London i Engleska

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 21 Nov 2018, 16:47

To je jos vise izrazeno od kad su kartice contactless. I od kad ne treba pin za 20 ili 30 funti.

nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 21 Nov 2018, 20:09

Točno, zahvaljujući bezkontaktnima više ni Oyster ne furam sa sobom gore.
Lolita
Has thanked: 7 times

Post 21 Nov 2018, 22:07

Ja Oyster nisam uopće vratila otkako sam ga kupila prije 7 godina. Stoji fino u novčaniku. :rofl:
Nukac
Davorich

Post 21 Nov 2018, 22:12

Svoj Oyster sam poklonio nekoj curi s foruma. Vise mi nije trebao od kad imam contactless.
Ne moras uopce brinut koliko para imas gore, samo se bezbrizno vozis. A ako se registriras, ako dodje do nekih prenaplata, vrlo jednostavno reklamiras pa ti vrate lovu. Meni se dogodilo da sam izasao na stanici koja nije imala vrata, a nisam ocito dobro pritisnuo karticu pa su mi to naplatili kao neautorizirani prolazak i naplatili nekoliko funti vise. Napravio sam reklamaciju i nakon par dana su mi vratili lovu. Ustvari su sami ponudili reklamaciju.
marko_31
Has thanked: 36 times
Been thanked: 24 times

Post 22 Nov 2018, 09:09

Isto kao i nvnk, da nisam kupio par magneta po funtu na oxford st., ne bi ništa novčanica potrošio...
Svuda, i jednu funtu, sve smo plaćali karticama...
Znamo već da mastercard svuda prolazi, samo da znate da i amex apsolutno svugdje prihvaćaju, osim Lidla ...

Jedan info, nije naravno 100 posto točan jer sporazum još nije zaključen, vezano za roaming nakon Brexita:
If the UK leaves the EU on 29 March 2019 as planned, with a withdrawal agreement in place, any changes won't happen immediately. All EU rules and regulations, including on mobile roaming anywhere in the EU, will continue to apply until the end of the transition period on 31 December 2020.
Lolita

Post 22 Nov 2018, 20:00

Nukac wrote:
21 Nov 2018, 22:12
Svoj Oyster sam poklonio nekoj curi s foruma. Vise mi nije trebao od kad imam contactless.
Ne moras uopce brinut koliko para imas gore, samo se bezbrizno vozis. A ako se registriras, ako dodje do nekih prenaplata, vrlo jednostavno reklamiras pa ti vrate lovu. Meni se dogodilo da sam izasao na stanici koja nije imala vrata, a nisam ocito dobro pritisnuo karticu pa su mi to naplatili kao neautorizirani prolazak i naplatili nekoliko funti vise. Napravio sam reklamaciju i nakon par dana su mi vratili lovu. Ustvari su sami ponudili reklamaciju.
Ja ću svog vjerojatno ostaviti kao uspomenu. :) Probat ću kako funkcioniraju contactless kartice.
Eric the king

Post 10 Dec 2018, 09:38

Da li se netko nedavno vozio vlakom po rngleskoj?
Inace sam 3 mj prije puta uvijek nasao london-manchester za 18-20£, sad gledam vec zadnjih mjesec dana nema karte ispod 80-90£.
Ne znam da li su opcenito poskupili ili?
marko_31

Post 10 Dec 2018, 10:26

Sad sam malo pogledao, npr. za veljaču, pet-pon. ima za 53 funte (Euston-Piccadilly).
Jesi probao, ako ti odgovaraju vremena, pogledati i cijene Megabusa?
Eric the king

Post 10 Dec 2018, 17:20

Megabusa ima za jako male novce, al mi ne odgovara jer bi htio odma navecer vratit se u london.
Mislim da ce bit rentacar na kraju, ako me nadjem za nekih 50£ povratnu
Nukac
Davorich

Post 10 Dec 2018, 17:26

Ma to ti je slicno ko i bus. Autom ti je cca 4-5 sati. Na toj autocesti ti se vozi mx 100 jer je ocajna guzva.
Nukac
Davorich

Post 14 Jan 2019, 12:55

Jel itko isprobao te nove hub by Premier Inn hotele?

Naime, idem u srpnju na jedan vikend malo do Londona, pa sam rezervirao taj hotel. Zanimaju me dojmovi.

