Novinarske gluposti o turizmu
U Puli se automatske u konzumu koriste, ali kada stave "placanje samo karticama" onda kao sto nvnk kaze, kao da je kuzna 
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Ovaj članak nema možda direktne veze s turizmom, ali mi je smješno o ćemu novinari pišu...
Btw. ja sam zadnje u Irskoj/Engleskoj 12 dana bio u istim hlačama i istim cipelama. JBG, ručna prtljaga. Možda i princ Harry putuje samo s ručnom prtljagom...
Btw. ja sam zadnje u Irskoj/Engleskoj 12 dana bio u istim hlačama i istim cipelama. JBG, ručna prtljaga. Možda i princ Harry putuje samo s ručnom prtljagom...
Prvog dana, kad je Meghan bila s njim, Harry je nosio tamnoplave hlače, sive tenisice i službenu majicu manifestacije. Daily Mail tako piše da je riječ o hlačama marke Dockers čija je cijena nešto više od 600 kuna i tenisicama Adidas.
U ponedjeljak je službenu majicu zamijenio sivom košuljom, no hlače i tenisice i dalje su bile tu.
U utorak je pak opet obukao službenu majicu, a pogađate - još jednom je nosio iste hlače i tenisice.
Možda ljudi imaju loše iskustvo sa automatima i karticama (ne govorim o Konzumu nego općenito). Meni je kartica zaglavila u automatu u Japanu a žurio sam na besplatan trajekt preko kanala i bio bez novaca da bi platio taxi da me vozi naokolo. Podigao sam slušalicu na nekom "parlafonu" i tamo mi je aut. sekretarica samo izdiktirala neki broj kojeg nisam imao gdje zapisati. Sa posljednjim sitnišem u džepu išao sam kupiti olovku da mogu zapisati broj i sa zadnjom kovanicom sam zvao taj broj. Par minuta prije trajekta došao je neki tip i otvorio automat i izvadio nekih 20-ak zaglavljenih kartica.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Nije samo poanta što se priča nego i odnos sam. To automatizirano je kao da si vreća krumpira, ispune ti dostavnicu i prevezu.Nukac wrote: ↑28 Sep 2017, 08:18Ne znam što ti radiš na checkinu, ali meni obično čekiranje ide ovako:
Ona: Dobar dan
Ja: Dobar dan
Stavljam putovnicu ili osobnu na šalter. Ona živčano tipka po kompjuteru. Tipka i tipka. Kompjuter sejz jees...
Ona: Prtljaga za čekirat?
Stavljam prtljagu na vagu
Opet tipkanje po kompjuteru. Printanje. Ljepljenje taga na prtljagu.
Daje mi boarding pass.
Ona: sretan put.
I to je to. Ja mogu i bez toga.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Shit happens, ali to je rijetkost. Osim toga nasi POS ne pojedu cijelu karticu i ne znam kako ce se zaglaviti.neno1966 wrote: Možda ljudi imaju loše iskustvo sa automatima i karticama (ne govorim o Konzumu nego općenito). Meni je kartica zaglavila u automatu u Japanu a žurio sam na besplatan trajekt preko kanala i bio bez novaca da bi platio taxi da me vozi naokolo. Podigao sam slušalicu na nekom "parlafonu" i tamo mi je aut. sekretarica samo izdiktirala neki broj kojeg nisam imao gdje zapisati. Sa posljednjim sitnišem u džepu išao sam kupiti olovku da mogu zapisati broj i sa zadnjom kovanicom sam zvao taj broj. Par minuta prije trajekta došao je neki tip i otvorio automat i izvadio nekih 20-ak zaglavljenih kartica.
Meni je ovdje najluđe sta je 20 ljudi ispred tebe slegnulo ramenima i otislo dalje bez kartice.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Eto... Prvo u Zagrebu, a sad i po cijelom svijetu...
TOTALNI KAOS NA NAJVEĆIM AERODROMIMA SVIJETA: Putnici čekaju satima, pao sustav u Londonu, Parizu, Washingtonu, Singapuru…
Nekoliko velikih zračnih luka diljem svijet od jutros se nalazi u kompletnom kaosu nakon što su kompjuterski sustavi za prijavljivanje putnika potpuno otkazali.
Prijavljene su ogromne gužve na londonskom Gatwicku, Charles de Gaulleu u Parizu, zračnoj luci Ronald Reagan u Washingtonu, zračnoj luci Changi u Singapuru, Johannesburgu, Zürichu…
Putnici satima stoje u redu, propuštaju letove jer njihovog imena jednostavno nema u sustavu, a razlog kraha je do sada potpuno nepoznat. Prilikom check-ina putnicima se na ekranima pojavljuje poruka da je sustav zauzet i da ne može procesuirati zahtjev te da pokušaju kasnije.
TOTALNI KAOS NA NAJVEĆIM AERODROMIMA SVIJETA: Putnici čekaju satima, pao sustav u Londonu, Parizu, Washingtonu, Singapuru…
Nekoliko velikih zračnih luka diljem svijet od jutros se nalazi u kompletnom kaosu nakon što su kompjuterski sustavi za prijavljivanje putnika potpuno otkazali.
Prijavljene su ogromne gužve na londonskom Gatwicku, Charles de Gaulleu u Parizu, zračnoj luci Ronald Reagan u Washingtonu, zračnoj luci Changi u Singapuru, Johannesburgu, Zürichu…
Putnici satima stoje u redu, propuštaju letove jer njihovog imena jednostavno nema u sustavu, a razlog kraha je do sada potpuno nepoznat. Prilikom check-ina putnicima se na ekranima pojavljuje poruka da je sustav zauzet i da ne može procesuirati zahtjev te da pokušaju kasnije.
Mora biti da je zla vila aktivirala svoje čini.Nukac wrote: ↑28 Sep 2017, 13:43Eto... Prvo u Zagrebu, a sad i po cijelom svijetu...
Lijepo.
Btw. ne znam za vas, ali prema meni su uvijek jako ljubezni na šalteru. Mora biti zato jer sam tako lijepa i očevidno bogata. Nemam drugog objašnjenja.
Ja mislio da je to neki lik iz holivudske produkcije
Hmmm. Nisam odusevljena licem na tvom avataru, zato mi se ne gleda muvic. Jel smijesan?
Sent from
T
To je stari YU film, klasik. Ako nemas interesa za takva djela, biti ce ti bezveze. U suprotnom, neće.
Kako nisi gledala davitelja?! Jest jedan od kultnih ex-YU filmova, meni je bio strašan kada sam ga gledao kao klinac, poslije sam ga gledao više kao komediju i više primjećivao muziku, napisao ju je jedan od osnivača Idola Srđan Šaper koji i sam glumi u filmu. Tašku Načiću, liku iz Nvnk-ovog avatara to je bila uloga karijere.
Pa gledala sam neke kultne filmove, ali ovaj nisam.Gile wrote:Kako nisi gledala davitelja?! Jest jedan od kultnih ex-YU filmova, meni je bio strašan kada sam ga gledao kao klinac, poslije sam ga gledao više kao komediju i više primjećivao muziku, napisao ju je jedan od osnivača Idola Srđan Šaper koji i sam glumi u filmu. Tašku Načiću, liku iz Nvnk-ovog avatara to je bila uloga karijere.
Kojim putem do drva za vjesanje?
Sent using T
-
- Information
-