Ne kužim pitanje

ali hvala na njemu, spavam odlično, samo često mi se ovih dana vrti soba kada legnem no ne bih rekao da si na to ciljao.
Ako si ciljao na ovu raspravu od gore davno sam je napustio jer mi ne izgleda svrsishodno a stav je zacementiran odavno.

Evo kad me već vučeš za jezik, sada je već pomalo postalo osobno, kao da sam ja Airov odvjetnik ili što li. Zaboli me kuki za njih a za ove s bukinga još više.
Dakle da krenemo ponovo od početka, kao što sam odmah napomenuo ja kada putujem gledam jednako i Air i booking i još ponešto, ne tražim mane bilo kome niti hejterske stranice na netu (koje BTW ima svatko tko išta radi u binarnom bespuću svijeta) i isto svakome i preporučujem. Ako već volite ovakve gore citirane stranice evo sličnih i za booking.com
http://villamarketers.com/booking-com-sucks/ ili ovdje dobra ocjena
https://www.sitejabber.com/reviews/booking.com Naravno ovo meni i dalje ne znači da ne trebam koristiti booking, ljudi su stara gunđala i 101 će te popljuvati dok te jedan pohvali.
Osim toga također sam napomenuo odmah u startu da Air funkcionira po low-cost principu što znači da im kontakt informacije ne iskaču iz paštete kao kod nekih high service kompanija koje će dobro naplatiti svoje usluge pa im nije teško financirati kontakt centar. No nije istina da Air nema nigdje kontakt informacije objavljene, ima ih na puno mjesta samo treba biti ulogiran da bi ih se vidjelo, ako odeš na help odmah dolje je link Contact us a ovisno o problemu koji vas zanima vodit će vas kroz FAQ i ukoliko ne nađete odgovor na pitanje pojavit će vam se kontakt forma. Ako imate trenutno aktivnih rezervacija opet će vas voditi kroz FAQ te pokušati voditi da pitate hosta no uvijek možete kliknuti "My host wasn’t able to answer my question" te u konačnici opet popuniti formu i kontaktirati direktno Airbnb.
Znam da nije idealno ali ponavljam, ovo je low cost kompanija a imati kontakt centar za milijardu ljudi je jako teško, gotovo pa nemoguće. Odgovore na gotovo sva pitanja moguće je pronaći kroz Help a 99% problema može se riješiti kroz kontakt sa domaćinom, ako baš ne ide imati ćete mogućnost kontaktirati direktno Air. Jbg, nema bolji način jer ljudi su lijeni čitati i lakše im je odmah pitati direktno za svaku glupost.
I jedna općenita preporuka, ako želite brzi odgovor kod bilo koje velike kompanije pokušajte prije svega preko društvenih mreža

na njima su ovi veliki puno aktivniji i dostupniji nego na bilo koji drugi način. Društvene mreže često daju brže pa čak i kompletnije i kompetetnije odgovore. Mala digresija, ovih dana se dosta dopisujem sa Iberiom zbog nekog problema kod njih i najbrže i najbolje odgovore dobio sam upravo preko Facebooka, a probao sam i email, i request formu i telefon. No da se vratim na Air.
Što komunikacije direktno sa Airom tiče evo jedan moj svježi primjer. Imao sam tehnički problem sa travel kreditima kod njih i kontaktirao sam ih preko Facebooka (vidljiv je link i offline). Pitanje sam postavio 21.12.2017. u 22:32 a odgovor sam dobio 21.12. u 23:44, nakon toga uslijedilo je još nekoliko lijevo-desno poruka unutar sat vremena sa obje strane te su me prebacili kod tete zvane Amy koja je specijalist tamo u Airu te je postala voditelj moga case-a. Amy mi je pisala poruke unutar Airbnb-a.
Prva je stigla 22.12. u 1:13. Amy traži pojašnjenje oko problema te screenshot istog. Šaljem joj sve u 1:24 i odoh na spavanje. Ujutro me dočekao njen detaljan odgovor sa preporukama što mogu i trebam napraviti. Nisam joj uopće odgovorio jer se nisam taj dan stigao igrati sa tim. Sutradan 23.12. Amy se ponovo javlja, kaže:
Good evening,
I wanted to let you know that I will be out of the office for the next 2 days. But help is still available and can be reached at (broj telefona) and an agent will be happy to assist you.
Take Care,
Ja sam već na godišnjem i nisam se opet stigao baviti s tim no dolazi mi još jedna ničim izazvana poruka 25.12.2017., kaže Amy sljedeće:
Good afternoon,
Again, I want to apologize for this experience and I just wanted to follow up to see if there is anything else I can help you with?
Please feel free to reply day or night and I will get back to you as soon as possible.
If I do not hear back from you within 24 hours I will have to close my case, but it does not mean that the support has gone away we will just have to open a new case.
Take Care,
Super mi je ovaj dio
"feel free to reply day or night", vrlo čudno za nekoga tko ne daje nikakav support.

Konačno 27.12. i ja odgovoram:
Hello,
thank you very much for great support. Yes, we can close the case for now, soon I'll try to book apartment again and will let you know if I find the same issue with my credits.
Thank you and best regards
Amy za kraj kaže:
I am always happy to help! Should you have any questions, please don't hesitate to let me know. Have a great day!
Ovo je samo dio prepiske kao svježi dokaz da support itekako postoji, samo treba pitati. Stvar je tim više zanimljiva jer je moje pitanje bilo vezano isključivo za travel kredite, dakle od odgovora na ovo pitanje niti od konačne rezervacije Airbnb neće dobiti niti lipe, dapače imati će čisti i to veliki trošak.
Probleme koje ste gore naveli su uzrokovani od strane hostova, ne od strane Aira, a koliko vidim na kraju nisu nikoga ni za što zakinuli tj. lovu su vratili. To ujedno i je najveći problem i najveća prednost Aira, rade sa amaterima odnosno malim običnim i često lijenim i smotanim ljudima koji ne vode računa o svojim profilima i ne ažuriraju ih redovito ili uopće. Znam ih ja nekoliko takvih, ostave otvorene datume i jebe im se, glupo ali ne možeš im objasniti. No ti isti imaju račune i na boking.comu i jednako su ažurni.
Meni je Air i dalje super, putovao sam i putovat ću preko njih kad god nađem nešto što mi se sviđa. Ne brinem oko prevara, komentara, hejterskih stranica...a support znam da ću dobiti ako mi zatreba. Imam 0 neugodnih iskustava kod njih.
BTW Toma bolje da uhvatiš njihovih kredita nego da se zajebavaš sa bukingovim, možda zaradiš i neku ozbiljnu lovu.