Cijena je za Londonske pojmove bila bagatelna, 126 funti za 2 noći i to na lokaciji Goodge st. (cca 5 min pješke od Primarka na Oxford st.).

Na slikama ne izgleda tako loše, ali nigdje nema napisano jel soba ima prozor ili ne. To mi je najkritičnija stavka u svemu.
marko_31

Post 15 Jan 2019, 06:49

Some do, some don’t. To make the most of our fantastic city centre locations, our rooms are designed to maximise space. This means that some rooms on the lower ground levels don’t have natural daylight.

Bio u Kings crossu, imali smo prozor.
Jedino kaj imaš 2 tipa sobe, mi smo uzeli standard ili tako nekako, tu je krevet sa 3 strane do zidova tako da onaj drugi/druga mora preskakati da dođe na krevet.
Nema kettle u sobi, moraš dole ići po free kavu. Stakleni zid dijeli kupaonicu i sobu, ima neku zaštitu u srednjem dijelu, ali tuširajući se bez problema gledaš Tv.
Inače super, čisto, uredno, Premier innovski...
Pa ako ti se da nazovi ranije i zatraži sobu sa prozorom ili ako si ranije na check inu onda ih zamoli (makar bi srpanj možda mogao biti problem).
Nukac
Davorich

Post 15 Jan 2019, 07:08

To s preskakanjem sam vidio na tripadvisoru... :rofl:

A lijepo se to vidi na slikama, ali svejedno se ljudi žale na to.

Ne očekujem za tu lovu Hilton. Ovaj put mi je samo bitno da imam svoju sobu i kupaonicu, te da sam u centru. Preživjet ću i bez prozora, pošto je samo 2 dana.
marko_31

Post 15 Feb 2019, 15:06

Novi vidikovac u Cityju....
Nije pretjerano visoko, 15. kat, koliko vidim za sada, a trebalo bi tako i ostati, ulaz je besplatan.

http://londonist.com/london/great-outdo ... den-at-120
Nukac
Davorich

Post 15 Feb 2019, 16:41

Nije bitna visina.
Meni je Tate modern puno bolji od Walkie talkie, a samo je na 10-tom katu.
nvnk

Post 16 Feb 2019, 14:47

Ja bih to možda drugačije rekao. Visina, naravno, jest bitna, ali to što je neki vidikovac viši ne čini ga automatski i boljim. Naprotiv, niži vidikovci ponekad baš zbog te svoje manje visine mogu biti bolji, jer su neposredniji i bliži promatranim objektima kao što i jest slučaj s Tate Modern terasom koja je i meni omiljena. :)

Nadalje, meni je, recimo, baš zbog toga, ona niža etaža Eiffela puno bolja od one najviše.
Nukac
Davorich

Post 16 Feb 2019, 15:45

Na Tate nema stakla. I to je jedan od razloga zasto je bolji.

Eiffel mozda radi guzve, druga etaza je ipak prostranija nego vrh.
nvnk

Post 16 Feb 2019, 16:13

Ma na Eiffelu je meni baš bolji pogled dolje niže. Odatle, recimo, onu crkvu Sv. srca na Montmartreu vidiš kao veličanstvenu dominantnu građevinu na brežuljku, dok je s gornje etaže ona tek jedna od sitnih objekata "tamo negdje dolje" koji se od ostalih ni po čemu ne ističe.
Lolita

Post 18 Feb 2019, 12:58

London je u zadnje vrijeme postao poprište obračuna noževima. Ovo je već ne znam koji slučaj po redu u zadnja dva-tri mjeseca.
Najprije je bilo po kvartovima na zapadu grada, sinoć evo sami centar (Oxford st).
https://www.mylondon.news/news/zone-1-n ... d-15842992

What is going on? :ne zna:
marko_31

Post 18 Feb 2019, 16:59

Da, istina, i to zadnje vrijeme je već barem 3-4 godine...
I gradonačelnik je nekoliko puta već govorio o tome...
Ima negdje, ne da mi se sada tražiti, koliko je povećanje obračuna nožem...
I da, nije više vezano isključivo za jugoistok ili sjeveroistok (i istok) grada, već se događa posvuda.
Tyrion Lannister

Post 18 Feb 2019, 21:20

U Londonu je to problem jer se broj policije smanjuje, a sve se outsorsa ili kako se to već kaže ka privatnim tvrtkama.
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
marko_31

