatno te slike niti ne želimo, odnosno, znamo na internetima naći zanimljivije i produhovljenije fotografije.
Aj fala kurcu da si skužio. :s

Previše poštenih ljudi znam koji su iza 1945. jebani na nacionalnoj osnovi. Ti isti ljudi koji su među prvima pružili otpor ustašama i Nijemcima su nakon rata jebani kao hrvatski nacionalisti, zatvarani, oduzimana su im građanska prava, posao.
Imena, kolega, imena. :D
Na temelju čega su prozvani nacionalistima? Baš me zanima.
  • Information