Eto, nakon 3 godine pocela mi falit Latinska Amerika...al ono...u putnickom smislu...ne radnom
Za Kolumbiju se necu ponavljat, to vec i vrapci znaju...vidim da mozda imas La Guajiru u planu ovisno o situaciji preko grane. Po onome sto sam cula od putnika, La Guajira se najvise isplati ako ces u Punta Gallinas sa dzipom i satorom ak uspijes okupit ekipu, ali meni je i Cabo de la Vela bio zanimljivo iskustvo
Barichara je picture perfect, Salento i Valle de Cocora klasika.
Kaj se plaza tice, ako i ne uspijes u Tayronu ili Santa Martu (nis posebno), ne brigaj, Panama ima puno bolje plaze (karipska strana). Kaj se tice prelaska u Panamu, eto, od svih stvari koje sam propustila dolje to mi je apsolutno najzalije, jer kad sam krenula po Srednjoj Americi sletila sam u Panamu, a vec bila 3 puta u Kolumbiji pa di cu sad vamo tamo preko otoka pa sam isla samo na dvodnevni izlet. I dan danas mi zal da nisam isla na sailing. Iako cujem (a i po iskustvu) more moze biti zajebano i rigoleto tamo dok si na otvorenom, al kad se dodje medu otoke bude lakse, slicni su a opet razliciti, ko onaj stari wallpaper u Windowsima, pjescani otok i tri palme u sredini.
Ako bas budes letio a htio bi malo bijelog pijeska za jeftinije pare, onda mozes na drugi panamski arhipelag na zapadu zemlje Bocas del Toro ali ne preporucam odsjesti u Bocas Town nego na nekom drugom od otoka arhipelaga. Od tamo mozes preci u Kostariku.
Od ostalog i ja sam mislila za Gvatemalu odvojiti najvise vremena, na kraju je bilo razocaranje, vjerujem zbog hajpa i velikih ocekivanja, pogotovo jezero Atitlan. Nes ti prljavog jezera i stozastog vulkana u pozadini. A trebala sam znat bolje, ipak sam ja to usporedivala s Patagonijom, my bad, my bad