Post 18 Feb 2019, 22:18

Otprilike u ovom članku je pojašnjenje porasta broja nasilništva nožem...
https://www.voanews.com/a/stabbings-on- ... 59939.html

Ali da ne bi ovo nekog obeshrabrilo odlaska u London, mene i još tu neke sigurno neće, treba samo uključiti mozak i biti normalno oprezan kao i uvijek na putovanjima...
nvnk

Post 19 Feb 2019, 10:05

Zadnji put kad sam bio u Londonu, lani u studenom, ločemo tako u subotu na večer nas trojica u Camden Eye birtiji koja se nalazi na račvanju ulica u centru Camdena. Velik prozor prema samom račvanju bio nam je poput "televizora" kroz koji smo promatrali polusvijet i mikrokozmos događanja na malom trgu kojeg formiraju u stvari dva račvanja u nizu.

U jednom trenutku, u kojem smo srećom sva trojica bili leđima okrenuti prema tom "televizorskom" prozoru, začuo se glasan tresak. Isprva nikom nije bilo jasno što se dogodilo. na prozoru se pojavila rupa, groteskna u svojoj savršenoj okruglosti, a na stolu pokraj frenda ležala je pljosnato "razvijena" boca Heinekena. Izgleda da je neki od klošara koje smo gledali kako loču kraj istog tog prozora, samo s vanjske strane, na ulici, zavitlao svom snagom flašu prema tom prozoru, prema nama, i pri tome ga uspio savršeno pogoditi samim dnom. Da je pogodio ikako drugačije, prozor bi vjerojatno samo napuknuo, a flaša bi se razbila izvana. Ovako je ona uspjela nekako proći kroz, ostaviti spomenutu okruglu rupu i sama se "rascvjetat" u "razvijeni valjak". Ne moram ni govorit koliko je takav razvijeni valjak opasan kao projektil i srećom nije nikog pogodio. (Frendu je vjerojato prošao jako blizu.) Naravno, prilikom prolaska flaše kroz staklo, nastalo je na milijune staklenih mikrokrhotina koje su "pošpricale" pol birtije. Nas trojica smo dobili za vrat pa smo morali isprati ovratnike, a najgore je prošla jedna ženska koja je bila okrenuta licem i kojoj su zaštitari vadili krhotine iz očiju. (Osobno smatram da je trebala otići na hitnu i da ja najvjerojatnije to kasnije i učinila.)

Lika koji je to učinio neki su tek vidjeli kako bježi. Nikakve murje nije bilo ni blizu da ga uhvati. Koji je razlog imao da to napravi? Ama baš nikakav, najobičniji čin besmislenog pijanog/drogiranog nasilja. :ne zna:
Lolita

Post 19 Feb 2019, 10:35

Čitam da policija ima problema s manjkom osoblja i rezanjem proračuna. Na društvenim mrežama su se obrušili na gradonačelnika, da se više bavi Brexitom nego problemima grada.
I dobro je (?) dok se pijana i drogirana bagra bode između sebe ali kada nastrada netko tko ne treba...jbg
Neće ni mene ovo odvratiti od posjeta Londonu ali kako pratim njihove portale, primijetim svako malo vijest da je netko negdje izboden. :ne zna:
Npr. prošli mjesec mirni Kew.
Onda školarac na Lewisham High st u jutarnjim satima ili pedestogodišnjak dok je sa sinom čekao vlak na stanici. Užas.

"It isn’t as if the city’s streets feel particularly dangerous, but violent crime is steadily growing and there is a sense that more and more young men feel obliged to carry a knife.
Some have attributed the upsurge in knife crime to drug gangs. Many politicians, including the mayor, Sadiq Khan, go as far as to blame middle-class cocaine users for creating a market for bloodshed – though few of the murders have been related to the drug trade."

https://www.noted.co.nz/currently/world ... attention/

London killings in 2018: how homicides in the capital rose to a decade high
Prolaznica

Post 19 Feb 2019, 14:20

kad smo već na Londonu, neki dan sam se sjetila da nisam nikada bila u prosincu, da ga vidim kad je okićen

therefore ... od 13-15/12 eto me opet :)

Ukoliko netko bude planirao taj vikend u Londri, čujemo se :Pivo:
collect moments, not things
  • Information