Ne znam za Istanbul ali tamo gdje ja kupujem možeš platiti u bilo kojoj valuti (vidio sam natpis da primaju i bjeloruske rublje
Jedno pitanje- nisam nikad šopingirao u Istanbulu, dali se lažnjaci prodaju samo na bazarima ili i u trgovinama?
Ne znam za Istanbul ali tamo gdje ja kupujem možeš platiti u bilo kojoj valuti (vidio sam natpis da primaju i bjeloruske rublje
Ja sam ju dovukao iz Turske inače velika hvala za link- stiskalicu za čvarke odavno tražimnvnk wrote: ↑29 Jan 2018, 14:10Ha, ovo sam tek sad vidio. Da, i ja sam se u Istanbulu navukao na taj sok i dugo sam tražio "spravu" za domaće cijeđenje istog. Za sad sam to riješio stiskalicom za čvarke, ali to je uistinu gadno težak put do obožavanogh nektara. Vjerojatno se više oznojim stiščući nego što proizvedem (i u sebe potom ulijem) soka.![]()
Ma naravno da sam i ja mogao platit bilo čime od valuta, ali cijene nisu bile izvješene u eurima. U stvari, nisu bile izvješene uopće (neno1966 wrote: ↑29 Jan 2018, 14:11Ne znam za Istanbul ali tamo gdje ja kupujem možeš platiti u bilo kojoj valuti (vidio sam natpis da primaju i bjeloruske rubljeinače ruski rubalj je standardna valuta) ali cijena je nominirana u eurima. Imam frenda trgovca i on kaže da im je nabavna cijena isto u eurima. Nisam ljubitelj originala ali zadnji put sam bio u outletu i pojedina odjeća cijenom možeš konkurirati fake.
U Istanbulu ti je pravilo za robu manje više ovakvo: Najkvalitetniji fejkovi (takvi koji vrlo često mogu kvalitetom konkurirat originalima) su u samoj Kapali Čaršiji. Nešto lošiji su u trgovinama po uličicama oko nje, a najlošiji su po raznim lokalnim tržnicama ili te pak razni mutni tipovi random zaustave na ulici, pa čak i u sred noći i počnu ti ih uvaljivat, osobito ak te čuju da govoriš na ex-Yu jeziku (i to mi se znalo dogodit). Naravno, i cijene su tim redoslijedom sve niže ... Ili nisu, ak si baš grdo naivan i ne cjenkaš se.
Kaj to u kuhinjskim odijelima trgovina namještaja ili u dućanima tipa Emmezetta?Prolaznica wrote: ↑29 Jan 2018, 14:13Našla sam po dućanima sa stvarima za kuhinju takvih preša, prvenstveno za sok od naranče, ali mislim da je moguće i nar stiskati na njima. Možda ga jednom i uzmem pa isprobam.
U svakom slučaju, lijepo da si se sjetio![]()
U hebote, ovo je tak skupo da se bum radije i dalje znojil sa stiskalicom.neno1966 wrote: ↑29 Jan 2018, 14:16Ima na ekupi tih stiskalica za sok: https://www.ekupi.hr/Maskot-M-KE2-presa ... 03569.aspx
To sam i mislio, inače nikad nisam kupovao na tržnicama, u Lari imaju cijele shoping centre sa fake robom. Moram se "pohvaliti" da sve imam markirano, od gaća na dalje, i da ništa nije originalnonvnk wrote: ↑29 Jan 2018, 14:22U Istanbulu ti je pravilo za robu manje više ovakvo: Najkvalitetniji fejkovi (takvi koji vrlo često mogu kvalitetom konkurirat originalima) su u samoj Kapali Čaršiji. Nešto lošiji su u trgovinama po uličicama oko nje, a najlošiji su po raznim lokalnim tržnicama ili te pak razni mutni tipovi random zaustave na ulici, pa čak i u sred noći i počnu ti ih uvaljivat, osobito ak te čuju da govoriš na ex-Yu jeziku (i to mi se znalo dogodit). Naravno, i cijene su tim redoslijedom sve niže ... Ili nisu, ak si baš grdo naivan i ne cjenkaš se.![]()
Ovisno o robusnosti i o duljini poluga. Kao što rekoh, s onom za čvarke se grdo namučiš dok nekaj ne iscijediš, a ni ove mi se poluge ne čine duljima...Nukac wrote: ↑29 Jan 2018, 14:31A ovo? Jel bi to moglo biti ok i za narr?
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/76114285/
Ne sjećam se više ali ni u Turskoj to nije jeftino, čak bi rekao da je ovo realna cijena
Nemam pojma, ali na prvi pogled - moglo bi poslužit za nar.neno1966 wrote: ↑29 Jan 2018, 15:02Kad smo već kod čvaraka, dali ova išta vrijedi, jeftinija je od one male ručne:
http://plod.hr/trgovina/presice-za-cvar ... varke-3-l/
Nikad nisam bio u tim krajevima (iako me Oludeniz privlači zbog letačkih sportova) čisto zbog toga što obično idem van sezone kad je većina hotela tamo zatvorena (i inače ih ima manje nego u Antaliji). Mislim da je Oludeniz već iskomercijaliziran i ako se ne varam ne bi spadao pod malo mirno mjesto kakvo bi htjela. Što namjeravaš još raditi osim plaže?Lolita wrote: ↑05 Feb 2018, 15:34Ovo će mi Neno vjerojatno znati odgovoriti: trebam preporuku za neko lijepo mjestašce za par dana kupanja na obali u potezu od Izmira do Fethiye. Ne bih all inclusive resorte jer ne idem primarno za to i ne bih odvajala na plažu ne znam ni ja koliko dana, čisto koji dan. Izbjegla bih možda Antalyu i Bodrum zbog popularnosti, iako idemo sredinom rujna. Radije bi neko malo mjesto...pa ako ima netko bilo kakav prijedlog, pucajte.
Oludeniz mi se po slikama jako sviđa npr
Još mi je na telefon napomenuo kako iz tih Česmi imaš zanimljivih izleta, na nekakav grčki otok i u mjesto Ilica koje ima termalne izvore .I would suggest Cesme
Especially in September, after start of schools
It has fantastic beaches and hotels are never in the all-inclusive concept
Another suggestion would be Marmaris, once again in September
Users browsing this forum: ClaudeBot, GPTBot and 23 guests